Öncelikle 65pus8807 21k çok. Bu panel 100hz doğru ama belli bölgelerde lekelenme olur. Akşam kullanımı yapacaksınız bunu eleyin.Merhabalar, bende yaklaşık 20k civarında bir bütçe ayırdım, duruma göre +/- 5k yapabiliriz.
Salonda kullanacağım, netflix-youtube-prime kullanımı yapılır, oyun oynanmaz, müzik dinlenir. Sabahtan akşama kadar kullanılmaz, günde açık kalacağı süre 3-4 saat.
TCL markası kalitesi düşük gibi ama amazon'da şu an 65C728 kodlu model 18k fiyata satılıyor. 120Hz, AndroidTV, QLED, local dimming. Parlaklığı az denilmiş.
Philips servis ve yine genel kalite düşüklüğü var, 65PUS8807 modeli vatan bilgisayar 21k civarına bulunabiliyor. 120Hz, direct led.
Sony KD-65X89J modeli 20k civarına düşebiliyor. 120hz, direct led.
Samsung için alınacaksa q80 altına düşülmemeli denilmiş, 65Q80 modeli, 25k fiyata bulunuyor. Fald panel, local dimming.
Geçmiş sayfalardan ve diğer forumlardan okuduğum kadarıyla bu bütçede genel olarak tavsiye edilen modeller bunlar. Yazmış olduğum fiyatlara göre hangisini önerirsiniz? Başımızı ağrıtmasın, uzun süre yavaşlamadan/sorun çıkarmadan kullanalım ve tabi f/p olsun istiyorum.
En iyisi Q80 ama TCL'nin üzerine 7 bin lira vermeyi hak ediyor mu?
Bu izleme şekliniz oled TV lere daha uygun. Qn95 LCD lerden bile oled le daha iyi filmlerde görüntü alırsınız.Teşekkür ediyorum yorumunuz için,
Akşam kullanım yapacağım evde, ışıkları kapatıp film izlemeyi düşünüyordum, 65PUS8807'nin ambiyans aydınlatması beni kendine çekiyordu ama bu şekilde bir sıkıntısı varsa büyük sıkıntı. O halde bunu elemek zorundayım. Hızı yüksek, her özellik var diye düşünüyordum.
C728=X89=Q70 aynı kulvarda demişsiniz, içlerinden en uygun alınabilen C728 olduğu için o halde bu model çok avantajlı. 65" modeli için 18k.
Q80B, X90 donanımında demişsiniz. Peki bütçem var ama sürekli tv izlemediğimden daha uygun ve f/p, yani parasının hakkını daha fazla veren bir model almak istiyorum diyelim. Sizce Q80B modeline verilen 25k, C728 modeline verilen 18k paranın üzerine, 7k farkı hak eder mi? Evde akşam filmimi izlerken aradaki farkı görebilecek miyim? Yada Samsung 10 yıl bozulmayacak ama TCL 5 ay sonra arıza mı çıkaracak?
Anlayamadığım nokta şu, şikayetvara yazılan şikayetleri, youtube incelemelerinin altlarındaki yorumları araştırıyorum. Sanki TCL markasından ne alırsam alayım, ilk anda olmasa dahi 3 aya yada 2 yıla illa ki panel arızası, yazılım sıkıntısı veriyormuş gibi bir hava var. Servisi taşeron olduğu için kötü, evet. Fakat servise işimin düşme ihtimali sizce nedir?
Mesela Samsung q serisi, qn serisinin yorumlarını okudum, bunda da panel arızası yaşayan, kumanda sıkıntısı-sesli komut çalışmaması gibi problem yaşayan ve servisten destek alamayanlar var. Her markanın yüzlerce şikayeti var. TCL'nin ürünlerinde sıkıntı olasılığı fazlaysa almayayım ama sadece diğer markalardaki gibi sıkıntı yaşayanların sorununu çözmedikleri için bu şikayetler varsa, alınabilir.
Hocam siz 55" bakıyorsunuz galiba, 55c728 şu an 14.5k =>Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.. Bu boydaki q80b ile 6k fiyat farkı var.fiyat
Amazondan bakmamıştım fiyatlara. Q80 de amazonda 1k daha pahalı amaHocam siz 55" bakıyorsunuz galiba, 55c728 şu an 14.5k =>Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.. Bu boydaki q80b ile 6k fiyat farkı var.
Oledler LG tarafından tam komple üretilir. Markalar sadece işlemcisini takar. Hangisi olduğunun ne olduğunun pek önemi olmaz aslında LCD gibi değil. Hepsi birbirine yakın görüntü verir . Vestel in oledleri 55 ini görmüştüm 19 bine bu olur.Her zaman amazon, vatan gibi büyük firmalardan tercih ediyorum, 3-5 lira için risk alınmaz elbette.
OLED olarak bir öneriniz var mı bu bütçelere? 65" tercihim fakat boyut düşürebiliriz öyle diyorsanız. LG A serisi dışında uygun fiyatlı bir ürün göremedim ben.
C728 ile X89 arasında 2 bin lira fark var. Ve C728 şu an alınabilir olarak stokta, X89 ise geçen hafta düştüğü gibi yine 20 bine düşmesini beklemek gerekiyor.
Q80 Amazon'da nasıl pahalı hocam, stoklarında yok ki?
Bir de en ucuz yerleri kıyaslayacaksınız zaten, en ucuz 55" c728 14.5, en ucuz 55" q80 20.5. En ucuz 65" c728 18k, en ucuz 65" q80 25k.
Hocam Q80B görüntü kalitesi olarak C728'in içinden geçip 8'e böler. Samsung FALD panel ve 728'in yaklaşık 2 katı parlak bir cihaz, C728'in verebildiği max. parlaklık 350 nits, Samsung 600, 700 nit'e kadar çıkar. FALD panel ve fiziksel local dimming olduğu için siyah renklerde bariz fark olur. Eğer bütçede sorun yoksa TCL ile maceraya girilmez.Hocam siz 55" bakıyorsunuz galiba, 55c728 şu an 14.5k =>Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.. Bu boydaki q80b ile 6k fiyat farkı var.
C725 kontrastı iyi olur. İzleme acıları dar olur. Qled olmasının bir önemi yok. Diğer 50 Va . Bunların hepsi aynı ucuzunu almak daha iyi bir seçenek harekette ettikleri aynı . Vestel de 3 yıl Garanti ve servisleri daha iyi yönetiyorlar.Merhaba 7-9 bin TL maksimum bütçeye sahibim. Çeyiz için tv arıyorum elimdeki modeller şunlar ;
tcl 50C725 9bin
tcl 50p725 8.5bin
vestel50Q9900 8.7bin
vestel 50U9600 7 bin
hangisini tercih etmeliyim kararsızım . 2 kişi karşısına geçip akşamları ufak tefek dizi ve maç izleyeceğiz
LS43BM700UUXUF
Arkadaşlar bu ürünün görüş açısı nasıldır ? Monitör olarak kullanacağım aradamda 90cm mesafe olacak. Renkleri kalibre edilince %80adobe RGB diyorlar ama görüş açısına emin olamadım bir türlü. aynı zamanda da içerik izleyeceğim için koltuğa açılı oturunca renkler bozulacak mı ?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
C725 kontrastı iyi olur. İzleme acıları dar olur. Qled olmasının bir önemi yok. Diğer 50 Va . Bunların hepsi aynı ucuzunu almak daha iyi bir seçenek harekette ettikleri aynı . Vestel de 3 yıl Garanti ve servisleri daha iyi yönetiyorlar. daha mantı 1200 1300 tl ye harici android cihaz alıp
7 bin TL ye u9600 , 1300 tl ye harici cihaz alıp android gibi kullanmak daha mantıklı o zamanC725 kontrastı iyi olur. İzleme acıları dar olur. Qled olmasının bir önemi yok. Diğer 50 Va . Bunların hepsi aynı ucuzunu almak daha iyi bir seçenek harekette ettikleri aynı . Vestel de 3 yıl Garanti ve servisleri daha iyi yönetiyorlar.
C725 kontrastı iyi olur. İzleme acıları dar olur. Qled olmasının bir önemi yok. Diğer 50 Va . Bunların hepsi aynı ucuzunu almak daha iyi bir seçenek harekette ettikleri aynı . Vestel de 3 yıl Garanti ve servisleri daha iyi yönetiyorlar. daha mantı 1200 1300 tl ye harici android cihaz alıp