T Çevrimdışı

tenten

Yeni Üye
26 Ocak 2021
25
38
Arkadaşlar yeni TV ihtiyacım için bir süredir fiyat kovalıyorum ve satın alma arefesindeyim. Tam Samsung 65qn90b modeline karar vermişken Philips in daha büyük ekranlı güncel miniled modeli 75pml9507 yaklaşık aynı fiyatlara düştü. Söz konusu Philips olunca insan bi acaba diye düşünüyor, geçen seneki 9506 modelindeki ilk miniled basarisizliklarinin ardından bu seneki modele güvenmeli mi yoksa hiç riske girmemeli bilemedim. Yabancı forumlarda karatma bölge sayısı azaltildi bu sene daha iyi diyorlar ama kesin bilgi yok. Bir Sony fald kullanıcısı olarak p5 görüntü motoru beni tatmin eder mi bilemedim hem de. Üstadlardan destek talep etmekteyim karar verebilmek için 🙏🏻

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Arkadaşlar yeni TV ihtiyacım için bir süredir fiyat kovalıyorum ve satın alma arefesindeyim. Tam Samsung 65qn90b modeline karar vermişken Philips in daha büyük ekranlı güncel miniled modeli 75pml9507 yaklaşık aynı fiyatlara düştü. Söz konusu Philips olunca insan bi acaba diye düşünüyor, geçen seneki 9506 modelindeki ilk miniled basarisizliklarinin ardından bu seneki modele güvenmeli mi yoksa hiç riske girmemeli bilemedim. Yabancı forumlarda karatma bölge sayısı azaltildi bu sene daha iyi diyorlar ama kesin bilgi yok. Bir Sony fald kullanıcısı olarak p5 görüntü motoru beni tatmin eder mi bilemedim hem de. Üstadlardan destek talep etmekteyim karar verebilmek için 🙏🏻
Bu fiyatlar ciddi fiyatlar. Ve tavsiye olmaz. Ancak şunları diyebilirim.
Elinizde yeterli bir Sony fald panel var. Boyut ve parlaklık için mi istiyorsunuz.
Philips in dediğiniz gibi geçen sene ki pml serilerinde yerel karartmasi sorunlu çalıştı bu sene bilmiyorum bu sorun olacak mı ? Zaten bu soru işareti almamak için son derece yeterli olması gerekir sizin için. Sorunlu bir yerel karartma ne kadar çok bölgesi olsada görüntüyü bozar. Elindeki bölgesi daha az olan Sony daha dengeli yerel karartmasi onu daha izlenir yapacaktır

T Çevrimdışı

tenten

Yeni Üye
26 Ocak 2021
25
38
Bu fiyatlar ciddi fiyatlar. Ve tavsiye olmaz. Ancak şunları diyebilirim.
Elinizde yeterli bir Sony fald panel var. Boyut ve parlaklık için mi istiyorsunuz.
Philips in dediğiniz gibi geçen sene ki pml serilerinde yerel karartmasi sorunlu çalıştı bu sene bilmiyorum bu sorun olacak mı ? Zaten bu soru işareti almamak için son derece yeterli olması gerekir sizin için. Sorunlu bir yerel karartma ne kadar çok bölgesi olsada görüntüyü bozar. Elindeki bölgesi daha az olan Sony daha dengeli yerel karartmasi onu daha izlenir yapacaktır
Yine de teşekkürler yanıtınız için 🙏🏻
Sony kalmaya devam edecek ve büyük salon için daha büyük bir tv alacağım.
Aslında Samsung daha güvenli bir seçim olacak ama malum mükemmel ürün diye bişey olmayınca ikilemde kaldım. Samsung genel anlamda çok iyi bir tv biliyorum ancak dolby vision olmaması ve parlaklığı artırmak için detay kaybı yaşanması gibi sebeplerle küçük soru işaretlerim vardı.
Daha büyük ekranlı Philips indirime girince ve yukarıdaki eksikleri tamamlamanin yanında ambilight da olunca aklımı çeldi 😅 tabi kullanıcı yorumu olmayan ve geçen seneki olumsuz başlangıç da ortada dururken riskli olacak

A Çevrimdışı

AYKUTlg

Yeni Üye
11 Kas 2022
5
34
LGQNED866QA 55İNCH 20.700 ARKADAŞLAR ALINIR MI BU FİYAT BANDINDA BAŞKA MI BAKSAM BEKLESEM FİYATI DÜŞER Mİ

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Yine de teşekkürler yanıtınız için 🙏🏻
Sony kalmaya devam edecek ve büyük salon için daha büyük bir tv alacağım.
Aslında Samsung daha güvenli bir seçim olacak ama malum mükemmel ürün diye bişey olmayınca ikilemde kaldım. Samsung genel anlamda çok iyi bir tv biliyorum ancak dolby vision olmaması ve parlaklığı artırmak için detay kaybı yaşanması gibi sebeplerle küçük soru işaretlerim vardı.
Daha büyük ekranlı Philips indirime girince ve yukarıdaki eksikleri tamamlamanin yanında ambilight da olunca aklımı çeldi 😅 tabi kullanıcı yorumu olmayan ve geçen seneki olumsuz başlangıç da ortada dururken riskli olacak
ambilight i bu ince ve doğru araştırma seklinizden ayrı tutun. Bu özellik görüntü ile olan ayrıntıda sadece rüşvet olur bu önemli değil.
90b geçen senenin 90-95 leri kadar iyi olmasa da. İyi bir şu modeller arasında seçenek. Yansıma önleyici, geniş görüş açısı katman ve yüksek parlaklık ona yansımaya karşı çok iyi olduğunu gösterir. Hdmı 2.1 portları in olması. İşletim sisteminin akıcı çalışması stabil. Philips ten ayıran onemli özellikler.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Yazdıklarınızı okuduktan sonra Philips'e biraz baktım, fiyatı cezbedici görünüyor, kağıt üstündeki özellikleri de çok iyi, ben olsam benim de aklım karışırdı 🙂
Bir Türk arkadaşımız burada konu açmış;

Sony X95J ile karşılaştırma videosu, üstteki Sony, alttaki Philips;

QN90B çok iyi bir tv fakat Sony XH90 serisinden Samsung QN90'a geçip isyan eden bir forumdaşımız var, şimdi burada paylaşmam uygun olmaz.

75 inç ekran, 1.500 nit parlaklık ve mini led; Philips gerçekten çok cezbedici 🙂

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Her markanın fanatikleri vardır.fanatiklik öyle bir hal alır ki. Bazı sorunları görmezler. Bunu yapan mühendislerden bile markayı savunurlar. Bu her markada var forumlarda YouTube da.
Ne alırsan al çok para verip alacaksınız. Bir TV iyi olduğunu akşam eve geldiğinizde ışığı kapatıp film izlediğinizde anlarsınız . Ne mağazalarda ne YouTube da ne forumlarda ne de katolog bilgisi firmaların söylemleriyle

W Çevrimdışı

wesleysnejder

Yeni Üye
12 Kas 2022
5
26
Merhabalar 10'bin tl civarı annemin izleyeceği benimde arada dizi maç izleyebileceğim ömrü olabildiğince uzun olacak bir tv önerir misiniz ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
R rks705 Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Gündüz kullanımında bazı kusurlar fark edilmeyebilir, siyah kalitesi gece karanlık ortamda daha iyi anlaşılır.

Tizen'e maalesef dışarıdan uygulama kurma şansı yok, olsa da sağlıklı çalışacağını sanmam. Zamanla yavaşlayacaktır ama sizi uzun süre idare eder. Ne kadar yavaşlarsa yavaşlasın, kullanıma engel olmayacaktır.

Film vb. şeyleri Google üzerinden değil de lisanslı uygulamadan izlemenizi öneririm. TV'ye bu kadar para verdikten sonra oynatılan içeriğin orjinal ve yüksek kalitede olması gerektiğine inanıyorum ki cihazın hakkı verilsin 🙂 Ayda 8 TL verip Amazon'dan film izlemek varken şahsen hiç uğraşamam Google ile 🙂 Tabi sizin aradığınız film lisanslı platformda yok ise Google'dan bakmış olabilirsiniz.

Sesli komut konusunda bilgim yok çünkü hiç kullanmıyorum nerdeyse.

Tekrardan hayırlı olsun, iyi seyirler 🙂

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
İyi günlerde kullanın. R rks705

Ben de aile evine 55bu8000 siparişini verdim. Her ne kadar C728 almaya niyetlensemde TCL markası içlerine sinmedi. İçlerine sinmediğinde değil 120 hz, 12 milyon hz olsada anlamı yok.

Bu işi takip etmeye devam edeceğim. Yeni şeyler öğrenmek güzel oluyor.

K Çevrimdışı

kartalsezo

Yeni Üye
16 Tem 2018
13
35
merhaba arkadaşlar,

20000 tlye kadar limitim var. tv tavsiyelerinizi bekliyorum.

kullanıcı;
net görüntü kalitesi
ps4/5 bağlanacak
panel anakart arızası en az olabilecek
akıllı tv özellikleri kullanılacak

Geri
Üst Alt