W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
15500 tl bütçem var,tekirdağ tarafında oturuyorum, mediamarkt veya vatandan gidip kendim almak istiyorum internetle uğraşasım yok, Tv karşıdan izlenecek yandan veya diğer açılardan çok izlenmeyecek, akşamdan akşama film izlemek için kullanılacak netflix,amazon gibi uygulamalar kullanılacak, aklımda büyüklük olarak 55 inç var 2 modele düşebildim sizin tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
LG 55NANO75 55inc
PHILIPS 55PUS8007
LG 55nano75 yazmışsınız. Devamı nedir. P yazarsa 2021 model karışık kullanımı oldu Va da vardı Q yazarsa 2022 model IPS panelli

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
LG 55nano75 yazmışsınız. Devamı nedir. P yazarsa 2021 model karışık kullanımı oldu Va da vardı Q yazarsa 2022 model IPS panelli
Direkt link eklemiş, . Şimdi baktım, sitedeki bilgiler doğruysa direkt led VA panel görünüyor ama ciddi bir sorun var cihazın maks. parlaklığı 270 kandela. Philips ise ips panel ve 8 bit, bence filmci adama pek gitmez.

Bütçeyi zorlayıp 55Q70B baksa nasıl olur ? Edge led ama en azından daha parlak ve kontrastı iyi.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Va ise güzel ama parlaklık çok az değil mi ? Maks. 270 kandela yazıyor.
Parlaklık önemi çok çok abartılir . Önemli olan kontrol edilebilir parlaklık. Bu da hdr da bölgesel olarak faydası olur. SDR yayınlar için son derece yeterli bir parlaklık. Akşamlar için daha yeter. Fald olmayan panelde yüksek mitler çok sorun yaşatır . Yanlış renk üretimi vs.
Zaten fald panelde olsa 1000 üstü de olsa tam ekranda 500 nit üretir. Oledlerde 150 nit. Önemli olan ışığı bölge olarak kullanmak direk LED ve edge ledlerde ışık fayda dan çok zarar verir görüntüye
Örneğin Q70 500 nit parlaklık üretir. Ama çok renkler falso oluyor. Samsung film modu iyi. Doğru renk. Gerçek renkte yani 300 nit civarı.

Samurai Unforgotten, şunu demek isterim. Senin yazılarını görüşlerini zevkle okuyorum
Çok bilgili değerli yazıların var. Hepside çok doğru yazdıklarının.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Parlaklık önemi çok çok abartılir . Önemli olan kontrol edilebilir parlaklık. Bu da hdr da bölgesel olarak faydası olur. SDR yayınlar için son derece yeterli bir parlaklık. Akşamlar için daha yeter. Fald olmayan panelde yüksek mitler çok sorun yaşatır . Yanlış renk üretimi vs.
Zaten fald panelde olsa 1000 üstü de olsa tam ekranda 500 nit üretir. Oledlerde 150 nit. Önemli olan ışığı bölge olarak kullanmak direk LED ve edge ledlerde ışık fayda dan çok zarar verir görüntüye
Örneğin Q70 500 nit parlaklık üretir. Ama çok renkler falso oluyor. Samsung film modu iyi. Doğru renk. Gerçek renkte yani 300 nit civarı.
Söylediklerine tamamen katılıyorum, ben de aynı şeyleri savunuyorum. Yüksek parlaklığı kontrol etmek zor. Fald panel de olsa agresif yerel karartma da olsa parlaklık arttıkça blooming olayını kontrol etmek zorlaşıyor. Ama ne bileyim, HDR görüntü desteklediğini söyleyen bir cihazda en azından 500 nit olmalı ki karanlık ile aydınlık arasındaki fark anlaşılsın.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Söylediklerine tamamen katılıyorum, ben de aynı şeyleri savunuyorum. Yüksek parlaklığı kontrol etmek zor. Fald panel de olsa agresif yerel karartma da olsa parlaklık arttıkça blooming olayını kontrol etmek zorlaşıyor. Ama ne bileyim, HDR görüntü desteklediğini söyleyen bir cihazda en azından 500 nit olmalı ki karanlık ile aydınlık arasındaki fark anlaşılsın.
Sorunda tam burada olmayan şeyleri abartılı gibi sunmaları firmaların.
Şöyle düşün eline Krem sùrùyorsun. Ellerini kremledin.
Bu firmalar ellerinin sadece serçe parmağına krem sürüyor.
Ama tüm ellerimi kremledim diye reklam yapıyor

T Çevrimdışı

tayfun67

Yeni Üye
27 Eki 2022
3
29
değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim dostum şimdi ben hangisini alıyım lg yimi yoksa philipsmi ? başka tavsiyen varmı?
bu tv yi alacak bütcem yok, birde şuan vatan ve mediamarkta 15000 tl üzeri alışverişe 750 tl indirim var

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim dostum şimdi ben hangisini alıyım lg yimi yoksa philipsmi ? başka tavsiyen varmı?
bu tv yi alacak bütcem yok, birde şuan vatan ve mediamarkta 15000 tl üzeri alışverişe 750 tl indirim var
İkisi arasından tercih yapacak olursanız ben LG 55NANO756PA modelini önerirdim fakat alırken VA panel olup olmadığını mutlaka sorun. Aklıma alternatif bir model gelirse yazarım buradan. Tabi W Winston 'un da görüşünü alın yine.

Keşke 2. el, temiz bir 55XH9096 bulabilseniz bu ikisinden de çok farklı bir görüntü deneyimi yaşardınız. Geçen yıl bu zamanlar 9.000 TL'ye almıştım ben, şimdi 15.000 TL vererek alınabilen cihazları görünce üzülüyorum.

A Çevrimdışı

AdıLazımDeğil

Yeni Üye
30 Eki 2022
3
55
Bilgisayara bağlayıp ikinci monitör olarak kullanarak 4K film izleyip (HDR olsa tadından yenmez, ama fiyatın kurtaracağını sanmıyorum) oyun oynarken de üzmeyecek (elbette 120 Hz isterim, ama bütçe kurtarmaz) bir TV arıyorum. Akıllı TV Android filan anlamam, gerekli olup olmadığını bile bilmiyorum. Boyut konusunda pek bir fikrim yok, önceki TV 42" ve neoplazma idi, 2,5-3 metreden izlerken sorun çıkarmıyordu. Bütçe kıstılı, kredi kartına taksitle olursa belki 7500 TL'ye kadar çıkabilirim. Bu şartlarda alabileceğim bir TV var mı acaba?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Bilgisayara bağlayıp ikinci monitör olarak kullanarak 4K film izleyip (HDR olsa tadından yenmez, ama fiyatın kurtaracağını sanmıyorum) oyun oynarken de üzmeyecek (elbette 120 Hz isterim, ama bütçe kurtarmaz) bir TV arıyorum. Akıllı TV Android filan anlamam, gerekli olup olmadığını bile bilmiyorum. Boyut konusunda pek bir fikrim yok, önceki TV 42" ve neoplazma idi, 2,5-3 metreden izlerken sorun çıkarmıyordu. Bütçe kıstılı, kredi kartına taksitle olursa belki 7500 TL'ye kadar çıkabilirim. Bu şartlarda alabileceğim bir TV var mı acaba?
Birkaç güne indirimler başlar. Bu indirimler genelde büyük boylarda yaparlar. 42 civarı inç lerde zaten kalite düşük olur tüm markalarda. Sadece 42 inç C2 modeli dışında fark olmaz.
LCD olarak IPS mi Va mi istiyorum diye karar verin. Diğer firmaların yazdığı lüzumsuz bilgilerin bir önemi yok. Malzeme aynı olunca süslü bilgileri kim fazla yazara kalmışlar.

İkisi arasından tercih yapacak olursanız ben LG 55NANO756PA modelini önerirdim fakat alırken VA panel olup olmadığını mutlaka sorun. Aklıma alternatif bir model gelirse yazarım buradan. Tabi W Winston 'un da görüşünü alın yine.

Keşke 2. el, temiz bir 55XH9096 bulabilseniz bu ikisinden de çok farklı bir görüntü deneyimi yaşardınız. Geçen yıl bu zamanlar 9.000 TL'ye almıştım ben, şimdi 15.000 TL vererek alınabilen cihazları görünce üzülüyorum.
Benim tavsiyem 756 ve 8007 modellere 15500₺ yerine
Q70b......17000₺ Samsung
O9900....18000₺ Vestel oled olur. Bunlar kontrast ve netlikte filmde fark yaratır. Diğer modellerin 10-12 TL ye satılan diğer marka modellerden görüntüde farkı olmaz

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
W Winston hocam, bende size rahatsızlık vereceğim ama bana da bir öneride bulunabilir misiniz? Tam 1 aydır bir türlü çözemedim bu işi, önce ucuz yollu çözeyim deyip samsung au7200 aldım, çok aşırı yavaş geldi ve yazılımsal sıkıntısı vardı. Philips pus 8807 aldım, bu da çok iyi ama panelde 15 ayrı parça toz parçası var, iade edeceğim mecburen.

Ayırdığım bütçe 20 bin ama 3-5 esnetebilirim. Zaten indirimleri takip edip düşünce alacağım, normal fiyatından almam.

65", direct led olsun(yandan parlamasın), ips panel olsun(renkli olsun ve yandan bakınca beyazlaşmasın), hızlı bir işletim sistemi google tv tercihim, kumandasında sesli komut olsun. Hızlı sahnelerde(altyazı gibi) görüntü bulanıklaşmasın istiyorum, 120hz olması önemli bu sebeple.

Benim bulabildiğim tcl 65 c728 yada c735 modelleri var. Önceki sayfalarda aynı, sadece 735 yeni ürün demişsiniz. İnternet kıyaslama sitelerinde işlemcileri farklı görünüyor sanki, c728in işlemcisi daha üst düzey gibi. 19 bine yakalayabilirim bunu.

Alternatif Philips 65 pus8807 var, bunu da aldım, çok beğendim ama acayip toz vardı panel içinde. İndirimde yakalamak zor ama (20800), yakalasam bile alır mıyım bilemiyorum, sonradan tozlanmada oluyor bu seride malum. Yoksa hızını, görüntü kalitesini çok beğenmiştim.

Samsung 65q70b modeli var, 19800e düşmüştü, aynı fiyat zor ama 22 civarına alınabilir.

Sony 65x89j var, 20 bine alabilirim bunu da.

Sizin öneriniz nedir? Sürekli sıkıntı çıkıyor, en sonunda 11 bine vestel alıp geçeceğim, hiç değilse ucuza aldım diye detayını önemsemem.
A asaf003,
Önce iade işlemini sonlandırın. Efsane cuma geliyor. Kasımda ay boyunca başlarlar. Marka fark etmez 65 oledleri takip edin. 20-25 aralığında fiyat yakalarsaniz almanı tavsiye ederim.
65 IPS panelde ışığı kontrol etmek çok zordur. Piyasada olan şu an için olanlar arasında ışığı en iyi Samsung yapar. QN85 o da çok pahalı bunu da takibine alın IPS olarak. Kampanyada. Sanmıyorum Türkiye'ye az girdi bu model düşmez.sonyleri takibe al bu sene yada geçen senenin modelleri
X85-89 100hz
X90. 100 hz fald
Tcl C8 serisi harici iyi olmaz. C735-728 paneli 100 hz Va panel olsada homojenligi kötü 65 inç te daha sorunlu olur. Hareketi işlemede bunda da sorunlar var. 144 hz reklamı yapıyor. 120 hz de bile sorunları var.
Samsung Q80a ile b serisini de takip edersiniz

Geri
Üst Alt