A Çevrimdışı

alpxtreme

Yeni Üye
30 Ara 2024
10
40
Arızalanan TV'nin markası neydi

Bütçe de belirtirseniz daha iyi tavsiye alırsınız
Teşekkür ederim. Düzenleme yaptım

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,750
40
Merhaba. Televizyonum arızalandı, tamiri zor olacak gibi duruyor. 65”, çoğunlukla Playstation 5 ve film izlemede (amazon, iptv) kullanılacak, bazen de uydu üzerinden kanal izlenecek, 70-80 en fazla fiyatı olan tv öneriniz ne olur. Oled’de sorun yaşayanları duyduğum için eledim. Özellikle Playstation da lag olmadan oynayabileceğim model yazarsanız sevinirim.
Aslında Oled almanız daha iyi olurdu; görüntü kalitesi, panel hızı vb. tüm konularda Oled'in üstüne yok. Dikkatli kullanırsanız bir sorun yaşamazsınız.

Oled olarak sıralamam;
1) Samsung 65S90D,
2) LG OLED 65C46LA

Oled için tereddüt varsa LCD için sıralamam,
1) Samsung 65QN90D
2) Samsung 65QN85D
3) TCL 65C855
4) Samsung 65Q80D
5) TCL 65C755

Ben bu kadar para vermişken Oled alırdım açıkçası.

A Çevrimdışı

alpxtreme

Yeni Üye
30 Ara 2024
10
40
Aslında Oled almanız daha iyi olurdu; görüntü kalitesi, panel hızı vb. tüm konularda Oled'in üstüne yok. Dikkatli kullanırsanız bir sorun yaşamazsınız.

Oled olarak sıralamam;
1) Samsung 65S90D,
2) LG OLED 65C46LA

Oled için tereddüt varsa LCD için sıralamam,
1) Samsung 65QN90D
2) Samsung 65QN85D
3) TCL 65C855
4) Samsung 65Q80D
5) TCL 65C755

Ben bu kadar para vermişken Oled alırdım açıkçası.
Çok teşekkür ederim. Değerlendireyim bunları 👍

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,387
hüseyin hocam oled için tek alternatifim sana TR için LGE dir başka alternatifi benim için yoktur!
tpv de 8/9 ok dir ancak servis ve sonrası sıkıntıları var bu heriflerde ve sana uymaz
samsung oled direk eliyorsun aynı sıkıntılar bunlarda çok daha fazla!

"yazılım" sormuşsun;en iyisi kesinlikle TPV ve LGE dir hem LCD ler hem de Oled ler için

-LGE nin wash/remover/orbiter v.s uygulamaları yazılım üzerinden otomatik ve daha
rahat oluyor ve olası retention sıkıntıları için de yaklaşımları çok daha iyi

Samsung da sıfır tolerans vardır onun direk Samy oledleri eleyin diyorum!
Sony de durum tam rezalet herifler gittikleri için o oledler milletin elinde patlayacak
aunı sıkıntı lcd lerde çok daha fena
kısaca TR de birisi gittimi,kullanıcılar için tek altermatif şans kalıyor

-TPV de yazılımlar LGE den çok daha iyi hem oled hem de lcd ler için
en azından "mutahap" var!!! TR için yok ama lisan varsa sorun yok

Oled de bana göre en büyük artısı LGE nin yazılım+işlemci+gpu alpha serisi hep iyi
ben TPV den bir tık daha iyi buluyorum

diğer sıkıntı ise TPV de zırt pırt ekrana uyarıların gelmesi,bu benim için sorun değil hatta iyi
ama çoğu kullanıcı şikayet ediyor nedense,bu insanlar LCD kullanmaya devam etsinler
Oled panellerin retentiona bağlı kalıcı yanmalar çok azaldı sen bakma sağda solda sallanan
yanma hikayelerine

Panasonic zaten bunu neredeyse tamamen aştı
Samsung/Sony aşamadı!!!
TPV bu konuda bana göre en iyisi çünkü çoğu uygulamayı manual yapıyor,kullanıcı için sıkıntılı
ama çok etkili!
LGE total olarak Panasonic kadar değilse bile bu da aştı ve Pany nin sistemini bir şekilde
yazılım üzerinden ya kopya etti ya da geliştirdiler!

"Gaming" için;verdiğim telefonu ara arkadaş XBox ve PS5 aynı anda kullanıyor oyun daha doğrusu
maç manyağıdır kendisi! ara onu sana gereken bilgileri 3 senelik oledçi olarak versin
forumlara taklırsan değil oled lcd bile alamazsın yaw

Oled panelleri ilk evresi(modül ünitesi);2013/2017 ciddi sıkıntılı idi bir tek Pany hariç
yazılımla bunları min.seviyeye kimse getiremedi(en kötüsü Sony idi)
Samsung/Sony de ciddi bir screen-retention(parçalı) sorunu vardı,Samy de hala devam ediyor nedense!

ikinci evre(modül ünitesi);2017/2020 çoğu sıkıntıları aştılar Samy/Sony yine aşamadı ama TPV/LGE/Pany
çok iyi aşama gösterdiler

şimdilik son evre(modül ünitesi);2020 sonrası ciddi aşama geçirdi özellikle TPV ve LGE
MLA/EVO paneller+buna uyumlu yazılımları+orbiter+auto screen-wash ciddi gelişti
ve özellikle 42/43 ebatlarda(gaming serisi)çok başarılı ancak burada ekranın ufak olması
ciddi bir artı olsa bile koruma sistemleri hem yazılım hem uygun h/w ile yine ciddi aşıldı

not;ebat 55 ve üstünde ise yine dikkat edilmesi gerekiyor(sadece gaming için)

not;Orkun var tanırsın onu TF den on da PS5+42 var(TPV) onu ara gaming 42 için
gün boyu oyun oynar o

sonuç olarak oled kullanımı çok farklıdır,klasik lcd den alışık olunan durumlar
bunlarda olmaz,ama şöyle bir de var,bu meretleri daha çok hatta tamamen hassas
ve bilinçli insanlar bilerek alıyorlar dolayısıyla sorun çıkmıyor!!
benim kaç senedir sürekli oledlerle uğraştığımı biliyorsun prof./isf/calb-test isf
v.s derken hiç arayan olmuyor sıkıntı var diye! ama lcd ler için hala sürekli aranıyorum
ülen bıraktım ben lcd işini diyorum ama hala millet soruyor

++
not;Aytekin beydeki panel Panasonic dir hocam 2 sene evvel Almanya dan getirmişti
sen onun yerine diğer firmayı bir ara fiyat al diyeceğim onlar "pahalıcıdır!!
benim diğer mailimi kullan acil işler için++

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
105
42
Merhaba. Televizyonum arızalandı, tamiri zor olacak gibi duruyor. 65”, çoğunlukla Playstation 5 ve film izlemede (amazon, iptv) kullanılacak, bazen de uydu üzerinden kanal izlenecek, 70-80 en fazla fiyatı olan tv öneriniz ne olur. Oled’de sorun yaşayanları duyduğum için eledim. Özellikle Playstation da lag olmadan oynayabileceğim model yazarsanız sevinirim.

belirttiğiniz bütçelere çıkabiliyorsanız ilk tercihiniz OLED65C46 olmalı diye düşünüyorum.

Y Çevrimdışı

yeerken

Aktif Üye
13 May 2018
50
55
arkadaşlar lütfen yardım edin arada kaldım temiz az kullanılmış 2 senelik bir vestel 58 ua 9600 15000 tl yoksa

VESTEL 55QA9701 55inc 139 cm 4K UHD Android Smart QLED TV,Uydu Alıcılı sıfır 19000 tl hangisini alayım bütçe kısıtlı saygılar.​

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
7
32
Cevap için çok teşekkür ederim. Çok faydalı bilgi sağ olun.
Sondaki harfler model yılını ifade ediyor;
D = 2024 (Mesela Q80D)
C = 2023 (Mesela Q80C)
T = 2020, 2021, 2022 (Mesela Q80T)

Başındaki Q harfi Qled teknolojisi olduğunu gösterir. Genellikle Samsung'un orta segment veya buna yakın modellerinde bulunur. Mesela Q60D, Q70D, Q80D.

Baştaki harf QN olursa Neo-Qled'i ifade eder, pahalı ve yüksek kaliteli modellerinde kullanılır. Mesela QN85D, QN90D, QN95D. Neo-Qled ile normal Qled arasında görüntü işlemcisi farkı gibi bazı farklılıklar da olur.

Modelin en başındaki harfler ise üretildiği hedef pazarı simgeler. Mesela QE ile başlarsa Avrupa bölgesi, UN ile başlarsa Amerika gibi. Şurada biraz bahsetmişler,

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,750
40
merhaba arkadaşlar,

75Q60D SAMSUNG modeli nasıl sizce? bütçem maks 55 bin tl.
Açık konuşmak gerekirse kötü bir tv, kenardan aydınlatmalı sıradan bir lcd modeli. Size tavsiyem 75 yerine 65 inç fakat daha kaliteli bir model almanız.

Eğer 62.000 TL'ye çıkabilirseniz öncelikle önereceğim model LG B4 Oled,

Kullanım senaryonuzu tam olarak bilmiyorum ama Oled riskli olur ise led alternatif olarak
1) Samsung 65 QN85D - 66.000 TL

2) Samsung 65 Q80D - 62.900 TL

3) TCL 65 C755 - 54.700 TL

T Çevrimdışı

teacher35

Yeni Üye
20 Ağu 2018
18
40
albanez albanez hocam merhaba, iptv uzerinden mac ve film seyreden, oyun vb icin tv hic kullanmayan, onceligi goruntu kalitesi olan birisi icin max 30000 olacak sekilde bir oneriniz olur mu? Teşekkür ederim

Geri
Üst Alt