M Çevrimdışı

mstfaty

Yeni Üye
16 Mar 2021
16
56
Selamlar,LG 55QNED866QA miniled tv 22K civarına bulunabiliyor ama forumda hiç yorum bulamadım,
miniled olduğu için Q80B'den daha iyidir QN90B'ile hemen hemen aynımıdır,
C728G ile LG QNED arasında 7K,
LG QNED ile QN90B arasında 3K fiyat farkı var ve kafa bir milyon...

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Selamlar,LG 55QNED866QA miniled tv 22K civarına bulunabiliyor ama forumda hiç yorum bulamadım,
LG nin bu modelini degerlendirme yaparken Samsung 90b ile değilde 85 b modeliyle değerlendirin. Bu ikisinin paneli aynı ADS.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
QN90A, QN90B, QN95A, QN95B; bu modeller led kategorisinde en iyi tv'ler diye düşünüyorum. Kafanızın 1 milyon olmasını gerektirecek bir durum yok 🙂 LG QNED ile arada 3K varsa hiç düşünmeden Samsung QN90B alınır.

LG IPS panel olduğu için, VA panelin kontrastını ve siyah kalitesini yakalaması zor, mini led olsa da zor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Samurai Unforgotten,
Bazı kişiler IPS panelli TV lere gidebilir. Onun artıları kullanma alışkanlığına daha uygun olabilir. Qned866 kötü bir model değil. Paneli bayağı hızlı bir paneldir. Karanlıkta izleme alışkanlığı yoksa. Samsung modellerinden son derece hızlı ve doğru renk verir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ürün bugün geldi. Renkleri falan güzel hoşuma gitti. Ama 10bit 165hz panel kullandıktan sonra 60HZ pek güzel gelmedi gözüme ve 43" gerçekten çok büyük. Monitör eline geçmeden insan pek hayal edemiyor ama 32 maksimum bence monitör için.

Smart özellikleri çok iyi, netflix kalitesi muazzam. 4.2.2 modunda 12bit desteği var. SRGB 'de 8bit Tam aralık. 4.4.4 de de 8bit.

Forza oyununda 60HZ / FPS problem olmadı fark etmedim bile ama CSGO da nedense aşırı belli düşük HZ. İlginçtir görüntüde hiç yırtılma olmuyor. Nvidia denetim masasında gsync olarak gözüküyor monitör. Anormal yırtılmaya rastlamadım açıkçası. Ama ghosting çok fazla. Menüyü aşağı yukarı gezdirirken yazılar sonradan geliyor. Amloed ekranlı telefonlardaki gibi.

Büyüklüğü yüzünden iade edebilirim gibi duruyor şu an. Çünkü duvara asmadan olmaz bu biraz daha mesafe lazım ama 60hz e alışır mıyım elimde kalsın mı tv niyetine bu fiyata ona karar veremediğim için vesa200 aparat alıp asasım da gelmedi, iade edersem elimde kalacak askı aparatı. Masada ise bu büyüklük ile emanet getirip koymuşum gibi duruyor. Aklımda deli sorular. En azından 75 ya da 100hz falan olaymış şu panel.

5500 bandında, laptoptaki gibi; IPS, en az 100hz, mümkünse 10bit renk doygunluğu iyi, tam mat ekran, 4k/2k bir ekran arıyorum ama bulamadım. Tavsiyeleriniz varsa açığım.
32'' Lenovo Monitör kullanıyorum. Daha önce 24'' Philips den 27'' Acer'a geçtiğimde yinme büyük gelmişti gözüme. O süreçte 32'' tv ile denedim ''Yok artık bu ne be'' demiştim ama bugün 32'' Lenovo Monitör ile dalıyorum her yere. Bence de büyük ancak kullanım amacı da önemli diye düşünüyorum. Belki benim 50 yaşındaki gözlerim bunu daha makbul görmeye başlamıştır ve nihayetinde insan gözü her şeye alışıyor :)

T Çevrimdışı

Tolga219

Yeni Üye
3 Kas 2022
4
31
Merhaba forumda yeniyim belki bu soruyu soran olmuştur yada buna benzer inceleme bölümü açılmıştır ama ben göremedim o yüzden şimdiden kusura bakmayın.

benim bütçem 25 bin tl. Ve 65 inç bir tv bakıyorum. Önceliğim yüksek hz olması 100 120 gibi ve sonrada aradığım ekran netlik kalitesi. Ama bir sıkıntım var çok olmasada tv ye bakan yerde cam var ve bazı saatler güneş alıyor o yüzden çok parlamayan mat ekran olursa hayır demem. Genelde filmleri pc üzerinden bağlıcağım için ve ses sistemim olduğu için. Arayüzleri ve ses çıkışları beni pek ilgilendirmiyor.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba forumda yeniyim belki bu soruyu soran olmuştur yada buna benzer inceleme bölümü açılmıştır ama ben göremedim o yüzden şimdiden kusura bakmayın.

benim bütçem 25 bin tl. Ve 65 inç bir tv bakıyorum. Önceliğim yüksek hz olması 100 120 gibi ve sonrada aradığım ekran netlik kalitesi. Ama bir sıkıntım var çok olmasada tv ye bakan yerde cam var ve bazı saatler güneş alıyor o yüzden çok parlamayan mat ekran olursa hayır demem. Genelde filmleri pc üzerinden bağlıcağım için ve ses sistemim olduğu için. Arayüzleri ve ses çıkışları beni pek ilgilendirmiyor.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
Genel olarak TV fiyatları herşeyde olduğu gibi aşırı pahalı.buna göre degerlendirin.
Tcl de 100 hz lik panel iki model var. C728 ve C735 bunlar çok önemli bir görüntü kalitesi yok sadece panel 100 hz. 735 modeli de aşırı pahalı tcl gerçekten Türkiye den gitmek için herşeyi yapıyor. Bunların C835 modeli var bu gerçekten iyi. Ama bir türlü getirmiyorlar.
Sony nin 2022 modelleri çok pahalı LCD leri sadece bir iki modeli iyi onlarda çok pahalı x89j modeli var 2021 model o paraya Samsung Q80 serisi daha iyi bir model ekran yansıması zaten Sony den daha iyi olur Samsung un.
Q80 modelini takibe alırsınız.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Winston hocam, peki bu c728 ve c735 ikilisini, philips pus8807 ile kıyaslayınca durum nedir?
Şu sebeple soruyorum, tcl kalitesi düşük dediniz ama 18 bin gibi bir fiyata amazon 65" olanını sattı. Diğer yandan pus8807 ise min. 20700e düştü. Bunlar birbirine yakın demiştiniz, o halde tcl daha f/p olmuyor mu? Arada 2.5k fark var, çok kayda değer bir fark yok.

Bu arada düşünen varsa vatanda şu an 65q80 25.5k. 23-24k civarına bunu yada sony x90 yakalarsam bende ilerleyen günlerde alacağım.

Şahsi fikrim dil desteği yok diye bir tv den vazgeçilmez. Televizyon bu. Adı üstünde. Size verdiği görüntü kalitesi her şeyin önüne geçmeli. En kötü klavye alırsınız. Görüntü kalitesi için az bir zahmete katlanmak gerek. Bence bir daha düşünün.

T Çevrimdışı

Tolga219

Yeni Üye
3 Kas 2022
4
31
Genel olarak TV fiyatları herşeyde olduğu gibi aşırı pahalı.buna göre degerlendirin.
Tcl de 100 hz lik panel iki model var. C728 ve C735 bunlar çok önemli bir görüntü kalitesi yok sadece panel 100 hz. 735 modeli de aşırı pahalı tcl gerçekten Türkiye den gitmek için herşeyi yapıyor. Bunların C835 modeli var bu gerçekten iyi. Ama bir türlü getirmiyorlar.
Sony nin 2022 modelleri çok pahalı LCD leri sadece bir iki modeli iyi onlarda çok pahalı x89j modeli var 2021 model o paraya Samsung Q80 serisi daha iyi bir model ekran yansıması zaten Sony den daha iyi olur Samsung un.
Q80 modelini takibe alırsınız.
Az çok biraz araştırdım 70b ile x89j arasında kaldım bunların fiyatlar aynı ama olurda 4 bin daha çıkabilirsem 80b almak istiyorum. Siz ne öneriyorsunuz 80b alamazsam peki

Winston hocam, peki bu c728 ve c735 ikilisini, philips pus8807 ile kıyaslayınca durum nedir?
Şu sebeple soruyorum, tcl kalitesi düşük dediniz ama 18 bin gibi bir fiyata amazon 65" olanını sattı. Diğer yandan pus8807 ise min. 20700e düştü. Bunlar birbirine yakın demiştiniz, o halde tcl daha f/p olmuyor mu? Arada 2.5k fark var, çok kayda değer bir fark yok.

Bu arada düşünen varsa vatanda şu an 65q80 25.5k. 23-24k civarına bunu yada sony x90 yakalarsam bende ilerleyen günlerde alacağım.
Hangi teknosa o söyler misiniz 25 e varsa yarın alıcam. Ben izmirdeyim yarın bütün bayileri geziceö 25 e bulursam alıcam heöen 80b

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886

Yanlış oldu galiba TV ben kötülemem. Her markanın modelin artıları da olur eksileride . LCD ler sorunlu olur zaten. 728 için derken çok önemli bir model değil. Yada Philips in 8807 si.

Az çok biraz araştırdım 70b ile x89j arasında kaldım bunların fiyatlar aynı ama olurda 4 bin daha çıkabilirsem 80b almak istiyorum. Siz ne öneriyorsunuz 80b alamazsam peki

Hangi teknosa o söyler misiniz 25 e varsa yarın alıcam. Ben izmirdeyim yarın bütün bayileri geziceö 25 e bulursam alıcam heöen 80b
70b ve x89 panelleri ikisininde aynı kontrastlarida hemen hemen aynı. Büyük ihtimalle ikisindeki panel aynı csot. Yanılıyor da olabilirim.
Samsung edge LED Sony direct LED.
Çok benzer görüntü kalitesi alırsınız.
İkisi arasında birini alacaksaniz ben Sony derim.

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

YerliMakina

Yeni Üye
22 Nis 2022
6
35
Dostlar merhabalar. Ekran parlaklığı yüksek olan bir tv tavsiyesine ihtiyacım var. Evimde uzun süredir Seg 40SD6100 marka model bir tv mevcut. Cihazı hem monitör hem de televizyon olarak kullanıyorum. Ancak yeni taşındığımız ev gündüzleri fazlaca güneş almakta ve ekrana güneş vurduğunda monitör olarak kullanmak gerçekten imkansız hale geliyor çünkü hiç bir şey görünmüyor. İhtiyacım ise basit. 40-43 inç arası en az 2 adet HDMI girişi olan, 1080p 60Hz, optik ses bağlantısı bulunan ekran parlaklığının şu anda kullandığım tvye göre daha yüksek olan bir cihaz. Eski veya yeni model olması çok önemli değil gerekirse ikinci el dahi bulursam alabilirim. Smart özelliğine ihtiyacım hiç yok ama artık smartsız tv kaldı mı bilmiyorum. Bütçem ise düşük.. Gerçekten düşük :) Elimdeki Tvyi 2. el olarak satıp üzerine ekleyip almayı planlıyorum. Dediğim gibi ekran parlaklığı hariç elimdeki neredeyse 10 senelik Tv dahi işimi görmekte. Yardımlarınızı bekliyor, teşekkür ediyorum.

Geri
Üst Alt