W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba 65' televizyon bakarken modelini alma arifesindeyim ancak forumda ilgili TV için pek bilgiye rastlayamadım.TV'yi alırsam ek garati ile birlikte 20bin tl'ye alıyorum benzer fiyatlarda önereceğiniz TV veya Q67B'de yetersiz olup şu olsa daha iyi olurdu dediğiniz özellilkler ve modeller var mı?
Q67b Samsung un Q60b modelinin varyantlari olur. Aynı donanıma sahip olur. Qled serilerinin başlangıç modelleri 60 hz Va panellerle gelir.
Geçen senenin Q60A modelinin devamı olarak çıkarttı bu sene.
BU serilerine benzer.
Çoklu ekran desteği
Oyun menü çubuğu
Çift LED alt aydınlatma
B serileri 300 bir parlaklığı Q6x serilerinde 500 nit vs.
Bu parlaklık gündüz kullanımda biraz fark yaratır. Ama yapay bir parlaklık ve yanlış renk tonlamalarina neden olur. Doğru renkte film modu Samsung da iyidir. Bunda 350 -390 nit araliginda verir aslında. Normal yayınlar için son derece yeterlidir.
Normal bir model ekstra bir bir avantajı görüntüde olmaz

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Mutlu bey teknik konularda pek bir bilgim olmadığı için soruyorum. %1 lik bir antiglare oranı sektör standartlarının altında bir oran mıdır?
Hayır. Adem Helvacı beyin de dediği gibi tv piyasasında %99 parlak ekran kullanıyorlar. %3 antiglare oranında bile ben yansımadan dolayı rahatsız olabiliyorken %1'i düşünemiyorum demek istedim. Tabi bu durum sizin tvyi kullanacağınız ortama ve takıntı durumunuza bağlı.

C Çevrimdışı

coskunakkoyun

Yeni Üye
13 Eki 2022
20
37
değerli @MutluTEKİR tv tavsiyesi almak için foruma yeni kayıt oldum, isminizi görünce oldukça sevindim. Yıllar önce mazda forumunda sizin tavsiyenizle yaris aracımı satıp mazda 3 almıştım oldukça memnun kaldım. son kasasına kadar aldım sonra ev almak için vadalaştım bu anlamda tekrar teşekkür ederim.
tekrar tavsiye rica ediyorum
55 inç
8-12bin tl bütçe
hızlı stabil bir işletim sistemi
ve uzun ömürlü bir panel
ip tv ve maç izlenecek oyun yok
kasım ayındaki indirimleri bekleyeceğim
bütçeyi aşanları da değerlendirebilirim
duruma göre tv box da alabilirim

U Çevrimdışı

uygulama

Yeni Üye
19 Eki 2022
2
34
Az önce konu başlığı açtım fakat burada sormak gerekiyor sanırım.

LG 50UQ81006LB televizyon alacağım 12,300 TL'ye. İnternette 2021 serisi olan LA hakkında bilgi var fakat bu seri hakkında bir şey bulamadım.
Kullananlar ya da civar fiyatlara tavsiyede bulunacak olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de Kasım ayında indirim vs olur mu? Beklemeli miyim?
Şimdiden teşekkürler.

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
değerli @MutluTEKİR tv tavsiyesi almak için foruma yeni kayıt oldum, isminizi görünce oldukça sevindim. Yıllar önce mazda forumunda sizin tavsiyenizle yaris aracımı satıp mazda 3 almıştım oldukça memnun kaldım. son kasasına kadar aldım sonra ev almak için vadalaştım bu anlamda tekrar teşekkür ederim.
tekrar tavsiye rica ediyorum
55 inç
8-12bin tl bütçe
hızlı stabil bir işletim sistemi
ve uzun ömürlü bir panel
ip tv ve maç izlenecek oyun yok
kasım ayındaki indirimleri bekleyeceğim
bütçeyi aşanları da değerlendirebilirim
duruma göre tv box da alabilirim
Çok mutlu oldum. Sağolun Coşkun bey.
O bütçeye Samsung, LG olmaz diye biliyorum. Yerlilerden qled tercih edebilirsiniz. Geçen gün bir arkadaş yazmıştı 55QA9700 vestel yeni çıkarmış Android Qled, o da güzel bir tvye benziyor. Adem Helvacı beyin videolarını takip edin, bir süre sonra terimleri öğrenip kıyaslama yapabilir hale geliyorsunuz.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Merhaba arkadaşlar.
Uzun süre yoktum birazda kendim den kaynaklı olmamak istedim.
Bir çok ağrılarım vardı.
Sonunda doktora çıktım. Tabii bu çıkış kolay olmadı (sebebi doktor olmaması).
Binbir doktor sevki ve randevu bulduktan sonra şunlar bana söylendi.
1 - Böbreklerimin %50 si gitmiş.
2 - Beynimde tümör var.
3 - Bağırsaklar nerede ise çalışmıyor.
Akciğer, sol tarafım uyuşuyor vs bunları geçtim.
Neyse herkesin Binbir derdi var.
Sizlerden isteyeceğim yardım şu.
Oturma odasındaki 6 yıllık Tv bozuldu.
Uygun fiyata iyi bir Tv almak istiyoruz.
Bayağı araştırdım ama takıldığım konularda Kimse yardım etmedi.
Arçelik 'i aradım kimse cevap veremedi.
Vesteli aradım tık yok.
Aradığım Tv Netflix, Prime Video, Disney Plus, Mubi desteklemeli.
Dışardan apk kurabilmeliyim (reklamsız YouTube gibi)
Evimde Sony kd xf9005 var.
Onun gibi bir şey almam artık zor.
2019 vestel videolarını izledim 3 yıl güncelleme vereceğim demişler o günden beri Android 9 ile duruyor Tv ler.
43UA9800 bakayım dedim içindeki donanım nuhtan kalma.
Android olmak kaydı ile ne önerirsiniz.
Veya iyi bir panel artı mi Stick 4K mı alayım.
Yoksa 43UA9800 alıp geçeyim mi?
İyi geceler.

DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
Merhaba arkadaşlar
1 hafta önce televizyonum arıza yaptı yüksek tamir masrafları nedeniyle yeniye yöneldim. Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı önce youtube videolarını izleyerek sonrasında *********.com tarafında gerekli araştırmalarım oldu. Bize verilen bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.
televizyonu kullanım amacım genellikle akşam mi box üzerinden film izlemek veya futbol maçlarını aralıklı olarak takip etmek. Bu sebeple araştırdığım modeller arasına aklıma yatan bir kaç model var öncelikle limitimin yüksek olmadığını söylemek istiyorum.

vestel50q9900
Daewoo50dm54u
Onvo50 serisini hatırlayamadım.
Cihazların android olmasını pek istemiyorum açıkçası bu 3 ürün veya başka ürün önerisi alabilir miyim herkese iyi günler.

K Çevrimdışı

Kuheylan

Yeni Üye
20 Eki 2022
1
34
Merhaba, 65” boyutunda 15.000₺ Limite kadar bir tv bakıyorum, genellikle akşamları maç izlerim ve çocuklar için de YouTubedan çizgi film falan açarım, aklımda herhangi bir marka ya da model yok, f/p olması konusunda tercihi size bırakıyorum.
Ek not : şu kumandadan konuşmalı arama/kontrole çok özeniyorum olursa öyle olsun 🫣

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Az önce konu başlığı açtım fakat burada sormak gerekiyor sanırım.

LG 50UQ81006LB televizyon alacağım 12,300 TL'ye. İnternette 2021 serisi olan LA hakkında bilgi var fakat bu seri hakkında bir şey bulamadım.
Kullananlar ya da civar fiyatlara tavsiyede bulunacak olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de Kasım ayında indirim vs olur mu? Beklemeli miyim?
Şimdiden teşekkürler.
La serisi daha eski olur. Up serisi 2021 model UQ bu senenin kodlaması LG de
Değişiklik sadece smartlarinda olur daha güncel versiyon yükseltmesi webos 22 . Bu seneye göre isim vermek oluyor.
Diğer markaların aynı segmentteki modelleriyle aynı performansı olur. Öne çıkan görüntü de birşeyi olmaz. Sadece magic kumandası kullanışlı medya kısmında

DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
Sevgili Winston ; bıkmadan usanmadan devamlı yorum yanıtlayıp bilgili, bilgisiz, saygılı, saygısız her yaklaşıma mütevazi yaklaşımınız takdire şayan... ne mutlu ki böyle bir bilinçlendirme ve bilgilendirme forumu var arayana....

Ben dün de sormuştum ama almak istediğim ölçek olarak tek stabil olduğum konu 55" . Normalde A101 kampanyasına denk gelerek çıkmıştım bu tv yenileme yoluna dünkü kampanyada olan Toshiba 55UA2063DT ile. Sonra ararştırırken araya 55ua3a63dt girdi. Sonra bu sizin de cevapladığınız model olan Vesyel 55q9900 ve yine Vestel'in U9700 ve UA9700 serisi.

Dün biraz vakit ayırıp market dolaşıp yerinde görüntüleri görerek karar vereyim dedim. Takdir edersin durum iyice karıştı. :)

LG 50UP7700 , philips 50pus7906 , samsung 55au7200 leri görünce acaba panel açısından işin tamamen şansa kaldığı vestel grubumu yoksa daha ne alacağımızı bildiğimiz bir alışveriş yapmak mı mantıklı karar veremedim. Zira bu incelediğim üçlü ve vestel grubu 7500-12500tl arası oynuyor rakamlar. Ben 10 bin bütcesini çok aşmak istemiyorum. Ama iyi film izlerim , dijital platform ve HDD den. Maç izlerim ıptv den. görüntü kalitesi iyi olmalı diye düşünüyorum. Bu arada illaki android TV de olmalı gibi takıntım da yok botech box çok beğendim performansını onuda alabilirim.

Netice itibariyle ; senin fikrin , önerin benim için yol gösterici olacaktır. Zira Adem hocam ve diğer bu konuda ki değerli fikir üstadlarımızın. Zira ben karıştım iyice bu konuda :)
Hocam hangi ürüne karar verdiniz acaba sizinle araştırdığımız ürünler ortalama aynı

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba, 65” boyutunda 15.000₺ Limite kadar bir tv bakıyorum, genellikle akşamları maç izlerim ve çocuklar için de YouTubedan çizgi film falan açarım, aklımda herhangi bir marka ya da model yok, f/p olması konusunda tercihi size bırakıyorum.
Ek not : şu kumandadan konuşmalı arama/kontrole çok özeniyorum olursa öyle olsun 🫣
10-12 ₺ arası Vestel ve Grundig modelleri var bunlar yeterli olur çocuklarınıza ve size. Samsung LG gibi markalardan alırsanız bu 15-18₺ çıkar. Bunlarda aynı Vestel Grundig gibi performans a sahip giriş seviyeleri
TV nin smart ında zaman geçireceksiniz bu yüzden kalan paradan tasarruf edin. Resmi lisanslı bir TV box alın.resmi olması uygulamaların daha stabil daha kullanışlı olması için iyi olur. Olmayan uygulamaları da yan uygulama mağazalardan yada APK olarak indirmeye izin verir.

DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
10-12 ₺ arası Vestel ve Grundig modelleri var bunlar yeterli olur çocuklarınıza ve size. Samsung LG gibi markalardan alırsanız bu 15-18₺ çıkar. Bunlarda aynı Vestel Grundig gibi performans a sahip giriş seviyeleri
TV nin smart ında zaman geçireceksiniz bu yüzden kalan paradan tasarruf edin. Resmi lisanslı bir TV box alın.resmi olması uygulamaların daha stabil daha kullanışlı olması için iyi olur. Olmayan uygulamaları da yan uygulama mağazalardan yada APK olarak indirmeye izin verir.
Hocam Vestel 55q9900 ürünü hakkında düşünceniz nedir bunun yerine Samsung 50bu8000 alınır mı kararsız kaldım

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
TV box
Hocam Vestel 55q9900 ürünü hakkında düşünceniz nedir bunun yerine Samsung 50bu8000 alınır mı kararsız kaldım
50bu8000 Samsung modelinde donanım olarak ekstra bir şey yok ki. 50 inç olmasından dolayı Va panelin film izlerken akşamları kontrast ve siyahdan dolayı filmlerde daha iyi olur. Vestel in Va su içinde bu geçerli

DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
TV box

50bu8000 Samsung modelinde donanım olarak ekstra bir şey yok ki. 50 inç olmasından dolayı Va panelin film izlerken akşamları kontrast ve siyahdan dolayı filmlerde daha iyi olur. Vestel in Va su içinde bu geçerli
Teşekkür ederim hocam qled panel farkı sebebiyle aklım vestelde zaten. Haftasonu mağzaları dolaşacağım bakalım. Sizin ekstra önereceğiniz ürün var ise incelemek ister.

Geri
Üst Alt