A Çevrimdışı

ArdaStrix

Yeni Üye
8 Kas 2022
2
18
Öncelikle merhabalar. 4K 120Hz ekrana sahip bir TV arıyorum.
Kullanım amaçlarım:
4K oyun oynamak ve Netflixten 4K dizi izlemek için satın alıyorum.
Tv'yi kendi odama koyacağım. Hemen karşısına da bir koltuk alacağım. 2 metre olur koltuk ile TV arasındaki tahmini mesafe.

Maksimum bütçem 15.000 TL, daha aşağı ya da yukarı tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Yukarısında olmazsa daha iyi olur.

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
IMG-20221108-WA0000.jpg
IMG-20221108-WA0001.jpg
IMG-20221108-WA0002.jpg
IMG-20221108-WA0003.jpg
IMG-20221107-WA0002.jpg
IMG-20221107-WA0004.jpg
IMG-20221107-WA0003.jpg
IMG-20221107-WA0005.jpg
IMG-20221107-WA0006.jpg

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
S SudaEriyenAspirin,
Markası ne Philips mi. Hı level yazmışsın

Öncelikle merhabalar. 4K 120Hz ekrana sahip bir TV arıyorum.
Kullanım amaçlarım:
4K oyun oynamak ve Netflixten 4K dizi izlemek için satın alıyorum.
Tv'yi kendi odama koyacağım. Hemen karşısına da bir koltuk alacağım. 2 metre olur koltuk ile TV arasındaki tahmini mesafe.

Maksimum bütçem 15.000 TL, daha aşağı ya da yukarı tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Yukarısında olmazsa daha iyi olur.
55 inç 120 panel 15 bine zor bulursunuz. Bir ihtimal C728 takip edersiniz. O düşebilir

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

dizilogy

Yeni Üye
8 Kas 2022
5
27
Adem Helvacı Adem Helvacı ağabeyim. Evleneceğim, 9bin 13bin TL arası bir cihaz arıyorum. Dizi ve film izlemek ve derbiden derbiye maç izlemek için. Oturma mesafesi 2.5metre olacak. Yan açıya da ihtiyaç olabilir ve oda çok fazla güneş alıyor. Senden bir kaç tavsiye almam mümkünmüdür?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
R rks705, (yanında hareketli sahnelerde, o sahnenin ilk başlangıcında görüntünün bazı noktalarında karelenmeler oluyor. Mesela rambonun atla gittiği sahneyi ilk gösterdiği an kare kare olup sonra düzeldi, müzik klibinde elini birden savurduğunda eli etrafında ufak ufak karelenmeler oluyor)
Memc den kaynaklanan kare işleme hatalari çoğu markada olur. Hareket çok hizliysa tüm markalarda olur. En iyi motion olanda da. Bunu kapatmak yada en dusukte kullanılması gerekir

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı ağabeyim. Evleneceğim, 9bin 13bin TL arası bir cihaz arıyorum. Dizi ve film izlemek ve derbiden derbiye maç izlemek için. Oturma mesafesi 2.5metre olacak. Yan açıya da ihtiyaç olabilir ve oda çok fazla güneş alıyor. Senden bir kaç tavsiye almam mümkünmüdür?
Yaşadığın yer neresidir sevgili kardeşim? Servis durumlarını da değerlendirip cevap yazayım.

K Çevrimdışı

KiRVe

Yeni Üye
7 Kas 2022
3
İyi akşamlar,

Hemen hemen bütün tavsiyeleri,soruları ve cevapları okudum kafam o kadar karıştı ki ne alacağımı bende şaşırdım.Yıllardır kullandığım Sony KDL-40L4000 tv'den oldukça memnundum.Ancak ekranda siyah yuvarlak lekeler belirdi (puantiyeli panel diyoruz misafirlere :)) dolayısıyla izlemede zorluk çekiyoruz.

Siz değerli üstadlarımın bilgisi ve tecrübesinden faydalanmak isterim.Bütçem 5000 TL. Eski televizyonum ayarında(ses,panel vs) tv önerebilir misiniz.Akıllı akılsız çok önemli değil.
**Gün boyu açık, evdeki nüfusa göre açılı izleme olabiliyor ancak genelde karşıdan veya az açılı olacak şekilde izleme açısına sahibiz.
Mesajımı tekrarlamış gibi olacağım umarım forum kurallarına aykırı değildir ama gözden kaçtı herhalde :) yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Mesajımı tekrarlamış gibi olacağım umarım forum kurallarına aykırı değildir ama gözden kaçtı herhalde :) yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar
Yıllardır 40 inç olduğu Va panelin kontrasta siyaha alışmışınizdir . Gene 40 inç ten alın. Bu boylarda kalite tüm markalarda aynı olur
40ggf6950 Grundig var. 4278₺ satılıyor. Bu olur. Servisi de iyi Vestel gibi.

K Çevrimdışı

KiRVe

Yeni Üye
7 Kas 2022
3
Yıllardır 40 inç olduğu Va panelin kontrasta siyaha alışmışınizdir . Gene 40 inç ten alın. Bu boylarda kalite tüm markalarda aynı olur
40ggf6950 Grundig var. 4278₺ satılıyor. Bu olur. Servisi de iyi Vestel gibi.
İlginize teşekkür ederim.Peki sizce bütçeyi biraz arttırıp a101 de varsa 6000 tl ya samsung 40T5300 almaya değer mi?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
İlginize teşekkür ederim.Peki sizce bütçeyi biraz arttırıp a101 de varsa 6000 tl ya samsung 40T5300 almaya değer mi?
Olur. Onun izleme açısı Grundig in modelinden birazcık daha iyi olur. Samsung sever yada sevmesin bilmiyorum. Birazda keskinliği diğer firmalara göre fazla işler

Y Çevrimdışı

YerliMakina

Yeni Üye
22 Nis 2022
6
35
40 inç ler Va panel olur. 43 inç ler karışık. Genel olarak IPS kullanır 43 inç leri yerel firmalar.
43 inç ler
Samsung....Va ama IPS de artık üretime göre koyuyor.
LG.......IPS bu da son iki yıldır bölge ve üretime göre Va panelde koyuyor.
Philips....genelde IPS ama bunlarda bazı 43 inç lerine Va panel koyuyor.
Tcl......bu Va panel hep kullanır.

Üstadım sizinle bu konuşmayı yaptıktan takribi 12 saat sonra maalesef Seg Televizyonum sanki niyetimi anlayıp trip attı ve Ledler söndü. Zaten değiştirme niyetim varken böyle olunca hem pc hem de tv olarak kullanacağım için gittim daha önce bahsettiğim Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitörü MediaMarkt'tan kucakladım geldim. Yalnız daha önce dediğim gibi bu tv-monitör işlerinde acemiyim. Ölü piksel testleri vs. yaptım ancak yapmam gereken test, veya şurasına mutlaka bak diyeceğiniz birşey var mıdır ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Üstadım sizinle bu konuşmayı yaptıktan takribi 12 saat sonra maalesef Seg Televizyonum sanki niyetimi anlayıp trip attı ve Ledler söndü. Zaten değiştirme niyetim varken böyle olunca hem pc hem de tv olarak kullanacağım için gittim daha önce bahsettiğim Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitörü MediaMarkt'tan kucakladım geldim. Yalnız daha önce dediğim gibi bu tv-monitör işlerinde acemiyim. Ölü piksel testleri vs. yaptım ancak yapmam gereken test, veya şurasına mutlaka bak diyeceğiniz birşey var mıdır ?
Geçmiş olsun. PC olarak kullanacağın için yakından bakacaksın. Bişey olsa gözüne hemen çarpar. Sesi biraz düşük gelebilir. Ses sistemi bağlamakta sıkıntı çekebilirsiniz.

Geri
Üst Alt