V Çevrimdışı

virtue28

Yeni Üye
13 Haz 2020
49
39
Merhabalar, 43 yada 50 de olabilir alt markalardan bir tv ariyorum. Genelde yaslilar kullanacak ama gittigimizde bizde kurcalayabiliriz, o yuzden smart yada duzgun android tv bakiyoruz. 4k olmasi sart degil kaliteli 1080p daha iyi olur. Yan acilardan izlenebilen, renkleri iyi stabil bir tv yeterli.

Fiyat olarak 4000-5000 arasi olabilir. Ana markalar bu fiyata olmaz tabi farkindayim. Servisi iyi olsun 50 inc de su model cok iyi derseniz biraz daha cikabiliriz ama 6 bin ustune cikinca ana markalar devreye giriyor, o kadar cikmaya yaslilar kullanacagindan gerek yok.

Model ekleme: Kendim mutfakta toshiba 32LL3A63dt kullaniyorum, yazilimi fena degil.

1-Daewoo 50DM54U 5100 tl gibi fiyati, 50 inc 4k tv​

2-Sunny SN43LEDH6886 43 inc 4500 tl gibi fiyati, 4k android tv​

3- Grundig 40 GGF 6950B 3959 tl fiyati 40 inc 1080p android tv.​

Yada toshiba, grundig gibi farkli modeller de onerebilirsiniz.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
E Eclk17,
Bunu yaparmisin. Baktığın modelleri fiyatları ile yaz. Samsung bu8000 serileri size ekstra bişey kazandırmaz. Ama yazın hepsini
P615 Va panel. İzleme açısı dardır. Bide dse sorunları yaşama ihtimalin var. Bu panelin kontrastı iyi ama bu sorun bunun önüne geçebilir. Vestel Grundig modellerinde yazın listeye
1. TV için (aile evi);
50bu8000 yaklaşık 11k, 55bu8000 yaklaşık 13k
50bu8500 yaklaşık 12.5k, 55bu8500 yaklaşık 14.5k (bu ikisinden bu8000 ile arada fark olmadığını okudum )
55C728 13k (Panel iyi,servis) ? 50Pus8507 12k ( Servis sorunları.)

2. TV için (kendime):
Daewoo 55dm54u 6k ,TCL 55p615 10k, Toshiba 8k (65" olan 11k).

Tabi bunlarla ilgili kafama takılan bazı sorular da mevcut. Teşekkürler.

Rtings'de TU8000 ve AU8000 modellerinin incelemesi mevcut, BU8000 yayınlamamışlar. Zaten bildiğim kadarıyla 3 televizyon da hemen hemen aynı, sadece üretim yılları değişik:
T Serisi 2020 model (TU8000)
A Serisi 2021 model (AU8000)
B Serisi 2022 model (BU8000)

Dediğiniz gibi giriş seviyesi, ekonomik modeller. Atmaca mı üretiyor bilmiyorum, Adem abi dediyse doğrudur.

Zaten Rtings'den ikisi de nerdeyse aynı puanı almış;

Yalnız bir sıkıntı var, Samsung artık Türkiye'ye farklı paneller yollayabiliyor. O nedenle yeni modellerin Rtings incelemelerine bakarken hangi panel olduğuna dikkat etmek gerek.
55BU8000 için HKC panel kullanıldığı belirtilmiş.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
1. TV için (aile evi);
50bu8000 yaklaşık 11k, 55bu8000 yaklaşık 13k
50bu8500 yaklaşık 12.5k, 55bu8500 yaklaşık 14.5k (bu ikisinden bu8000 ile arada fark olmadığını okudum )
55C728 13k (Panel iyi,servis) ? 50Pus8507 12k ( Servis sorunları.)

2. TV için (kendime):
Daewoo 55dm54u 6k ,TCL 55p615 10k, Toshiba 8k (65" olan 11k).

Tabi bunlarla ilgili kafama takılan bazı sorular da mevcut. Teşekkürler.

55BU8000 için HKC panel kullanıldığı belirtilmiş.
Ailen içinde yerli düşmen daha iyi olur. Va istiyorlarsa 50 inç leri Va olur. Onlara Grundig den 50 inç yapardım. Kendine de saydiklarindan biri. 65 çıkma. 55 de kal.
Diğerlerin fiyat farkına değecek bir görüntü yok. Memc olması onlarda bir fark yaratmaz. Kanallarda fullhd 50 hz. Ne harekette ne yukseltmede aynı sonucu alirsin. Servis ve 3 garanti daha iyi seçenek olur

axXxo Çevrimdışı

axXxo 

Yeni Üye
3 Kas 2018
32
36
Nerdeyse tüm servislerin, DSE, bulutlanma, ışık sızması gibi bütün panel sorunlarına karşı yaklaşımı çok net ve şu şekilde: ''Bunun gibi şeyler led tv'lerin doğasında var, cihaz kusurlu değil'' 🙂 Belki Vestel gibi yerli istisnalar hariç, bu gibi durumda tek iade şansınız THH.
Anladım hocam o zaman tek seçenek kurulum esnasında bunu fark edip değiştirmek sonradan farkedersek iş işten geçmiş oluyor, dava açsak bilirkişi kafasına göre rapor yazacak orası da ayrı bir muamma.
Peki son bir sorum olacak size bu dse ilk başta yoksa sonradan çıkabiliyor mu yoksa hep mi var oluyor. Oled ekran yanığı gibi mi

B Çevrimdışı

beratozguner

Aktif Üye
25 Mar 2021
101
32
Merhaba,

55inç uygun fiyatlı televizyon arıyorum. Playstation oynamak ve film izlemek için kullanılacak genel olarak. Gördüğüm markalar;
Regal 55R754U
Onvo 55F9000
Dijitsu 55DS8500
Daewoo 55DM54U
Toshiba 55UA3D63DT
Vestel 55UA9600

8 bin tl altı olarak gördüklerim bunlar. Onvo güzel duruyor ama şikayet var ve 1000 hz olunca insan maç izlerken veya oyunda sorun yaşar diye düşünüyor. Fikri olan var mı acaba. Tam karşıdan izlenecek televizyon. Netflix vb lisanslı olursa güzel olur android box masrafından yırtarız :)

E Çevrimdışı

Eclk17

Yeni Üye
10 Kas 2022
44
28
Ailen içinde yerli düşmen daha iyi olur. Va istiyorlarsa 50 inç leri Va olur. Onlara Grundig den 50 inç yapardım. Kendine de saydiklarindan biri. 65 çıkma. 55 de kal.
Diğerlerin fiyat farkına değecek bir görüntü yok. Memc olması onlarda bir fark yaratmaz. Kanallarda fullhd 50 hz. Ne harekette ne yukseltmede aynı sonucu alirsin. Servis ve 3 garanti daha iyi seçenek olur
Kendim için baktığım ürünlerde tek kriterim panel ve fiyat. Ama daha önce de söylediğim gibi hangi panel olduğu konusu dert. Satıcıların bilgisi yok.
Aile için birazda kalite olsun diyorum. Tabi onların Samsung LG Sony vs. tercihleri de var. Biraz istek üzerine yani Samsung.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Kendim için baktığım ürünlerde tek kriterim panel ve fiyat. Ama daha önce de söylediğim gibi hangi panel olduğu konusu dert. Satıcıların bilgisi yok.
Aile için birazda kalite olsun diyorum. Tabi onların Samsung LG Sony vs. tercihleri de var. Biraz istek üzerine yani Samsung.
İstekleri o ise yapacak bişey yok. Şimdiye kadar gözüken paneller. Bu8xxx
50 inç.... innolux
55 inç.....hkc

A Çevrimdışı

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
26
34
Merhabalar, öncelikle herkese hayırlı cumalar dilerim. Bugün Allah izin verirse bir tv alacağım. Aklımda iki model var, birincisi Hepsiburada Toshiba 55UA3D63DT ikincisi Vatan Computer da TCL 55C728. Salonda kullanacağım. Genellikle futbol, dizi, film ve Netflix de kullanacağım. Genellikle karşıdan izleyeceğim. Aklıma takılan soru fiyat kısmı. Toshiba 55UA3D63DT 7.800 ₺ iken TCL 55C728 Vatan da 11.999₺ arada 4000 gibi bir fark var. Sizce TCL için 4000 tl fark değer mi? Bir kere alacağım diye düşünüyorum yoksa TCL bütçemi aşıyor ama borçlanarak alabilirim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhabalar, öncelikle herkese hayırlı cumalar dilerim. Bugün Allah izin verirse bir tv alacağım. Aklımda iki model var, birincisi Hepsiburada Toshiba 55UA3D63DT ikincisi Vatan Computer da TCL 55C728. Salonda kullanacağım. Genellikle futbol, dizi, film ve Netflix de kullanacağım. Genellikle karşıdan izleyeceğim. Aklıma takılan soru fiyat kısmı. Toshiba 55UA3D63DT 7.800 ₺ iken TCL 55C728 Vatan da 11.999₺ arada 4000 gibi bir fark var. Sizce TCL için 4000 tl fark değer mi? Bir kere alacağım diye düşünüyorum yoksa TCL bütçemi aşıyor ama borçlanarak alabilirim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle piyasada olan Vestel ve Arçelik grubu TV ler. Normal SDR yani kullandigimiz yayınlar için son derece yeterlidir
Ucuz modellerde dahil LCD lerin son gideceği yere çoktan gelmiştir. Hepsi yeterlidir. Bu böyle olunca TV dünyası birşey bulmuştur. Hdr bunu işliyor şimdi. Bu da görüntü tekniği aslında. Bunla milletin kafasını karıştırıp pazarlama tekniği yapıyor.
İstediğiniz modeli alabilirsiniz. Hepsi benzer olur. Sadece ben Va panel mi yada IPS mi istiyorum. Buna karar verin.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Anladım hocam o zaman tek seçenek kurulum esnasında bunu fark edip değiştirmek sonradan farkedersek iş işten geçmiş oluyor, dava açsak bilirkişi kafasına göre rapor yazacak orası da ayrı bir muamma.
Peki son bir sorum olacak size bu dse ilk başta yoksa sonradan çıkabiliyor mu yoksa hep mi var oluyor. Oled ekran yanığı gibi mi
Oled yanığı gibi kullanımın sonucu olarak sonradan meydana gelen bir şey değil, fabrika çıkışı o şekilde gelir ve düzeltilme şansı yok diye biliyorum. Tamamen şans meselesi, aynı marka model tv'lerin birinde varken diğerinde olmayabilir. Fakat benim gözlemime göre, büyük markalar arasında Samsung cihazlarda daha çok var.

Ben DSE sorununu insan gözündeki bir rahatsızlığa benzetiyorum. ''Eye Floaters'' denilen bir göz rahatsızlığı var, 30-40'lı yaşlardan sonra neredeyse her 2-3 kişiden birinde bu sıkıntı mevcut; kiminde az, kiminde çok. Gökyüzü, beyaz renk ve parlak yerlere bakarken gözlerinizi hareket ettirdiğinizde, siyah cisimler uçuşur.

DSE de aynen bunun gibi. Tek fark floater'lar birbirinden bağımsız hareket ederken DSE de gölgeler sabit oluyor. Gökyüzü sahnesinde, futbol maçında yeşil saha üzerinde kameralar hareket ettiğinde gölgelikler görülüyor.

A Çevrimdışı

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
26
34
Öncelikle piyasada olan Vestel ve Arçelik grubu TV ler. Normal SDR yani kullandigimiz yayınlar için son derece yeterlidir
Ucuz modellerde dahil LCD lerin son gideceği yere çoktan gelmiştir. Hepsi yeterlidir. Bu böyle olunca TV dünyası birşey bulmuştur. Hdr bunu işliyor şimdi. Bu da görüntü tekniği aslında. Bunla milletin kafasını karıştırıp pazarlama tekniği yapıyor.
İstediğiniz modeli alabilirsiniz. Hepsi benzer olur. Sadece ben Va panel mi yada IPS mi istiyorum. Buna karar verin.
hocam sizce TCL de alacağım deneyim 4000 tl lik farka değer mi? Ben VA panel istiyorum ama Toshiba da karma panel var LG İPS veya CSOT VA panelden biri geliyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba,

55inç uygun fiyatlı televizyon arıyorum. Playstation oynamak ve film izlemek için kullanılacak genel olarak. Gördüğüm markalar;
Regal 55R754U
Onvo 55F9000
Dijitsu 55DS8500
Daewoo 55DM54U
Toshiba 55UA3D63DT
Vestel 55UA9600

8 bin tl altı olarak gördüklerim bunlar. Onvo güzel duruyor ama şikayet var ve 1000 hz olunca insan maç izlerken veya oyunda sorun yaşar diye düşünüyor. Fikri olan var mı acaba. Tam karşıdan izlenecek televizyon. Netflix vb lisanslı olursa güzel olur android box masrafından yırtarız :)
Bu onvo olarak değilde 1000 vb. Hizlarin bir önemi yok. Ne derlerse. Bu modeller 60 hz lik panel. Oyunlarda yani 60 kare işler panel.
TV bunların hepsini bu frekansi neyse işler harici kaynaktan panelin frekansından aşağı bir görüntü yada kare verirsen. Sadece bunu yükseltir işler. Haricî den yukseltirsen TV bişey yapmaz.
Yukarıdaki modeller içinde Vestel Toshiba vs. Grubunun modellerinden birini tercih edin.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
hocam sizce TCL de alacağım deneyim 4000 tl lik farka değer mi? Ben VA panel istiyorum ama Toshiba da karma panel var LG İPS veya CSOT VA panelden biri geliyor.
Cevap verecek kişi için o kadar zor soru ki, W Winston 'a iyi şanslar dilerim :hihi
4.000 vermeye değmez dese, Toshiba'da sorun yaşarsanız bir dert... Değer dese bu sefer TCL ile sorun yaşarsanız başka bir dert...

Toshiba VA panelli denk gelirse arada görüntü farkı olacağını düşünmüyorum; ikisi de direct led ve ld mevcut değil. Toshiba almaya karar verirseniz buraya seri numarasını kontrol ettirin, VA panelli olanını alın derim.

Lakin bir tanesi 60 hz iken diğeri 120 hz ve bence bu önemli bir farklılık tabi ekstradan 4.000 vermeye değecek bir fark mı bilemiyorum.

A Çevrimdışı

ahmedo38

Yeni Üye
9 Kas 2022
26
34
Cevap verecek kişi için o kadar zor soru ki, W Winston 'a iyi şanslar dilerim :hihi
4.000 vermeye değmez dese, Toshiba'da sorun yaşarsanız bir dert... Değer dese bu sefer TCL ile sorun yaşarsanız başka bir dert...

Toshiba VA panelli denk gelirse arada görüntü farkı olacağını düşünmüyorum; ikisi de direct led ve ld mevcut değil. Toshiba almaya karar verirseniz buraya seri numarasını kontrol ettirin, VA panelli olanını alın derim.

Lakin bir tanesi 60 hz iken diğeri 120 hz ve bence bu önemli bir farklılık tabi ekstradan 4.000 vermeye değecek bir far bilemiyorum.
ben de bilemiyorum 😀 o yüzden sizlerin fikirlerini almak istedim.

Geri
Üst Alt