C
coşkun bey
PDP için biliyorsun artık Panasonic/TR 2013 den beri kapalı olduğu için yetkili servisleri de normal olarak yok
ama eski servislerin bazıları tamir v.s işlerine devam ediyor sen ilk etap da sana yakın servisi bul ve görüş öncelikle
onların işi bilen elemanları varsa zaten hemen anlayacak sıkıntıyı sonra gelsinler alsınlar ya da sen yüklen götür
-ilk akla gelen bazı önemli kısımlar şunlardır,"voltaj sıkıntısı"! düzensiz uzun süreli dansöz gibi oynayan akımlar
PDP ler için ciddi sıkıntıdır! LCD ler de dert olmaz ama PDP ler de sıkıntıdır
-PWB kontrol edilecek tüm voltajlar in-out ve bazı kapasitörler ölçülecek,LVDS kablolar kontrol edilecek
sonra T-Con ve MB de ki bazı ölçümler...
-ilk etap da şunu yap sen;panele bağlı harici cihaz HDMI kablolarını çıkart,varsa diğer uydu ve kulaklık v.s her neler takılıysa
hepsini çıkart panele bağlı tek bir kablo bile bağlı kalmasın
-paneli on/ff power down anahtarından kapat sonra kablosunu çek çıkart
-60sn kadar bekle bu arada panelin on/off anahtarına 20sn basılı tut
-araya kablo için uzatma veya akım koruma cart curt v.s her ne varsa bunlara takma panelin fişini direk
duvardaki prize takıyorsun!!
-bu arada voltajı ölçme imkanın varsa,önce bunu ölç!
-olası genel bir PWB sorunu varsa/TCon ve MB harici ve PWB komple değişecek diyorlarsa ki bence iyi fikirdir
ama elde varmı? şimdi soru bu olacak!
-"çıkma" olurmu;teknik olarak olur ama ne kadar kullanılmış bir PWB!! en yenisi 2012/13 modeldir bunların
ancak bazı bağlı servisler Almanya ana depodan getirme imkanları da vardır! fiyat pahalı sanırım PWB € 350/500
arası rakam çıkar+işçilik v.s
-diğer yöntem deneme -yanılma ile tek tek her eleman ölçülür ve tamir/değişim(eleman)ile çok daha ucuza halledilir!
iyi bir Usta adam ki bizde böyle adamlar çokca vardır hesaplı bir tamirle bunu hallederler,Panasonic eski servisler
çok iyidir,Sony ve Samsung gibi sallama iş yapmazlar!
-VT50/60 serileri 2012/13 ler ciddi efsanedir şimdinin osuruk LCD leri gibi değildir 720/1080+SD v.s her şey de iyi değil
çok ciddi iyidler yaw zaten sen veya çoğu insan da gün boyu SD/HD izlediği için çalışan bir PDP her zaman işi götürür
-OLED bile amışsın ama ömrü kısa olmuş! yaw OLED süper ama ömrü çok kısa 5 sene giderse amenna çok iyi diyoruz
o zaman 10 sene gitmez! bugün 2013/2014/15 modellerin çoğu zaten değişti bunlar eski nesil ilk version LGD paneller
şimdikiler ömür konusunda biraz daha iyi ama 5/6 sene bunlar için hala bence iyi süreler
not;PWB değişim fiyatını bana bildir ayrıca
++
Mail/DM den soran bir arkadaş vardı bizim eski TF den olan
bahsettiğin panel "TV" kardeşim Monitör değilki!!
Samsung ev diğer bazı üreticiler şu çakallığı yapıyorlar ve paneli yani "TV" yi ebatı da ufak diye (27/32)
"MONITOR" diye satıyor yahu bunlar monitör filan değil bildiğiniz bazı özellikleri de mahsus çıkarılmış
"Televizyon" dur
Ebatını da 32 yapıyor örneğin alın size "VA" panel Monitor diyor

yani senin elindeki Samy de işte böyle bir panel,forumlardan gazı yiyince gittin aldın
senin işini biliyorum ama neden böyle gaz yedin onu anlamadım yaw demekki gazı verenler işi biliyorlarmış
Hocam IPS alacaksın yeni nesil çok güzel ama pahalı monitörler vardır TR de hepsi bulunmuyor ne yazıkki
dolayısıyla bunu fırsat bilen çakallar da VA ları 32" yapıp alın size monitör diyorlar!
yaw en yeni dandik Çin malı TN ler bile bugün VA lardan bin kat daha iyi en azından ciddi HIZLI!!
ucuz olduğu için getirmiyorlar ama,VA ları gazlıyorlar 3/5 katı fiyata

Ve sağolsun "Forumlar"!!
++
bir arkadaş benim dikkat ettiğim ve aradığım bazı konu hk. soru sormuş
içeriklerin(graphic hariç tabiki) 4k/2k//SD v.s için değerlerini sormuş;
öncelikle panel "Monitör" olmalıdır,Televizyon değil!!! bazı kişiler panel diye olaya atlayıp bu değerleri
aynı gibi zannediyor yani bu çok ciddi yalnış!
-panel dışında bir de kaynak cihaza bakmak lazım;örneğin TV-Box olsun,değerler var ama hikaye dir
buna güvenerek ayar filan yapılamaz Apple/nVidia bile olsa! hatta en son çıkan benim de kullandığım
soc928+G57 cihaz olsun bunlarla o ayarların olması gereken değerlerine ulaşılamaz!
-TV ile zaten olamaz teknik olarak ama bakarsınız ki belli veya tüm bazı ayarlar vardır ama bu da hikaye
istisna olarak ki bunlar çok eski bazı Sharp/NEC(yine Sharp panelli tabiki)veya Panasonic gibi çok çok
az serilerde Monitör gibi olan "TV" ler vardı bunlarda olurdu
biz normal olarak bu değerleri şöyle olmasını isteriz ve ayarlarız;
örneğin
-4k 23/30fps YUV444 10bit
-2k 1080/720 YUV444 10bit
-4k 50/60fps YUV420 10bit
gördüğün gibi içeriğe göre ayarların hepsi de farklıdır ve iyi bir "monitör" bunları yapar sadece!!
TV yapmaz çünkü teknik yapısı buna göre değildir veya Box türü cihazlar da yapamaz!
iyi bir PC ise yapar!! güçlü/yüksek spec.li v.s PC ler zaten her bir şey süper yapıyorlar yaw

tabi bunu da verebilmesi için sağlam bir Monitör+güçlü bir GCard şart dır
not;örneğin Sharp özel üretim bazı paneller de ise yukarıdaki değerler 12 bit de bile süper çalışır
ama bu panellerin fiyatı $ 30/40bin den "başlıyor"
sen de "Bluray" yoksa 4k-23/30 YUV444 yapmana hiç gerek yoktur!
direk RGB den veya 444 seçersen bile max 10bit yap 444 den
ama tavsiyer 420/12bit de olur baktın panel falso yaptı bu ayarda o zaman 10bit OK dir
++
bazı mailler Spama düşüyor onları ben direk siliyorum!!
diğer maili deneyin+