W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Winston'un aksine farklı düşünüyorum. Belki ips-va farkındandır bilemiyorum ama arkadaşımdaki 55ul2163dt va paneli karşıdan görmeme rağmen renkler bendeki 65q9900a oranla daha soluk hissettirmişti. U9600 da ul2163dt ile benzer performans sunuyordur diye düşünüyorum.

MutluTEKİR MutluTEKİR,
Bunu aslında TV leri yanyana koyup aynı kaynaktan sinyali. Aynı ortam ışığında aynı modda olmadan bilemeyiz
Tabiki can canli yazılımları da devredışı bırakmak lazım. Onlarda bu yeri güzel yapar bazı şeyleri de kötü etkiler.
Kuantum tekniği yani aradaki katman. SDR da etkisi olmaz. Bugünkü TV ler artık 709 renk alanın tamamını gösteriyor. Yani kullandigimiz yayınlar fazla fark olmaz modeller arasında.
Yinede bu yazılımlar kimine iyi gelir kimi beğenmez.

Bazen IPS cileri takip ederim. Yorumlarını.
Va cilara öyle kızarlar ki IPS i kotuluyorlar diye . Doğru renk kaygısı olmayan yanlış renk tonlarında izlemeyi bişey sanırlar. Diye çok değişik yorumlar yaparlar. Diğer tarafta daha değişik yorum yapar. Siyahı yok parlatiyor vb. Gibi

Bunlar hep alışkanlık tıpkı küçük ekrandan büyüğe geçince bir haftada bile geçmeden alışmak gibi.

Winston hocam teşekkür ediyorum,
Sizin çok faydanız oldu, o kadar sorumu cevapladınız, konuya yazdığınız eski mesajlardan da birçok bilgi edindim.

Önemli olan panel diyorsunuz yani, daha önce dediğiniz gibi bir android box ile tüm akıllı özellikler çözülür. Fakat şu an 30 bine satılan bir tvde yazılım bu kadar yavaşsa gerçekten ilginç, çok şaşırdım. Ama belki de o videodaki yavaşlık ilk kurulum kaynaklı da olabilir, elektronik cihazlarda oluyor bazen. Bir süre sonra hızı normale dönüyor. Acaba öyle bir durum mu var, yoksa gerçekten o kadar yavaş mı bunu merak ettim.
Samsung tizen olsun LG webos olsun. Bunlar smart tarafında akıcı ve stabil uygulamaları da sorunsuz çalıştırıyor.
Öte yandan belki Android de kimene daha iyi gelir. Bağımsız uygulama çeşitligi . Ama tizen ve webos son derece TV için akıcı ve kullanışlı.
Örneğin fire TV lere bakın Android 7 var. Adam öyle bir optimize ediyor ki sürekli. (Amazon) .
En son çıkan Android sürümünden de akici

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Winston hocam teşekkür ediyorum,
Sizin çok faydanız oldu, o kadar sorumu cevapladınız, konuya yazdığınız eski mesajlardan da birçok bilgi edindim.

Önemli olan panel diyorsunuz yani, daha önce dediğiniz gibi bir android box ile tüm akıllı özellikler çözülür. Fakat şu an 30 bine satılan bir tvde yazılım bu kadar yavaşsa gerçekten ilginç, çok şaşırdım. Ama belki de o videodaki yavaşlık ilk kurulum kaynaklı da olabilir, elektronik cihazlarda oluyor bazen. Bir süre sonra hızı normale dönüyor. Acaba öyle bir durum mu var, yoksa gerçekten o kadar yavaş mı bunu merak ettim.
Maalesef tv'ler pahalı da olsa işlemci, ram bellek, hafıza gibi donanımları düşük oluyor. İlk zamanlarda normal çalışsa da bir süre sonra sistemde yavaşlama ve şişme olabiliyor. Benim eski cihazım Tizen ve 8 yıl sonunda bariz bir yavaşlama olsa da kullanıma tamamen engel değil. İlk açılışta yavaş çalışıyor, 10-15 saniye sonra ise toparlıyor kendini. Yeni televizyonumda ise Android yüklü fakat ayda 1-2 kez restart yapmadan olmuyor, zaman zaman ağırlaşıyor o da. En pahalı televizyonu alsanız dahi harici medya oynatıcıdaki performansı alamazsınız. Performans bu kadar önemliyse Apple TV 4K tavsiye ederdim ama zaten Chromecast kullanıyorsunuz.

A Çevrimdışı

atalayyorukoglu

Yeni Üye
13 Kas 2021
3
38
Winston'un aksine farklı düşünüyorum. Belki ips-va farkındandır bilemiyorum ama arkadaşımdaki 55ul2163dt va paneli karşıdan görmeme rağmen renkler bendeki 65q9900a oranla daha soluk hissettirmişti. U9600 da ul2163dt ile benzer performans sunuyordur diye düşünüyorum.
Her
MutluTEKİR MutluTEKİR,
Bunu aslında TV leri yanyana koyup aynı kaynaktan sinyali. Aynı ortam ışığında aynı modda olmadan bilemeyiz
Tabiki can canli yazılımları da devredışı bırakmak lazım. Onlarda bu yeri güzel yapar bazı şeyleri de kötü etkiler.
Kuantum tekniği yani aradaki katman. SDR da etkisi olmaz. Bugünkü TV ler artık 709 renk alanın tamamını gösteriyor. Yani kullandigimiz yayınlar fazla fark olmaz modeller arasında.
Yinede bu yazılımlar kimine iyi gelir kimi beğenmez.

Bazen IPS cileri takip ederim. Yorumlarını.
Va cilara öyle kızarlar ki IPS i kotuluyorlar diye . Doğru renk kaygısı olmayan yanlış renk tonlarında izlemeyi bişey sanırlar. Diye çok değişik yorumlar yaparlar. Diğer tarafta daha değişik yorum yapar. Siyahı yok parlatiyor vb. Gibi

Bunlar hep alışkanlık tıpkı küçük ekrandan büyüğe geçince bir haftada bile geçmeden alışmak gibi.

Samsung tizen olsun LG webos olsun. Bunlar smart tarafında akıcı ve stabil uygulamaları da sorunsuz çalıştırıyor.
Öte yandan belki Android de kimene daha iyi gelir. Bağımsız uygulama çeşitligi . Ama tizen ve webos son derece TV için akıcı ve kullanışlı.
Örneğin fire TV lere bakın Android 7 var. Adam öyle bir optimize ediyor ki sürekli. (Amazon) .
En son çıkan Android sürümünden de akici
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Televizyon bakmaya başlayınca uzay boşluğuna düşmüş gibi hissettim kendimi. Bir ara Daewoo yu alıp üzerine bir de "Apple TV 4K" mı taksam acaba dedim, sonra iyice saçmaladığımı düşündüm. Bugün vestel Q9900 gördüm bayide, hangisine baksam iyi geliyor. Daewoo'yu görebilseydim keşke. Eminim dediğiniz gibi gözüm ona da hemen alışır. 🤦🏻‍♂️

K Çevrimdışı

KiRVe

Yeni Üye
7 Kas 2022
3
İyi akşamlar,

Hemen hemen bütün tavsiyeleri,soruları ve cevapları okudum kafam o kadar karıştı ki ne alacağımı bende şaşırdım.Yıllardır kullandığım Sony KDL-40L4000 tv'den oldukça memnundum.Ancak ekranda siyah yuvarlak lekeler belirdi (puantiyeli panel diyoruz misafirlere :)) dolayısıyla izlemede zorluk çekiyoruz.

Siz değerli üstadlarımın bilgisi ve tecrübesinden faydalanmak isterim.Bütçem 5000 TL. Eski televizyonum ayarında(ses,panel vs) tv önerebilir misiniz.Akıllı akılsız çok önemli değil.
**Gün boyu açık, evdeki nüfusa göre açılı izleme olabiliyor ancak genelde karşıdan veya az açılı olacak şekilde izleme açısına sahibiz.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

furkangeze 

Yeni Üye
18 Kas 2021
49
35
Günaydın. Bu model ile ilgili ürün dahaq sahaya sürülmeden evvel detay paylaşmıştık. Ürünün anakart ve panel kısmında piyanbo çıkmayacak olması güven verebiliyor. Qled ürün olarak lanse etmeleri nedeniyle sRGB oranı %98 olan BOE ve yine sRGB görece kabul edilir oranda (%85) olan LG panel ile çalışışmış modeldir. Yan açılardan iyi bir sonuç alabilecek olsanız da siyah konusunda beklentinizi ne kadar karşılayabileceği, sizin olaya bakış açınıza göre değişken bir durumdur. İyi olan yanı ise her ne kadar karma panel olsa da, üretimde kullanılan iki panelin de panel üreticilerinin yapı tanbanları IPS. Malumunuz BOE Display ADS, LG ise IPS. yani temel olarak ikisini de IPS kabul edebilirsiniz. Yalnız renk algoritması konusunda ciddi anlamda tatmin edici üründür. Anakart ve işletim sisteminin stabilitesi konusunda şu an için sorun yok ancak anakartın yeni nesil olduğunu unutmamak gerekir. Henüz orta ve uzunu bırakın, kısa vade sonuçları için dahi görüş bildirme konusunda erken olduğunu düşünüyorum.
Çok teşekkürler Adem bey. Bunları bilerek seçtik modeli zaten. Stoklarla ilgili biraz sıkıntı var galiba her yerde bulunmuyor fakat denk getirince alacağız gibi.

M Çevrimdışı

memnygt27

Yeni Üye
27 Eki 2022
16
30
Şimdiden hayırlısı olsun :ok
Adem abi veya gören diğer ustalarım. Servis dediğinden farklı bir saatte geldi hanım işlemleri yaptı eve gelince paneli bu şekilde gördüm. Bunlar normal mi boe panel mb170 Anakart. İçime sinmedi bir yorum olsa servis çağırayım diye yazıyorum.
IMG_20221107_171026.jpg
IMG_20221107_171012f9bda3b19dcbd643.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi veya gören diğer ustalarım. Servis dediğinden farklı bir saatte geldi hanım işlemleri yaptı eve gelince paneli bu şekilde gördüm. Bunlar normal mi boe panel mb170 Anakart. İçime sinmedi bir yorum olsa servis çağırayım diye yazıyorum.
IMG_20221107_171026.jpg
IMG_20221107_171012f9bda3b19dcbd643.jpg
Ah be abi, BOE panelde en sevmediğim konulardan birisidir. Uzun süre kullandım bu paneli ben. 3 aşağı 5 yukarı geneli buna yakın ama burada asıl konu şu ki gözünüzle görünen de bu şekilde mi yoksa kamera etkisi var mı?

M Çevrimdışı

memnygt27

Yeni Üye
27 Eki 2022
16
30
Ah be abi, BOE panelde en sevmediğim konulardan birisidir. Uzun süre kullandım bu paneli ben. 3 aşağı 5 yukarı geneli buna yakın ama burada asıl konu şu ki gözünüzle görünen de bu şekilde mi yoksa kamera etkisi var mı?
Yok abi ya direk gözle böyle görünüyor. Ama sadece gri ekranda böyle. Birazda maç izlerken yeşil sahada belli oluyor. Nasıl yol izleyelim sizce

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Vestel QA9700 serisi televizyonlar yeni çıkmış. Sizce nasıldır?
Mevcut piyasada Qled modellerinin Android li olanları sadece smart tarafıyla oynarlar kasa ve ayaklarla .

M memnygt27,
Dse tüm TV lerde olur. Az yada çok.hepsinde tüm markalarda aynı model bile olsa .
Buna siz karar vereceksiniz. Çok ise rahatsız oluyorsaniz TV izlerken .Vestel e servis kaydı oluşturun

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yok abi ya direk gözle böyle görünüyor. Ama sadece gri ekranda böyle. Birazda maç izlerken yeşil sahada belli oluyor. Nasıl yol izleyelim sizce
Maç izlerken olan kısmı zaten makus talih ona yapacak birşey olmaz. Gri diye tabir edilir genelde ancak füme ekranlarda bu durum çok daha belirgindir. (Elbette gri de yine durum aynı) bu tv değişim yapılsa yerine yenisi gelse dahi bundan 1 tık aşağı veya 1 tık yukarı durumu söz konusu olur özellikle büyük ekranlarda yüzey alanı genişledikçe bu durum daha da belirgin hale gelir. Kaldı ki bunun SORUN olduğuna önce firmayı ikna etmeniz gerekir, firma kabul etmezse heyete gitmeniz ve Bilirkişinin bunun sorun olduğunu kabul etmesi gerekir vs vs

Geri
Üst Alt