"iki kat" fiyat farkına değecek hatta biraz daha da fazla olduğu için bu farka
değecek hiç bir Samy/Sony 9 serisi panel yoktur,10bit/100Hz olayını geçtim
ben,aradaki farka dikkat çekiyorum,sen hala 9 lar şöyle böyle diyorsun,bunu bende
biliyor ve kabul ediyorum ama bir "fiyat dengesi" de düşünmek zorundayım!
hiç kimseye de git 9 al demiyorum,"değer" ise hiç demiyorum!
bu kişiler zaten değer veya değmez v.s bu adamlar her zaman söylerim,forumlar da
filan dolaşmazlar,basar alırlar,onlar da lafım olmaz zaten,ama foruma gelmiş parasının
hesabını yapıp da,o mu-bu mu diye dolanan adam belli ki kafası ciddi karışık
ve 9 serisine basacak belki parası var ama bir türlü eli de cebine gitmiyor işte ben bu
tip adamlar dan bahsediyorum,adam basacak ama diyor.....
şimdi bu adama Sony/Samy 9 al kardeşim 100Hz/10bit/FALD deyip bir tavsiye
vermek ciddi yalnış olur,kimine 10/15 kağıt normal gelirken kimine anormal geliyor!
zaten %99 kişiye de anormal geliyor bu paralar(foruma gelenler den bahsediyorum)
öyle adamlar var ki adam bir panel alacak 3ay değil 6ay değil 1 sene bile forumları gezip
TV arıyor yaw,kısaca aylarca indirim bekliyor!
12/15 bandı artık OLED ler zamanı dır,hele hele 20/30 gibi LCD ler ise tamamen boş yere
para basmak dır...
bunun bugün için ederi(LCD ler) max.8/10 kağıtdır ki o bile bana ciddi yüksek geliyor!
git 12 kağıda Sony al demem veya Samy al hiç demem yaw
ancak KUR ların böyle yükselerek devam etmesi durumunda ise yerli montaj TV ler bile ciddi
fiyat yükselişlerine sahne olacaktır! işin asıl mok tarafı bana göre bu KUR lar oldu
dolayısıyla Sony/Samy ikilisi gözüme hiç görünmesinler bile
değer-eder v:s lafları da aynen hikaye bu markalar için,çünkü değecek seviye de kesinlikle değiller!
arada LGE de kaynamasın hele bu hiç değmeyecek durumda yaw
geriye bir tek değecek OLED ler kalıyor ve bir oranlama yaptığım zaman manyak LCD lerin
fiyatlarına bakınca OLED ler biraz daha masum kalıyor diyebilirim!
bu arada son iki ay içinde sanırım 25 kadar OLED tavsiye yapıp hemen hepsine de aldırdım!
belki sayı daha da fazla olabilir
"risk faktörleri" göz önüne alınınca ki OLED ler de teknik olarak bu fark daha yüksek olsa bile
pratik kullanım da hiç de öyle olmadığını bilenler biliyor,bilmeyenler ise forumlar dan edindikleri
"negatif OLED görüşleri" sebebiyle etkilenip yok böyle yok şöyle diyorlar!
böyle bir tahmin edilen olumsuz tablo da hiç yoktur OLED ler için özellikle 2018 model ve daha yenileri
için!
17 den itibaren,LGD bu konuda ciddi ilerleme sağlamıştır,hem panel üretimi tekniğinde hem de sistem
çalışmasın da hem de önleyici koruma ayarları konusunda,en başta Panasonic bu olayı minimize etmiştir
son 1 yıldır bana şikayet de bulunan sadece 2 kişi çıkmıştır
birisinin paneli değişmiştir(LGE)
diğerinin de zaten sıkıntı "kullanıcı hatası" olmasına rağmen bunun da paneli müsteri
memnuniyeti kapsamında yine değişmiştir(LGE)
alan kaçtı desem yeridir yaw kimse bana dönmedi,demek ki sorun da yok,ama bana hergün
bir sürü LCD şikayetleri yağıyor ama ben bunlara artık hiç bakmıyorum forumlara bakın diyorum!
en o bir arkadaş almıştı "Hoca" dediğimiz arkadaş o da ulaşmadı,sanırım bir süre öyle kullan demiştim
sanırım daha sonra uğrayacaktır
+++
arada 12/14 kağıtlara LGE den OLED ler oluyor veya var v.s ben fiyatları düzenli takip etmiyorum ama 10 ve
az biraz üstüne çıkan varsa OLED leri de listeye alsınlar!
TCL/Philips 2021 model bazı en üst serileri 13/15 gibi yaw,şaka gibi aynen,Sony nin 9 serisi 65 lik 2021
modelleri tam manyak rakamlar da,Samy de aynen böyle,bunlar resmen şaka gibi fiyatlar
30/40/50 kağıda çıkıyor 65 üstü ebatlar da bu markalar!