W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
hocam sizce TCL de alacağım deneyim 4000 tl lik farka değer mi? Ben VA panel istiyorum ama Toshiba da karma panel var LG İPS veya CSOT VA panelden biri geliyor.
Ben olsam fiyatı iyi iken durumum varsa 728 giderdim. 100hz Va panel. Eksileri var mı var. Ama bu önemli değil. Yazılımla ilgili örneğin dinamik kontrast vb. Görüntüyü bozan kötü algoritmalari çok anlamsız. Bunları menüden devredışı bırakılır. Panel iyi kontrastı iyi. Bir basit aydınlatma olan arka aydınlatması var. Vrr desteği 2.1 hdmı csot 8 alanlı Va paneli. Auo panelleri kadar iyi. Hatta bu panel daha iyi .siyah seviyesi var.

A Çevrimdışı

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
26
34
Ben olsam fiyatı iyi iken durumum varsa 728 giderdim. 100hz Va panel. Eksileri var mı var. Ama bu önemli değil. Yazılımla ilgili örneğin dinamik kontrast vb. Görüntüyü bozan kötü algoritmalari çok anlamsız. Bunları menüden devredışı bırakılır. Panel iyi kontrastı iyi. Bir basit aydınlatma olan arka aydınlatması var. Vrr desteği 2.1 hdmı csot 8 alanlı Va paneli. Auo panelleri kadar iyi. Hatta bu panel daha iyi .siyah seviyesi var.
teşekkür ederim hocam

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Panel açısından C728 mantıklı ama servis işi nasıl, düzeldi mi ? İzlediğim videolarda pek iyi şeyler söylenmiyordu hatırladığım kadarıyla ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Panel açısından C728 mantıklı ama servis işi nasıl, düzeldi mi ? İzlediğim videolarda pek iyi şeyler söylenmiyordu hatırladığım kadarıyla ?
Tcl gelmeden beklenti çok yükseklere çıkınca getiren firma bunun altında ezildi. Modelleri de giriş seviyesi olunca direct aydınlatma kulanilan LG nin doğrudan led gibi dse sorunları dikey bantlama sorunları baş edemedi.

B Çevrimdışı

beratozguner

Aktif Üye
25 Mar 2021
101
32
Bu onvo olarak değilde 1000 vb. Hizlarin bir önemi yok. Ne derlerse. Bu modeller 60 hz lik panel. Oyunlarda yani 60 kare işler panel.
TV bunların hepsini bu frekansi neyse işler harici kaynaktan panelin frekansından aşağı bir görüntü yada kare verirsen. Sadece bunu yükseltir işler. Haricî den yukseltirsen TV bişey yapmaz.
Yukarıdaki modeller içinde Vestel Toshiba vs. Grubunun modellerinden birini tercih edin.
Fake rate sanki bu futbol vs maçlarında arkada ki bulutlanmayı etkiliyor diye biliyordum. Onvo ekran kalitesi olarak aklımı çeliyordu. Adem beyde bu modeli baya övmüştü ancak vestel garantiyle öne çıkıyor. Aslında panda panel olmasın derdindeyim. BOE, AUO yakalayabilirsek iyidir kafasındayım.

axXxo Çevrimdışı

axXxo 

Yeni Üye
3 Kas 2018
32
36
Oled yanığı gibi kullanımın sonucu olarak sonradan meydana gelen bir şey değil, fabrika çıkışı o şekilde gelir ve düzeltilme şansı yok diye biliyorum. Tamamen şans meselesi, aynı marka model tv'lerin birinde varken diğerinde olmayabilir. Fakat benim gözlemime göre, büyük markalar arasında Samsung cihazlarda daha çok var.

Ben DSE sorununu insan gözündeki bir rahatsızlığa benzetiyorum. ''Eye Floaters'' denilen bir göz rahatsızlığı var, 30-40'lı yaşlardan sonra neredeyse her 2-3 kişiden birinde bu sıkıntı mevcut; kiminde az, kiminde çok. Gökyüzü, beyaz renk ve parlak yerlere bakarken gözlerinizi hareket ettirdiğinizde, siyah cisimler uçuşur.

DSE de aynen bunun gibi. Tek fark floater'lar birbirinden bağımsız hareket ederken DSE de gölgeler sabit oluyor. Gökyüzü sahnesinde, futbol maçında yeşil saha üzerinde kameralar hareket ettiğinde gölgelikler görülüyor.
Allah razı olsun hocam üşenmeyip açık açık yazmışsınız, LCD konusunda cahilliğim gitti, sonradan çıkan birşey değilse TV kurulumunda servis ile iade şansım olabilir. Bunu soruyorum çünkü elektronikte çok şansızım, oled aldım bulutlanma vardı iade ettim, buzdolabı aldım kapağını kurulumda kırdılar değişim oldu kurutma makinesi keza aynı o yüzden iyice öğrenmem lazım 😁
O zaman oledin yanması garanti şuan kalkıp alsam gene 5 sene sonra yeni Tv bakacağım ama LED de bulutlanma harici panel gitmedikten sonra süprizle karşılaşmam zor o yüzden LED panel ile yola devam etmek en mantıklısı. LED de şuan piyasada alınabilecek en iyisi qn90b serisi. Yurtdışı ve yurtiçi incelemelere baktığımda herkes onu söylüyor.

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Tcl gelmeden beklenti çok yükseklere çıkınca getiren firma bunun altında ezildi. Modelleri de giriş seviyesi olunca direct aydınlatma kulanilan LG nin doğrudan led gibi dse sorunları dikey bantlama sorunları baş edemedi.
Açıkçası Bu8000 yerine c728 mi diye düşünmeye başladım. VA panel değil ama kontrast oranı bu panel de de 5000:1.
120 hz olması da bir artı. Şu an benim için tek sorun amazonda olmaması.
Panel'in futbol maçı performansı nasıl acaba.

A Çevrimdışı

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
26
34
Açıkçası Bu8000 yerine c728 mi diye düşünmeye başladım. VA panel değil ama kontrast oranı bu panel de de 5000:1.
120 hz olması da bir artı. Şu an benim için tek sorun amazonda olmaması.
Panel'in futbol maçı performansı nasıl acaba.
açıkçası bende futbol amacıyla TCL e yöneldim ve Vatan Computer dan 11.999 a aldım şükür. Rabbim utandırmasın inşallah 🙏

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
"AUO mühendisleri de kendi IPS tabanlarını AHVA üzerinden oluşturmuş durumdadır." diyor ama, ben yanlış mı yorumladım ?

Bu arada sürekli alıntılıyorum ama, rahatız etmiyorum umarım.
O onların IPS paneli. Boe ADS , Samsung pls, LG s IPS, Hitachi Alpha IPS bunların hepsi IPS yapıda alt piksel yapılarıyla voltajlariyla teknik geliştirip isim verirler.
Özü aynı

Va larda böyle çok alanlı desenli teknikleri vardır. Mva ,hva, s-mva, pva, vs bunların hepsi Va

Geri
Üst Alt