DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
Üstad , inan aklım o kadar karıştı ki mizacen bu karar karmaşık fikirle alışveriş yapmak istemedim. Zira A101 indirimleri kaçtı. Biraz akışına bıraktım . Black friday indirimleri geliyor belki üstadların önerdiği modeller indirime girer öyle alayım dedim.
Aynen hocam bende muhteşem Kasım indirimlerini bekliyorum bakalım inşallah güzel indirimler olur.

I Çevrimdışı

Inflexible

Yeni Üye
9 Eki 2022
11
40
Geçen hafta perşembe günü a101den aldığım Toshiba 65ul2163dt model TVnin dün kurulumu yapıldı. Vestel Sincan şubesindeki arkadaşlar gelip hızlıca kurulumu yaptı. Kibar arkadaşlardı kendilerine teşekkür ederim öncelikle. 2016da aldığım 42inch Regal TV'den sonra paneli inanılmaz hoşuma gitti. Ips panel değil sanırım, panel başlığına bilgilerini attım. Bakalım ne çıkacak paneli. Siyah renkler karanlığa yakın. Işık sızması yok denecek kadar az. Ölü piksel tespit edemedim. Daha sonra yine kontrol edicem :) Smart kısmı hızlı. Uydu kablosunu bulamadım evde, normal kanal geçiş vs hızını kontrol edemedim ondan dolayı. Diğer Tv'de de izlemiyorduk gerçi 5 senedir. Laptop takılı.

Dediğim gibi paneli inanılmaz hoşuma gitti. Bunda eski TV'nin etkisi olabilir. Diğer Tv'de gri olan şeyler meğerse siyahmış. O kadar fark var :) Teknoloji yılı etkisi vardır muhakkak.

Sesi bir tık boğuk ama kesinlikle kötü değil. 100 bar varken 10 15 ancak açtım, seviyesi yüksek. Ben Logitech Z506 5+1 ses sistemi ile kullanıyordum eski TVyi, kalite farkından dolayı boğuk gelmiş olabilir ama kimseyi üzmez bana göre TV'nin sesi.

Benim için önemli olan panel kısmıydı. Smart sorun olursa mi box alırım düşüncesindeyim. Ses sistemi zaten var, sesi de sorun değil. Paneli beni mutlu etti. Kasım indirimlerini bekleyecektim ama hem dolar hem fiyat şişirip yalandan indirim gösterme durumundan dolayı şimdiden aldım. 9.699₺ verdim.

Alacak arkadaşlara fikir olabilir. Büyük ekran ve genel olarak film, maç izlemek için aldım. Üzmeyecek bir televizyon.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba. 13 bin Tl bütçe var. Sinema film izlemek için 55 inch tv önerisi lazım.
Burada şu kararı vermelisiniz. 13 bin bütçeyle dünya markası modellerin giriş seviyesi alabilirsiniz. Yada 8000₺ vererek Vestel yada Grundig grubundan alabilirsiniz.
Bunlar arasında fazla fark yoktur. Film izlemek için Va panel iyi olur ama yerel firmalar tam karışık üretim yapar aynı model olsada .
Dünya markalari LG IPS kullanır bu firmanın sadece pahalıya sattığı Nano serilerinin üst 9 serileri iyi. Diğer modelleri bizim yerlilerden hiç farkı yok. Markaya para vermek olur. Bide smart kısmı LG de kullanışlı
Tcl tüm modelleri Va panel olur. Ama bu marka p ve c serileri çok iyi kontrast verir. Paneli çok iyi csot paneller. Bunlarda panel ve arka ışık senkronizasyonu iyi olmaz harekette sorunlara neden olur.
Sony 60 hz lik panelleri zaten pahalı 80-81 serileri IPS pahalı çok sıradan market ürünleri. 85-89 serileri 100 hz Va bunlar daha pahalı.
Samsung bu sene 8000 serileri var. Onlarda fiyatına göre değmez

Vestel yada Grundig den model 8000 civarı almanı öneririm. 5-6 bin cebinde kalır görüntü de aman aman fark olmaz .

Modelde fark etmez bizim yerlilerde aynı donanımı sahip TV leri süsler ler. Şu model şu marka adında çıkarırlar.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Burada şu kararı vermelisiniz. 13 bin bütçeyle dünya markası modellerin giriş seviyesi alabilirsiniz. Yada 8000₺ vererek Vestel yada Grundig grubundan alabilirsiniz.
Bunlar arasında fazla fark yoktur. Film izlemek için Va panel iyi olur ama yerel firmalar tam karışık üretim yapar aynı model olsada .
Dünya markalari LG IPS kullanır bu firmanın sadece pahalıya sattığı Nano serilerinin üst 9 serileri iyi. Diğer modelleri bizim yerlilerden hiç farkı yok. Markaya para vermek olur. Bide smart kısmı LG de kullanışlı
Tcl tüm modelleri Va panel olur. Ama bu marka p ve c serileri çok iyi kontrast verir. Paneli çok iyi csot paneller. Bunlarda panel ve arka ışık senkronizasyonu iyi olmaz harekette sorunlara neden olur.
Sony 60 hz lik panelleri zaten pahalı 80-81 serileri IPS pahalı çok sıradan market ürünleri. 85-89 serileri 100 hz Va bunlar daha pahalı.
Samsung bu sene 8000 serileri var. Onlarda fiyatına göre değmez

Vestel yada Grundig den model 8000 civarı almanı öneririm. 5-6 bin cebinde kalır görüntü de aman aman fark olmaz .

Modelde fark etmez bizim yerlilerde aynı donanımı sahip TV leri süsler ler. Şu model şu marka adında çıkarırlar.
Hocam philips yeni çıkan 50pus8807 modeli nasıldır peki? Panel,kontrast,parlaklık,yansıma oranı,hareket işleme,görüntü kalitesi,netlik vs.Iptv,netflix ve YouTube performansı özellikle.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Hocam philips yeni çıkan 50pus8807 modeli nasıldır peki? Panel,kontrast,parlaklık,yansıma oranı,hareket işleme,görüntü kalitesi,netlik vs.Iptv,netflix ve YouTube performansı özellikle.
8807 Philips 100 hz panel var bunda hareketi daha iyi işler. Tüm boylarda IPS kullanıyor. Sizin dediğiniz 50 inç Va panel var. Kontrast iyi olur .
Bu geçen sene çıkarmış olduğu 9206 modelinin devamı.gecen sene 55 ve 65 inç olarak çıkarttı ama fiyattan dolayı satışı iyi değildi. Donanım olarak rakiplerinden
Sony x85
Tcl. C728
Samsung. Q70
LG. 866
Bunlardan eksisi yoktu. Tam olarak Android ve sesi onlardan daha iyi idi. Smart kısmı Mediatek in en iyi işlemcisi vardı. Dedim ya iyi pazarlayamadi.
Bu model 8807 aynısı. Biraz estetiği duzeltmisler ama bazı özelliklerini ses gibi koymayıp yeni bir model olmuş. Birde panel 50 inç Va panel hariç tümünü IPS yapmışlar. Fiyatı iyi ise olur. 100 hz Va panel Android kısmıda en iyi TV box lardan bile iyi sayılır.

R Çevrimdışı

ralf34

Yeni Üye
8 Eki 2021
7
merhabalar 10 bin tl civarı 65 inç tv araştırorum 11.11 indirimlerine kadar karar vermem gerekiyor
annem için alacağım aşırı özelliklerinin olmasına gerek yok tavsiyelerinizi bekliyorum. iyi forumlar

K Çevrimdışı

Kenobi

Yeni Üye
3 Eki 2022
23
34
8807 Philips 100 hz panel var bunda hareketi daha iyi işler. Tüm boylarda IPS kullanıyor. Sizin dediğiniz 50 inç Va panel var. Kontrast iyi olur .
Bu geçen sene çıkarmış olduğu 9206 modelinin devamı.gecen sene 55 ve 65 inç olarak çıkarttı ama fiyattan dolayı satışı iyi değildi. Donanım olarak rakiplerinden
Sony x85
Tcl. C728
Samsung. Q70
LG. 866
Bunlardan eksisi yoktu. Tam olarak Android ve sesi onlardan daha iyi idi. Smart kısmı Mediatek in en iyi işlemcisi vardı. Dedim ya iyi pazarlayamadi.
Bu model 8807 aynısı. Biraz estetiği duzeltmisler ama bazı özelliklerini ses gibi koymayıp yeni bir model olmuş. Birde panel 50 inç Va panel hariç tümünü IPS yapmışlar. Fiyatı iyi ise olur. 100 hz Va panel Android kısmıda en iyi TV box lardan bile iyi sayılır.
Merhaba, x89j ile bu tv kıyaslarsak durum sizce nasıl ? Philips çok şikayet olduğu için emin olamadım genel olarak sony den memnunum fakat pc için 4k 120hz çıkışı native 4k olmadığı için PC de sorun yaratıyormuş o fiyatlara philips dışında alternatif de olmadığı için bir düşünmedim değil ama görüntü kalitesi parlaklık kontrast vs sony ye göre nasıldır bilmiyorum detaylı inceleme olmadığı için ve ileride philips den dolayı sorun yaşayacaksam o da kötü olurdu.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba, x89j ile bu tv kıyaslarsak durum sizce nasıl ? Philips çok şikayet olduğu için emin olamadım genel olarak sony den memnunum fakat pc için 4k 120hz çıkışı native 4k olmadığı için PC de sorun yaratıyormuş o fiyatlara philips dışında alternatif de olmadığı için bir düşünmedim değil ama görüntü kalitesi parlaklık kontrast vs sony ye göre nasıldır bilmiyorum detaylı inceleme olmadığı için ve ileride philips den dolayı sorun yaşayacaksam o da kötü olurdu.
Sony sadece değil diğer firmalarda mediatek aldığı soc larda sorun çıkardı.
4k 120 gösteriyor ama sorunlu idi.
Bu gpu dan kaynaklı aslında 600 MHz lik olmasından dolayı 4k 120 hz de dikey çözünürlüğü yarıya düşürmek zorunda kaldı 2160 değilde 1080 görüntü oldu 120hz de. Hepsi yaşadı

K Çevrimdışı

Kenobi

Yeni Üye
3 Eki 2022
23
34
Sony sadece değil diğer firmalarda mediatek aldığı soc larda sorun çıkardı.
4k 120 gösteriyor ama sorunlu idi.
Bu gpu dan kaynaklı aslında 600 MHz lik olmasından dolayı 4k 120 hz de dikey çözünürlüğü yarıya düşürmek zorunda kaldı 2160 değilde 1080 görüntü oldu 120hz de. Hepsi yaşadı
Anladım philips de alsam aynı sıkıntılar olacak o zaman sony den devam etmek daha iyi olacaktır.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Anladım philips de alsam aynı sıkıntılar olacak o zaman sony den devam etmek daha iyi olacaktır.
Evet. Onların demelerine bakmayın. Sony de 48 GB 2.1 demişti . Ama işin pratiği öyle olmaz .
600 çalışma hızı olan gösterir sinyali alır okur. Ama gpu 2160 satırı dikey 1080 düşürür. 1190 hızda olursa 2160 120 hz de gösterir.
Memnunsaniz modeli izle devam etmenizi öneririm.

Geri
Üst Alt