Winston'un aksine farklı düşünüyorum. Belki ips-va farkındandır bilemiyorum ama arkadaşımdaki 55ul2163dt va paneli karşıdan görmeme rağmen renkler bendeki 65q9900a oranla daha soluk hissettirmişti. U9600 da ul2163dt ile benzer performans sunuyordur diye düşünüyorum.
MutluTEKİR,
Bunu aslında TV leri yanyana koyup aynı kaynaktan sinyali. Aynı ortam ışığında aynı modda olmadan bilemeyiz
Tabiki can canli yazılımları da devredışı bırakmak lazım. Onlarda bu yeri güzel yapar bazı şeyleri de kötü etkiler.
Kuantum tekniği yani aradaki katman. SDR da etkisi olmaz. Bugünkü TV ler artık 709 renk alanın tamamını gösteriyor. Yani kullandigimiz yayınlar fazla fark olmaz modeller arasında.
Yinede bu yazılımlar kimine iyi gelir kimi beğenmez.
Bazen IPS cileri takip ederim. Yorumlarını.
Va cilara öyle kızarlar ki IPS i kotuluyorlar diye . Doğru renk kaygısı olmayan yanlış renk tonlarında izlemeyi bişey sanırlar. Diye çok değişik yorumlar yaparlar. Diğer tarafta daha değişik yorum yapar. Siyahı yok parlatiyor vb. Gibi
Bunlar hep alışkanlık tıpkı küçük ekrandan büyüğe geçince bir haftada bile geçmeden alışmak gibi.
Samsung tizen olsun LG webos olsun. Bunlar smart tarafında akıcı ve stabil uygulamaları da sorunsuz çalıştırıyor.Winston hocam teşekkür ediyorum,
Sizin çok faydanız oldu, o kadar sorumu cevapladınız, konuya yazdığınız eski mesajlardan da birçok bilgi edindim.
Önemli olan panel diyorsunuz yani, daha önce dediğiniz gibi bir android box ile tüm akıllı özellikler çözülür. Fakat şu an 30 bine satılan bir tvde yazılım bu kadar yavaşsa gerçekten ilginç, çok şaşırdım. Ama belki de o videodaki yavaşlık ilk kurulum kaynaklı da olabilir, elektronik cihazlarda oluyor bazen. Bir süre sonra hızı normale dönüyor. Acaba öyle bir durum mu var, yoksa gerçekten o kadar yavaş mı bunu merak ettim.
Öte yandan belki Android de kimene daha iyi gelir. Bağımsız uygulama çeşitligi . Ama tizen ve webos son derece TV için akıcı ve kullanışlı.
Örneğin fire TV lere bakın Android 7 var. Adam öyle bir optimize ediyor ki sürekli. (Amazon) .
En son çıkan Android sürümünden de akici
Son düzenleme: