W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Arkadaşlar selam,Adem bey TCL 55728G cihazı test etmiş ve önermiş ayrıca TCL 55735G ile aralarında ne fark vardır bilen var mı?
Son olarak Vestel q559900 ile aralarında yaklaşık 7-8 Bin TL fiyat farkı var değer mi?
Bu iki TV yıl farkı var.
C728 2021 yılında çıkardı. yılın sonunda Eylül ayı idi galiba Android sürümünü guncelledi Google TV arayüz yaptı. C728G dedi. C735 2022 model aynı kalite onun devamı.
Tcl sonu
G......Google TV
R.......roku TV
F........fire TV
Anlamına gelir. Sadece smart özelliğini temsil eder

Vestel in qledi ile arasındaki fark
Vestel büyük ihtimalle IPS panelle gelir. 60 hz lik panel.
Tcl 100hz Va panel ve smart kısmı daha iyi donanıma sahip daha zengin uygulamalara sahip .

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mstfaty

Yeni Üye
16 Mar 2021
16
56
Bu iki TV yıl farkı var.
C728 2021 yılında çıkardı. yılın sonunda Eylül ayı idi galiba Android sürümünü guncelledi Google TV arayüz yaptı. C728G dedi. C735 2022 model aynı kalite onun devamı.
Tcl sonu
G......Google TV
R.......roku TV
F........fire TV
Anlamına gelir. Sadece smart özelliğini temsil eder

Vestel in qledi ile arasındaki fark
Vestel büyük ihtimalle IPS panelle gelir. 60 hz lik panel.
Tcl 100hz Va panel ve smart kısmı daha iyi donanıma sahip daha zengin uygulamalara sahip .
VA paneli tercih ederim açıkcası
TCL55735g ile Samsung 55Q80B arasında fiyat olarak fark yok gibi 80B mini led diye biliyorum hangisi alınır,Teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
VA paneli tercih ederim açıkcası
TCL55735g ile Samsung 55Q80B arasında fiyat olarak fark yok gibi 80B mini led diye biliyorum hangisi alınır,Teşekkürler.
80B mini LED değilde fald. Yani bölgesel karartmali mini ledlerden az olur bölgesel karartma . Aynı fiyat aralığında ise Q80B daha iyi tabiki . Kıyaslama olmaz. 735 tcl den daha iyi donanıma sahip

Y Çevrimdışı

yazilimcionline

Yeni Üye
2 Eki 2018
39
37
LS43BM700UUXUF

Arkadaşlar bu ürünün görüş açısı nasıldır ? Monitör olarak kullanacağım aradamda 90cm mesafe olacak. Renkleri kalibre edilince %80adobe RGB diyorlar ama görüş açısına emin olamadım bir türlü. aynı zamanda da içerik izleyeceğim için koltuğa açılı oturunca renkler bozulacak mı ?

MadShark Çevrimdışı

MadShark

Yeni Üye
11 Eki 2022
17
49
Aynen hocam bende muhteşem Kasım indirimlerini bekliyorum bakalım inşallah güzel indirimler olur.
Üstad Toshiba 55ua3a63dt ye karar kıldım gibi. 7999tl ye düşmüş görünüyor. F/p açısından da forumda Okuduğum kadarıyla da bu fiyat aralığında tüm markaların kaliteleri aşağı yukarı aynı duruyor. Bu noktada da servis konusunda ki memnuniyet açısından da vestel-toshiba açık ara önde. Hazır kutsal Kasım da geldi , Ya nasip diyorum :)
W Winston hocam ne olur değerli yorumun? Panel alakart vs düşüncen?

Son düzenleme:
DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
Üstad Toshiba 55ua3a63dt ye karar kıldım gibi. 7999tl ye düşmüş görünüyor. F/p açısından da forumda Okuduğum kadarıyla da bu fiyat aralığında tüm markaların kaliteleri aşağı yukarı aynı duruyor. Bu noktada da servis konusunda ki memnuniyet açısından da vestel-toshiba açık ara önde. Hazır kutsal Kasım da geldi , Ya nasip diyorum :)
Hocam bende TCL 55C728 karar kıldım dün akşam iyi bir indirim denk geldi vatandan faizsiz 10 taksit aldım bakalım inşallah servis ve ürün sıkıntısı yaşamam girmek bir riske artık hayırlısı. Görünürümü sesi falan inceledik haftasonu çok içimize sindi.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Gerekli araştırmayı yapmışsınız. Bu konuda YouTube olsun forumlar olsun. Değilde kullanıcı yorumları daha iyi bir bilgidir. Vestel Avrupa'nın önemli üreticilerinden biri. Servisi de en iyi çözüm odaklı. Güzel günlerde kullanin.

LS43BM700UUXUF

Arkadaşlar bu ürünün görüş açısı nasıldır ? Monitör olarak kullanacağım aradamda 90cm mesafe olacak. Renkleri kalibre edilince %80adobe RGB diyorlar ama görüş açısına emin olamadım bir türlü. aynı zamanda da içerik izleyeceğim için koltuğa açılı oturunca renkler bozulacak mı ?

Va panelde olur.

Hocam bende TCL 55C728 karar kıldım dün akşam iyi bir indirim denk geldi vatandan faizsiz 10 taksit aldım bakalım inşallah servis ve ürün sıkıntısı yaşamam girmek bir riske artık hayırlısı. Görünürümü sesi falan inceledik haftasonu çok içimize sindi.
Hayırlı olsun. Önemli olan sizin beğenmeniz. Csot Va panelleri kalitelidir. Kontrasti ve siyahı iyi olur

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mustafavesteltv

Yeni Üye
30 Ara 2019
17
48
A101 uygulamasında senin için bir şey buldum!

Elektronik, Hi Level 50 Uhd Smart Led Tv
Bu üründe panel üreticiler kimler.detayli bilgileri verebilir misiniz

B Çevrimdışı

Beazego

Yeni Üye
2 Kas 2022
4
28
Merhabalar, 20k bandında bütçeye sahibim Samsung 55Q80B ve 55LS03B arasında kaldım tüm özellikleri aynı duruyor tek farkı LS nin antiglaire seviyesinin yüksek olması mı eğer tek fark o olsaydı herkes LS tercih etmez miydi zaten? Çünkü ikisi arasında 200-300 TL gibi ufak fiyatlar oynuyor. En kısa sürede cevaplarsanız çok mutlu olurum indirim günlerindeyken almak istiyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhabalar, 20k bandında bütçeye sahibim Samsung 55Q80B ve 55LS03B arasında kaldım tüm özellikleri aynı duruyor tek farkı LS nin antiglaire seviyesinin yüksek olması mı eğer tek fark o olsaydı herkes LS tercih etmez miydi zaten? Çünkü ikisi arasında 200-300 TL gibi ufak fiyatlar oynuyor. En kısa sürede cevaplarsanız çok mutlu olurum indirim günlerindeyken almak istiyorum.
LS serisi Samsung da Q70 serilerin benzeri edge LED olur.
Q80 fald panel olur. Yerel karartmali var.

B Çevrimdışı

Beazego

Yeni Üye
2 Kas 2022
4
28
Merhabalar, bende yaklaşık 20k civarında bir bütçe ayırdım, duruma göre +/- 5k yapabiliriz.
Salonda kullanacağım, netflix-youtube-prime kullanımı yapılır, oyun oynanmaz, müzik dinlenir. Sabahtan akşama kadar kullanılmaz, günde açık kalacağı süre 3-4 saat.

TCL markası kalitesi düşük gibi ama amazon'da şu an 65C728 kodlu model 18k fiyata satılıyor. 120Hz, AndroidTV, QLED, local dimming. Parlaklığı az denilmiş.
Philips servis ve yine genel kalite düşüklüğü var, 65PUS8807 modeli vatan bilgisayar 21k civarına bulunabiliyor. 120Hz, direct led.
Sony KD-65X89J modeli 20k civarına düşebiliyor. 120hz, direct led.
Samsung için alınacaksa q80 altına düşülmemeli denilmiş, 65Q80 modeli, 25k fiyata bulunuyor. Fald panel, local dimming.

Geçmiş sayfalardan ve diğer forumlardan okuduğum kadarıyla bu bütçede genel olarak tavsiye edilen modeller bunlar. Yazmış olduğum fiyatlara göre hangisini önerirsiniz? Başımızı ağrıtmasın, uzun süre yavaşlamadan/sorun çıkarmadan kullanalım ve tabi f/p olsun istiyorum.

En iyisi Q80 ama TCL'nin üzerine 7 bin lira vermeyi hak ediyor mu?
Tam olarak aynı modelleri inceleyip Q80 de karar kıldım ben. İphone telefonlarla bağlantıda artık destek verdiği için samsunga yöneldim. Bu arada TCL 17bin civarı arada 3bin TL fark var. 7 bin fark olsaydı düşünmeden TCL i alır geçerdim

Geri
Üst Alt