T
TanerKucuk
Yeni Üye
- 6 Ocak 2025
- 7
- 53
Tekrar uyarı için teşekkürler. Bakayım bir sorayım pşt mu cıkacak buAyni sehir gibi gozukuyor ama sordugunda baska bir il diyecekler basima geldi ordan biliyorum
Tekrar uyarı için teşekkürler. Bakayım bir sorayım pşt mu cıkacak buAyni sehir gibi gozukuyor ama sordugunda baska bir il diyecekler basima geldi ordan biliyorum
Sorunsuzluk olarak hiçbir marka 100% güvenilir olmamakla birlikte TCL ve Vestel kalite kontrol konusunda birbirinden kötü iki firma diyebilirim. Vestel'in avantajı, sorun çıksa bile yüksek servis kalitesi ile müşterilerini mağdur etmemesi. Yani kusurlu bir tv gelirse hiç uğraştırmadan iade ve değişim yapabiliyor.TCL 65T7B (36.500lira)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
VESTEL 65Q9900(32.000lira)
Dostlar, genel kullanımlık, tv, netflix, iptv için 65inç tv bakıyorum. Önceliğim sorunsuzluk, küçük bir ilçede ikamet ediyorum, servisle uğraşmak sıkıntı. Yukarıdakilerden hangisini önerirsiniz? veya bu bütçelere yakın farklı bir model önerebilir misiniz ?
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, bu bağlamda TCL alıyorum.Sorunsuzluk olarak hiçbir marka 100% güvenilir olmamakla birlikte TCL ve Vestel kalite kontrol konusunda birbirinden kötü iki firma diyebilirim. Vestel'in avantajı, sorun çıksa bile yüksek servis kalitesi ile müşterilerini mağdur etmemesi. Yani kusurlu bir tv gelirse hiç uğraştırmadan iade ve değişim yapabiliyor.
Sadece cihaz kalitesi olarak yaklaşırsak TCL biraz daha iyi diyebilirim. Vestel'in karma panel kullanması ve ışık sızması, renk homojenlik problemleri gibi sorunların çok yaşanması biraz problem yaratıyor.
TCL ise sürekli VA panel kullanır. Onda da kalite kontrol sorunları çok oluyor ama yine de Vestel'den biraz daha iyi denilebilir. Bir diğer problemi de teknik verileri kağıt üstünde abartarak belirtmesi. Şimdi bu tv için DLG 120 Hz yazıyor ama aslında 120 Hz ile alakası yok, çözünürlüğü düşürürseniz 120 Hz veriyor.
Sonuç olarak şunu diyebilirim, cihaz ve görüntü kalitesi olarak TCL daha iyi. Servis kalitesi olarak da Vestel daha iyi. T7B = C655.
Rica ederim. Evet, bu fiyat bandında alabileceğiniz en iyi televizyonlardan biri bu sanırım.Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, bu bağlamda TCL alıyorum.
Yaşadığım yerde bu tarz elektronik aletlerin servis hizmetini klimacılar yapıyor, o yüzden vestel bile alsam, bir sorun çıkınca eve zerre bilgisi olmayan bir klimacı gelecek.

Akıcı tv bulamazsınız, harici bir medya oynatıcı takmanız gerekir. Televizyonlardaki donanımlar bilgisayar parçaları gibi olmuyor, kapasiteleri sınırlı ve kaliteleri düşük oluyor. Yerli üretim televizyonlarda zaten maksimum 2 GB Ram var. TCL genellikle 3 GB, Philips ise minimum 3 bazı modellerinde 4 GB Ram kullanıyor.65 inç google tv (olmazsa android) f/p tv'ler hangileridir 25-30 bin tl bandında?
Babama alacağım bir tane, fakat akıcı bir cihaz olmasını istiyorum.
Kendim TCL 65C728 (google) ve Toshiba 43UA3D63DT (android) kullanıyorum, google arayüzü daha çok hoşuma gitti.
Bu cihazlar seyir esnasında bir sorun çıkarmıyor fakat menü geçişlerinde falan anlık takılmalar yapabiliyor, normal mi yoksa yetersizler mi anlamadım.
Çok fazla ürün var ve panel, ram, depo alanı vs bilgileri paylaşılmıyor hiç. Alırken hangi özelliklerin olmasına dikkat etmek lazım bilmiyorumda, seçim çok zor oluyor o yüzden
Teşekkürler hocam, haklısınız bencede.Akıcı tv bulamazsınız, harici bir medya oynatıcı takmanız gerekir. Televizyonlardaki donanımlar bilgisayar parçaları gibi olmuyor, kapasiteleri sınırlı ve kaliteleri düşük oluyor. Yerli üretim televizyonlarda zaten maksimum 2 GB Ram var. TCL genellikle 3 GB, Philips ise minimum 3 bazı modellerinde 4 GB Ram kullanıyor.
Fakat en başta dediğim gibi, ne kadar fazla Ram kullansalar da PC bileşenlerindeki gibi hızlı bellekler değil bunlar. Bir de Android gibi kötü ve belleğe aç bir işletim sistemi ile birleşince uzun vadede donma, takılma gibi sorunlar kaçınılmaz oluyor.

TV piyasasında yanlış algıya sebep olan nedenlerden biri de bu. Smart olmasın onun yerine kendisi daha kaliteli olsun düşüncesiTeşekkürler hocam, haklısınız bencede.
Zamanında birkaç kişiye android tv box aldırmıştım, o kısımda araştırma yaparken en azından donanım bilgilerini detaylı yazıyorlardı, seçimi kolay oluyordu.
Fakat 2 farklı kumanda kullanmakta pek cezbedici olmuyor. O yüzden çatlayana kadar tv'yi kullanıp, yetersiz kaldığı vakit bir android box almak mantıklı geliyor. ama bu durumda da android bir tv alacağız diye, aynı fiyata smart olmayan bir tv yi daha kalitelide alabiliriz.
İhtimaller çoğaldıkça akıllar karışıyor.
Bazende alıp geçmek lazım sanırım çok fazla düşünmeden![]()
Elimizde teknik bilgi yok. Markanın kendi sitesinde belirtilenlere göre VA panel görünüyor çünkü kontrast için 5.000:1 yazılmış. Direct Led olarak üretildiğini görüyoruz. Film izlemek için güzel diyebiliriz.![]()
Merhabalar bu tv ye android box takarak kullanacağım. Panel ve görüntü hakkında idare eder bir cihaz mıdır? Çok kötü değmez bir tv midir?