W Çevrimdışı

whaki

Yeni Üye
26 Haz 2023
4
34
Akıcı tv bulamazsınız, harici bir medya oynatıcı takmanız gerekir. Televizyonlardaki donanımlar bilgisayar parçaları gibi olmuyor, kapasiteleri sınırlı ve kaliteleri düşük oluyor. Yerli üretim televizyonlarda zaten maksimum 2 GB Ram var. TCL genellikle 3 GB, Philips ise minimum 3 bazı modellerinde 4 GB Ram kullanıyor.

Fakat en başta dediğim gibi, ne kadar fazla Ram kullansalar da PC bileşenlerindeki gibi hızlı bellekler değil bunlar. Bir de Android gibi kötü ve belleğe aç bir işletim sistemi ile birleşince uzun vadede donma, takılma gibi sorunlar kaçınılmaz oluyor.
Teşekkürler hocam, haklısınız bencede.
Zamanında birkaç kişiye android tv box aldırmıştım, o kısımda araştırma yaparken en azından donanım bilgilerini detaylı yazıyorlardı, seçimi kolay oluyordu.
Fakat 2 farklı kumanda kullanmakta pek cezbedici olmuyor. O yüzden çatlayana kadar tv'yi kullanıp, yetersiz kaldığı vakit bir android box almak mantıklı geliyor. ama bu durumda da android bir tv alacağız diye, aynı fiyata smart olmayan bir tv yi daha kalitelide alabiliriz.
İhtimaller çoğaldıkça akıllar karışıyor.
Bazende alıp geçmek lazım sanırım çok fazla düşünmeden :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,776
40
Teşekkürler hocam, haklısınız bencede.
Zamanında birkaç kişiye android tv box aldırmıştım, o kısımda araştırma yaparken en azından donanım bilgilerini detaylı yazıyorlardı, seçimi kolay oluyordu.
Fakat 2 farklı kumanda kullanmakta pek cezbedici olmuyor. O yüzden çatlayana kadar tv'yi kullanıp, yetersiz kaldığı vakit bir android box almak mantıklı geliyor. ama bu durumda da android bir tv alacağız diye, aynı fiyata smart olmayan bir tv yi daha kalitelide alabiliriz.
İhtimaller çoğaldıkça akıllar karışıyor.
Bazende alıp geçmek lazım sanırım çok fazla düşünmeden :)
TV piyasasında yanlış algıya sebep olan nedenlerden biri de bu. Smart olmasın onun yerine kendisi daha kaliteli olsun düşüncesi 🙂 Maalesef böyle bir durum yok. Yani artık smart olmayan tv nerdeyse yok gibi. Hani smart olan smart olmayandan daha pahalı diye bir ayrım kalmadı.

Eğer babanız yaşlı ise ve cihazda 4K içerik tüketilmeyecekse yani genellikle uydu yayınları izlenecekse, çok fazla arayışa girmeden bir tane alıp geçin derim. Vestel, Grundig gibi bir şey bakabilirsiniz.

M Çevrimdışı

mknci34

Yeni Üye
8 Ocak 2025
2
25
IMG_2806.jpg

Merhabalar bu tv ye android box takarak kullanacağım. Panel ve görüntü hakkında idare eder bir cihaz mıdır? Çok kötü değmez bir tv midir?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,776
40
IMG_2806.jpg

Merhabalar bu tv ye android box takarak kullanacağım. Panel ve görüntü hakkında idare eder bir cihaz mıdır? Çok kötü değmez bir tv midir?
Elimizde teknik bilgi yok. Markanın kendi sitesinde belirtilenlere göre VA panel görünüyor çünkü kontrast için 5.000:1 yazılmış. Direct Led olarak üretildiğini görüyoruz. Film izlemek için güzel diyebiliriz.

Lakin marka güvenilirliği soru işareti, bir Vestel veya Arçelik servis kalitesi beklemeyin. Günü kurtaracak bir ürün, eğer yeterince şanslıysanız sorunsuz kullanırsınız. Şanslı değilseniz arıza veya sorun durumunda Allah yardımcınız olsun.

Geri
Üst Alt