Elinizdeki 40 inç seg ile alacağınız model aynı parlaklıkta olur. Aynı sonucu alırsınız.Dostlar merhabalar. Ekran parlaklığı yüksek olan bir tv tavsiyesine ihtiyacım var. Evimde uzun süredir Seg 40SD6100 marka model bir tv mevcut. Cihazı hem monitör hem de televizyon olarak kullanıyorum. Ancak yeni taşındığımız ev gündüzleri fazlaca güneş almakta ve ekrana güneş vurduğunda monitör olarak kullanmak gerçekten imkansız hale geliyor çünkü hiç bir şey görünmüyor. İhtiyacım ise basit. 40-43 inç arası en az 2 adet HDMI girişi olan, 1080p 60Hz, optik ses bağlantısı bulunan ekran parlaklığının şu anda kullandığım tvye göre daha yüksek olan bir cihaz. Eski veya yeni model olması çok önemli değil gerekirse ikinci el dahi bulursam alabilirim. Smart özelliğine ihtiyacım hiç yok ama artık smartsız tv kaldı mı bilmiyorum. Bütçem ise düşük.. Gerçekten düşük Elimdeki Tvyi 2. el olarak satıp üzerine ekleyip almayı planlıyorum. Dediğim gibi ekran parlaklığı hariç elimdeki neredeyse 10 senelik Tv dahi işimi görmekte. Yardımlarınızı bekliyor, teşekkür ediyorum.
Va panel kullanıyorsunuz. Büyük ihtimalle Samsung un Va si olur.
43 lerde IPS panelle gidebilirsiniz. Ama güneşin direk vurduğu yerde hiçbir panel iyi sonuç vermez. Yer değişikliği yada güneşin girmesini bir parça engellemede iyi sonuç alamazsınız.
IPS de monitör olarak sonuç daha iyi olur. Ama TV ye geçtiğinizde film gibi siyahın tonlarda daha çok yansıma olur.
R rks705,
Philips 65pus8807 ile C728 tcl
Aralarında en büyük fark paneli biri IPS biri Va .
Bu iki panel tipinin birbirlerine karşı artıları ve eksileri olur.
Son düzenleme: