W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Dostlar merhabalar. Ekran parlaklığı yüksek olan bir tv tavsiyesine ihtiyacım var. Evimde uzun süredir Seg 40SD6100 marka model bir tv mevcut. Cihazı hem monitör hem de televizyon olarak kullanıyorum. Ancak yeni taşındığımız ev gündüzleri fazlaca güneş almakta ve ekrana güneş vurduğunda monitör olarak kullanmak gerçekten imkansız hale geliyor çünkü hiç bir şey görünmüyor. İhtiyacım ise basit. 40-43 inç arası en az 2 adet HDMI girişi olan, 1080p 60Hz, optik ses bağlantısı bulunan ekran parlaklığının şu anda kullandığım tvye göre daha yüksek olan bir cihaz. Eski veya yeni model olması çok önemli değil gerekirse ikinci el dahi bulursam alabilirim. Smart özelliğine ihtiyacım hiç yok ama artık smartsız tv kaldı mı bilmiyorum. Bütçem ise düşük.. Gerçekten düşük :) Elimdeki Tvyi 2. el olarak satıp üzerine ekleyip almayı planlıyorum. Dediğim gibi ekran parlaklığı hariç elimdeki neredeyse 10 senelik Tv dahi işimi görmekte. Yardımlarınızı bekliyor, teşekkür ediyorum.
Elinizdeki 40 inç seg ile alacağınız model aynı parlaklıkta olur. Aynı sonucu alırsınız.
Va panel kullanıyorsunuz. Büyük ihtimalle Samsung un Va si olur.
43 lerde IPS panelle gidebilirsiniz. Ama güneşin direk vurduğu yerde hiçbir panel iyi sonuç vermez. Yer değişikliği yada güneşin girmesini bir parça engellemede iyi sonuç alamazsınız.
IPS de monitör olarak sonuç daha iyi olur. Ama TV ye geçtiğinizde film gibi siyahın tonlarda daha çok yansıma olur.

R rks705,
Philips 65pus8807 ile C728 tcl
Aralarında en büyük fark paneli biri IPS biri Va .
Bu iki panel tipinin birbirlerine karşı artıları ve eksileri olur.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Şahsi fikrim dil desteği yok diye bir tv den vazgeçilmez. Televizyon bu. Adı üstünde. Size verdiği görüntü kalitesi her şeyin önüne geçmeli. En kötü klavye alırsınız. Görüntü kalitesi için az bir zahmete katlanmak gerek. Bence bir daha düşünün.
Ben de aynı fikirdeyim, en önemli şey görüntü kalitesi olmalı. Özel ihtiyaçlar istisna tabi ki ama; kontrastı yüksek, siyah kalitesi yüksek, ışık sızması vb. problemleri olmayan, hareketi iyi işleyen, renk doğruluğu yüksek, en az 500-600 nit parlaklıkta bir tv olduktan sonra; ses kalitesi, kanal geçiş hızı, sesli komut özelliği, smart özelliği gibi özelliklerin hiç bir önemi yok gözümde. Bir harici media player ile hepsi çözülebilecek şeyler ama görüntü kalitesini harici cihazla arttırma şansınız yok, kontrastı veya siyah kalitesini düzeltme şansınız yok.

Bu nedenle, tüketiciler bence çok boş şeylere takılıyor. Örneğin, tv'nin dahili hoparlöründen çıkacak olduktan sonra Dolby Atmos ses desteklese ne olur, hoparlörlerinin markası Pioneer, JBL olsa ne olur.

Benim tv'de sesli komut özelliği var ama belki 1-2 kez kullanmışımdır, benim için çok gereksiz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Türkiye de TV incelemesi yoktur. Sadece inceleme diyip satış yaparlar. Firmalar kişilerin yada inceleme sitelerin izlenme oranına bakarlar. Ve ücret karşılığı ürününü tanıtirlar. Allah aşkına neyin incelemelerinde bahsediyorsun. Dünyada bile sayilidir doğru düzgün inceleme yapan şirketler kişiler.
Bu ciddi bir haksızlık olmuş. Bunca yıldır verdiğimiz emeklerin gözünüzde zerre kadar değeri yok mu yani?

''DÜNYADA bile yok'' dediğiniz kişiler Ülkenizde varken görmezden gelmeniz üzücü. Dünya diye iddialı konuşmasam da Ülkemizde Ülkeizin koşullarının izin verdiği ölçüde paramızın yettiği kadarıyla bir oda dolusu tv satın alıp yan yana montajlarını yapıp elimizden gelen tüm testleri uygulayıp panel özelinde ürün özelinde ürünlerin satış sonrası hizmet bakış açıları anlamında bize ne verdiyse halkın anlayacağı dilde izah ediyoruz yıllardır.

Süslü püslü rtings güzellemeleri yapmıyor olabiliriz, tablolar hazırlayıp ürünlere puan vermiyor olabiliriz ama sevgili İlteriş Yılmaz İlteriş Yılmaz ile ekonomimizin izin verdiği ölçüde ve en önemlisi ise çıkarsız, ücretsiz şekilde televizyon incelemeleri yapıp bildiğimiz kadarını vatandaşa paylaşıyoruz.

''Bizi görün, bizden bahsedin'' demiyorum, hiç öyle egolarımız olmadı ama görmezden gelseniz dahi bari YOK demeyin insanlara.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Adem Helvacı Adem Helvacı,
Bunu seni düşünerek soylememestim. Bu herşeyden anlayan. Telefon bilgisayar vb. Ürünleri. TV yi alarak arkasına 3 ram var depolaması şu şöyle bölgeye ayırıyor böyle yapıyor .vb. telefon anlatır gibi. Televizyonlari anlatıyor.
Her ne kadar bunları inceleme deselerde bu bir satış. Bunları kastetmiştim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı,
Bunu seni düşünerek soylememestim. Bu herşeyden anlayan. Telefon bilgisayar vb. Ürünleri. TV yi alarak arkasına 3 ram var depolaması şu şöyle bölgeye ayırıyor böyle yapıyor .vb. telefon anlatır gibi. Televizyonlari anlatıyor.
Her ne kadar bunları inceleme deselerde bu bir satış. Bunları kastetmiştim.
Alınmıştım ne yalan söyleyeyim.

Eksiklerimizi biliyoruz, aklımızdakiler inanılmaz şeyler ama ekonomi malum, adım atamıyoruz bir türlü yoksa bu sadece televizyon üzerine değil, tarafsız ve bağımsız inceleme merkezi kurmak istiyoruz.

Bir firmaya yardakçı olmayınca kimse kesenin ağzını açmıyor, biz de o tiplerden değiliz sorun orada işte. Vatandaştan destek isteyelim desek durumu ortada herkesin, kimden destek isteyelim. Kendi imkanlarımızla ilerlemeye gayret ediyoruz ancak sizin de bizim de rahatsız olduğumuz bu tayfadan kesinlikle kurtulacağız.

Herşeyden evvel, herkes kendi işini yapmalı bana göre. Ben telefon incelemesi yapıyor muyummesela? Yapmam çünkü anlamam. Telefon benim ilgi alanım da değil merakım da yok, telefon alacakolsam sizlere sorarım forumda. Ancak belirttiğiniz gibi bakıyoruz adam tesla araba - İPHONE Telefon ve hatta uzay mekiği konusunda her türlü bilgiye sahip maşallah. her şeyi inceliyorlar.

Aklımızdaki proje hayata geçtiğinde bizim incelemelerimizi mühendislik düzeyinde gerçek mühendisler de inceleyecek. Biz sadece vatandaş gözünden yorumlarız üstüne o kadar.

Zor olacak biliyoruz ancak bunu mutlaka başaracağız.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Evet. Bu işe emek vermiş kişiler bu işin eğitimini alaylı yada alaysiz içinde olmuş yada çalışmış. TV ye gerçekten merak edip doğru analizlerde bulunan arkadaşlarda burada. İyi de inceliyor. Zevkle okuyorum çoğunu.
Sen devam et yılma bu cingozlerin arasında. Güzel işler yapıyorsun.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Hocam zaten doğru dürüst indirim olduğu yok, son 2 haftada fiyatları %20 arttırdılar, %10-15 ancak düşürüyorlar. Şu noktada 24 altına q80b-x90j hangisi denk gelirse onu alacağım. Elimde google chromecast tv var zaten, çok aşırı eksikliğini hissedersen dediğin gibi onunla kullanırım artık.
Benim önerim şu olur; mesela atıyorum uygun fiyata Q80B denk geldi, sırf sesli komut özelliği yok diye vazgeçmeni önermem. Chromecast 4K ise zaten onu kullanman daha iyi olabilir, daha performanslı çalışır.

S Çevrimdışı

surrealist

Yeni Üye
4 Kas 2022
1
39
10 tl yi gecmeyecek 55 ekran tv ariyorum. Lg55up7700 ( 11.000) ve 55pus7906 (11.300 tl ) Toshiba alacaktim bunlari amazonda indirimde gorunce vazgectim. Hangisini secmeliyim acaba. Yardimci olursaniz sevinirim

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
10 tl yi gecmeyecek 55 ekran tv ariyorum. Lg55up7700 ( 11.000) ve 55pus7906 (11.300 tl ) Toshiba alacaktim bunlari amazonda indirimde gorunce vazgectim. Hangisini secmeliyim acaba. Yardimci olursaniz sevinirim
ikisi de 2021 model . Fark etmez 2022 modellerinden. ikisi de IPS panelle gelir. IPS panelin artıları eksileri size uyur ise. Alinabilir.
Medya tarafında ise LG daha kullanışlı ve hoş bir kumandaya sahip.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,685
40
Alınmıştım ne yalan söyleyeyim.

Eksiklerimizi biliyoruz, aklımızdakiler inanılmaz şeyler ama ekonomi malum, adım atamıyoruz bir türlü yoksa bu sadece televizyon üzerine değil, tarafsız ve bağımsız inceleme merkezi kurmak istiyoruz.

Bir firmaya yardakçı olmayınca kimse kesenin ağzını açmıyor, biz de o tiplerden değiliz sorun orada işte. Vatandaştan destek isteyelim desek durumu ortada herkesin, kimden destek isteyelim. Kendi imkanlarımızla ilerlemeye gayret ediyoruz ancak sizin de bizim de rahatsız olduğumuz bu tayfadan kesinlikle kurtulacağız.

Herşeyden evvel, herkes kendi işini yapmalı bana göre. Ben telefon incelemesi yapıyor muyummesela? Yapmam çünkü anlamam. Telefon benim ilgi alanım da değil merakım da yok, telefon alacakolsam sizlere sorarım forumda. Ancak belirttiğiniz gibi bakıyoruz adam tesla araba - İPHONE Telefon ve hatta uzay mekiği konusunda her türlü bilgiye sahip maşallah. her şeyi inceliyorlar.

Aklımızdaki proje hayata geçtiğinde bizim incelemelerimizi mühendislik düzeyinde gerçek mühendisler de inceleyecek. Biz sadece vatandaş gözünden yorumlarız üstüne o kadar.

Zor olacak biliyoruz ancak bunu mutlaka başaracağız.
Adem abi, boşuna alınganlık yapmışsın bence. Ben W Winston 'un seni kast ettiğini düşünmüyorum. Aslında sorunun cevabını 3. paragrafta kendin vermişsin ve size 100% katılıyorum.

Seni ayırırsam, Türkiye'de tv konusunda doğru düzgün inceleme yapan yok maalesef. Bir sen varsın bir de youtube Scroll.com.tr kanalında Kaan Kaya var, senin kadar teknik bilgiler vermese de en azından dürüst.

Bu iş hem imkan hem de lobi meselesi, bir de global markaların Türkiye Distribütörleri ile ilgili bence.

İmkandan kastım; Rtings gibi bütün tv modellerini incelemeye kalkarsan ona hem maddiyat hem de zaman yetmez. Normal işini bırakıp sadece o işi yapman gerekir.

Lobi'den kastım; sen inceleme yapmak için çok ünlü bir tv markasının Türkiye sorumlusundan cihaz istesen sana vermeyebilirler ama atıyorum shiftdele.net istese ona farklı yaklaşılabilir. Senin gerekirse paneli söküp ayrıntılı bir inceleme yapacağına eminim ama diğeri özelliklerini kağıttan okuyup biraz da reklamını yapacak.

Türkiye'de sadece tv değil başka ürünlerde de doğru düzgün inceleme yok. Adam akıllı saatin sağlık özelliklerini tanıtıyor ama doğruluğunu ölçtüğü yok. Saat oksijen ölçüyor diyor, iyi de diğer parmağına da oksimetre cihazı takıp karşılaştırıyor musun, uçak yolculuğu yapıp yüksek irtifadaki düşük oksijen satürasyonunu yakalayabiliyor mu diye ölçüyor musun yok. Adımları doğru ölçüyor mu diye harici pedometre ile karşılaştırıyor musun yok. Nabzı doğru ölçüyor mu diye harici nabız bandı takıp antrenman yapıyor musun yok. Ama yabancı incelemeciler bunların hepsini yapıyor.

Konuya dönecek olursam, ben senin sayende tv konusunda çok şey öğrendim. Evet bir Rtings gibi inceleme yapmıyorsun ama zaten senin tarzın farklı. Onlar verisel incelemeler yapıyorlar; parlaklık kaç kandela çıktı, local dimming performansı nasıl, renk sapması yüzde kaç vb. Sen işin üretiminden geldiğin için daha farklı yaklaşıyorsun. Rtings VA diyorsa sen direkt panel üreticisini söylüyorsun AUO'dur, Sharp'tır vesaire. Rtings aydınlatma tipini söylüyorsa sen panelin içindeki led bar sayısını veya chip on film sayısını söylüyorsun :)
COF sayısının az olmasının da avantajı varmış, ekran görüntüsüne yazı eklerken Awox panelde yazılar led'lerin üzerine gelmiyor ne güzel, panelin ortası bomboş :)
TV_SS.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi, boşuna alınganlık yapmışsın bence. Ben W Winston 'un seni kast ettiğini düşünmüyorum. Aslında sorunun cevabını 3. paragrafta kendin vermişsin ve size 100% katılıyorum.

Seni ayırırsam, Türkiye'de tv konusunda doğru düzgün inceleme yapan yok maalesef. Bir sen varsın bir de youtube Scroll.com.tr kanalında Kaan Kaya var, senin kadar teknik bilgiler vermese de en azından dürüst.

Bu iş hem imkan hem de lobi meselesi, bir de global markaların Türkiye Distribütörleri ile ilgili bence.

İmkandan kastım; Rtings gibi bütün tv modellerini incelemeye kalkarsan ona hem maddiyat hem de zaman yetmez. Normal işini bırakıp sadece o işi yapman gerekir.

Lobi'den kastım; sen inceleme yapmak için çok ünlü bir tv markasının Türkiye sorumlusundan cihaz istesen sana vermeyebilirler ama atıyorum shiftdele.net istese ona farklı yaklaşılabilir. Senin gerekirse paneli söküp ayrıntılı bir inceleme yapacağına eminim ama diğeri özelliklerini kağıttan okuyup biraz da reklamını yapacak.

Türkiye'de sadece tv değil başka ürünlerde de doğru düzgün inceleme yok. Adam akıllı saatin sağlık özelliklerini tanıtıyor ama doğruluğunu ölçtüğü yok. Saat oksijen ölçüyor diyor, iyi de diğer parmağına da oksimetre cihazı takıp karşılaştırıyor musun, uçak yolculuğu yapıp yüksek irtifadaki düşük oksijen satürasyonunu yakalayabiliyor mu diye ölçüyor musun yok. Adımları doğru ölçüyor mu diye harici pedometre ile karşılaştırıyor musun yok. Nabzı doğru ölçüyor mu diye harici nabız bandı takıp antrenman yapıyor musun yok. Ama yabancı incelemeciler bunların hepsini yapıyor.

Konuya dönecek olursam, ben senin sayende tv konusunda çok şey öğrendim. Evet bir Rtings gibi inceleme yapmıyorsun ama zaten senin tarzın farklı. Onlar verisel incelemeler yapıyorlar; parlaklık kaç kandela çıktı, local dimming performansı nasıl, renk sapması yüzde kaç vb. Sen işin üretiminden geldiğin için daha farklı yaklaşıyorsun. Rtings VA diyorsa sen direkt panel üreticisini söylüyorsun AUO'dur, Sharp'tır vesaire. Rtings aydınlatma tipini söylüyorsa sen panelin içindeki led bar sayısını veya chip on film sayısını söylüyorsun :)
COF sayısının az olmasının da avantajı varmış, ekran görüntüsüne yazı eklerken Awox panelde yazılar led'lerin üzerine gelmiyor ne güzel, panelin ortası bomboş :)
TV_SS.jpg
Çok üzücü ki ben halen bilmediklerimi bundan 10 20 sene önce yazılmış mühendislik tezlerinden öğrenmeye çalışıyorum çünkü samimiyetle söylüyorum şu mereti adam gibi bilen hiç kimse yok. Halen deneme yanılma usulleri ile kendimiz bazı şeylerin doğruluğunu teyit etmeye çalışıyoruz. Yine belirtmek isterim ki bugün Quantumlar Nanocelller havalarda uçuyor ama paneller halen hep aynı paneller. Bugün kullanılan birçok panel üretim tekniği halen 1999 yılında iki Japon mühendisin geliştirdiği sistem üzerinden ilerliyor. Zaman içerisinde çok gelişmeler yaşandı ancak temel hep aynı temel. SHARP ın MVA sını almışlar HVA yapmışlar mesela, onu almışlar AMVA3 yapmışlar, olmamış AMVA5 yapmışlar. ''arada neden 4 yok'' sorusunun cevabını kimse bilmiyor mesela çünkü hakikaten AMVA 2-3-5 var ama 4 yok :)

OLED ile ilgili bilgi verirken insanlar anlayabilsin diye ''Tabanı Plazma ile aynı'' dedim yani ışığını kendisi üreten bir sistemi vurgulamaya çalıştım, aklıevveller ''Ahahaha Adem Helvacı daha oledin ne olduğunu bilmiyor'' diye kendince pr yapıyor millete, bir de bunlarla uğraşıyoruz vs vs

Daha önce de yazmıştım ''Koca koca adamlar utanmadan yalan söylüyor'' diye, Bilinen bir sosyal mecrada yaşı benden büyük bir abimiz hiç sıkılmadan ''Helal olsun beaaaa, Philips oled yanığı sorununu çözdü' dediğinde hiç çekinmeden isyan ettik ve ''Bu Yalan'' dedik, 2 sene geçmeden yalan olduğu ortaya çıktı.

Şimdi Samsung 10 yıl panel garantisi diyor ama yalan söylüyor, LG 5 yıl OLED garantisi diyor ama yalan söylüyor çünkü oluşturdukları algı ile aslında vaat ettikleri birbiri ile aynı şeyler değil vs vs

Yani biz ürün incelemeye çalışırken bir de sahayı takip etmeye, insanlar zarar görmesin diye mücadele etmeye çalışıyoruz.

Neyse konu uzun. Teşekkür ederim görüşlerini paylaştığın için.

Geri
Üst Alt