W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Teşekkürler yorumunuz için.

Açıkcası 55 inche düşmek istemiyorum Adem abi, 65 inch QN serilerinde de bütçe zorlanıyor. Eğer 65Q80B ile arasında ciddi fark var, verdiğin paraya değer diyorsanız 65QN85 modeli için bütçeyi zorlayabilirim, QN serisinden en uygun bunu gördüm. Yorumlarınızı bekliyorum, sağolun.
Şu anda kullandığınız modeliniz nedir

T Çevrimdışı

turk1903

Yeni Üye
27 May 2018
10
54
Tcl 55 c825 tv de mouse la siyah zemin üzerinde hareket ettiğimde mouse çevresinde hafif bi grileşme oluyor aynı şekilde siyah zemin üzerinde beyaz hareketli veya hareketsiz bir görüntüdede çevresi yine hafif grileşiyor neden olur?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Tcl 55 c825 tv de mouse la siyah zemin üzerinde hareket ettiğimde mouse çevresinde hafif bi grileşme oluyor aynı şekilde siyah zemin üzerinde beyaz hareketli veya hareketsiz bir görüntüdede çevresi yine hafif grileşiyor neden olur?
Yerel karartma modelinde mouse arkasındaki LED den kaynaklanır. Siyah yerler kapanıyor. Mouse LED i çevre pikselleri etkiler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
çözümü varmı hocam servis çağırsak yapılacak birşey varmı mesela?
Servis bişey yapmaz. Sadece çağırdığın için servis ücreti ister.
Menüye girin o görüntüye gelin. Yerel karartma bölümünü bulun. Seçenekleri hangisi gözünüze sorunu yani azaltıyor. Açıp kapatarak deneyin.

M Çevrimdışı

Mehmet Mandaş

Aktif Üye
4 Nis 2022
58
43
Winston üstadım Philips 50PUS8807 modeli edge led mi direct led mi? Parlaklık değerleri,gündüz yansıma oranı vs tatmin eder mi? Şu an 11 yıllık Samsung 40D5000 modeli düz tv kullanıyorum bu tv de VA panel sanırım.Bu Philips modelini alsam beni üzer mi? Harici chromecast ve Linux uydu alıcısı ile birlikte uydu,iptv,netflix,YouTube gibi uygulamalarda standart kullanım amaçlı olarak değerlendirir misin? Bir türlü cesaret edip de alamadım şu tvyi.Samsung 50QN90B yi de düşündüm ancak aradaki fiyat farkına değer mi bilemiyorum.Fiyatı 20k nın altına düşmedi hiç.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Teşekkürler yorumunuz için.

Açıkcası 55 inche düşmek istemiyorum Adem abi, 65 inch QN serilerinde de bütçe zorlanıyor. Eğer 65Q80B ile arasında ciddi fark var, verdiğin paraya değer diyorsanız 65QN85 modeli için bütçeyi zorlayabilirim, QN serisinden en uygun bunu gördüm. Yorumlarınızı bekliyorum, sağolun.
Aslına bakarsanız temel mantık ikisinde de aynı, yani birisi direct led sistemini tüm alanları led kaplayacak şekilde dizayne dip görüntünün olduğu bölgedeki ledler yansın ki iyi siyah olsun diye fald panel yapmış, diğeri ise bu mantığı daha da geliştirip ledlerin boyutlarını küçültüp adetleri yükseltip daha lokal alanlarda daha da etkili siyah sunulmasını hedeflemiş. E tabi ki yazılım algoritması, anakart, donanın, FRR değeri vs de düşünülünce arada fark yok demek abes ile iştigal olur. Bana bakacak olursanız değer, yine de Q80B nin stabilitesini görmezden gelmek de istemem.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Arkadaşlar selamlar,

İnanılmaz kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı abi bir öneride bulunursan çok sevinirim.

3 modelin de fiyatları aşağı yukarı aynı. Sony'nin fiyatı biraz yüksek diğerlerine göre, Samsung'dan yana gönlüm var fakat siyah performansını çok beğenemedim.

Sony 65X90J

Samsung 65Q80B

LG 65QNED866QA
Q80B'nin siyah performansını beğenmemeniz ilginç, IPS panel denk gelmiş olabilir.

QN90 alamıyorsanız, Q80B'yi de beğenmediyseniz X90J'yi deneyin, hoşunuza giderse alın. Zaten Q80B ile birbirine yakın cihazlar. Bende X90J'nin bir önceki modeli var, Bursa'daysanız gelip test edebilirsiniz 🙂

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Winston üstadım Philips 50PUS8807 modeli edge led mi direct led mi? Parlaklık değerleri,gündüz yansıma oranı vs tatmin eder mi? Şu an 11 yıllık Samsung 40D5000 modeli düz tv kullanıyorum bu tv de VA panel sanırım.Bu Philips modelini alsam beni üzer mi? Harici chromecast ve Linux uydu alıcısı ile birlikte uydu,iptv,netflix,YouTube gibi uygulamalarda standart kullanım amaçlı olarak değerlendirir misin? Bir türlü cesaret edip de alamadım şu tvyi.Samsung 50QN90B yi de düşündüm ancak aradaki fiyat farkına değer mi bilemiyorum.Fiyatı 20k nın altına düşmedi hiç.
90b nin incelemeleri 55 ve üstü olarak yapılır. Yani 50 inç ler tüm markalarda bu dahil 90b. Kırpılmış şekilde çıkar.
40d5000 evet Va panel. Zaten Info menü mute power yaparsanız gelen menüde çıkar paneli Samsung kendi ürettiği paneldi.
100 hz lik panel 60 hz lik panellerden hareketi daha iyi işler. Yani harekette netliği kare tutturmasi. Memc siyah kare vb aralara ekler. Zaten bir menüde titreme azaltma, bulanıklık azaltma böyle şeylerin hepsi varsa bunları kullanır.
Titremeye- memc atar araya
Bulanıklıkliya..siyah atar araya.
Bunlarda herzaman aşırıya kaçmayın. Görüntü doğallığını kaybeder.
Philips hareketi diğer firmalardan biraz daha iyi işler. Uygulama dengesi iyi.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Peki hocam hiç burada yada başka bir yerde servisin dse'e karşı yaklaşımı nasıl bir bilginiz var mı?
Nerdeyse tüm servislerin, DSE, bulutlanma, ışık sızması gibi bütün panel sorunlarına karşı yaklaşımı çok net ve şu şekilde: ''Bunun gibi şeyler led tv'lerin doğasında var, cihaz kusurlu değil'' 🙂 Belki Vestel gibi yerli istisnalar hariç, bu gibi durumda tek iade şansınız THH.

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Selamlar. Bu mesajın aynısını dün *********.com soru sor kısmına da yazdım ama sanırım arkalarda kaldı,cevap alamadım. Şansımı burada da deneyeyim dedim. 1150. sayfadan beri okudum çoğu mesajı. Tabi bu arada videolar izlemeye devam ediyorum. :gul

1 numaralı tv ile ilgili güncelleme; Belirtmemişim ama bu tv tahminen günün 18 saati falan açık kalacak.
İzlediğim bir videoda Adem bey giriş seviyesi Samsung tvlerin Atmaca tarafından üretildiğini söyledi. Bu Bu8000 serisi de giriş seviyesi sanırım. O da burada üretiliyor heralde? Birde bunların edge led olduğunu öğrendim. Buna benzer direct led TV ler nelerdir ? İşin garip tarafı, bu modeli rtings.com'da da göremedim. Farklı bir adla satılıyor olabilir mi ?

2 numaralı tv ile ilgili yine belirtmemişim ama çoğunlukla akşam kullanılacak. Toshibalardan birine yakınım. Belirttiğim gibi tavsiyelere de açığım.

1. Ailem için almayı planladığım televizyon ile genellikle karasal yayınları izlenecek. Nadiren Youtube,netflix vs. Ama asıl amaç haftasonları IPTV kullanmak (futbol maçları). Genellikle izleme karşıdan olacak. Siyahı daha iyi yansıttığını da düşünerek VA panel tercih ediyorum ( Hali hazırda IPS 43LA640 kullanılıyor ).

Bu yüzden 50/55 inç, teknik özellikleri iyi (ram/rom) ve uzun süre değişim gerektirmeyecek 10-15 bin civarında bir model bakıyorum. Tabiki en önemli kriterim sorunsuz olması. Buda beni LG ve Samsung gibi güvenli limanlara yönlendiriyor. Şimdiye kadar baktıklarım arasında karar verdiğim modeller: 50/55BU8000/8500. 55BU8000 ile ilgili panel inceleme yazınızda HKC panel olduğunu, bu panelin doğru COF ve sayısı ve 8+2 renk derinliğine sahip olduğunu, HKC’nin beğendiğiniz bir panel üreticisi olduğunu okudum. Ki bu yüzden de doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Tabi bir değişiklik olmadıysa. Diğer modeller ile ilgili herhangi bir yorum yapılmamış. Burayı keşfettikten sonra TCL 55C728’de radarıma girdi. Kendim için olsa şansımı deneyebilirdim. Fakat herhangi bir sorun çıkma ihtimalini göze almak istemiyorum. Ailemin de uğraşacağını düşünmüyorum . Başka bir öneriniz var mıdır ?

2. Kendime alacağım makine ile genellikle IPTV,Youtube,netflix (film) vs. kullanılacak, nadiren karasal yayın izlenecek. Benim kriterim tamamen performans/fiyat olması. Minimum 50 inç olmak üzere,bu konuda önerilere açığım. Mümkünse VA panel(siyahlar önemli) . IPS olması da sıkıntı değil. Tercih etmesemde 10bin bandına çıkabilirim. Şimdiye kadar baktıklarım;
-Daewoo 55dm54u. Linux işletim sistemi olmasından ötürü, üzerinde mevcut uygulamalar dışında uygulama yüklenemeyeceğini okudum. İnceleme yazınızda da karma panel ile geldiği yazıyor. Bu belirsizlik ve IPTV yüzünden bu seçeneği,kesin olmamakla beraber, eledim.
-TCL 55p615. Her ne kadar C728’i önersenizde,p615 ile ilgili panel inceleme yazısı bulamadım. Bu hafta Bim\'e geliyor. Yakınımdaki mağazada 2 adet mevcut.
-Toshiba 65UA3D63DT 65 inç bana boyut olarak büyük ve birazda pahalı gelse bile yine radarıma girdi. Ama yine hangi panel sorunu kafamı karıştırıyor. Seçim şansım olsa tercihim SDP olurdu. Pixellence de büyük bir eksiklik değil.
Uzun bir yazı oldu.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Selamlar. Bu mesajın aynısını dün *********.com soru sor kısmına da yazdım ama sanırım arkalarda kaldı,cevap alamadım. Şansımı burada da deneyeyim dedim. 1150. sayfadan beri okudum çoğu mesajı. Tabi bu arada videolar izlemeye devam ediyorum. :gul

1 numaralı tv ile ilgili güncelleme; Belirtmemişim ama bu tv tahminen günün 18 saati falan açık kalacak.
İzlediğim bir videoda Adem bey giriş seviyesi Samsung tvlerin Atmaca tarafından üretildiğini söyledi. Bu Bu8000 serisi de giriş seviyesi sanırım. O da burada üretiliyor heralde? Birde bunların edge led olduğunu öğrendim. Buna benzer direct led TV ler nelerdir ? İşin garip tarafı, bu modeli rtings.com'da da göremedim. Farklı bir adla satılıyor olabilir mi ?

2 numaralı tv ile ilgili yine belirtmemişim ama çoğunlukla akşam kullanılacak. Toshibalardan birine yakınım. Belirttiğim gibi tavsiyelere de açığım.
Rtings'de TU8000 ve AU8000 modellerinin incelemesi mevcut, BU8000 yayınlamamışlar. Zaten bildiğim kadarıyla 3 televizyon da hemen hemen aynı, sadece üretim yılları değişik:
T Serisi 2020 model (TU8000)
A Serisi 2021 model (AU8000)
B Serisi 2022 model (BU8000)

Dediğiniz gibi giriş seviyesi, ekonomik modeller. Atmaca mı üretiyor bilmiyorum, Adem abi dediyse doğrudur.

Zaten Rtings'den ikisi de nerdeyse aynı puanı almış;

Yalnız bir sıkıntı var, Samsung artık Türkiye'ye farklı paneller yollayabiliyor. O nedenle yeni modellerin Rtings incelemelerine bakarken hangi panel olduğuna dikkat etmek gerek.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
E Eclk17,
Bunu yaparmisin. Baktığın modelleri fiyatları ile yaz. Samsung bu8000 serileri size ekstra bişey kazandırmaz. Ama yazın hepsini
P615 Va panel. İzleme açısı dardır. Bide dse sorunları yaşama ihtimalin var. Bu panelin kontrastı iyi ama bu sorun bunun önüne geçebilir. Vestel Grundig modellerinde yazın listeye

Geri
Üst Alt