Adem abi, boşuna alınganlık yapmışsın bence. Ben
@Winston 'un seni kast ettiğini düşünmüyorum. Aslında sorunun cevabını 3. paragrafta kendin vermişsin ve size 100% katılıyorum.
Seni ayırırsam, Türkiye'de tv konusunda doğru düzgün inceleme yapan yok maalesef. Bir sen varsın bir de youtube Scroll.com.tr kanalında Kaan Kaya var, senin kadar teknik bilgiler vermese de en azından dürüst.
Bu iş hem imkan hem de lobi meselesi, bir de global markaların Türkiye Distribütörleri ile ilgili bence.
İmkandan kastım; Rtings gibi bütün tv modellerini incelemeye kalkarsan ona hem maddiyat hem de zaman yetmez. Normal işini bırakıp sadece o işi yapman gerekir.
Lobi'den kastım; sen inceleme yapmak için çok ünlü bir tv markasının Türkiye sorumlusundan cihaz istesen sana vermeyebilirler ama atıyorum shiftdele.net istese ona farklı yaklaşılabilir. Senin gerekirse paneli söküp ayrıntılı bir inceleme yapacağına eminim ama diğeri özelliklerini kağıttan okuyup biraz da reklamını yapacak.
Türkiye'de sadece tv değil başka ürünlerde de doğru düzgün inceleme yok. Adam akıllı saatin sağlık özelliklerini tanıtıyor ama doğruluğunu ölçtüğü yok. Saat oksijen ölçüyor diyor, iyi de diğer parmağına da oksimetre cihazı takıp karşılaştırıyor musun, uçak yolculuğu yapıp yüksek irtifadaki düşük oksijen satürasyonunu yakalayabiliyor mu diye ölçüyor musun yok. Adımları doğru ölçüyor mu diye harici pedometre ile karşılaştırıyor musun yok. Nabzı doğru ölçüyor mu diye harici nabız bandı takıp antrenman yapıyor musun yok. Ama yabancı incelemeciler bunların hepsini yapıyor.
Konuya dönecek olursam, ben senin sayende tv konusunda çok şey öğrendim. Evet bir Rtings gibi inceleme yapmıyorsun ama zaten senin tarzın farklı. Onlar verisel incelemeler yapıyorlar; parlaklık kaç kandela çıktı, local dimming performansı nasıl, renk sapması yüzde kaç vb. Sen işin üretiminden geldiğin için daha farklı yaklaşıyorsun. Rtings VA diyorsa sen direkt panel üreticisini söylüyorsun AUO'dur, Sharp'tır vesaire. Rtings aydınlatma tipini söylüyorsa sen panelin içindeki led bar sayısını veya chip on film sayısını söylüyorsun

COF sayısının az olmasının da avantajı varmış, ekran görüntüsüne yazı eklerken Awox panelde yazılar led'lerin üzerine gelmiyor ne güzel, panelin ortası bomboş