20 bine 55qned866qa aldım bro memnunummerhaba arkadaşlar,
20000 tlye kadar limitim var. tv tavsiyelerinizi bekliyorum.
kullanıcı;
net görüntü kalitesi
ps4/5 bağlanacak
panel anakart arızası en az olabilecek
akıllı tv özellikleri kullanılacak
20 bine 55qned866qa aldım bro memnunummerhaba arkadaşlar,
kullanıcı;
net görüntü kalitesi
ps4/5 bağlanacak
Yakın zamanda Bu8000 aldım. TCLc728 ile arasında kalarak aldım. Philips'i servis sıkıntılarından dolayı eledim.Merhaba. biraz bütçeyi arttırıp aşağıda ki tvlerden birini almayı düşünüyorum. Oldukça yakın mesafeden izlenecek televizyonlar. Genel amaç film ve oyun. Netflix,amazon vb ile playstation kullanacağım. Sizce hangisi en iyisidir. Bütçe 10-13 arası ve 55inç istyiorum minimum. Fiyatları hepsiburadadan aldım.
Samsung 55AU7000 11875 TL
Philips 55PUS7906 11899 TL
TCL 55C725G 12898 TL
Samsung 55AU7200 12698 TL
Philips 55PUS8007 12643 TL
Samsung 55BU8000 12999 TL
Philips 55PUS7956 12950 TL
Teşekkürker yardımlarınız için.
Açıkcası evimde 2018den beri samsung var ve her anlamda memnunum. Tcl 120 hz olmasıyla cezbediyor. Mediamrkt bakmam gerekecek gibi duruyor tvleri görmek için. Philips konusunda bende servisten dolayı çok içime sinmiyor. Ama karar vermesi bu bandda gerçekten çok zor.Yakın zamanda Bu8000 aldım. TCLc728 ile arasında kalarak aldım. Philips'i servis sıkıntılarından dolayı eledim.
Mağazalarda televizyonları görmeniz sizin için iyi olacaktır. İnternetten alacaksanız da amazondan almanızı öneririm. Herhangi bir sorun çıkması durumda muhatabınız yapıcı olur.
Not: Alışverişi amazondan yapmayı düşünürseniz, Amazon'da amazon.com.tr tarafından satılan Samsung TV'lerin ithalatçısı Samsung Türkiye değil, Amazon.com.tr miş. Tabi servis konusunda Samsung Türkiye ile muhatapsınız. Ben bunu bilerek aldım. Sizin de bilginiz olsun.
Bu arada 55 inç yakın mesafe için biraz büyük sanki.Açıkcası evimde 2018den beri samsung var ve her anlamda memnunum. Tcl 120 hz olmasıyla cezbediyor. Mediamrkt bakmam gerekecek gibi duruyor tvleri görmek için. Philips konusunda bende servisten dolayı çok içime sinmiyor. Ama karar vermesi bu bandda gerçekten çok zor.
Evet mesafe yakın ancak özellikle sinema efekti için istiyorum Yakın mesafe büyük ekran oyun içinde gerçekten çok güzel oluyor. 2metrenin üzerinde bir mesafe var.Bu arada 55 inç yakın mesafe için biraz büyük sanki.
Aradaki en büyük fark ekran tazeleme hızı. Arada çok fazla fiyat farkı yoksa120 hz olan 728 modeli tercih sebebi olur. Panel hızı önemli bir faktör fakat sadece tv yayını izleyecekseniz 120'lik panel almaya gerek yok. Stream servislerinden 4K film izleyeceğim, futbol maçları izleyeceğim, arada konsol bağlayıp oyun oynayacağım diyorsanız kesinlikle 120'lik paneli alın.Merhaba. TCL 55C728 ile TCL 55C725 arasında kaldım. 728 modeli depolama ve ekran yenileme hızı bakımından öne çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Yenileme hızına çok takılmıyorum ama depolama ve bellek artışı kafamı karıştırıyor. Aradaki farkı ödemeye değer mi sizce?
Oyun oynayacaksanız 120 Hz, VRR destekli bir cihaz daha iyi olur. Bütçeniz doğrultusunda kaliteli bir tv alabilmeniz zor, listedeki modellerin hepsi giriş seviyesi televizyonlar. Eğer halen kampanya devam ediyorsa TCL 55C728 almanız daha mantıklı olur.Merhaba. biraz bütçeyi arttırıp aşağıda ki tvlerden birini almayı düşünüyorum. Oldukça yakın mesafeden izlenecek televizyonlar. Genel amaç film ve oyun. Netflix,amazon vb ile playstation kullanacağım. Sizce hangisi en iyisidir. Bütçe 10-13 arası ve 55inç istyiorum minimum. Fiyatları hepsiburadadan aldım.
Samsung 55AU7000 11875 TL
Philips 55PUS7906 11899 TL
TCL 55C725G 12898 TL
Samsung 55AU7200 12698 TL
Philips 55PUS8007 12643 TL
Samsung 55BU8000 12999 TL
Philips 55PUS7956 12950 TL
Teşekkürker yardımlarınız için.
Tv boyutunu belirtmemişsiniz, kaç inç olacak ?merhaba arkadaşlar,
kullanıcı;
net görüntü kalitesi
ps4/5 bağlanacak
Aradaki en büyük fark ekran tazeleme hızı. Arada çok fazla fiyat farkı yoksa120 hz olan 728 modeli tercih sebebi olur. Panel hızı önemli bir faktör fakat sadece tv yayını izleyecekseniz 120'lik panel almaya gerek yok. Stream servislerinden 4K film izleyeceğim, futbol maçları izleyeceğim, arada konsol bağlayıp oyun oynayacağım diyorsanız kesinlikle 120'lik paneli alın.
Fakat hızlı panelin de bir dezavantajı var, bazı sahnelerde stutter dediğimiz kekeleme sorunu oluyor. Onu engellemek için motion ayarlarına fazla yüklendiğinizde görüntü akıcı hale geliyor fakat bu sefer de ''Soap Opera Effect'' gibi şeyler meydana geliyor, hareketler doğallıktan uzaklaşıyor. 60 hz tv'lerde de 24 kare film oynatılırken 3:2 ölçekleme nedeniyle judder oluşuyor.
Sonuç itibariyle 120 hz her türlü tercih sebebi, tabi kullanım amacına göre. Sadece uydu yayını izleyecekseniz standart 60 hz tv de yeterli.
2 model arasında depolama ve bellek haricinde bazı başka farklılıklar da var;
- 728'in görüntü işlemcisi yapay zeka destekli
- SoC farklı
- CPU farklı
- GPU farklı
- 120 hz'nin yanında 728 VRR de destekliyor, oyun için çok önemli.
Cevap için teşekkürler. Şu an kampanya görünmüyor. 2. televizyon olacak şeklinde düşünüyorumm. Bugün mağazaları bir gezeyim duruma göre karar vereyim. 16binlerde tcl şu anda.Aradaki en büyük fark ekran tazeleme hızı. Arada çok fazla fiyat farkı yoksa120 hz olan 728 modeli tercih sebebi olur. Panel hızı önemli bir faktör fakat sadece tv yayını izleyecekseniz 120'lik panel almaya gerek yok. Stream servislerinden 4K film izleyeceğim, futbol maçları izleyeceğim, arada konsol bağlayıp oyun oynayacağım diyorsanız kesinlikle 120'lik paneli alın.
Fakat hızlı panelin de bir dezavantajı var, bazı sahnelerde stutter dediğimiz kekeleme sorunu oluyor. Onu engellemek için motion ayarlarına fazla yüklendiğinizde görüntü akıcı hale geliyor fakat bu sefer de ''Soap Opera Effect'' gibi şeyler meydana geliyor, hareketler doğallıktan uzaklaşıyor. 60 hz tv'lerde de 24 kare film oynatılırken 3:2 ölçekleme nedeniyle judder oluşuyor.
Sonuç itibariyle 120 hz her türlü tercih sebebi, tabi kullanım amacına göre. Sadece uydu yayını izleyecekseniz standart 60 hz tv de yeterli.
2 model arasında depolama ve bellek haricinde bazı başka farklılıklar da var;
- 728'in görüntü işlemcisi yapay zeka destekli
- SoC farklı
- CPU farklı
- GPU farklı
- 120 hz'nin yanında 728 VRR de destekliyor, oyun için çok önemli.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Oyun oynayacaksanız 120 Hz, VRR destekli bir cihaz daha iyi olur. Bütçeniz doğrultusunda kaliteli bir tv alabilmeniz zor, listedeki modellerin hepsi giriş seviyesi televizyonlar. Eğer halen kampanya devam ediyorsa TCL 55C728 almanız daha mantıklı olur.
Tv boyutunu belirtmemişsiniz, kaç inç olacak ?
Hocam zevk meselesi. 2.5 m den 65" aldım çok büyük olur dediler fakat 2 aydır göz alıştı 75 bile olabilirmiş diyorum.Bu arada 55 inç yakın mesafe için biraz büyük sanki.