W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,012
E evog4,
İki markada olur. Hangisi uygunsa fiyatta onu alirsiniz
LG C4 ile B4 arasındaki fark. İşlemci ve parlaklık farkı vardır. C4 bir üst modeli markanın.
Samsung modelleri ise. C4 ayarında
S90C ve S90D dir.
C4.... ..2024
B4.......2024
S90C...2023
S90D...2024

C Çevrimdışı

cengo42

Yeni Üye
23 Ara 2022
11
39
QN80D İLE QN90D Arasındaki fiyat farkına değecek ne özellik var. 55" için soruyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
yurdaer hocam,hdmı protokolü karşılıklı uyum algılamasına göre çalışır!
senin panel FHD ve 1080 max.limiti vardır,Box dan özellikle SmartYT den
"HDR" li seçenekleri seçmeyeceksin! diğer av1/vp9 ve pixel değerleri önemli değil
uyumlu olanı seçebilirsin,ama HDR lı seçeneği işaretlersen Box bunu alıp gönderir
ama karşı port (panel)desteği vermediği için geri dönüş yapar ve cihazı re-start
yaptırır veya kilitler

-HDR sız olanı işaretle ve seç

benim de bir tane Box var son aldığım örneğin onu Tosh 1080 panele bağladığım
zaman aynı sorunu yapıyor ve HDR yi seçmiyorum tabiki!

ayrıca doğru port çalışması da budur zaten,HDMI bunun için vardır zaten,kafasına göre
seçimli çalışmaz,tam uyumlu port+kablo gerekiyor!

>>örneğin Panasonic OLED/PDP/LCD/BDSat.Rec. v.s olsaydı çok ciddi bir kablo seçme
sıkıntısı da olabilirdi

not;paneli bu arada factory-reset yapıyorsun her ihtimale karşılık!
power off/on yapmayı da unutma(güç kablosundan)

++
senin LGE Oled 65"G4 için,o arkadadaşla görüştüm,ayın 15i gibi net cevabını verecek
Pany Oled içinde bence acele etme hatta yine LGE Oled le devam et
bu sene "yeni" G5 ler çok sıkı:ok

"yeni" derken işin marketing kısmını geçiyorum,yok NIT şöyle oldu yok burası böyle oldu
hiç bir bok olduğu yok aslınjda bunlar her zamanki gibi bilmeyenlere tuzak
ama geçin anlatmıştım bazı kısımları bu "yeni" nin ve bence oldukça radikal iyileştirmeler var!

++

Box cephesinde bizim için yeni hiç bir şey yok hocam
soc928 şu anda en yenisi ve hızlısı ve de iyisi tabiki
gpu G-57 da Box lar için en yenisi yine

iyi de bizde bu Box dan var yahu,bize harbi "yeni" bir şey lazım:hoba1

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,012
2 TV'yi takip ediyorum indirimle 40k bandına geleni alacağım diye düşünüyordum gönlümde Samsung'dan yanaydı fakat TCL istediğim rakamlara düştü. Sizce hangisini almalıyım?

Yerel karartma sayısından çok doğru çalışması daha önemli,
Samsung modeli daha doğru tercih

F Çevrimdışı

fatiih571

Yeni Üye
7 Nis 2019
18
27
Siz bilirsiniz. Google TV seviyorsanız.
Ama bende çoğu var . Sıralama yaparsam
En iyi diye smart
Apple TV
Fire TV diye gider. Google TV en sona koyarım. Kullanım deneyimi olarak

buldum ama tcl ya da samsungun panel kalitesine muadil olur mu ne dersiniz? Niyetim izlediğim görüntünün olabildiğince güzel gerçekçi olması bunu sağlarken 65inc e çıkabilirsem çok güzel olur.Tavsiyelerinize de açığım.​

A Çevrimdışı

alierturk

Yeni Üye
7 Şub 2025
3
34
Siz bilirsiniz. Google TV seviyorsanız.
Ama bende çoğu var . Sıralama yaparsam
En iyi diye smart
Apple TV
Fire TV diye gider. Google TV en sona koyarım. Kullanım deneyimi olarak
hocam slm bende 46 pfl5507 tv güç kartında sıkıntı olunca 4500+kdv dediler yeni tv arayışına girdim. Lg tv akıllıkumandası da var diye lg lerede bakayım diyorum. lg işletim sistemi nasıl sizce?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,908
40

buldum ama tcl ya da samsungun panel kalitesine muadil olur mu ne dersiniz? Niyetim izlediğim görüntünün olabildiğince güzel gerçekçi olması bunu sağlarken 65inc e çıkabilirsem çok güzel olur.Tavsiyelerinize de açığım.​

Bu yorumu size Imac M4 cihazdan yapıyorum. Amacım reklam yapmak değil şunu kast etmeye çalışıyorum; Apple, mühendislik ve kalite olarak dünyada ilk sıralarda gelen firmalardan biri. Ürettiği her ürün neredeyse o sektörün liderliğine oynuyor, yani kalite muazzam seviyede yüksek.

Fakat istediğiniz kadar yüksek teknoloji, kalite ve mühendisliğe sahip olun yine de bazı fiziksel gerçeklerin önüne geçemezsiniz.

Bu fiziksel gerçeklerden bazıları da şu,
- Hiçbir Led veya Mini Led tv, OLED paneldeki kontrast, siyah seviyesi ve görüntü kalitesini veremez.
- Yerel karartması olmayan hiçbir ekran da, düzgün bir yerel karartması olan Full Array Led veya Mini Led ekran ile bu konuda yarışamaz.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum, eğer görüntü kalitesi önceliğiniz ise ve OLED alamıyorsanız düzgün bir Full Array Led veya Mini Led almaktan başka şansınız yok. Bahsini ettiğiniz PUS8949 Philips tv her ne kadar donanım olarak kaliteli bir cihaz olsa da yerel karartması olmadığı için TCL C755 veya Samsung QN85D ile yarışamaz.

TV'nin aydınlatması bölgesel olarak kontrol edilemediği için, arkadan vuran ışık kaynağı (Direct Lit) bütün ekranı aydınlatır ve kontrastı düşürür. Sadece kontrast düşürmekle kalmaz, VA panellerde ışık sızması ve bulutlanma, IPS panellerde ise bunlarla birlikte bir de üstüne IPS ışıldaması olur. Parlaklık yükseldikçe bu kusurlar daha çok belli olur ve karanlık ortamda izlerken rahatsız eder.

Full ekran içeriklerde çok rahatsız olmazsınız fakat Netflix gibi özel platformlarda izleme yapacaksanız, buradaki içerikler çoğunlukla 16:9 oluyor. Bu da ekranın alt ve üst kısmında siyah çizgiler demek, şuradaki gibi,
ratio.jpg

Böyle içerikler izlerken, o siyah çizgilerde grileşme, bulutlanma, ışık sızmaları göreceksiniz. Özellikle karanlıkta daha rahatsız edici olacak ve izleme zevkinize zarar verecek, gözleriniz hep oraya kayacaktır.

En başta Imac'ten bahsetmiştim. Imac ekranında bile beni izlerken rahatsız eden IPS ışıldamaları var ve salonda kullandığım Full Array Led tv ile arasında bariz bir siyah kalitesi farkı oluyor. Halbuki 55'' tv'de 24 adet karartma bölgesi var fakat bölge sayısı her ne kadar az olsa da algoritma başarılı olduğu için yukarıda saydığım kusurları iyileştiriyor.

TCL C755 ile Samsung QN85D arasında çok fark olmaz fakat PUS8949 ile bu tv'ler arasında çok fark olur.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,012
hocam slm bende 46 pfl5507 tv güç kartında sıkıntı olunca 4500+kdv dediler yeni tv arayışına girdim. Lg tv akıllıkumandası da var diye lg lerede bakayım diyorum. lg işletim sistemi nasıl sizce?
Philips in o modelin paneli iyiydi. Samsung Va panel görüntü kalitesi iyiydi. Bence yaptırman daha iyi olur. Daha ucuz. Hiçbir yeni model onun kadar SDR yayında başarılı olamaz.

Geri
Üst Alt