TPV(Philips TV)
-Daha önce de bir kaç kez yazmıştım; "2021" model olarak bazı TV leri takip ettiğimi
ve özellikle de Philips den 9636/9506 serileri idi bunlar
Ancak yavaş yavaş yabancı bazı forumlar+YT ve benzeri yerler den ve de "marketing türü"
çakal işi incelemeler dışında bir de gerçek kullanıcı veya gerçek bilgilere dayalı bu
tip bilgiler de gelmeye başladı
-9x serisi bu 2021 model TV ler kağıt üstü bilgileri bana biraz sallama gelmişti ve düşündüğüm gibi de çıkmaya başladı!
detaylara girmeden,biraz bekleyip görmek gerekiyor
ANCAK en çok dikkatimi çeken husus;bu meretin fiyatı oldu,zira hangi "salak" bu alt tarafı LCD panele(65lik olanı)
€ 2.999., kağıt bayılacak,yani 3k avro hediyesi bu panelin
TPV sen bu işi artık bırak kardeşim,bu ne yaw soygunamı çıktınız şimdi de!
Avrupa da ortalama iyi bir seri OLED 1500/2500 kağıt dır!
LCD yaw bu altı üstü LCD TV!!
3bin kağıt hemde avro cinsinden çüşşş
Not;"miniLED" bunu da geçenler de biraz detaylı anlattım,kimse amannn mini-LED diye üstüne atlamasın!
o bahsedilen bu işin çok iyisi olan "micro-LED" tekniği dir aman ona daha var! zira fiyatı tam absürt!
ebatı da çok büyük olması gerektiği için hiç bir üretici buna şimdilik girişmiyor!
mini-LED fazla veya hiç bir esprisi de yoktur özellikle panelin Baclit sistemiyle ilgili olarak
yaw 10/12 sene önce hem FALD lar hem de VA lar v.s çok çok daha iyiydi!
"SHARP" panelli Philips 9xx serileri adeta efsane idi
Sharp panelli bazı Toshiba/Sonyler yine tam efsane idi!
ülen 10 senede bu Teknoloji amma ilerlemiş yaw gözlerim yaşarıyor şimdi
miniLED+FALD+LD v.s v.s yetmedi QLED+Q-Dot=dahası da var ama 1012 sene evvelki panellerin
hala gerisindeler hem resim kalitesi olarak hem donanım olarak!
üstelik şimdi Samy/Sony FALD istiyorsun ama herifler manyak rakamlar çekiyor yaw
++
Philips 2021 9xx serisini bana çok soran oluyor ama fiyatı böyle olacaksa o zaman unutun gitsin
ben bunun nesini inceliyeyim yaw??? gidin her zaman yazdığım gibi 10kağıt üstüne çıkıyorsanız
OLED alın direk,almadan bana da bir tık bazı bilgiler verin ki haybeye OLED almamış olursunuz!
çünkü OLED paneller "Türk tipi kullanıcı profilini" hiç sevmez!
sonra alıyorlar ...abi bunu satalım... diyorlar ama "geçmiş olsun" diyorum bende,on bin defa uyarı yazdım!
"Satıcı" olsam hiç ilgilenmem,ben malı satar primi alırım yaw
ama öyle olmadığım için ya sürekli küfür ediyorum ya da sürekli bazı şeyler için birilerini
uyarıyorum,dalgaya düşmeyin
Philips OLED ler ise her serisi bana göre ciddi çok iyi hatta 2018 modeli bile hala çok iyi!
TPV bence LCD yi bırakıp komple OLED işine baksın ama fiyatları bunda da ciddi yüksek!
Sonuç olarak şimdilik 2021 model LCD 9xx serisini bir başka bahara bıraktım++