Samsung Q80B içlerinde en mantıklı olanı.Peki Winston hocam, ben hiç bu kadar uğraşmadan boyutu 55" e düşürsem, bütçe yine 20 civarı kalsa. Sony 55x90j mi alınır(21.5k), Samsung 55q80b mi alınır(20.5k).
Belli ki tcl, philips falan benim içime sinmeyecek, hiç uzatmanın manası yok. Bu yazdıklarımdan birini alıp geçeyim. Bunlara alternatif Sony eski seri ama büyük boy 65x89j modelini bunlardan daha ucuz (20k)fiyata alabilirim.
Canlı incelediğimde x89 biraz soluk gelmişti, diğer ikisini de çok beğendim.
edit: İnceleme konusuna 100% katılıyorum, adamlar cihazı bile göstermeden önüne oturup, katalogda yazanları okuyup geçiyorlar. Sonra da bizde rtings gibi ekipman yok, sponsor yok diye ağlıyorlar. Halbuki bırak ekipmanı, ekmek bile vermemek lazım bunlara![]()
Teşekkürler hocam,
Rtings incelemelerini izlediniz mi peki? Siyah ekranda sony x90 modeli sanki daha başarılı gibiydi. Samsung'da siyahlar grimsi görünürken bunda tam kapkaranlık yapıyor, yorumlarda sanki ekran kapalıymış gibi duruyor demişler hatta. Öte yandan zayıf noktası, yandan bakınca görüntü kaybı çok fazla oluyor. Genel olarak birbirine çok yakın demişler ama sony x90 öne çıkmış gibi duruyor.
Sizin TV niz doğrudan LED.Merhabalar, Toshiba 65UL2163DT modelini geçenlerde satın almıştım. TV'den çok memnunum. Merak ettiğim husus şu, ekran ayarları bölümünde Tru Micro Dimming diye bir özellik var. Bölgesel karartma oluyor sanırım. Bendeki TV boe marka panel. Aydınlatma teknolojisi nedir bilgisi olan var mı ? Tam hakim değilim konuya, sağdan soldan okuyarak öğrenmeye çalışıyorum. Bu panelin full-array olma ihtimali var mıdır yoksa edge LED midir ya da diğerlerinden ? Yoksa yazılımsal olarak mı yapıyor karartma işlemini ? Teşekkürler şimdiden. W Winston
Teşekkürler hocam,
Rtings incelemelerini izlediniz mi peki? Siyah ekranda sony x90 modeli sanki daha başarılı gibiydi. Samsung'da siyahlar grimsi görünürken bunda tam kapkaranlık yapıyor, yorumlarda sanki ekran kapalıymış gibi duruyor demişler hatta. Öte yandan zayıf noktası, yandan bakınca görüntü kaybı çok fazla oluyor. Genel olarak birbirine çok yakın demişler ama sony x90 öne çıkmış gibi duruyor.