Alternatif var mı diye kısa bir araştırma yaptım. Kendi çapımda düzgün bir alternatif olarak bir tek LG 43UN710006 modelini buldum fakat nasıldır bilmiyorum.
Philips'ten farkı direct led olması. Fakat Philips'te de HDR10+ ve Dolby Vision desteği var. Kağıt üzerindeki değerlere bakarak konuşursam Philips daha iyi seçenek gibi görünüyor. Ama bu tv'lerin kronik bir sorunu var mı bilmiyorum.
Samsung'dan Onvo'ya geçmek sanki biraz macera olur. 50 inç olarak aklıma 2 tane model geliyor ama forumdai arkadaşlar ne düşünür bilemem;
LG 50NANO796
Philips 50PUS8505
Vestel Şampiyonlar Ligi'nde ölüm grubuna düşen Türk takımı gibi kalmış sanki, onu aradan çıkarmak lazım
2 tv arasından ben Sony tercih ettim fakat fazla fark olmadığını düşünüyorum. Araştırdığınıza göre benim buraya karşılaştırma linkleri atmama gerek yok ama bir tane video ekleyeyim yine de.
İzleme açısı, yansıma, bir tık parlaklık, ekran tepkime süresi, giriş gecikmesi bakımından Samsung daha iyi.
Siyah kalitesi, bölgesel karartma, renk homojenitesi (siyah ve gri renk eşit dağılımı), blooming, kontrast gibi konularda Sony önde.
Renkler mutlaka ayarlardan değiştirilebilir, satürasyon kısılabilir fakat videoyu 16:21'de durdurursanız gökyüzünün Samsung'ta sulu boya ile boyanmış gibi olduğunu göreceksiniz.
Bu arada tamamen şahsi görüşümdür, uzman değilim. Şu an kullanmakta olduğum Sony'nin özellikle siyah kalitesini çok başarılı buldum. Kağıt üzerindeki değerlerine göre parlaklık çok yüksek değil fakat bu bile bana fazla geliyor. Çoğu zaman parlaklığı 25-30'da kullanıyorum. Bazen 10'a bile düşürdüğüm oluyor.