Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,907
40
Screenshot_2025_0110_194426.jpg

Kapalı kutu deniyor resimleri var. 2. el bu tv bu fiyata alınır mı !? 2.el tv riskli mi acaba
Garantisi varsa ve kapalı kutu ise alınır. Fakat garantisi olursa iyi olur çünkü bir sorun çıkarsa servis çağırıp değişim isteyebilmelisiniz.

T Çevrimdışı

TanerKucuk

Yeni Üye
6 Ocak 2025
7
52
Bunlar dolandirici sakin oyle bi hata yapma simdi sor bi nasil alacam diye sana sahibinden cakmasi bi site gonderecekler sitenin uzantisina bak sahibindenalimsatin.com diye olacak sakin parani kaptirma iyi aksamlar
Sağol uyarı için. Aynı şehirdeyiz gidip görcem, yoksa sahibinden orjinal bile olsa görmeden almam, sehir dışı bakmıyorum

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
85
35
TCL 65T7B (36.500lira)

VESTEL 65Q9900(32.000lira)

Dostlar, genel kullanımlık, tv, netflix, iptv için 65inç tv bakıyorum. Önceliğim sorunsuzluk, küçük bir ilçede ikamet ediyorum, servisle uğraşmak sıkıntı. Yukarıdakilerden hangisini önerirsiniz? veya bu bütçelere yakın farklı bir model önerebilir misiniz ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,907
40
TCL 65T7B (36.500lira)

VESTEL 65Q9900(32.000lira)

Dostlar, genel kullanımlık, tv, netflix, iptv için 65inç tv bakıyorum. Önceliğim sorunsuzluk, küçük bir ilçede ikamet ediyorum, servisle uğraşmak sıkıntı. Yukarıdakilerden hangisini önerirsiniz? veya bu bütçelere yakın farklı bir model önerebilir misiniz ?
Sorunsuzluk olarak hiçbir marka 100% güvenilir olmamakla birlikte TCL ve Vestel kalite kontrol konusunda birbirinden kötü iki firma diyebilirim. Vestel'in avantajı, sorun çıksa bile yüksek servis kalitesi ile müşterilerini mağdur etmemesi. Yani kusurlu bir tv gelirse hiç uğraştırmadan iade ve değişim yapabiliyor.

Sadece cihaz kalitesi olarak yaklaşırsak TCL biraz daha iyi diyebilirim. Vestel'in karma panel kullanması ve ışık sızması, renk homojenlik problemleri gibi sorunların çok yaşanması biraz problem yaratıyor.

TCL ise sürekli VA panel kullanır. Onda da kalite kontrol sorunları çok oluyor ama yine de Vestel'den biraz daha iyi denilebilir. Bir diğer problemi de teknik verileri kağıt üstünde abartarak belirtmesi. Şimdi bu tv için DLG 120 Hz yazıyor ama aslında 120 Hz ile alakası yok, çözünürlüğü düşürürseniz 120 Hz veriyor.

Sonuç olarak şunu diyebilirim, cihaz ve görüntü kalitesi olarak TCL daha iyi. Servis kalitesi olarak da Vestel daha iyi. T7B = C655.

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
85
35
Sorunsuzluk olarak hiçbir marka 100% güvenilir olmamakla birlikte TCL ve Vestel kalite kontrol konusunda birbirinden kötü iki firma diyebilirim. Vestel'in avantajı, sorun çıksa bile yüksek servis kalitesi ile müşterilerini mağdur etmemesi. Yani kusurlu bir tv gelirse hiç uğraştırmadan iade ve değişim yapabiliyor.

Sadece cihaz kalitesi olarak yaklaşırsak TCL biraz daha iyi diyebilirim. Vestel'in karma panel kullanması ve ışık sızması, renk homojenlik problemleri gibi sorunların çok yaşanması biraz problem yaratıyor.

TCL ise sürekli VA panel kullanır. Onda da kalite kontrol sorunları çok oluyor ama yine de Vestel'den biraz daha iyi denilebilir. Bir diğer problemi de teknik verileri kağıt üstünde abartarak belirtmesi. Şimdi bu tv için DLG 120 Hz yazıyor ama aslında 120 Hz ile alakası yok, çözünürlüğü düşürürseniz 120 Hz veriyor.

Sonuç olarak şunu diyebilirim, cihaz ve görüntü kalitesi olarak TCL daha iyi. Servis kalitesi olarak da Vestel daha iyi. T7B = C655.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, bu bağlamda TCL alıyorum.

Yaşadığım yerde bu tarz elektronik aletlerin servis hizmetini klimacılar yapıyor, o yüzden vestel bile alsam, bir sorun çıkınca eve zerre bilgisi olmayan bir klimacı gelecek.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,907
40
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, bu bağlamda TCL alıyorum.

Yaşadığım yerde bu tarz elektronik aletlerin servis hizmetini klimacılar yapıyor, o yüzden vestel bile alsam, bir sorun çıkınca eve zerre bilgisi olmayan bir klimacı gelecek.
Rica ederim. Evet, bu fiyat bandında alabileceğiniz en iyi televizyonlardan biri bu sanırım.

Alternatif olarak önerebileceğim bir de Philips var, isterseniz Philips de bakabilirsiniz. A101'de 37.000'e düşmüş fiyatı.

Bu modelde 55'' ve üzeri ebatlar IPS görünüyor, TCL ise VA panel. Panel farkından dolayı TCL'in siyahları daha iyi ve kontrastı daha fazla. Philips'in ise renkleri daha canlı olur, izleme açısı daha geniş olur, panel biraz daha hızlı olur fakat VA kadar iyi siyahlar sunamaz.

Bir de Philips kendi işletim sistemini kullanıyor, Titan OS. Bu işletim sistemi yeni olduğu için nasıl bir kullanım tecrübesi verir bilmiyorum. Android kadar özgür olmayabilir. Tabi televizyonda önemli olan işletim sisteminden önce görüntü kalitesi. Karar size kalmış.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
C coşkun bey
PDP için biliyorsun artık Panasonic/TR 2013 den beri kapalı olduğu için yetkili servisleri de normal olarak yok
ama eski servislerin bazıları tamir v.s işlerine devam ediyor sen ilk etap da sana yakın servisi bul ve görüş öncelikle
onların işi bilen elemanları varsa zaten hemen anlayacak sıkıntıyı sonra gelsinler alsınlar ya da sen yüklen götür

-ilk akla gelen bazı önemli kısımlar şunlardır,"voltaj sıkıntısı"! düzensiz uzun süreli dansöz gibi oynayan akımlar
PDP ler için ciddi sıkıntıdır! LCD ler de dert olmaz ama PDP ler de sıkıntıdır
-PWB kontrol edilecek tüm voltajlar in-out ve bazı kapasitörler ölçülecek,LVDS kablolar kontrol edilecek
sonra T-Con ve MB de ki bazı ölçümler...
-ilk etap da şunu yap sen;panele bağlı harici cihaz HDMI kablolarını çıkart,varsa diğer uydu ve kulaklık v.s her neler takılıysa
hepsini çıkart panele bağlı tek bir kablo bile bağlı kalmasın
-paneli on/ff power down anahtarından kapat sonra kablosunu çek çıkart
-60sn kadar bekle bu arada panelin on/off anahtarına 20sn basılı tut
-araya kablo için uzatma veya akım koruma cart curt v.s her ne varsa bunlara takma panelin fişini direk
duvardaki prize takıyorsun!!
-bu arada voltajı ölçme imkanın varsa,önce bunu ölç!
-olası genel bir PWB sorunu varsa/TCon ve MB harici ve PWB komple değişecek diyorlarsa ki bence iyi fikirdir
ama elde varmı? şimdi soru bu olacak!
-"çıkma" olurmu;teknik olarak olur ama ne kadar kullanılmış bir PWB!! en yenisi 2012/13 modeldir bunların
ancak bazı bağlı servisler Almanya ana depodan getirme imkanları da vardır! fiyat pahalı sanırım PWB € 350/500
arası rakam çıkar+işçilik v.s
-diğer yöntem deneme -yanılma ile tek tek her eleman ölçülür ve tamir/değişim(eleman)ile çok daha ucuza halledilir!
iyi bir Usta adam ki bizde böyle adamlar çokca vardır hesaplı bir tamirle bunu hallederler,Panasonic eski servisler
çok iyidir,Sony ve Samsung gibi sallama iş yapmazlar!

-VT50/60 serileri 2012/13 ler ciddi efsanedir şimdinin osuruk LCD leri gibi değildir 720/1080+SD v.s her şey de iyi değil
çok ciddi iyidler yaw zaten sen veya çoğu insan da gün boyu SD/HD izlediği için çalışan bir PDP her zaman işi götürür
-OLED bile amışsın ama ömrü kısa olmuş! yaw OLED süper ama ömrü çok kısa 5 sene giderse amenna çok iyi diyoruz
o zaman 10 sene gitmez! bugün 2013/2014/15 modellerin çoğu zaten değişti bunlar eski nesil ilk version LGD paneller
şimdikiler ömür konusunda biraz daha iyi ama 5/6 sene bunlar için hala bence iyi süreler

not;PWB değişim fiyatını bana bildir ayrıca
++

Mail/DM den soran bir arkadaş vardı bizim eski TF den olan

bahsettiğin panel "TV" kardeşim Monitör değilki!!
Samsung ev diğer bazı üreticiler şu çakallığı yapıyorlar ve paneli yani "TV" yi ebatı da ufak diye (27/32)
"MONITOR" diye satıyor yahu bunlar monitör filan değil bildiğiniz bazı özellikleri de mahsus çıkarılmış
"Televizyon" dur
Ebatını da 32 yapıyor örneğin alın size "VA" panel Monitor diyor:haha1
yani senin elindeki Samy de işte böyle bir panel,forumlardan gazı yiyince gittin aldın

senin işini biliyorum ama neden böyle gaz yedin onu anlamadım yaw demekki gazı verenler işi biliyorlarmış:hayir

Hocam IPS alacaksın yeni nesil çok güzel ama pahalı monitörler vardır TR de hepsi bulunmuyor ne yazıkki
dolayısıyla bunu fırsat bilen çakallar da VA ları 32" yapıp alın size monitör diyorlar!
yaw en yeni dandik Çin malı TN ler bile bugün VA lardan bin kat daha iyi en azından ciddi HIZLI!!
ucuz olduğu için getirmiyorlar ama,VA ları gazlıyorlar 3/5 katı fiyata:gul
Ve sağolsun "Forumlar"!!

++

bir arkadaş benim dikkat ettiğim ve aradığım bazı konu hk. soru sormuş

içeriklerin(graphic hariç tabiki) 4k/2k//SD v.s için değerlerini sormuş;

öncelikle panel "Monitör" olmalıdır,Televizyon değil!!! bazı kişiler panel diye olaya atlayıp bu değerleri
aynı gibi zannediyor yani bu çok ciddi yalnış!

-panel dışında bir de kaynak cihaza bakmak lazım;örneğin TV-Box olsun,değerler var ama hikaye dir
buna güvenerek ayar filan yapılamaz Apple/nVidia bile olsa! hatta en son çıkan benim de kullandığım
soc928+G57 cihaz olsun bunlarla o ayarların olması gereken değerlerine ulaşılamaz!

-TV ile zaten olamaz teknik olarak ama bakarsınız ki belli veya tüm bazı ayarlar vardır ama bu da hikaye
istisna olarak ki bunlar çok eski bazı Sharp/NEC(yine Sharp panelli tabiki)veya Panasonic gibi çok çok
az serilerde Monitör gibi olan "TV" ler vardı bunlarda olurdu

biz normal olarak bu değerleri şöyle olmasını isteriz ve ayarlarız;
örneğin

-4k 23/30fps YUV444 10bit
-2k 1080/720 YUV444 10bit
-4k 50/60fps YUV420 10bit

gördüğün gibi içeriğe göre ayarların hepsi de farklıdır ve iyi bir "monitör" bunları yapar sadece!!
TV yapmaz çünkü teknik yapısı buna göre değildir veya Box türü cihazlar da yapamaz!
iyi bir PC ise yapar!! güçlü/yüksek spec.li v.s PC ler zaten her bir şey süper yapıyorlar yaw:ok
tabi bunu da verebilmesi için sağlam bir Monitör+güçlü bir GCard şart dır

not;örneğin Sharp özel üretim bazı paneller de ise yukarıdaki değerler 12 bit de bile süper çalışır
ama bu panellerin fiyatı $ 30/40bin den "başlıyor":hihi

sen de "Bluray" yoksa 4k-23/30 YUV444 yapmana hiç gerek yoktur!
direk RGB den veya 444 seçersen bile max 10bit yap 444 den
ama tavsiyer 420/12bit de olur baktın panel falso yaptı bu ayarda o zaman 10bit OK dir
++
bazı mailler Spama düşüyor onları ben direk siliyorum!!
diğer maili deneyin+

W Çevrimdışı

whaki

Yeni Üye
26 Haz 2023
4
35
65 inç google tv (olmazsa android) f/p tv'ler hangileridir 25-30 bin tl bandında?

Babama alacağım bir tane, fakat akıcı bir cihaz olmasını istiyorum.
Kendim TCL 65C728 (google) ve Toshiba 43UA3D63DT (android) kullanıyorum, google arayüzü daha çok hoşuma gitti.
Bu cihazlar seyir esnasında bir sorun çıkarmıyor fakat menü geçişlerinde falan anlık takılmalar yapabiliyor, normal mi yoksa yetersizler mi anlamadım.

Çok fazla ürün var ve panel, ram, depo alanı vs bilgileri paylaşılmıyor hiç. Alırken hangi özelliklerin olmasına dikkat etmek lazım bilmiyorumda, seçim çok zor oluyor o yüzden

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,488
S siret kocadağ
hocam yeni LGD oled paneller de artık 4G ye geçildi! örneğin Panasonic ilk örneğini çıkardı(Almanya/UK)
RGB-Tandem oldu Yelow çıktı bluex2 oldu v.s NIT ciddi arttı!
Panasonic Z95B aynen böyle oldu 4-stack Primary RGB-Tandem
LGE/G5 de böyle
panel yapısı radikal değişikliğe uğradı
MLA daki micro-lens çalışması düzeldi
MLA dan ziyade daha çok META yapıda değişklik oldu
META/MLA karışımı gibi
olay daha çok META nın geliştirilmesi oldu MLAmicro-lens-array) ise biraz sıkıtılı idi "sıcak çalışmada"

not;bunların bazıları teknik olarak kağıt üstü veriler dir,biz gözümüze bakalım!

yine Pany Z95B de hepsinin böyle olduğu+testi geçtiğini okudum ama LGE deki G5 durumunu
henüz bilmiyorum,yakında birisi nasılsa alacak G5 paneli o zaman test yapacağım
Marketing türü veya Forum v.s gazlarını ben yutmuyorum
malum sitelerin "inceleme" adı altında yine marketing tarzı işlere yine bana göre hiç değil!

önce çıkan ana yapıda(modül ünitesi) 4 katman 2B+Red+Green (Yellow yok artık!!) RGB-Tandem diye geçiyor artık
yine kağıt üstünde Bright. değeri %38 artıyor!
Enerji düşüsü ise tam tersi %20 düşüyor
bunlar çok güzel gelişmeler doğrusu
zira nominal Oled panel sarfiyatı oldukça yüksekdi hele ki büyük ebatlarda neredeyse PDP ler kadar enerji harcıyordu
yani şimdi hem NIT radikal biçimde artarken enerjinin de %20 düşmesi oldukça iyi ama bence hala sarfiyat yüksek dir!

Nit değeri 3.Gen de 3000 idi 4.Gen de ise 4000 oluyor!
ancak büyük ebatlarda bahsedilen enerji düşmesi fazla olamaz

şu anda global Oled piyasada Pany ve LGE rakipsiz özellikle Pany zaten hep liderdi şimdi daha da iyiye geldi
ancak EU ve özellikel TR için konuşursam LGE tek ve rakipsiz kaldı
Sony zaten devre dışı(TR için) Samy ise bence en son tercih dahi olmaz pazarda LGE varken!

LGE G4 bile 10 tam paun alırken G5 ler de aynen öyle olacak!

Lumi değeri(%100 window) normal de 200/220cd/m2 idi pik de ise 1500
ancak biz Cinema/FMaker ve nominal izlemede %100 window değerini esas alıyoruz!!
atmasyon Lumi pencere değerleriyle işimiz olmaz
++

3 ayrı şey daha sormuşsun

1-hocam yerli Oled ler de Gen. filan yok yaw bunlar eski model düşük spec.li LGE ilk giriş seviye modüller dir
2017/18 modeller gibi,bizim yerlicilerin oled işi hikaye

2-bahsettiğin UHD Bluray disklerin çoğunun içerikleri eski çekim BD ler dir Re-mastering yöntemiyle
UHD yapılıyor ne HDR/ ne de DVR leri filan yeni çekim UHD içerikler değildir!

yeni çekim 2160/24fps ler ise OK dir 48/60 larda var bu arada veya Demo/özel çekim v.s içerikler oluyor
bunlar da gerçek UHD-HDR/DV dir

3-NetFlix/HuluDizney/HBO v.s v.s stream yayıncıların hiç birisi gerçek HDR/DV filan vermiyorlar!
çünkü verilen içeriğin "bit-rate" değerleri çok çok düşük yaw ortalama 12/15mbit
bu değer kaliteli iyi çekim bir 1080p değeridir!!
İnternet ortamı böyle çok büyük dosyaların stream edilmesi için uygun değildir!
senin paketin 1Gb olsa bile heriflerin bunu milyonlarca izleyiciye olması gereken min.50/60 bit-rate den vermesi
zaten teknik olarak imkansızdır
iyi de normal de bunun değeri min.80mb bit-rate olması gerekiyor!
tam değeri 120/130mb dir!!

UHD diskler de bunlar var re-master lar biraz daha düşük ama 60/80mb ler var tabiki
zaten en iyi üst değerler sadece Bluray Disk lerde olur her zaman:ok

stream-media işin marketing kısmıdır adamlar ciddi para kazanıyor yaw 13/14mb yeterde artar diyorlar

benim bildiğim sadece o da test olarak bir tek Kore de var stream media 60/120mb bit-rate
yani normal ev kullanıcısına için değil

internet sisteminin başka gelişmelere ihtiyacı var artık!

++
dosyayı sordun ve bunu attım geçen gün sana takılırsan bana dönersin+

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,907
40
65 inç google tv (olmazsa android) f/p tv'ler hangileridir 25-30 bin tl bandında?

Babama alacağım bir tane, fakat akıcı bir cihaz olmasını istiyorum.
Kendim TCL 65C728 (google) ve Toshiba 43UA3D63DT (android) kullanıyorum, google arayüzü daha çok hoşuma gitti.
Bu cihazlar seyir esnasında bir sorun çıkarmıyor fakat menü geçişlerinde falan anlık takılmalar yapabiliyor, normal mi yoksa yetersizler mi anlamadım.

Çok fazla ürün var ve panel, ram, depo alanı vs bilgileri paylaşılmıyor hiç. Alırken hangi özelliklerin olmasına dikkat etmek lazım bilmiyorumda, seçim çok zor oluyor o yüzden
Akıcı tv bulamazsınız, harici bir medya oynatıcı takmanız gerekir. Televizyonlardaki donanımlar bilgisayar parçaları gibi olmuyor, kapasiteleri sınırlı ve kaliteleri düşük oluyor. Yerli üretim televizyonlarda zaten maksimum 2 GB Ram var. TCL genellikle 3 GB, Philips ise minimum 3 bazı modellerinde 4 GB Ram kullanıyor.

Fakat en başta dediğim gibi, ne kadar fazla Ram kullansalar da PC bileşenlerindeki gibi hızlı bellekler değil bunlar. Bir de Android gibi kötü ve belleğe aç bir işletim sistemi ile birleşince uzun vadede donma, takılma gibi sorunlar kaçınılmaz oluyor.

Geri
Üst Alt