Aman abi 50 yaş genç sayılıyor ya Allah uzun ömür versin
Vallahi abi bana da büyük gelmişti ilk baş. Şimdi 43'e alışmaya başladım. İade işlemi başlattım ama iki arada bir derede kaldım desem yeridir. En az 32" almak istiyorum ekranı bölüp kullanmak için. 32" de panellerin çoğu VA yine. Uygun fiyata da IPS bulamadım olanların da renk ve siyah başarımı muhtemelen tatminkar olmayacak IPS GLOW olan bir panele denk gelme ihtimalim de var ya da köşelerden ışık sızan. İş için olan panellere bakmak gerekiyor iyi IPS için onlarda haliyle 5400'ü geçiyor. Hadi üstüne 1000 daha ekleyeyim gözden çıkarttık 5bin küsürü 6500e kadar bir şey bakayım dedim. 4K seçenek çok az olanlar pahalı.
Dün de renk testleri yapıyordum. Panel Display P3 renklerini gösteriyor olarak çıktı. Biraz yeşillerde kıtlık var tabi. İncelemede de bunu demişler. Benim IPS %100 SRGB CSOT laptop ekranında şu sitedeki görselde logoyu göremiyorum ama Samsung M7 de gözüküyor.
Kullanırken de 4K %100 dpi yaptım windowstan. Ekranı 3 e bölüp kullanıyorum şimdi, buna da iyi alıştım hoşuma gitti. VA falan demeyip kullansam mı iade etmeden diyorum şimdi de
60HZ'e okey dedim ghosting bütün VA panellerde var iade edip 165hz VA panel alsam onda da ghosting var sanırım incelemelerde öyle gözüküyor. Müthiş paralar vermedikçe iyisini bulmak zor gibi.
Ama en büyük sıkıntı mat kaplama yok denecek kadar az. Laptoptan sonra ayna gibi panel. %5 falan herhalde mat yüzeyi. 300nit düşük geliyordu kulağıma ama panel büyük olduğu için kurtarıyor o da.
Siyah ve kontrast başarımı muazzam. Gece film izlerken üst ve alt barlar local aydınlatmalı panel gibi simsiyah neredeyse. Hiç ışık sızması yok. 3000:1 kontrast varmış. Rtings 7.9 puan vermiş.
Alternatifini bulsam iade edeceğim 32 ya da çok iyi bir panelse 27'de olabilir. Ama bu fiyata zor gibi sanırım. Ben genelde loş ışıkta kullanırım hep, monitörlerin siyah başarımı gözüme hep batar o yüzden.