Herkese selamlar, 2017 yılında LG Oled 55c6v modelini almıştım, ancak ekran yanıklarından ve renkleri artık düzgün verememesinden dolayı yeni bir tv arayışına girdim, malum zamlar kapıda olduğu için daha fazla zamlanmadan alayım dedim.
Bir haftadır araştırma yapıyorum yola ilk sony olsun mutlaka diye çıktım hem ps5 ile daha uyumlu diye ancak panelin samsung qn serilerinden genel olarak geride olduğunu gördüm, rtings sitesinde de baya düşük puanlar aldığını görünce onu eledim, aşağıya oled'in ekran yanık resimlerini ekledim bir daha oled hayatta almam diyorum ama c2 oled hem oyun hem ekran anlamında çok iyi olduğunu görünce belki burn-in konusunda 5 yıldır kendilerini düzeltmişlerdir diye aklımı karıştırıyorum. Bu arada birde led'lerde kirli ekran efekti oluyormuş belli bir kullanımdan sonra o da ayrı bir dert.
Sonuç olarak Samsung 55" QN90B ile LG OLED 55C2 modeli arasında kaldım, sizce hangisini almak mantıklı yada 25k bütçe ile farklı bir modele mi yönleneyim.
Kullanım şeklim, çoğunlukla uydu yayınları :( , netflix ve playstation olacak.
Ek olarak, QN90B ile QN95B arasındaki 5k fiyat farkına değer mi?
Bende mesajınızı görünce bir an sevindim yanma garantisi verdiler sonunda diye ancak çakallar sadece g2 modeline yanma garantisi vermişler diğer modellere 2 yıl düz garanti var, gerçi altta garanti şartını attım yanmaya karşı tam kapsamlı garanti bile değil.