Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,928
- 41
Ben de aynı fikirdeyim, en önemli şey görüntü kalitesi olmalı. Özel ihtiyaçlar istisna tabi ki ama; kontrastı yüksek, siyah kalitesi yüksek, ışık sızması vb. problemleri olmayan, hareketi iyi işleyen, renk doğruluğu yüksek, en az 500-600 nit parlaklıkta bir tv olduktan sonra; ses kalitesi, kanal geçiş hızı, sesli komut özelliği, smart özelliği gibi özelliklerin hiç bir önemi yok gözümde. Bir harici media player ile hepsi çözülebilecek şeyler ama görüntü kalitesini harici cihazla arttırma şansınız yok, kontrastı veya siyah kalitesini düzeltme şansınız yok.Şahsi fikrim dil desteği yok diye bir tv den vazgeçilmez. Televizyon bu. Adı üstünde. Size verdiği görüntü kalitesi her şeyin önüne geçmeli. En kötü klavye alırsınız. Görüntü kalitesi için az bir zahmete katlanmak gerek. Bence bir daha düşünün.
Bu nedenle, tüketiciler bence çok boş şeylere takılıyor. Örneğin, tv'nin dahili hoparlöründen çıkacak olduktan sonra Dolby Atmos ses desteklese ne olur, hoparlörlerinin markası Pioneer, JBL olsa ne olur.
Benim tv'de sesli komut özelliği var ama belki 1-2 kez kullanmışımdır, benim için çok gereksiz.