albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler piyasa daki neredeyse tüm özellikle 50/58 ler aynı sayılır
ancak bazı berlileyici farklı durumları vardır,bu da daha çok panelle alakalı olmayıp(kısmen)
sistem ile alakalıdır!

Paneller ise "piyango" işi gibi...
örneğin x üreticisi bir seriye y marka panelle başlayıp sonra a sonra f diye devam ediyor!
ve hemen bütün üreticiler bunu yapıyor,ana sebeb maliyet,panelleri ilk etap da fazla
miktar da almayıp,daha sonra satış durumlarına göre yeniden alıyorlar;bu yen alma
durumu da genel de AUO/CMO gibi olursa,elde kalan/stok v.s tipler ucuz olduğu için
bunu alıyorlar ve size de biraz farklı panel geliyor!

Bugün Çin de TCL şu anda bir numaralı oldu bu işler de,herifler de mok gibi para olduğu için
kendi işleriyle ilgili olmayan sektörlere bile girip "patron" oluyorlar,en son örnek şimdi
adını unuttuğum büyük ve ana bir Klima üreticisini de kapattı TCL
Samsung/LGD-E nin ardın dan en büyük üretici oldular,TPV ve Hisense v.s leri de geçtiler!

bunlar bizi aslında ilgilendirmiyor,adamlar da para çok olunca habire birbirlerini satın alıyorlar!
gördüğüm kadarıyla da en son "Panasonic" e el atmış TCL!! sanırım Pany de OLED Dükkanını kapatıyor!
(henüz net değil ama bu laflar da haybeye dolaşmıyor piyasalar da)

TCL bu arada OLED panel üretmiyor ama ciddi bir OLED üzerine çalışması da vardır
SkyWorth OLED üretiyor ama şimdilik yerel pazardalar ve süper bir OLED panel üretti bu herifler(200Hz)
Pany ise artık rekabet edemediği özellikle TCL yüzün den Dükkanı tıpkı PDP işinde olduğu gibi kapatıyor
ya da yakın gelecekte kapatıyor ki şu anda en iyi OLED de Pany de dir! (paneli tabiki LGD)

++

50 panel Sony bile olsa özellikle iyi değil veya LGE de olsa yine iyi değil,gördüğüm kadarıyla
bir tek Samsung lar fena değil,ama en iyi 50 Philips 8505(veya 8506-2021 model serisi)
bunu kendim de kullanıyorum,5 tane yazılım sonrası+iyi bir pic. settings ile şu anda çok iyi
durumda dır!

Ancak TPV de Sony gibi veya Samsung gibi hiç değmeyecek kadar modelleri aşırı pahalıdır:hayir
TPV kendisini rakip olarak ve fiyat rakibi olarak Sony/Samy ikilisini seçtiği için fiyatlarını bunlara
bakarak ve çok da pahalı olarak belirlemektedir!

8505 örneğin 2020 model dir,bence 1 yıl bile geçmesi onun fiyatını ciddi düşürmesi gerekiyor
ama nerdeee???
Sony ye bakın şimdi herifler hiç utanmadan 2019/20 leri bile ciddi kazık fiyat dan satıyorlar
aynı rezil durum Samy için de geçerlidir ve tabi bunlara bakan TPV de;yaw benim neyim eksik deyip
hiç çekinmeden 19/20 modelleri bu millete absirt rakamlardan satıyorlar

geçenler de özellikle "monitör" yapmak için 2020 model Sony den 49 luk bir seri seçmiştim,MM den
herif ler lütfen bana 7 kağıt seçtiler yaw,üstelik panel de 13/14 aydır teşhir de asılı duruyor:haha1
...abi sana en son 6750 kağıda veririz... dediler

ben de onlara 5 kağıt helalinden param var verin şimdi arabaya atıp götüreyim dedim;güldüler bana:hihi
bu paneli belki de çok büyük ihtimalle enayi birisine sıfır ve 7/7,5 kağıda kakalayacaklar!
ülen o senin 49 luk teşhir ve modeli de geçmiş panelin bana göre 5 kağıt bile zor eder!

Sony de 49 luk paneller absürt pahalı bu arada IPS olsa bile!
ayrıca 49/IPS leri de örneğin bir LGE kadar da iyi değil!
VA sı da öyle,iyi değil,bu ebatlar da Samy/Sony geçirmece fiyat çekiyor,uyanık olsun

++

Philips için kod 12/60/62 v.s hiç farketmez!
bu lafları genel de Avrupa dan çıkartıyorlar ama zerre alakası yoktur!
bilen-bilmeyen sallıyor,eskiden de bazı başka markalar için böyle sallıyorlardı
yok TR montajı yok bilmem ne montajı v.s v.s hepsi sallama bilgiler bunların

Bu arada TR montajları fena değil,ama süper montaj yapan da bir Avrupa lı
ülke ve marka da yoktur! zaten de hiç olmadı tek istisna vardı o da eskiden

İngiltere montajlı; Pioneer PDP;Toshiba LCD ler(bazı serileri)bunlar ise "süper" montajlı idi:ok
ama örneğin Polonya bence en kötüsü! Philips 12 ler Polonya işidir! 60 Rusya da şikayet
bolca oluyor!

zaten TV ler neredeyse bitmiş geliyor,panel ünitesi hazır hatta kutudan bile hazır çıkıyor,kutusu da hazır
geliyor zaten:kiskis
MB/PWB ve bir kaç eleman da burada monte ediliyor...

Vestel/Arçelik bile bunlardan bu konuda daha bile iyiler:ok

++

"memnuniyet" bizde biraz farklı,örneğin Servis/MH derseniz bence hepsi kötü veya çok kötü
Allah düşürmesin özellikle SONY nin eline sizleri! Samy de aynı mok,LGE ayrı bir alem,TPV ise
o da başka bir alem,alın birisini çalın ötekisine;ama sıralama yaparsanız listenin en tepesine
Sony yi yazın zira biz son 15/20 senedir hep bunu gördük ve biliyoruz

Vestel en iyisi,Arçelik bana göre biraz zayıf hatta kötü bile diyebilirim(Beko/Grundig v.s dahil dir bunlara)
diğer market işi TV ler var;Atmaca,Şahin,Kartal filan bunları da bilmiyorum hiç...

adam malı alıyor ama nesinden şikayet ediyor şimdi???
TPV den görüntü olarak şikayet en düşük orandadır! ama başka işlerinde şikayet bolca dır
iyi de bunları kim tam doğru datalar olarak hesaplamışlar acaba? böyle bir lisate ben görmedim
hiç bir zaman;benim gördüğüm şudur her marka da istisnasız özellikle TR de bunlar şikayet konusudur!

o marka şöyle demek de bence pek doğru olmaz,sıkıntı hepsinde vardır ama siz DH/TF ye girip de
buradan sözüm ona bilgi diye zırvaları okursanız,o zaman gidip hiç bir şey almayın çok daha iyidir!

bu iş "şans" gerisi ise teferruat dır!
çünkü TV lerin hepsi "dandik" dir,o marka iyiymiş de bu marka dandikmiş derseniz ciddi aldanırsınız
MARKA diye de sakın mal almayın,hele hele TV hiç almayın,belki TV işin de bir tek OLED leri o da kısmen
hariç tutabiliriz!

I Çevrimdışı

ibrhmtskya

Yeni Üye
13 Eyl 2021
19
30
Hangi tv'yi alırsınız onu bilmiyorum fakat haberiniz olsun tv uzun süre çalışmayınca yani fişe takılı olmayınca kendi kendine bozuluyor diye biliyorum. Uzun süreden kastım 2-3 yıl ve daha fazlası. Bir arkadaşın başına geldi çünkü.

Diğer problem ise, ne zaman evleneceğiniz belli değilse eğer, şu an alacağınız tv'nin teknolojisi kullanmaya başlayacağınız zaman sizi tatmin eder mi bilmiyorum.

Aleyküm selam. İkisi de giriş seviyesi vasat tv'ler. Direct led ve Dolby Vision desteği nedeniyle TCL bir tık daha iyi duruyor. Ben ikisini de almam fakat almak zorunda kalırsam Samsung tercih ederdim.
Hocam peki Sony 49x7055 nasıl bu iki modelden vazgecicem sanırım.

A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
38
Merhaba, ben PUS8505 ve sonu 12 ile biten yani Avrupa montaj olanı tercih ederdim. Yalnız bu tv'den memnun olan da var olmayan da, o nedenle iyi araştırın derim.
Samurai Unforgotten hocam cevabınız için teşekkür ederim. bugün PUS8505'i mağazada inceledim, bunun da kasası çok hoşuma gitmedi. Sony KD-49XH8096 hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsettiğim iki modele alternatif olur mu sizce? Bu gidişle Vestel 49UA9800 alıp geçeceğim o olacak :) Zor bu işler..

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Hocam peki Sony 49x7055 nasıl bu iki modelden vazgecicem sanırım.
Valla tavsiye vermek o kadar zor ki, ne desem bilemiyorum. TV fiyatları aldı başını gitti, 10.000 TL altında içime sinen led tv yok gibi. Konuya hakim biri tarafından özellikle bir model tavsiye edilmediği sürece yerli tv'lere de sıcak bakamıyorum. Çok ekstrem bir durum olmadığı sürece Vestel, Arçelik, Sunny, Axen gibi tv'leri düşünmem. Mesela Adem Helvacı abi Regal 55R752U tavsiye etmişti, panel ve özellik olarak gerçekten alınabilecek bir televizyondu ve kullananlar da çoğunlukla memnun kaldı ama maalesef TV piyasada yok.

Eğer tv'yi yandan izlemeyecekseniz mümkün mertebe VA panel olsun ve aydınlatması kenardan değil de arkadan direkt olsun. Bu açıdan Sony 49X7055 de vasat bir tv.

Philips 50PUS8505 var ama beğenir misiniz bilmiyorum. Görüntü kalitesi olarak güzel yanlız bazı konularda şikayetleri olanlar var, isterseniz bir araştırın.
Samurai Unforgotten hocam cevabınız için teşekkür ederim. bugün PUS8505'i mağazada inceledim, bunun da kasası çok hoşuma gitmedi. Sony KD-49XH8096 hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsettiğim iki modele alternatif olur mu sizce? Bu gidişle Vestel 49UA9800 alıp geçeceğim o olacak :) Zor bu işler..
Sizi çok iyi anlıyorum, aynı yollardan geçtik ?
XH8096 IPS panel = kötü kontrast = kötü siyah performansı = kötü bir film deneyimi. Bir de kenar aydınlatmalı. Kısaca bana gelmez ?

50PUS8505 çok daha iyi bir tercih olur. Philips'teki kasa aslında benim hoşuma gitti fakat ekran ile tv kasasının birleştiği yerlerde özellikle alt tarafta biraz fazla açıklık var gibime geldi. Böyle söyleyince albanez albanez, kızıyor ama :)

Bir de Philips'te enteresan sorunlar yaşayanlar var. Birkaç sayfa önce bir arkadaş yazdı mesela, PUS8505'in görüntü kalitesini denemek istemiş mağazada. TV 4K görüntüyü açamamış. Keza HDR ve Dolby Vision konusunda da sorun yaşayanlar var. Güncelleme ile düzeldi mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
183
50
bende 55 pus 7805 var son güncelemede değişik oldu fakat exxen kullanıcısıyım malesef yok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
8505 için olumsuz yazılacak hiç bir şey yoktur,çünkü kendim de bu mereti kullanıyorum

gidip Sony/Samsung 9x serisi alsam bile bundan daha iyi resim alacak değildim!
bir kaç teknik durumu sebebiyle(daha iyi olması gibi)birisi 5,5 kağıt iken diğeri de
10/12 hatta daha fazla iken,benim gibi bir adam da zaten gidip Sony/Samy almaz dı!

benim ki ile diğeri arasında tam iki kat hatta biraz daha fazla fiyat farkı vardır,kimse kusura
bakmasın,kendimi enayi gibi hissetmek istemezdim

++

8505 kasasın da ne var da beğenilmemiş onu anlamadım? ayağıda güzel bezel de güzel ve estetik
üstelik 58/58 de kasa da hareketli v.s böyle şeylere takıntılı olanlar bence bunları es geçsinler
oturup kasanın ayağına yok arka kapağına yok çerçevesine bakacaklarsa,o zaman daha yakışıklı
bir panele baksınlar şayet bulurlarsa

The One serisinde hiç bir resim sorunu yoktur(genel anlamda)
zaten Philips ler de genel olarak resim sorunu da hiç yok sayılır!

Sony/Samsung a göre Natural resim vermede daha iyidir!
birisi maviye çalarken diğeri de kırmızıya çalarken Philips bu anlamda
onlardan bir tık daha iyi Natural resim verir,kaldıki Philips de 100Hz/10bit/FALD olan
bazı serileri ise Samy/Sony den bu anlamda uzak ara çok daha iyidir!

2021 model 9x serisi bahsettiğim gibi bir serisi çıktı ama fiyat manyak!
uygun olsaydı kesin hiç bakmadan alırdım

Çoğu insan paneli set etmesini bile bilmiyor,kimisi ise ne istediğini bilmiyor
ben hergün kullanıyorum,resim konusun da kıl adamın tekiyim yaw,ama bir falso
göremiyorum! ayrıca adamı döverler yaw,bu paraya almışsın daha ne istiyorsun diye:kiskis
5,6 kağıt ödedim bu merete 2020 Eylül başıydı,üstelik ilk gelen panel de pixel hataları vardı
5/6 tane,hemen TV yi değişime sokup yenisini verdiler haftasına!

TPV yazılım konusun da iyidir+bazı Avrupa forumların da "adamları" vardır(pek çaktırmıyorlar ama)
Blog ları var v.s,destek konusun da iyiler,5 ya da 6 tane yazılım verdiler,biraz düzelme oldu
resim kalitesinde,onun haricindeki tırı vırı yazılım işleri zaten beni ilgilendirmez(Smart veya
Android veya MediaPlayer v.s olarak)

USB den format/codec konusun da ise kesinlikle Sony/Samy den daha iyidir!
çünkü onlar bazı formatları/codecleri v.s desteklemez! bu konuda Philips çok daha iyidir!
Samy de AVI bile yeni seriler de açılmaz(çoğu modeli) Sony de yaklaşık her formatı açamıyor
veya Audio codecler eksik dir gibi

Ancak bazı kişiler de onun paneline özgün ya panel ya da sistemle ilgili genel bazı sorunları da çıkıyor ki
bu her marka da vardır!

D.Vision/D.Atmos hatta HDR versionları v.s yaw bunları günümüz de hiç bir panel adam gibi
çözememiş de şimdi sıra Philips çözemiyormuşa mı geldi??

ayrıca bin kere yazdım 50Hz/8bit/düşük NIT değerli v.s gibi bir panelle özelikle üst değerler
dediğimiz atraksiyonları zaten adam gibi yapamazsınız!!

üreticiler çakal yaw,ne varsa "desteği" veriyoruz diyorlar,ama verilemiyor çünkü teknikleri
ve donanımları yetersiz kalıyor,çoğu kere 3-kuruşluk Android li bir BOX daha iyi hem resim kalitesi
sunuyor hem de her bir numarayı sorunsuz yapıyor!

TV alıp da yok 25 kağıt verdim yok 15 kağıt bayıldım deseniz bile bir çok sıkıntıları vardır!
veya şu kadar bayıldım ama bunu bunu yapmıyor demeniz de bir o kadar gülünç olur

adam bunu sana "marketing" türü işler yapıp,malını satmaya bakıyor sonra da ne yazılımı
çıkıyor ne de zaten donanımı ona göre değil;sonra gelip forumlar da şikayet ediyorlar

ülen ne aletmiş be yaw her bir şeyini sıfır sorunla yapacak
valla böyle bir panel varsa yazın öğrenelim ve Dua edelim

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
albanez albanez, Kusursuz tv yok elbette ama 9 serisi ile daha düşük tv'ler arasında fark olduğunu düşünüyorum. Bir kere en başta 8 bit ve 10 bit panel farkı var. Özellikle yoğun gradient geçişi olan görsellerde çizgiler belli olur 8 bit panelde. Eski kullandığım tv'de ben bunu farketmiştim. Ekranın alt kısmında kırmızının farklı tonlarından oluşan bir banner vardı, çizgileri sayabiliyordum. 50 hz ile 100 hz arasındaki farkı sana anlatmam ayıp olur zaten, onu hiç karıştırmıyorum.

TV'lerin özellikle büyük markaların çok yüksek fiyattan satıldığına, led tv'lerin hiçbirinin fiyatını haketmediğine katılıyorum. Ama üst model tv'lerin daha düşük modelli olanlardan pahalı satılmasının sebebinin sadece üzerinde 9 yazması olduğuna katılmıyorum. O nedenle, bence 9 serisi ile arada görüntü farkı olur fakat ekstra paraya değecek bir fark olur mu orasını bilemem. Beklenti ve ihtiyaçlara göre değişir.

Şimdi ben tekstil ile uğraşıyorum. Kg fiyatı 40 TL'ye de havlu var 100 TL'ye de. Birisi 1. sınıf iplikten üretiliyor, malzemenin kendi doğası gereği zaten yumuşak. İpliğin kg fiyatı 5 USD. Diğeri ise 3. sınıf iplikten üretiliyor, ucuz olsun diye zemin ve atkı ipliğinde polyester veya tekstil artıklarından üretilmiş rejenerasyon iplik kullanılmış. Üst katmana da ring iplik atmışlar. Kg fiyatı maks. 2 USD. Bir de diğer ürün kadar yumuşak olsun diye de basmışlar silikonu içine. Eline aldığında ikisi de yumuşacık. Ama ucuz olan 2 yıkama sonrası rahmetli dedemin nasırlaşmış elleri kadar sert oluyor ve başlıyor tüylenme yapmaya. Diğeri 200 yıkama boyunca aynı ayarda.

Philips'in Dolby Vision ve HDR ile ilgili problemini yanlış anladın. Parlaklığına veya panelin işlemci gücüne göre ne kadar kaliteli resim sunduğundan bahsetmiyorum.

L Çevrimdışı

Lionheart1905

Yeni Üye
25 Eki 2021
4
34
Merhabalar foruma yeni üyeyim epeydir okuyorum yazılanları dh sonra ilaç gibi geldi şu sıralar bende tv alma arifesindeyim ama ne fiyatlar düzgün ne tvler. Ailemin evinde benim aldığım sony xe9005 mevcut güzel tv dir hala sapasağlam burdan yola çıkıp xj90 bakalım dedim hem fiyatlar uçuk hem de ne göreyim xe deki o güzelim metal çerçevler gitmiş plastik kasaya dönmüşer eski kaliteden eser yok gibi vazgectim gibi tvden. Sonra tcl c825 denk geldim mini led va panel fald ses sistemi onkyo çerçeveler metal kasa güzel ama o da ne panel 8 bit + frc fiyatlarda masallah indirim falan şuan 55 inchi 12 küsür 65 inchi 20 bin oledden pahalı led tv servis işide sıkıntı gerçi ülkede hangi servis iyiki. Velhasıl geriye pek seçenek kalmıyor 2021 samsunglar lg ler ips kullanım tarzıma uygun değil keza oledlerde öyle hiç öyle yandı yapıştı sitresine giremem her nekadar yeni panellerde bu risk azalsada yine kaldık tcl c825 e gibi kullanan yoktur muhtemlen 65 inc 15 civarına düşerse alırım büyük ihtimal sizce değer mi bu tvye çok yabancı kaynak forum taradım bu tv ile ilgili ama dişe dokunur bilgi yok henüz yeni tv biraz beklemek lazım sanırım lcd panellere bu paralar haram ama ülke gerçekleri bu işine gelirse piyasası mevcut şuan.

A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
38
Merhaba, Philips 50PUS8505 ile benzer fiyat bandında Sony KD50X81J 50" dikkatimi çekti. Direct-Led, VA panel olması yönüyle de bana hitap ediyor. Bu model hakkında bilgisi olan var mıdır?

R Çevrimdışı

rugan035 

Yeni Üye
1 Mar 2021
14
39
Merhabalar arkadaşlar aranızda yeniyim televizyon ömrünü tüketmek üzere ve sizlerin de yardımına ihtiyacım var. Tanınmış markalara para vermek istemiyorum çünkü bu zamanda bu paraları vermek gerçekten çok geliyor gözüme hele ki 2 çocuk varken evde :) Sizden ricam Onvo Tv hakkında yorumlarınız nedir acaba 65" Thin Q olan modeli için kullanan yada bilgisi olan paylaşabilir mi? bira teknoloji düşkünü olduğum için kötü bir tv de olsun istemiyorum. Onun dışında önerebileceğiniz bir marka da olabilir TCL gibi mesela :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
"iki kat" fiyat farkına değecek hatta biraz daha da fazla olduğu için bu farka
değecek hiç bir Samy/Sony 9 serisi panel yoktur,10bit/100Hz olayını geçtim
ben,aradaki farka dikkat çekiyorum,sen hala 9 lar şöyle böyle diyorsun,bunu bende
biliyor ve kabul ediyorum ama bir "fiyat dengesi" de düşünmek zorundayım!
hiç kimseye de git 9 al demiyorum,"değer" ise hiç demiyorum!

bu kişiler zaten değer veya değmez v.s bu adamlar her zaman söylerim,forumlar da
filan dolaşmazlar,basar alırlar,onlar da lafım olmaz zaten,ama foruma gelmiş parasının
hesabını yapıp da,o mu-bu mu diye dolanan adam belli ki kafası ciddi karışık
ve 9 serisine basacak belki parası var ama bir türlü eli de cebine gitmiyor işte ben bu
tip adamlar dan bahsediyorum,adam basacak ama diyor.....

şimdi bu adama Sony/Samy 9 al kardeşim 100Hz/10bit/FALD deyip bir tavsiye
vermek ciddi yalnış olur,kimine 10/15 kağıt normal gelirken kimine anormal geliyor!
zaten %99 kişiye de anormal geliyor bu paralar(foruma gelenler den bahsediyorum)

öyle adamlar var ki adam bir panel alacak 3ay değil 6ay değil 1 sene bile forumları gezip
TV arıyor yaw,kısaca aylarca indirim bekliyor!

12/15 bandı artık OLED ler zamanı dır,hele hele 20/30 gibi LCD ler ise tamamen boş yere
para basmak dır...

bunun bugün için ederi(LCD ler) max.8/10 kağıtdır ki o bile bana ciddi yüksek geliyor!
git 12 kağıda Sony al demem veya Samy al hiç demem yaw

ancak KUR ların böyle yükselerek devam etmesi durumunda ise yerli montaj TV ler bile ciddi
fiyat yükselişlerine sahne olacaktır! işin asıl mok tarafı bana göre bu KUR lar oldu
dolayısıyla Sony/Samy ikilisi gözüme hiç görünmesinler bile:hayir

değer-eder v:s lafları da aynen hikaye bu markalar için,çünkü değecek seviye de kesinlikle değiller!
arada LGE de kaynamasın hele bu hiç değmeyecek durumda yaw

geriye bir tek değecek OLED ler kalıyor ve bir oranlama yaptığım zaman manyak LCD lerin
fiyatlarına bakınca OLED ler biraz daha masum kalıyor diyebilirim!

bu arada son iki ay içinde sanırım 25 kadar OLED tavsiye yapıp hemen hepsine de aldırdım!
belki sayı daha da fazla olabilir

"risk faktörleri" göz önüne alınınca ki OLED ler de teknik olarak bu fark daha yüksek olsa bile
pratik kullanım da hiç de öyle olmadığını bilenler biliyor,bilmeyenler ise forumlar dan edindikleri
"negatif OLED görüşleri" sebebiyle etkilenip yok böyle yok şöyle diyorlar!

böyle bir tahmin edilen olumsuz tablo da hiç yoktur OLED ler için özellikle 2018 model ve daha yenileri
için!

17 den itibaren,LGD bu konuda ciddi ilerleme sağlamıştır,hem panel üretimi tekniğinde hem de sistem
çalışmasın da hem de önleyici koruma ayarları konusunda,en başta Panasonic bu olayı minimize etmiştir

son 1 yıldır bana şikayet de bulunan sadece 2 kişi çıkmıştır
birisinin paneli değişmiştir(LGE)
diğerinin de zaten sıkıntı "kullanıcı hatası" olmasına rağmen bunun da paneli müsteri
memnuniyeti kapsamında yine değişmiştir(LGE)

alan kaçtı desem yeridir yaw kimse bana dönmedi,demek ki sorun da yok,ama bana hergün
bir sürü LCD şikayetleri yağıyor ama ben bunlara artık hiç bakmıyorum forumlara bakın diyorum!

en o bir arkadaş almıştı "Hoca" dediğimiz arkadaş o da ulaşmadı,sanırım bir süre öyle kullan demiştim
sanırım daha sonra uğrayacaktır

+++

arada 12/14 kağıtlara LGE den OLED ler oluyor veya var v.s ben fiyatları düzenli takip etmiyorum ama 10 ve
az biraz üstüne çıkan varsa OLED leri de listeye alsınlar!

TCL/Philips 2021 model bazı en üst serileri 13/15 gibi yaw,şaka gibi aynen,Sony nin 9 serisi 65 lik 2021
modelleri tam manyak rakamlar da,Samy de aynen böyle,bunlar resmen şaka gibi fiyatlar
30/40/50 kağıda çıkıyor 65 üstü ebatlar da bu markalar!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhaba, Philips 50PUS8505 ile benzer fiyat bandında Sony KD50X81J 50" dikkatimi çekti. Direct-Led, VA panel olması yönüyle de bana hitap ediyor. Bu model hakkında bilgisi olan var mıdır?
Sony 8x serisi sadece hikaye,bak çok iddialı yazıyorum,sadece "markaya" para verirsin
piyasanın en iyisi 50 olarak 8505 dir! zaten hepsi TR montajlıdır ama buna kafanı sakın takmayasın!
başlığı da vardır ayrıca+

ama fiyatlarına gelirsem kaç para bu 8505 dediğin ??
7 gibiyse bence ciddi pahalı
veya o Sony kaç para?

önce fiyatları ver ki ona göre sözümüz olsun,hani ben "manyak" rakamlara hiç gelemiyorum ya
"MARKA" yı da zaten iteleyip geçiyorum!

örneğin 8505 "5" kağıt ise bu fiyat bence süper! Sony de "5.5" ise yine belki alınabilir ama kesinlikle
8505 tercih etmelisin!

7/8 gibi rakamlar gördüm ben bunlar için;"hiç değmez" tabi bu benim fikrim

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
albanez albanez,
Ben de bahsettiğin sınıfta bir alıcıydım, 6 ay veya 1 sene değil ama sanırım 3-4 ay araştırma yapıp fiyat kovalamıştım tv için. Parayı basacak ama diyen gruptan yani. 9 serisi için kendime maksimum sınır olarak 8 civarı belirlemiştim, indirime girince aldım. Zaten kimseye 12.000 veya 14.000'e gidin Sony veya Samsung alın demiyorum.

Bir de şöyle bir durum var, Sony ve Samsung'u devreden çıkardığın zaman Türkiye'de başka doğru düzgün alternatif kalmıyor ki, kalıyor mu ? Burada Panasonic, HiSense, TCL, Vizio gibi markalar yok ki. TCL kaliteli modelleri buraya getirmiyor, gelenlere de acayip paralar istiyor. C825'e 15.000 para çekiyor, o paraya LG CX6LA alırsın üstü de sende kalır.

I Çevrimdışı

ismailg

Yeni Üye
26 Eki 2021
2
37
selam herkese.

50-55inç bir tv bakıyorum. genelde netflix, amazon prime ve xbox series x oyun konsolu için kullanacağım.

- bütçem 5500 tl civarı.
-özellikle netflix ve amazon prime ile görüntü kaybı yaşamadan izleyebilmek istiyorum. sanırım L1 lisansı olması gerekiyor.
-bir de konu dışı gibi ama xbox series x oyun konsolumda da netflix uygulaması var. o uygulama tv ne olursa olsun L1 lisansı var gibi mi açıyor? yoksa tv nin uygulaması ne ise onu mu açıyor? bu konuda tecrübesi olan var mıdır? eğer xbox uygulaması zaten L1 lisanslı gibi ise tvde o özelliği aramam gerekmeyecek.

teşekkürler şimdiden.

Geri
Üst Alt