S Çevrimdışı

soran

Yeni Üye
30 May 2020
10
24
Merhabalar bu tv 4 bin tlye alinir mi?

Evde salonda farkli acilardan net gorunebilecek akilli tv ariyorum. Kullanim amaci dizi haber vs. Butce kisitli. Bu butceye bu tv iyi midir? Baska f/p tv oneriniz var mi?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhabalar bu tv 4 bin tlye alinir mi?

Evde salonda farkli acilardan net gorunebilecek akilli tv ariyorum. Kullanim amaci dizi haber vs. Butce kisitli. Bu butceye bu tv iyi midir? Baska f/p tv oneriniz var mi?
Vestel ve Arçelik grubundan alın. Marka model hiç fark etmez bunların. 3 yıl ve servisi büyük markalardan bile daha iyi çözüm merkezli.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Hocam butce az oldugundan diger markalara da bakiyoruz. Vestelin alt markalari bu dediginize dahil midir?
Bu değişik markalardan TV alabilirsiniz. Ama aldığınızda sonra sorunla karşılaşınca ne olacak. Bunların servis ağı olmaz. Bir üretici firmanın çalışma kültürü çalışma disiplini olmaz. Vestel ve Arçelik üretim yapan firma Panasonic bile LCD lerini yapımını komple bunlara verdi.bunlar çıkarıyor. Arçelik te öyle bazı markaların alt seviyelerinin tüm yapım aşamasını bunlar gerçekleştiriyor. Kaliteli üretim mi hayır. Ama üretimlerinde bir sabit bir kaliteye ulaştırip bir seri üretim yapıyorlar. Servis ağları iyi

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Alınmıştım ne yalan söyleyeyim.

Eksiklerimizi biliyoruz, aklımızdakiler inanılmaz şeyler ama ekonomi malum, adım atamıyoruz bir türlü yoksa bu sadece televizyon üzerine değil, tarafsız ve bağımsız inceleme merkezi kurmak istiyoruz.

Bir firmaya yardakçı olmayınca kimse kesenin ağzını açmıyor, biz de o tiplerden değiliz sorun orada işte. Vatandaştan destek isteyelim desek durumu ortada herkesin, kimden destek isteyelim. Kendi imkanlarımızla ilerlemeye gayret ediyoruz ancak sizin de bizim de rahatsız olduğumuz bu tayfadan kesinlikle kurtulacağız.

Herşeyden evvel, herkes kendi işini yapmalı bana göre. Ben telefon incelemesi yapıyor muyummesela? Yapmam çünkü anlamam. Telefon benim ilgi alanım da değil merakım da yok, telefon alacakolsam sizlere sorarım forumda. Ancak belirttiğiniz gibi bakıyoruz adam tesla araba - İPHONE Telefon ve hatta uzay mekiği konusunda her türlü bilgiye sahip maşallah. her şeyi inceliyorlar.

Aklımızdaki proje hayata geçtiğinde bizim incelemelerimizi mühendislik düzeyinde gerçek mühendisler de inceleyecek. Biz sadece vatandaş gözünden yorumlarız üstüne o kadar.

Zor olacak biliyoruz ancak bunu mutlaka başaracağız.

Sen niye alındın abi. Sizi bilen biliyor. Ama iş duygusal boyutta. Yapabileceğin sınırı hepimiz biliyoruz. Sırf sen alınır dedin diye q60r almıştım. Ben de Winston üstadın sözünün, sizin de şikayet ettiğiniz kesime olduğunu düşündüm. Sizin hakkınızı kimse yemez, en azından Adam olan kimse yemez. 🙂

Y Çevrimdışı

YerliMakina

Yeni Üye
22 Nis 2022
6
35
Elinizdeki 40 inç seg ile alacağınız model aynı parlaklıkta olur. Aynı sonucu alırsınız.
Va panel kullanıyorsunuz. Büyük ihtimalle Samsung un Va si olur.
43 lerde IPS panelle gidebilirsiniz. Ama güneşin direk vurduğu yerde hiçbir panel iyi sonuç vermez. Yer değişikliği yada güneşin girmesini bir parça engellemede iyi sonuç alamazsınız.
IPS de monitör olarak sonuç daha iyi olur. Ama TV ye geçtiğinizde film gibi siyahın tonlarda daha çok yansıma olur.

R rks705,
Philips 65pus8807 ile C728 tcl
Aralarında en büyük fark paneli biri IPS biri Va .
Bu iki panel tipinin birbirlerine karşı artıları ve eksileri olur.

Cevabınız için teşekkürler. '' M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör'' aklıma bu girdi, konuda da konuşulmuş, panel çeşitlerinden anlamam ancak bu da VA panel sanırım. Bu ürüne yönelmem durumunda görüntü kalitesi ve parlaklık konusunda elimdekinden daha iyi sonuç alamaz mıyım peki ? Harici bir uydu alıcı ile tv olarak kullanılıyor anladığım kadarıyla.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Cevabınız için teşekkürler. '' M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör'' aklıma bu girdi, konuda da konuşulmuş, panel çeşitlerinden anlamam ancak bu da VA panel sanırım. Bu ürüne yönelmem durumunda görüntü kalitesi ve parlaklık konusunda elimdekinden daha iyi sonuç alamaz mıyım peki ? Harici bir uydu alıcı ile tv olarak kullanılıyor anladığım kadarıyla.
Şu an elinizde olan panel türü ile aynı parlaklık görüntü aynı olur. Sadece ince estetik bir TV almış olursunuz.

Y Çevrimdışı

YerliMakina

Yeni Üye
22 Nis 2022
6
35
Şu an elinizde olan panel türü ile aynı parlaklık görüntü aynı olur. Sadece ince estetik bir TV almış olursunuz.
Anladım üstat. Satış sitelerinde hangi tv hangi panel genelde yazmıyor. Baktığımız modellerin panelleri IPS mi yoksa VA mı direkt öğrenebileceğimiz bir kaynak var mıdır ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Anladım üstat. Satış sitelerinde hangi tv hangi panel genelde yazmıyor. Baktığımız modellerin panelleri IPS mi yoksa VA mı direkt öğrenebileceğimiz bir kaynak var mıdır ?
40 inç ler Va panel olur. 43 inç ler karışık. Genel olarak IPS kullanır 43 inç leri yerel firmalar.
43 inç ler
Samsung....Va ama IPS de artık üretime göre koyuyor.
LG.......IPS bu da son iki yıldır bölge ve üretime göre Va panelde koyuyor.
Philips....genelde IPS ama bunlarda bazı 43 inç lerine Va panel koyuyor.
Tcl......bu Va panel hep kullanır.

Y Çevrimdışı

yazilimcionline

Yeni Üye
2 Eki 2018
39
37
32'' Lenovo Monitör kullanıyorum. Daha önce 24'' Philips den 27'' Acer'a geçtiğimde yinme büyük gelmişti gözüme. O süreçte 32'' tv ile denedim ''Yok artık bu ne be'' demiştim ama bugün 32'' Lenovo Monitör ile dalıyorum her yere. Bence de büyük ancak kullanım amacı da önemli diye düşünüyorum. Belki benim 50 yaşındaki gözlerim bunu daha makbul görmeye başlamıştır ve nihayetinde insan gözü her şeye alışıyor :)

Aman abi 50 yaş genç sayılıyor ya Allah uzun ömür versin :sirit

Vallahi abi bana da büyük gelmişti ilk baş. Şimdi 43'e alışmaya başladım. İade işlemi başlattım ama iki arada bir derede kaldım desem yeridir. En az 32" almak istiyorum ekranı bölüp kullanmak için. 32" de panellerin çoğu VA yine. Uygun fiyata da IPS bulamadım olanların da renk ve siyah başarımı muhtemelen tatminkar olmayacak IPS GLOW olan bir panele denk gelme ihtimalim de var ya da köşelerden ışık sızan. İş için olan panellere bakmak gerekiyor iyi IPS için onlarda haliyle 5400'ü geçiyor. Hadi üstüne 1000 daha ekleyeyim gözden çıkarttık 5bin küsürü 6500e kadar bir şey bakayım dedim. 4K seçenek çok az olanlar pahalı.

Dün de renk testleri yapıyordum. Panel Display P3 renklerini gösteriyor olarak çıktı. Biraz yeşillerde kıtlık var tabi. İncelemede de bunu demişler. Benim IPS %100 SRGB CSOT laptop ekranında şu sitedeki görselde logoyu göremiyorum ama Samsung M7 de gözüküyor.

Kullanırken de 4K %100 dpi yaptım windowstan. Ekranı 3 e bölüp kullanıyorum şimdi, buna da iyi alıştım hoşuma gitti. VA falan demeyip kullansam mı iade etmeden diyorum şimdi de :kiskis 60HZ'e okey dedim ghosting bütün VA panellerde var iade edip 165hz VA panel alsam onda da ghosting var sanırım incelemelerde öyle gözüküyor. Müthiş paralar vermedikçe iyisini bulmak zor gibi.

Ama en büyük sıkıntı mat kaplama yok denecek kadar az. Laptoptan sonra ayna gibi panel. %5 falan herhalde mat yüzeyi. 300nit düşük geliyordu kulağıma ama panel büyük olduğu için kurtarıyor o da.

Siyah ve kontrast başarımı muazzam. Gece film izlerken üst ve alt barlar local aydınlatmalı panel gibi simsiyah neredeyse. Hiç ışık sızması yok. 3000:1 kontrast varmış. Rtings 7.9 puan vermiş.

Alternatifini bulsam iade edeceğim 32 ya da çok iyi bir panelse 27'de olabilir. Ama bu fiyata zor gibi sanırım. Ben genelde loş ışıkta kullanırım hep, monitörlerin siyah başarımı gözüme hep batar o yüzden.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aman abi 50 yaş genç sayılıyor ya Allah uzun ömür versin :sirit

Vallahi abi bana da büyük gelmişti ilk baş. Şimdi 43'e alışmaya başladım. İade işlemi başlattım ama iki arada bir derede kaldım desem yeridir. En az 32" almak istiyorum ekranı bölüp kullanmak için. 32" de panellerin çoğu VA yine. Uygun fiyata da IPS bulamadım olanların da renk ve siyah başarımı muhtemelen tatminkar olmayacak IPS GLOW olan bir panele denk gelme ihtimalim de var ya da köşelerden ışık sızan. İş için olan panellere bakmak gerekiyor iyi IPS için onlarda haliyle 5400'ü geçiyor. Hadi üstüne 1000 daha ekleyeyim gözden çıkarttık 5bin küsürü 6500e kadar bir şey bakayım dedim. 4K seçenek çok az olanlar pahalı.

Dün de renk testleri yapıyordum. Panel Display P3 renklerini gösteriyor olarak çıktı. Biraz yeşillerde kıtlık var tabi. İncelemede de bunu demişler. Benim IPS %100 SRGB CSOT laptop ekranında şu sitedeki görselde logoyu göremiyorum ama Samsung M7 de gözüküyor.

Kullanırken de 4K %100 dpi yaptım windowstan. Ekranı 3 e bölüp kullanıyorum şimdi, buna da iyi alıştım hoşuma gitti. VA falan demeyip kullansam mı iade etmeden diyorum şimdi de :kiskis 60HZ'e okey dedim ghosting bütün VA panellerde var iade edip 165hz VA panel alsam onda da ghosting var sanırım incelemelerde öyle gözüküyor. Müthiş paralar vermedikçe iyisini bulmak zor gibi.

Ama en büyük sıkıntı mat kaplama yok denecek kadar az. Laptoptan sonra ayna gibi panel. %5 falan herhalde mat yüzeyi. 300nit düşük geliyordu kulağıma ama panel büyük olduğu için kurtarıyor o da.

Siyah ve kontrast başarımı muazzam. Gece film izlerken üst ve alt barlar local aydınlatmalı panel gibi simsiyah neredeyse. Hiç ışık sızması yok. 3000:1 kontrast varmış. Rtings 7.9 puan vermiş.

Alternatifini bulsam iade edeceğim 32 ya da çok iyi bir panelse 27'de olabilir. Ama bu fiyata zor gibi sanırım. Ben genelde loş ışıkta kullanırım hep, monitörlerin siyah başarımı gözüme hep batar o yüzden.
Bir ara monitörlere merak salmıştım, satın alıp söküp bakıyordum ve yan yana kıyaslama imkıanım oluyordu ne güzel ama birçok işi aynı anda yapmanın en kötü yanlarından birisi de bu ne yazık ki, devam edemedim yoksa 2K sonrasaı 4K monitörlere dalacaktım. Seviyorum ürün kıyaslamaları yapmayı bu şekilde :kiskis

S Çevrimdışı

soran

Yeni Üye
30 May 2020
10
24
Bir ara monitörlere merak salmıştım, satın alıp söküp bakıyordum ve yan yana kıyaslama imkıanım oluyordu ne güzel ama birçok işi aynı anda yapmanın en kötü yanlarından birisi de bu ne yazık ki, devam edemedim yoksa 2K sonrasaı 4K monitörlere dalacaktım. Seviyorum ürün kıyaslamaları yapmayı bu şekilde :kiskis
Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam 5~ bin TL bütçeye 40+ inc akıllı TV oneriniz var mı? (Genellikle dizi izlemek için kullanılacak.)

Ben bunlari buldum. Bunlardan biri alınır mı acaba?
1)Android ve 4K:

2)Android değil ama vestel garantili:
Genelde VA panel cikiyormus. Android olsa bu ağır basardı gibi geliyor.

3)Android ve 4k

Bunlardan birini ya da farklı bir TV önerebilir misiniz?

Android olanlari belirtme sebebim android olursa APK vs. kurarak daha uzun sene akıllı tv özelliklerini kullanabileceğimi düşünmem. (Gerçi her TV APK desteklemiyordur muhtemelen.)Akılsız TV+ TV boxu ek masraf çıkarması, fazladan yer kaplaması, fişe takmak gerekmesi, ikinci kumanda gerekmesi gibi sebeplerden çok düşünmedim.

F Çevrimdışı

furkangeze 

Yeni Üye
18 Kas 2021
49
35
Herkese merhabalar. Forumdan ve Adem Helvacı Adem Helvacı beyin incelemesinden sonra kendime Vestel 55Q9900 aldım ve gayet memnunum (android olsa daha da güzel olurdu ama neyse) şu an kardeşime bir tv arayışındayız 60-65 inç IPS panel bir şeyler bakıyoruz bütçeyi çok yormayacak şekilde

Vestel 65QA9700 için ne dersiniz acaba? bu fiyatlara yakın fiyat performans ürünü var mıdır tavsiye edebileceğiniz.​

appayip Çevrimdışı

appayip

Yeni Üye
15 Eyl 2020
4
30
Merhabalar, ailem eve migros broşürünü gördükten sonra AXEN AX43DIL13 almaya karar verdi. 4000 lira bandından bundan iyi alınabilecek bir televizyon tavsiyeniz var mıdır? Bütçe max 4200.

Geri
Üst Alt