Teşekkürler hocam, haklısınız bencede.Akıcı tv bulamazsınız, harici bir medya oynatıcı takmanız gerekir. Televizyonlardaki donanımlar bilgisayar parçaları gibi olmuyor, kapasiteleri sınırlı ve kaliteleri düşük oluyor. Yerli üretim televizyonlarda zaten maksimum 2 GB Ram var. TCL genellikle 3 GB, Philips ise minimum 3 bazı modellerinde 4 GB Ram kullanıyor.
Fakat en başta dediğim gibi, ne kadar fazla Ram kullansalar da PC bileşenlerindeki gibi hızlı bellekler değil bunlar. Bir de Android gibi kötü ve belleğe aç bir işletim sistemi ile birleşince uzun vadede donma, takılma gibi sorunlar kaçınılmaz oluyor.
Zamanında birkaç kişiye android tv box aldırmıştım, o kısımda araştırma yaparken en azından donanım bilgilerini detaylı yazıyorlardı, seçimi kolay oluyordu.
Fakat 2 farklı kumanda kullanmakta pek cezbedici olmuyor. O yüzden çatlayana kadar tv'yi kullanıp, yetersiz kaldığı vakit bir android box almak mantıklı geliyor. ama bu durumda da android bir tv alacağız diye, aynı fiyata smart olmayan bir tv yi daha kalitelide alabiliriz.
İhtimaller çoğaldıkça akıllar karışıyor.
Bazende alıp geçmek lazım sanırım çok fazla düşünmeden