S Çevrimdışı

steel

Yeni Üye
31 Eki 2022
1
34
merhabalar 10-12 bin tl civarında bütçe için ya da daha uyguna bir tv de olur. ağırlıklı film dizi belgesel vs izlemek için öneriniz olur mu ?
bir mağaza da şu önerildi. 50NANO816 LG yalnız indirim beklemeli miyim ondan da emin değilim teşekkürler iyi forumlar

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
merhabalar 10-12 bin tl civarında bütçe için ya da daha uyguna bir tv de olur. ağırlıklı film dizi belgesel vs izlemek için öneriniz olur mu ?
bir mağaza da şu önerildi. 50NANO816 LG yalnız indirim beklemeli miyim ondan da emin değilim teşekkürler iyi forumlar
Film vs. İçin olur. Va panel var. O incte.yerel karartmaya var. Edge LED olduğu için işe yaramaz. Ama menüsünden kapatabilirsiniz. Geçen senenin modeli. Fiyatı uygunsa alabilirsiniz izleme alışkanlığınızı Uygun

Bu modeli fiyat olarak kıyaslayın
Tcl......50c725
Sony...50x80-81
Sams. 50q60
Phil.....50pus85
Modelleriyle benzer görüntü kalitesi ne sahip. Fiyatı bu modellere göre değerlendirin

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Film vs. İçin olur. Va panel var. O incte.yerel karartmaya var. Edge LED olduğu için işe yaramaz. Ama menüsünden kapatabilirsiniz. Geçen senenin modeli. Fiyatı uygunsa alabilirsiniz izleme alışkanlığınızı Uygun

Bu modeli fiyat olarak kıyaslayın
Tcl......50c725
Sony...50x80-81
Sams. 50q60
Phil.....50pus85
Modelleriyle benzer görüntü kalitesi ne sahip. Fiyatı bu modellere göre değerlendirin
Winston üstad,Philips yeni the one modeli 50PUS8807 13.300'e düşmüş şu an Vatanda.Ne dersin bu fiyata bu tv alınır mı?Uydu,Iptv,netflix,YouTube için kullanılacak.Gündüzleri de kullanılacağı için parlaklık ve yansıma konusunda üzmemeli.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Winston üstad,Philips yeni the one modeli 50PUS8807 13.300'e düşmüş şu an Vatanda.Ne dersin bu fiyata bu tv alınır mı?Uydu,Iptv,netflix,YouTube için kullanılacak.Gündüzleri de kullanılacağı için parlaklık ve yansıma konusunda üzmemeli.
100 hz Va panel. Android kısmıda iyi. Alabilirsiniz. İyi SDR yayınlarda kullanımına uygun.

Ö Çevrimdışı

Önderahmed 

Aktif Üye
23 Şub 2019
229
41
Kıymetli arkadaşlar 40 inç ya da 43 inç TV arıyorum Philips düşünüyorum ama ambilight olmasından dolayı tcl Vestel veya arçelik'ten de olabilir aslında veya LG şu andaki fiyat performans olarak tavsiyelerinizi bekliyorum iyi forumlar

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Bu fiyatta en iyi ürün bu mudur sizce?
100 hz panel 50 hz panellerden daha iyidir.. bu bir artı hareketi daha iyi işler. Genel kullanım internette kaydığı için. Soc da iyi bu da bir artı.

Hadi bakalım inşallah kutudan hıyar çıkmaz ehehe
Philips in oledleri iyi. Bu modelde yeni LG nin Evo paneli ve soğutucu plaka da kullanılıyor. Bu donanım size iyi bir parlaklık sağlar.
Görüntü kalitesi özellikle filmlerde çok keyifli olur.

Kıymetli arkadaşlar 40 inç ya da 43 inç TV arıyorum Philips düşünüyorum ama ambilight olmasından dolayı tcl Vestel veya arçelik'ten de olabilir aslında veya LG şu andaki fiyat performans olarak tavsiyelerinizi bekliyorum iyi forumlar
Dediğiniz markaların hepsi olur. Hepsi benzer performans a sahip olur. Ucuz olanlardan alın. Aradaki farkla ile iyi bir TV box alın. Netflix Disney vb. Uygulamalardan hdr de sorun yaşamamak için TV box in hdr devre dışı bırakan box olsun. Dünya markalarida olsun kalite bu boylarda aynı olur.

Son düzenleme:
axXxo Çevrimdışı

axXxo 

Yeni Üye
3 Kas 2018
32
36
Herkese selamlar, 2017 yılında LG Oled 55c6v modelini almıştım, ancak ekran yanıklarından ve renkleri artık düzgün verememesinden dolayı yeni bir tv arayışına girdim, malum zamlar kapıda olduğu için daha fazla zamlanmadan alayım dedim.

Bir haftadır araştırma yapıyorum yola ilk sony olsun mutlaka diye çıktım hem ps5 ile daha uyumlu diye ancak panelin samsung qn serilerinden genel olarak geride olduğunu gördüm, rtings sitesinde de baya düşük puanlar aldığını görünce onu eledim, aşağıya oled'in ekran yanık resimlerini ekledim bir daha oled hayatta almam diyorum ama c2 oled hem oyun hem ekran anlamında çok iyi olduğunu görünce belki burn-in konusunda 5 yıldır kendilerini düzeltmişlerdir diye aklımı karıştırıyorum. Bu arada birde led'lerde kirli ekran efekti oluyormuş belli bir kullanımdan sonra o da ayrı bir dert.

Sonuç olarak Samsung 55" QN90B ile LG OLED 55C2 modeli arasında kaldım, sizce hangisini almak mantıklı yada 25k bütçe ile farklı bir modele mi yönleneyim.

Kullanım şeklim, çoğunlukla uydu yayınları :( , netflix ve playstation olacak.

Ek olarak, QN90B ile QN95B arasındaki 5k fiyat farkına değer mi?

C2'de 5 yıl yanmama garantisi var sanırım. İlk serilerde 2 seneydi ve milletin canı çok yandı. Oled almadan önce burn-in videolarını izleyip öyle karar vermenizi tavsiye ederim. Bunun yerine mini led kullanan Samsung Neo Qled ya da Lg QNED modellerine bakabilirsiniz.
Bende mesajınızı görünce bir an sevindim yanma garantisi verdiler sonunda diye ancak çakallar sadece g2 modeline yanma garantisi vermişler diğer modellere 2 yıl düz garanti var, gerçi altta garanti şartını attım yanmaya karşı tam kapsamlı garanti bile değil.

*Garantinin 1. yılında panel, parça ve işçilik masrafları karşılanır. Garantinin 2. ila 5. yılında sadece paneller garanti kapsamına girer ve işçilik ücreti alınır.
**5 yıllık panel garantisi 88Z2, 77Z2, 97G2, 83G2, 77G2, 65G2 ve 55G2 modellerini kapsar.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Herkese selamlar, 2017 yılında LG Oled 55c6v modelini almıştım, ancak ekran yanıklarından ve renkleri artık düzgün verememesinden dolayı yeni bir tv arayışına girdim, malum zamlar kapıda olduğu için daha fazla zamlanmadan alayım dedim.

Bir haftadır araştırma yapıyorum yola ilk sony olsun mutlaka diye çıktım hem ps5 ile daha uyumlu diye ancak panelin samsung qn serilerinden genel olarak geride olduğunu gördüm, rtings sitesinde de baya düşük puanlar aldığını görünce onu eledim, aşağıya oled'in ekran yanık resimlerini ekledim bir daha oled hayatta almam diyorum ama c2 oled hem oyun hem ekran anlamında çok iyi olduğunu görünce belki burn-in konusunda 5 yıldır kendilerini düzeltmişlerdir diye aklımı karıştırıyorum. Bu arada birde led'lerde kirli ekran efekti oluyormuş belli bir kullanımdan sonra o da ayrı bir dert.

Sonuç olarak Samsung 55" QN90B ile LG OLED 55C2 modeli arasında kaldım, sizce hangisini almak mantıklı yada 25k bütçe ile farklı bir modele mi yönleneyim.

Kullanım şeklim, çoğunlukla uydu yayınları :( , netflix ve playstation olacak.

Ek olarak, QN90B ile QN95B arasındaki 5k fiyat farkına değer mi?

Bende mesajınızı görünce bir an sevindim yanma garantisi verdiler sonunda diye ancak çakallar sadece g2 modeline yanma garantisi vermişler diğer modellere 2 yıl düz garanti var, gerçi altta garanti şartını attım yanmaya karşı tam kapsamlı garanti bile değil.
90b ile 95b arasında fark yok. Bağlantı kutusu 95 serisinde ayrı olur.
İzleme şekliniz oled e uygun değil. Statik görüntüler kanal logoları haber kanalları statik görüntülü oyunlar. Bu şimdi alacağınız oledlerde de olur.
İki seçmeniz var. İzleme alışkanlığınızı oled e göre yenileyecek siniz. Yada oled in görüntü kalitesinden ödün vererek LCD lere geçeceksiniz.
Benim tavsiyem ikinci seçenek kullanım alışkanlığınıza göre oledle hep sorun yaşarsınız.

LG G2 ile C2 arasında fark, soğutucu olur G2 lerde.

Son düzenleme:
axXxo Çevrimdışı

axXxo 

Yeni Üye
3 Kas 2018
32
36
sanırım. İlk serilerde 2 seneydi ve milletin canı çok yandı. Oled almadan önce burn-in videolarını izleyip öyle karar vermenizi tavsiye ederim. Bunun yerine mini led kullanan Samsung Neo Qled ya da Lg QNED modellerine bakabilirsiniz.

90b ile 95b arasında fark yok. Bağlantı kutusu 95 serisinde ayrı olur.
İzleme şekliniz oled e uygun değil. Statik görüntüler kanal logoları haber kanalları statik görüntülü oyunlar. Bu şimdi alacağınız oledlerde de olur.
İki seçmeniz var. İzleme alışkanlığınızı oled e göre yenileyecek siniz. Yada oled in görüntü kalitesinden ödün vererek LCD lere geçeceksiniz.
Benim tavsiyem ikinci seçenek kullanım alışkanlığınıza göre oledle hep sorun yaşarsınız.

LG G2 ile C2 arasında fark, soğutucu olur G2 lerde.
Valla benim için hiç sorun değil ancak hanım evde olduğu için malesef bir yere kadar dikkat edebiliyor, bütün gün tv açık çocuklar derken aynı kanal uzun süre açık kalıyor, belli olmuştur zaten attığım resimlerde ki logo yanıklarından gönlüm oled istese de, her 5 sene bu kadar eşşek yüküyle parayı televizyona bağlamamak için mecbur led bir tv alacağım. Ledlerin başını da samsung qn serisi çekiyor anladığım kadarıyla, inşallah şu indirim günlerinde biraz düşer fiyatı da rahat alabilirim.
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

M Çevrimdışı

mstfaty

Yeni Üye
16 Mar 2021
16
56
Arkadaşlar selam,Adem bey TCL 55728G cihazı test etmiş ve önermiş ayrıca TCL 55735G ile aralarında ne fark vardır bilen var mı?
Son olarak Vestel q559900 ile aralarında yaklaşık 7-8 Bin TL fiyat farkı var değer mi?

Geri
Üst Alt