W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Teşekkürler hocam ama Vestel'e o kadar para verilir mi?
Fiyatı iyi, hatta şu an 17750 liraya düşmüş 09900 modeli. Hatta 250 lira duvara sabitleme aparatını da hediye ediyor bunlar, 17500.
Ama hiçbir yerde ne bir inceleme, ne de bir yorum bulabildim.
Oledleri mağazada inceledim, bir başkaydılar. Bende sabit logolu kanal çok nadiren açık kalır, filmlerde de zaten sabit ekran yok, o sebeple kullanım tarzıma dediğiniz gibi uygun aslında.
Ama bu üründe kumandada sesli komut var mı, Androidi akıcı mı vs. hiçbir yorum yok. Amazon satsa yine iade garantisi var ama vestel'in kendisi satıyor, beğenmezsem iade de yan çizebilirler.
Türkiye de TV incelemesi yoktur. Sadece inceleme diyip satış yaparlar. Firmalar kişilerin yada inceleme sitelerin izlenme oranına bakarlar. Ve ücret karşılığı ürününü tanıtirlar. Allah aşkına neyin incelemelerinde bahsediyorsun. Dünyada bile sayilidir doğru düzgün inceleme yapan şirketler kişiler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Peki Winston hocam, ben hiç bu kadar uğraşmadan boyutu 55" e düşürsem, bütçe yine 20 civarı kalsa. Sony 55x90j mi alınır(21.5k), Samsung 55q80b mi alınır(20.5k).

Belli ki tcl, philips falan benim içime sinmeyecek, hiç uzatmanın manası yok. Bu yazdıklarımdan birini alıp geçeyim. Bunlara alternatif Sony eski seri ama büyük boy 65x89j modelini bunlardan daha ucuz (20k)fiyata alabilirim.

Canlı incelediğimde x89 biraz soluk gelmişti, diğer ikisini de çok beğendim.

edit: İnceleme konusuna 100% katılıyorum, adamlar cihazı bile göstermeden önüne oturup, katalogda yazanları okuyup geçiyorlar. Sonra da bizde rtings gibi ekipman yok, sponsor yok diye ağlıyorlar. Halbuki bırak ekipmanı, ekmek bile vermemek lazım bunlara :cool
Samsung Q80B içlerinde en mantıklı olanı.
Neden
Sony 65x89 modeli 100 hz olması değilde. Aydınlatma şekli basit doğrudan LED bu Va panel olsada ekranın belli yerlerinde büyük ekran olduğu için lekelenmeler olma şansı çok olur. Doğrudan LED olduğu için parlaklıkta vurgulari az olur. Genel aydınlatma yapmak zorunda ekranin tamamını bu etkiler. 80b nin en büyük artısı ışığı bölgesel olarak kontrol ediyor. Bu yöntem 89j deki yazılım yöntemlerinden çok daha iyi sonuç verir. Samsung özellikle bu sene hataları olsa da piyasanın en iyi arka ışığı kontrol eden yerel karartmasi var.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Teşekkürler hocam,

Rtings incelemelerini izlediniz mi peki? Siyah ekranda sony x90 modeli sanki daha başarılı gibiydi. Samsung'da siyahlar grimsi görünürken bunda tam kapkaranlık yapıyor, yorumlarda sanki ekran kapalıymış gibi duruyor demişler hatta. Öte yandan zayıf noktası, yandan bakınca görüntü kaybı çok fazla oluyor. Genel olarak birbirine çok yakın demişler ama sony x90 öne çıkmış gibi duruyor.

o site Kuzey Amerika'da oraya farklı bir panel ADS panel. Onu incelemisler Q80
Türkiye ve Avrupa'ya gelen model Va panelli Sony de olan panel yani. Bu açıdan bu değerlendirme onların bölgesine göre olur.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Bu arada karar siz vereceksiniz. Şu özelliklere merakınız varsa.
Samsung sesli kumandasında sesli komut iyi değil ve ingilizce. Sony Türkçe ve daha iyi calisir

I Çevrimdışı

Inflexible

Yeni Üye
9 Eki 2022
11
40
Merhabalar, Toshiba 65UL2163DT modelini geçenlerde satın almıştım. TV'den çok memnunum. Merak ettiğim husus şu, ekran ayarları bölümünde Tru Micro Dimming diye bir özellik var. Bölgesel karartma oluyor sanırım. Bendeki TV boe marka panel. Aydınlatma teknolojisi nedir bilgisi olan var mı ? Tam hakim değilim konuya, sağdan soldan okuyarak öğrenmeye çalışıyorum. Bu panelin full-array olma ihtimali var mıdır yoksa edge LED midir ya da diğerlerinden ? Yoksa yazılımsal olarak mı yapıyor karartma işlemini ? Teşekkürler şimdiden. W Winston

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhabalar, Toshiba 65UL2163DT modelini geçenlerde satın almıştım. TV'den çok memnunum. Merak ettiğim husus şu, ekran ayarları bölümünde Tru Micro Dimming diye bir özellik var. Bölgesel karartma oluyor sanırım. Bendeki TV boe marka panel. Aydınlatma teknolojisi nedir bilgisi olan var mı ? Tam hakim değilim konuya, sağdan soldan okuyarak öğrenmeye çalışıyorum. Bu panelin full-array olma ihtimali var mıdır yoksa edge LED midir ya da diğerlerinden ? Yoksa yazılımsal olarak mı yapıyor karartma işlemini ? Teşekkürler şimdiden. W Winston
Sizin TV niz doğrudan LED.
Sonunda belirtmişsiniz yazılımsal olur. Kontrast artırmak için yapılan bir işlem hatırladığım kadarıyla Philips yapmıştı .ama bu renklerde ayrıntıyı öldürür. Kaynağın verdiği orjinal değeri canlılık uğruna pikselleri anlamsız renk üretmesine neden oluyor.

Full array panelde arkadaki ışıklar bölgesel olarak kaç bölge varsa bağımsız çalışır

Mini ledlerde bunun daha çok bölge olanıdır. Ne kadar çok bölge görüntü de kontrastı artırır.dogrudan yada edge LED gibi paneli komple aydınlatarak diğer renk üreten pikselleri müdahalesi olmaz. Yada daha az olur

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Teşekkürler hocam,

Rtings incelemelerini izlediniz mi peki? Siyah ekranda sony x90 modeli sanki daha başarılı gibiydi. Samsung'da siyahlar grimsi görünürken bunda tam kapkaranlık yapıyor, yorumlarda sanki ekran kapalıymış gibi duruyor demişler hatta. Öte yandan zayıf noktası, yandan bakınca görüntü kaybı çok fazla oluyor. Genel olarak birbirine çok yakın demişler ama sony x90 öne çıkmış gibi duruyor.

İnceledikleri Q80B IPS panel, o nedenle siyahlar kötü :) Samsung'un böyle bir özelliği var, Amerika ve Avrupa kıtalarına farklı panelli ürün gönderiyor, bu nedenle insanı biraz sinir ediyor. Mesela Sony her yerde aynı paneli kullanır, istisnalar varsa da ben bilmiyorum. Mesela IPS panelli X90j yok, her yerde VA'dır.

Q80B, 2020 yılında üretilen Q80T ile benzerlik gösterir, Q80T incelemesine bakabilirsiniz. Daha yeni model olduğu için belki Q80T'den ufak tefek daha iyi yanları olabilir.

2 model arasından filmci adama Sony daha iyi gider, fiyatlar benzerse Sony tercih edilir ama arada fiyat farkı varsa Q80B almak daha mantıklı olur.

M Çevrimdışı

memnygt27

Yeni Üye
27 Eki 2022
16
30
Merhaba. Vestel 50ua9600 aldım. 6999 TL (7000 olsa nasıl ödedik :)) Çok olumsuz yorum var çok da olumlu yorum var kısmet artık :)

Geri
Üst Alt