W
Winston gerekli açıklamaları yapmış ama kendi yorumumu da eklemek isterim; X89J'de yerel karartma yok o nedenle Q80B'nin rakibi olamaz. Q80b'nin Sony tarafındaki karşılığı X90J.
Samsung'un hiçbir modelinde Dolby Vision yok, tabi bu ne kadar büyük bir kayıp orası tartışılır. Benim için HDR de yeterli, DV görüntüyü biraz sarı yapıyor.
Televizyonda ses olayına takılmayın çünkü en kaliteli ses donanımı dahi kullanılsa harici ses sisteminin yanından bile geçmez, görüntü kalitesine öncelik verin.
- Hiçbir cep telefonu kamerası profesyonel fotoğraf makinası kadar iyi resim çekemez.
- Hiçbir cep telefonu ucuz yollu bir mp3 cihazı kadar dahi kaliteli ses veremez. En kaliteli ses çipine sahip telefondan müzik dinleyin, bir de aynı kulaklığı bilgisayarda deneyin. Onboard Realtek ses çipinin vereceği ses dahi en pahalı telefondan üstündür.
- Hiçbir dahili tv hoparlörü en dandik harici ses sistemi kadar kalitesi ses veremez. Yok hoparlörü Onkyo imiş, JBL imiş bunlar hikaye. Gelsin aşağıdakinin verdiği sesi versin göreyim
Zaten mantık olarak da aykırı geliyor bana, dahili hoparlörden kuvvetli bir ses verse televizyonu titretip yerinden oynatır.
Şu an apartmanda yaşadığım için bunu kullanamıyorum ama eski evimdeyken sesi biraz açtığımda, oturduğum ilçede ufak çaplı depremlere sebep oluyordu