J Çevrimdışı

jagatai

Yeni Üye
1 Eyl 2021
15
36
Servis menüsüne girip resmini çekerseniz ancak o zaman 100 hz olup olmadığını anlayabiliriz. Eğer tv 3D ise %90 100 hz'dir. Aynı tv'nin 40 inç olanı var bende (UE40H6470AS)

Şahsen elinizdeki Samsung'u bırakıp Vestel, Toshiba gibi maceralara girmenizi tavsiye etmem. Benim yaptığım gözlemlere göre şu anda piyasada satılan 10.000 TL altındaki tv'lerde eski tv'lerdeki kalite yok. Bir de yanlış bilmiyorsam artık 40 inç gibi küçük ebatlar için tv üreticileri çok önem göstermiyor.

Servis menüsündeki Option kısmında yazan kod önemli. O kodu söylerseniz kesin bilgi verebilirim;
servismenu.jpg

Option : 40A1AF0V,....,....,NONE (from the Service Menu)

40 = Size in inches
A = vendor / Manufacturer / where:-

A = Samsung Display
D = CMO (Chimei Innolux / Chilin /)
L = AUO (AU Optronics)
R = AUO (AU Optronics)
I = CPT (Chunghwa Picture Tube)
P = CMI (Chimei Innolux)
H = Sharp Display
S = Sharp / (Samsung China)
B = Beijing Optoelectronics

1 = Panel frequency where:-

6 = 50 (60Hz)
1 = 100 (120Hz)
2 = 200 (240Hz)

U = Panel Finish where:-

U = Ultraclear
A = Antiglare

U = Panel resolution where:-

U = UHD
F = Full HD
H = HD

Not sure what the number represents but on the TV's I've seen this appears to be:-

9 for 9 series
8 for 8 series
7 for 7 series
0 for 6 series.

Not sure what the next letter represents but see the table of models I have looked at at the end

V = Panel Type
Hocam TV ye anca baktım 50hz sanırım?

IMG_20211023_170028.jpg

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
J jagatai, Evet hocam, tv'niz 50 hz. 32A6AF2V
32 - Ekran boyutu
A - Panel üreticisi Samsung
6 - 50 Hz
A - Antiglare
F- Full HD
2- TV serisi
V- Panel tipi (VA panel kısaltması sanırım)

A Çevrimdışı

ahmet.o

Yeni Üye
23 Eki 2021
2
33
Merhabalar

Yakın zamanda çeyizlik televizyon almayı düşüyorum sizce kurların durmadan yükseldiği bu zamanlarda önceden almak mantıklımıdır?

Screenshot_20211024-001302_1.jpg

Resimdeki kriterlere göre düşünüldüğünde 20 model televizyon çıkıyor sizce hangi televizyon?
Ev oturma düzeni belli olmadığından ıps ekranlı tv olması daha uygun olacak galiba.
En dikkat çekiçi ürün Toshiba 43UA3A63DT görünüyor önerirmisiniz?

Teşekkür ederim şimdiden

I Çevrimdışı

ibrhmtskya

Yeni Üye
13 Eyl 2021
19
31
Selamınaleyküm arkadaşlar Samsung "55" tu7000 mi yoksa Tcl "55" C715 qled mi ikisi arasında kaldım kullanan veya ikisinden birini tavsiye edicek var mı teşekkürler.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,625
Merhabalar

Yakın zamanda çeyizlik televizyon almayı düşüyorum sizce kurların durmadan yükseldiği bu zamanlarda önceden almak mantıklımıdır?

Resimdeki kriterlere göre düşünüldüğünde 20 model televizyon çıkıyor sizce hangi televizyon?
Ev oturma düzeni belli olmadığından ıps ekranlı tv olması daha uygun olacak galiba.

Teşekkür ederim şimdiden
Bence almalısın yarın ne olacağı belli değil. Vestelde çeyizlik süresi 6 aydır bilgin olsun

oguzhanozturk52 Çevrimdışı

oguzhanozturk52

Yeni Üye
18 Eki 2021
14
36
Arkadaşlar bu arada malumunuz mehmet atmaca elektronik ürünleri etrafı sarmış. Bunların bi kurulum ücreti olayı da var. Benim ilçemde bunların servisi.bile yok, adamlar ilçeye gelip kurulum yapsa 250 istese neden dicek bir altyapı da yok anladığım kadarıyla :) bu tvyi açıp kendimiz kursak garantisi işlemiyor mu?

K Çevrimdışı

KeManCII

Yeni Üye
18 Eki 2021
9
47
Arkadaşlar 14 yıllık Lg LH4000 tv kullanıyorum maşallah tık demedi ama yeni bir tv almak istiyorum. Daha çok Netflix Youtube ve maçlar. Ps3 üm var ileride Ps5 alabilirim genelde oynadığım oyunda PES serileri :)

Ayrıca Harman Kardon AVR 145'im ve infinity 5.1 speaker sistemi var. Filmleri Optik passtrought ile 5.1 izlemek isterim. Bunu ps3 te yapıyorum Tv'de de yapabilmek isterim.

65 inç bir tv düşünüyorum. Oled serileri yanma sorunu problem deniliyor özellikle tv karşısında uyuyakalan benim gibiler için.

Forumu epey okudum genelde Va panel öneriliyor. Samsung 2020 Q serileri ve Sony xh900 serileri öneriliyor fakat bunlarda stok bulmakta zor. Bulunanda teşhir oluyor.

65Q80t teşhir 13.750 ile 14.000 civarında buluyoruz Zaten teşhir düşünmüyorum. Yine kapalı kutu bir ürün diye Q80 söylediler mediamarkt ta ama o da 14.000. fiyat farkı olmamasından çekindim. Burada bir arkadaşa teşhir ürününü sıfır diye gönderdiklerini okudum çünkü.

QN'ler ve yeni Q' serileri ips ekran. X90J ile de ilgili çok iyi yorumlar yok. bu senenin tvleri geriye gitmiş sanırım...

-- Şimdi kapalı kutu denilen televizyonları teşhirden kutuya koyup koymadıklarını nasıl anlarız açmadan evimize getirmeden? Kutuyu tersten açıp sonra kapattıklarını söyledi o tarz yerlerde çalışan bir arkadaşım.

Kapalı bir Q80T veya Q95T ya da Sony XH900 serisi mi bakmalıyım ?

Bu serilerin altına inip 7100 gibi 75 inç serilere veya 50 hz düşmek mantıklı değil sanırım 65 inç ideal

Normalde bütçem 13-15 bin ama biraz zorlayabilirim belki çok çok değecekse

Sizler neler önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
Merhabalar

Teşekkür ederim şimdiden
Hangi tv'yi alırsınız onu bilmiyorum fakat haberiniz olsun tv uzun süre çalışmayınca yani fişe takılı olmayınca kendi kendine bozuluyor diye biliyorum. Uzun süreden kastım 2-3 yıl ve daha fazlası. Bir arkadaşın başına geldi çünkü.

Diğer problem ise, ne zaman evleneceğiniz belli değilse eğer, şu an alacağınız tv'nin teknolojisi kullanmaya başlayacağınız zaman sizi tatmin eder mi bilmiyorum.
Selamınaleyküm arkadaşlar Samsung "55" tu7000 mi yoksa Tcl "55" C715 qled mi ikisi arasında kaldım kullanan veya ikisinden birini tavsiye edicek var mı teşekkürler.
Aleyküm selam. İkisi de giriş seviyesi vasat tv'ler. Direct led ve Dolby Vision desteği nedeniyle TCL bir tık daha iyi duruyor. Ben ikisini de almam fakat almak zorunda kalırsam Samsung tercih ederdim.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
39
Samurai Unforgotten hocam merhaba, 50" büyüklüğünde TV bakıyorum. Genel olarak uydu yayınları izler, Netflix, YouTube'da takılırım. Samsung 50Q60T ve Philips 50PUS8505 modelleri arasında kaldım. Bütçem max. 7.000₺ civarında. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Ya da bu izleme profili ve bütçe için farklı bir model öneriniz olur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

H Çevrimdışı

hakanmastery

Yeni Üye
24 Eki 2021
2
44
arkadaşlar herkeze selamlar.
a101 de satilan son hi level 55" tv ler icin bi video yok. oyuzden burdan tavsiye ihtiyacim var
hi level hl55ual402 55'' ultra hd android smart led tv ve
hi level hl55uil402 55'' ultra hd android smart led tarasinda ki farklar nedir
tesekkurler

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
Samurai Unforgotten hocam merhaba, 50" büyüklüğünde TV bakıyorum. Genel olarak uydu yayınları izler, Netflix, YouTube'da takılırım. Samsung 50Q60T ve Philips 50PUS8505 modelleri arasında kaldım. Bütçem max. 7.000₺ civarında. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Ya da bu izleme profili ve bütçe için farklı bir model öneriniz olur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba, ben PUS8505 ve sonu 12 ile biten yani Avrupa montaj olanı tercih ederdim. Yalnız bu tv'den memnun olan da var olmayan da, o nedenle iyi araştırın derim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Beyler piyasa daki neredeyse tüm özellikle 50/58 ler aynı sayılır
ancak bazı berlileyici farklı durumları vardır,bu da daha çok panelle alakalı olmayıp(kısmen)
sistem ile alakalıdır!

Paneller ise "piyango" işi gibi...
örneğin x üreticisi bir seriye y marka panelle başlayıp sonra a sonra f diye devam ediyor!
ve hemen bütün üreticiler bunu yapıyor,ana sebeb maliyet,panelleri ilk etap da fazla
miktar da almayıp,daha sonra satış durumlarına göre yeniden alıyorlar;bu yen alma
durumu da genel de AUO/CMO gibi olursa,elde kalan/stok v.s tipler ucuz olduğu için
bunu alıyorlar ve size de biraz farklı panel geliyor!

Bugün Çin de TCL şu anda bir numaralı oldu bu işler de,herifler de mok gibi para olduğu için
kendi işleriyle ilgili olmayan sektörlere bile girip "patron" oluyorlar,en son örnek şimdi
adını unuttuğum büyük ve ana bir Klima üreticisini de kapattı TCL
Samsung/LGD-E nin ardın dan en büyük üretici oldular,TPV ve Hisense v.s leri de geçtiler!

bunlar bizi aslında ilgilendirmiyor,adamlar da para çok olunca habire birbirlerini satın alıyorlar!
gördüğüm kadarıyla da en son "Panasonic" e el atmış TCL!! sanırım Pany de OLED Dükkanını kapatıyor!
(henüz net değil ama bu laflar da haybeye dolaşmıyor piyasalar da)

TCL bu arada OLED panel üretmiyor ama ciddi bir OLED üzerine çalışması da vardır
SkyWorth OLED üretiyor ama şimdilik yerel pazardalar ve süper bir OLED panel üretti bu herifler(200Hz)
Pany ise artık rekabet edemediği özellikle TCL yüzün den Dükkanı tıpkı PDP işinde olduğu gibi kapatıyor
ya da yakın gelecekte kapatıyor ki şu anda en iyi OLED de Pany de dir! (paneli tabiki LGD)

++

50 panel Sony bile olsa özellikle iyi değil veya LGE de olsa yine iyi değil,gördüğüm kadarıyla
bir tek Samsung lar fena değil,ama en iyi 50 Philips 8505(veya 8506-2021 model serisi)
bunu kendim de kullanıyorum,5 tane yazılım sonrası+iyi bir pic. settings ile şu anda çok iyi
durumda dır!

Ancak TPV de Sony gibi veya Samsung gibi hiç değmeyecek kadar modelleri aşırı pahalıdır:hayir
TPV kendisini rakip olarak ve fiyat rakibi olarak Sony/Samy ikilisini seçtiği için fiyatlarını bunlara
bakarak ve çok da pahalı olarak belirlemektedir!

8505 örneğin 2020 model dir,bence 1 yıl bile geçmesi onun fiyatını ciddi düşürmesi gerekiyor
ama nerdeee???
Sony ye bakın şimdi herifler hiç utanmadan 2019/20 leri bile ciddi kazık fiyat dan satıyorlar
aynı rezil durum Samy için de geçerlidir ve tabi bunlara bakan TPV de;yaw benim neyim eksik deyip
hiç çekinmeden 19/20 modelleri bu millete absirt rakamlardan satıyorlar

geçenler de özellikle "monitör" yapmak için 2020 model Sony den 49 luk bir seri seçmiştim,MM den
herif ler lütfen bana 7 kağıt seçtiler yaw,üstelik panel de 13/14 aydır teşhir de asılı duruyor:haha1
...abi sana en son 6750 kağıda veririz... dediler

ben de onlara 5 kağıt helalinden param var verin şimdi arabaya atıp götüreyim dedim;güldüler bana:hihi
bu paneli belki de çok büyük ihtimalle enayi birisine sıfır ve 7/7,5 kağıda kakalayacaklar!
ülen o senin 49 luk teşhir ve modeli de geçmiş panelin bana göre 5 kağıt bile zor eder!

Sony de 49 luk paneller absürt pahalı bu arada IPS olsa bile!
ayrıca 49/IPS leri de örneğin bir LGE kadar da iyi değil!
VA sı da öyle,iyi değil,bu ebatlar da Samy/Sony geçirmece fiyat çekiyor,uyanık olsun

++

Philips için kod 12/60/62 v.s hiç farketmez!
bu lafları genel de Avrupa dan çıkartıyorlar ama zerre alakası yoktur!
bilen-bilmeyen sallıyor,eskiden de bazı başka markalar için böyle sallıyorlardı
yok TR montajı yok bilmem ne montajı v.s v.s hepsi sallama bilgiler bunların

Bu arada TR montajları fena değil,ama süper montaj yapan da bir Avrupa lı
ülke ve marka da yoktur! zaten de hiç olmadı tek istisna vardı o da eskiden

İngiltere montajlı; Pioneer PDP;Toshiba LCD ler(bazı serileri)bunlar ise "süper" montajlı idi:ok
ama örneğin Polonya bence en kötüsü! Philips 12 ler Polonya işidir! 60 Rusya da şikayet
bolca oluyor!

zaten TV ler neredeyse bitmiş geliyor,panel ünitesi hazır hatta kutudan bile hazır çıkıyor,kutusu da hazır
geliyor zaten:kiskis
MB/PWB ve bir kaç eleman da burada monte ediliyor...

Vestel/Arçelik bile bunlardan bu konuda daha bile iyiler:ok

++

"memnuniyet" bizde biraz farklı,örneğin Servis/MH derseniz bence hepsi kötü veya çok kötü
Allah düşürmesin özellikle SONY nin eline sizleri! Samy de aynı mok,LGE ayrı bir alem,TPV ise
o da başka bir alem,alın birisini çalın ötekisine;ama sıralama yaparsanız listenin en tepesine
Sony yi yazın zira biz son 15/20 senedir hep bunu gördük ve biliyoruz

Vestel en iyisi,Arçelik bana göre biraz zayıf hatta kötü bile diyebilirim(Beko/Grundig v.s dahil dir bunlara)
diğer market işi TV ler var;Atmaca,Şahin,Kartal filan bunları da bilmiyorum hiç...

adam malı alıyor ama nesinden şikayet ediyor şimdi???
TPV den görüntü olarak şikayet en düşük orandadır! ama başka işlerinde şikayet bolca dır
iyi de bunları kim tam doğru datalar olarak hesaplamışlar acaba? böyle bir lisate ben görmedim
hiç bir zaman;benim gördüğüm şudur her marka da istisnasız özellikle TR de bunlar şikayet konusudur!

o marka şöyle demek de bence pek doğru olmaz,sıkıntı hepsinde vardır ama siz DH/TF ye girip de
buradan sözüm ona bilgi diye zırvaları okursanız,o zaman gidip hiç bir şey almayın çok daha iyidir!

bu iş "şans" gerisi ise teferruat dır!
çünkü TV lerin hepsi "dandik" dir,o marka iyiymiş de bu marka dandikmiş derseniz ciddi aldanırsınız
MARKA diye de sakın mal almayın,hele hele TV hiç almayın,belki TV işin de bir tek OLED leri o da kısmen
hariç tutabiliriz!

Geri
Üst Alt