albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-öncelikle şunu belirteyim ki genel de herkes bu konuda bir değere bakıp da
bunun RAM i 4Gb yok 2GB yok 3GB filan diyor...

bunları aynen geçin;örneğin bütün BOX lar(%90 ı gibi) şimdiler de genel de hep 4GB dır
ama bu küllüm "yalan" dır! belki Beelink/Xiaomi/Ugoos/nVidia/bir kaç da eskiden kalan
BOX lar da RAM ler harbi olup...kısaca 4GB diye güvenmeyin sakın!

TV lere gelirsem,kısmen bu konuda hepsi en azından çok daha dürüstler!
2GB dır genellikle ve harbi dir bu değer! kalitesi de iyi dir ve çoğu işi de rahatlıkla yapabilirsiniz!
ama BOX alıp da 4GB yazıp da insana saç-baş yoldurtan RAM ler de vardır!

Örneğin NVidia 3GB dır ama normal bir BOX ın 4GB olan RAM ni çok fena döver:haha
TV de RAM 2GB olsa bile zaten bunun yarısını sistem kullanıyor geriye pek bir şey kalmaz!
GPU genel de iyi kullandıkları için onun desteğiyle her işi yaparlar rahatlıkla

Ancak çok HIZ gerektiren işler de TV ler olmaz! dandik BOX lar bile genel de ya çok daha iyi dir
yada çok çok daha iyi dir!

TV yi alıp da kimileri sonra dert yanmasın,yaw bu bir "PC" filan değil ki
adam TV yi alıyor sonra bana öyle tuhaf sorular geliyor ki neredeyse hayatım da ilk defa
duyuyorum bunlar yaw,babam sen TV aldın PC/Notebook filan değil,bunu da unutmayın ltf

++

Dün bahsettiğim İnternet bağlantısı konusu önemli dir;öncelikle Modem TV ye çok yakınsa
ve de 5GHz desteği de varsa direk ilk etap da bunu deneyin!!!
2.4GHz denemenize de hiç gerek yoktur,bunu hiç denemeyin bile!

"Ethernet" konusuna gelirsem(mesafe farketmeksizin)"genel" de,bu chipset ler de yine pek iş yoktur
örneğin WiFi chipset oldukça iyiyse bu durum da Ethernete göre daha fazla HIZ alacaksınız!

TV/Box lar da böyle bir durum var;5GHz daha yüksek hız veriyor,ancak cihaza bu durum da mesefesi
çok çok yakın olacaktıraksi duurum da hız da düşer stabilite de bozulmakta dır!

Ben sürekli BOX ları denediğim için bazılarında Ethernet resmen sürünüyor ama 5GHz çok iyi oluyor!
normal de iyi bir BOX da ise 5GHz ile Ethernet aynı hızı vermeli dir! veya 5GHz bir tık daha iyi verebilmeli dir

Not;5GHz ı uzak mesafeler içinse kesinlikle tavsiye etmiyorum,2.4 ise zaten kötü dolayısıyla geriye bir tek
Ethernet kalıyor!

sankim bu adamlar(TV/BOX) anlaşmışlar yaklaşık aynı sistemleri kullanıyorlar! kısaca çoğu iyi değil
ama TV ler belki bir tık daha iyi dir ama o da RAM den kaybediyor davayı

++

BROWSER işi film izlemek filan yaw bunlar çok eskidi artık,hala bununla idare edenlere bir şey diyemem tabiki
ama günümüz de alternatifler çoğalmıştır,adam 15 kağıda panel alıyor dandik Browser desteği var diyor yaw:kiskis
veya paneli alıyor artık her bir şeyi onun yapmasını istiyor; el-insaf yahu

alt komşum var ve ona 2018 de 65li Samy 2018 model N8xx serisi almıştık,işi gücü Browser dan film izlemek
ve PS5 de maç yapmak! abi paso UHD ve 1080 izliyorum şuradan diyor,bahsettiği siteler RUS ların malum
siteleri ama içerik bilgisine bakarsan alayı 1080p/2160p veya 720p filan ama bu değerlerin alayı sallama tabiki
heriflerin bazıları 540 filmi bile UHD/1080p diye veriyor yaw:haha

abi görüntüye bak diyor bana;yaw bana göre resim cidden faul resmen dökülüyor ama o süper diyor
paneli de 65 lik olunca resim hepten yamuluyor....

hesap da adam 4K izliyor!

++

Günümüz de özellike BOX üzerinden KODI vasıtasıyla+uygun Addons ların yardımıyla harbi FHD/UHD
filmler ve diziler v.s izlenebiliyor! özellikle de netiniz 100Mb ve üzeri ise;bunun altında ise biraz çuvallıyor
veya hepten çuvallıyor,min.100MB ister bunlar için hatta duruma göre o bile bazen yemiyor!(bende 100Mb var
ama arada çok yüksek değerli dosyalar da takılma/donma yaşıyorum!)

Not;Addons lar yerine BOX/TV ye malum bazı Film sitelerini açan programları yüklerseniz(cihazın kendi
sistemine>>>APK olarak aynı başarılı neticeyi alamazsınız,onlar da yaklaşık yukarı da bahsettiğim RUS işi
Browser siteleri gibidir!

>BD-disk boyutu ortalama 30/40GB olur(1080p)
>UHD BD-disk boyutu da ortalama 80/100GB oluyor(2160p)

böyle tam yüksek içerikli harbi dosyayı genel de kimse vermez,ya sitesini bulup D/L edeceksiniz
ya da uygun sitesini BOX üzerinden(veya PC den)yine uygun programını(örneğin Addons dediğimiz)
bulup açmanız gerekiyor,bazı Addons lar böyle dosyaları RAW olarak veriyorlar işte o zaman tadından
yenmiyor ve boşuna "UHD-Bluray Player" almanıza bile gerek kalmıyor!

Ancak bütün bunları izlemek "beleş" tarifeden olamıyor! biraz masraf gerektiriyor!
"DEBRID" dediğimiz destekleyen programları satın almanız gerekiyor(pahalı değil dir)
ALLDEBRID başta geliyor oldukça ucuz sayılır sonra REAL-DEBRID geliyor bu da fazla pahalı sayılmaz
başkaları da var ama denemedim açıkçası,ancak All ve Real olanları yıllardır kullanıyorum

Bir de Kıbrıs dan çıkan Premiumize vardır,bu biraz pahalı ve üyelik duruma işime gelmediği için hiç almadım
ama en çok bu tutuluyormuş!

++

BOX için de "NVidia" bildiğim kadarıyla en iyisi+doğru cihaz dır:ok
alternatif olarak BOX bilgisi/tecrübesi olanlar için de örneğin UGOOS/BEELINK de tercih edilebilir
(bunların yazılımları OTA üzerin den stabil ve güncel olarak her zaman devam eder)
ancak "yazılım" kaynaklı bazı sıkıntıları da her zaman genel de hep oluyor!!!
NVidia belki bu konuda en iyisi diyebilirim+

++

ext.HDD kullanıyorsanız(USB-stick kullanıyorsanız sorun olmaz ama HDD ler biraz farklı dır)

panelin gücünü mümkünse kullanmayınız!!! ortalama 800/900-1/1.2A çekiyorlar!

USB3.0 port(0,5A ise buraya takmayınız!!) sadece USB-stick takın!
USB3.0 port(1A olursa)buraya takabilirsiniz ama bence güvenmeyin!!!

örneğin bazı 1Tb lık diskler sorun çıkartıyor daha fazla güç çektiği için(1/1,1/1,2A gibi)
veya HDD örneğin Toshiba olursa(Canvio serisi) bakınız bu meret 1,2A çekiyor ve ciddi
sorun çıkartıyor veya disk tanınmıyor oluyor v.s

BOX lar da genel de sorun olmaz ama TV ler de bu işler biraz değişik ve abna göre GÜÇ üretimi desteği v.s
kötü oluyor!

Bu durum da en sağlamı harici bir güç adaptörü kullanmanızdır,o zaman HDD yi de USB-stick leri de
USB-HUB a takıp o da gücü adaptör den alırsa hiç sorun çıkmaz(ben uzun zamandır öyle kullanıyorum)

not;bazıları gördüğü her USB porta(3 veya 2 olsun)ne varsa takıyor,bu son derece yalnıştır!
USB-stick ler genel de hiç sorun olmazlar ama ext.HDD ler ciddi sıkıntı çıkarmakta dır!

Panele mümkünse bir şey takmayın,bahsettiğim USB3.0-HUB lar ve adaptör fiyatları zaten fazla bişr şey değildir
ve bir defa alırsınız ne varsa oraya takarsınız!
Ancak Voltaj olarak hepsi 5/12V olsa bile "Amper" ve Watt desteği değişmektedir,kafanıza göre
HUB+Adaptör almayınız

örneğin 5V/3A olursa hemen her bir şeyi yaparsınız(HDD lerin abartılı sayıda olmaması kaydıyla tabiki)

+++

F Çevrimdışı

Fırooo

Yeni Üye
16 Eyl 2021
37
26
MERHABALAR ÜSTADLAR 4-5 K BUTCEM VAR GENELDE UYDU YAYINLARI AMA ARADA TARAYICI UZERINDEN FILM IZLIYORUZ ,GORUNTUSU PASTEL BOYA SEKLINDE OLMASIN :) SERVIS AĞI GELİŞMİS AILE EVINE ALINACAK UZUN YILLAR IS GÖRECEK SAĞLAM PANELLI TV ARIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ COK İYİ OLUR
samsung50tu7000
vestelua9600
regal55r752u önerileri beklıyorum
Merhaba arkadaşlar . Birkaç haftadır televizyon arayışındayım. Genellikle film izlemek için kullanacağım. Futbolla ,tv yayını ile işim yok.birkaç model arasında kaldım.

Toshiba 50ua3a63dt(artısı onkyo partner,sesli komut, eksisi sürekli yanan güç ışığı ve panda panel gelme riski)

49ua9800( artısı samsung panel ,sesli komut, eksisi cof sayısı az)

55r752u (artısı auo panel eksisi tasarımı, bunu alırsam mi box da alacağım) üçünün de fiyatı birbirine yakın. amazon üzerinden almak istiyorum bütçem max 5000 tl.siz olsanız hangisini alırdınız başka bir ürün tavsiyeniz olur mu? Adem Helvacı Adem Helvacı Umut Barış Umut Barış mightythor mightythor W Winston F fikoloji
kanka hangisini aldın ?

Son düzenleme:
dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
MERHABALAR ÜSTADLAR 4-5 K BUTCEM VAR GENELDE UYDU YAYINLARI AMA ARADA TARAYICI UZERINDEN FILM IZLIYORUZ ,GORUNTUSU PASTEL BOYA SEKLINDE OLMASIN :) SERVIS AĞI GELİŞMİS AILE EVINE ALINACAK UZUN YILLAR IS GÖRECEK SAĞLAM PANELLI TV ARIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ COK İYİ OLUR
samsung50tu7000
vestelua9600
regal55r752u önerileri beklıyorum

kanka hangisini aldın ?
55r752u sipariş ettim ama alamadım. Çünkü kendini uyanık zanneden mng kargo görevlisi tvyi bulunduğum kata çıkarmayacağını söyledi. Ben de teslim almadım.İade olunca tekrar sipariş edeceğim inşallah.

Y Çevrimdışı

yakup canpolat

Yeni Üye
7 Tem 2021
4
34
Arkadaşlar yeni evlilik aşamasında olduğum için tv bakıyorum. Son dönemlerde 49ua9800 tv, 4412 tl amazonda satılıyor. Kablosal yayın + Netflix için kullanacağım. Sizlere sormak istediğim bu fiyat aralığında bu tv alınır mı ?

F Çevrimdışı

Fırooo

Yeni Üye
16 Eyl 2021
37
26
Arkadaşlar yeni evlilik aşamasında olduğum için tv bakıyorum. Son dönemlerde 49ua9800 tv, 4412 tl amazonda satılıyor. Kablosal yayın + Netflix için kullanacağım. Sizlere sormak istediğim bu fiyat aralığında bu tv alınır mı ?
benımde lıstemde olan tv dled oldugu ıcın ısık karanlık ortamda ısık sızmasından bahsedılıyor ,ama hocam daha ıyı bılır Adem Helvacı Adem Helvacı

F Çevrimdışı

Fırooo

Yeni Üye
16 Eyl 2021
37
26
ewet dled değil , ıps panel olmasını isterdim ama va, bu fiyatlarda başka bulamadım. varsa tavsiye de alırım. Samsung almak istiyordum. 1 ay da 1000 tl zam geldi farklı tv lere yöneldim.
valla knka 3 gündür bende araştırıyorum bakalım

Regal 55R752U 55 panel ve anakart olarak bunu öneriyorlar buyuk ıhtımal tercıhım bu olucak benım bakalım hayırlısı​

HERKESE İYİ AKŞAMLAR ACİL TAVSİYE BEKLİYORUM SIZDEN RİCAM
55R752U REGAL AUO PANEL MB130E ANAKART
VESTEL 49UA9800 SAMSUNG PANEL ANAKART BILMIYORUM
YOKSA +1200 LİRA EKLEYİP SAMSUNG 50TU7000 HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ
HERKESE İYİ AKŞAMLAR ACİL TAVSİYE BEKLİYORUM SIZDEN RİCAM
55R752U REGAL AUO PANEL MB130E ANAKART
VESTEL 49UA9800 SAMSUNG PANEL ANAKART BILMIYORUM
YOKSA +1200 LİRA EKLEYİP SAMSUNG 50TU7000 HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Chronosis

Yeni Üye
16 Eyl 2021
1
32
Arkadaşlar merhabalar, Regal 55R752U model televizyonu almak istiyorum fakat sormak istediğim soru şu: Biraz daha ekleyip veya bu fiyat civarlarında Outlet ve türevi ürün satan elektronikçilere gidip oralardan televizyon baksam daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkür ederim

F Çevrimdışı

Fırooo

Yeni Üye
16 Eyl 2021
37
26
Arkadaşlar merhabalar, Regal 55R752U model televizyonu almak istiyorum fakat sormak istediğim soru şu: Biraz daha ekleyip veya bu fiyat civarlarında Outlet ve türevi ürün satan elektronikçilere gidip oralardan televizyon baksam daha mı iyi olur? Şimdiden teşekkür ederim
KNKA SU TVYİ KULLANAN YOK MU HARBIDEN INTERNETTEN BULAMADIM COK KARARSIZIM 50TU700 SAMSUNG MU YOKSA BU MU ?

B Çevrimdışı

Berkboyz

Yeni Üye
18 Ağu 2021
10
32
50Nano756Pa modelini tercih ettim 7.238 TL'ye umarım problem yaşamayız.
IPS + DLED tercihimdi fakat VA+DLED almak durumunda kaldım. 55nano796 modeli 8500 lira civarında çünkü.
Merhaba tv nereden aldınız bende almayı düşünüyorum ama 50 inç internetten başka yerde yok. Tv geldiyse memnun musunuz ?

F Çevrimdışı

Fırooo

Yeni Üye
16 Eyl 2021
37
26
Merhaba arkadaşlar . Birkaç haftadır televizyon arayışındayım. Genellikle film izlemek için kullanacağım. Futbolla ,tv yayını ile işim yok.birkaç model arasında kaldım.

Toshiba 50ua3a63dt(artısı onkyo partner,sesli komut, eksisi sürekli yanan güç ışığı ve panda panel gelme riski)

49ua9800( artısı samsung panel ,sesli komut, eksisi cof sayısı az)

55r752u (artısı auo panel eksisi tasarımı, bunu alırsam mi box da alacağım) üçünün de fiyatı birbirine yakın. amazon üzerinden almak istiyorum bütçem max 5000 tl.siz olsanız hangisini alırdınız başka bir ürün tavsiyeniz olur mu? Adem Helvacı Adem Helvacı Umut Barış Umut Barış mightythor mightythor W Winston F fikoloji
Knk hangisini aldın?

MMMuco Çevrimdışı

MMMuco

Yeni Üye
20 Haz 2021
6
Merhaba, 2 metre mesafeden yan açılardan da güzel görüntü alabilmek için IPS panel bir televizyon almak istiyoruz. Önceliğimiz dizi, film ve oyun olacak. Maximum bütçemiz ise 6500 TL. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt