Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
evet kenardan aydınlatma olduğu için onları sildim. VA panel daha iyi diyorsanız öyledir. açıkcası eskiden sürekli pc'den film izlediğim için tv konusunda hangi panel iyidir pek bilgim yok. oradan buradan okuyup öğreniyorum :)

sony'nin sadece mediamarkt'da satılması üzücü. bir de 9248 tl'ye değer mi bilmem tabi. bi kaç daha arkadaş fikirini belirtse güzel olur :)
Sony 9.248 TL'ye kesinlikle değmez ama yapacak bir şey yok :) Amazon'da 800 USD'ye satılıyor. Nakliye, gümrük masrafı ve ithalatçının kar marjını da düşündüğümüzde maalesef bu fiyatlara çıkıyor.

İşin kötüsü Sony'nin 2021 modeli (J serisi) Medimarkt'ta 15.000 TL'den satılıyor. 2020 modelinden herhangi bir teknik üstünlüğü de yok.

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
Sony 9.248 TL'ye kesinlikle değmez ama yapacak bir şey yok :) Amazon'da 800 USD'ye satılıyor. Nakliye, gümrük masrafı ve ithalatçının kar marjını da düşündüğümüzde maalesef bu fiyatlara çıkıyor.

İşin kötüsü Sony'nin 2021 modeli (J serisi) Medimarkt'ta 15.000 TL'den satılıyor. 2020 modelinden herhangi bir teknik üstünlüğü de yok.

yapacak bir şey yok gibi görünüyor. piyasadaki bu fiyata alınabilecek en iyi cihaz sanırım. kendimi 9k vermeye alıştırmam gerek biraz. :)

teşekkürler hocam yorumlarınız için :krokop

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40

yapacak bir şey yok gibi görünüyor. piyasadaki bu fiyata alınabilecek en iyi cihaz sanırım. kendimi 9k vermeye alıştırmam gerek biraz. :)

teşekkürler hocam yorumlarınız için :krokop

Rica ederim. Haklısınız, ben kendimi alıştıramadım mesela. TV'yi dün gece sepete attım, halen sepette :)

Bu arada hem forumdan hem de reelden bir arkadaşım bu tv'yi geçen hafta satın aldı. Görürse buraya yorum bırakır. LG Oled'ten geçti bu tv'ye. Led tv olarak çok iyi görüntüsü var, açıkçası beni etkiledi. Ufak yazılım sıkıntıları var ama çok sorun olmaz.

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
Rica ederim. Haklısınız, ben kendimi alıştıramadım mesela. TV'yi dün gece sepete attım, halen sepette :)

Bu arada hem forumdan hem de reelden bir arkadaşım bu tv'yi geçen hafta satın aldı. Görürse buraya yorum bırakır. LG Oled'ten geçti bu tv'ye. Led tv olarak çok iyi görüntüsü var, açıkçası beni etkiledi. Ufak yazılım sıkıntıları var ama çok sorun olmaz.
öyle mi? ne tarz yazılım sıkıntıları var acaba? dilerseniz link verirseniz okurum kısa şeylerse yazabilirsiniz de :)

bir de sony yetkili servisi konusunda bilgini var mı? sıkıntı çıkartıyorlar mı?

M Çevrimdışı

Mehmet1616

Yeni Üye
20 Eyl 2018
6
40
öyle mi? ne tarz yazılım sıkıntıları var acaba? dilerseniz link verirseniz okurum kısa şeylerse yazabilirsiniz de :)

bir de sony yetkili servisi konusunda bilgini var mı? sıkıntı çıkartıyorlar mı?
Soundbar veya ses sistemi bağlarsanız sıkıntı çıkıyor tv genel olarak bir led tv için gayet başarılı 1 hafta oldu tvyi alalı ben memnunum altarnetifide yok malesef

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Soundbar veya ses sistemi bağlarsanız sıkıntı çıkıyor tv genel olarak bir led tv için gayet başarılı 1 hafta oldu tvyi alalı ben memnunum altarnetifide yok malesef
Şu sinir bozucu ayar değişikliği uyarısını da söyleyelim bileder :)

lizardking lizardking, Herhangi bir ayarı değiştirirsen, örneğin görüntü modunu canlı'dan sinema'ya çektin diyelim hemen ekrana şuna benzer bir uyarı geliyor, '' Bu daha fazla güç tüketimine neden olabilir '' ve sana zorla bir tercih yaptırıyor evet veya hayır şeklinde. Sony'nin söylediğine göre Avrupa Birliği kanunlarına göre bu uyarıyı yapmaları gerekiyormuş. Avrupa cihazı olan herkes şikayetçi. Önceden böyle bir durum yokmuş, güncelleme ile gelmiş.

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
peki bağlamaya gerek var mı ses sistemi?
hayırlı olsun nereden aldınız hocam?
Şu sinir bozucu ayar değişikliği uyarısını da söyleyelim bileder :)

lizardking lizardking, Herhangi bir ayarı değiştirirsen, örneğin görüntü modunu canlı'dan sinema'ya çektin diyelim hemen ekrana şuna benzer bir uyarı geliyor, '' Bu daha fazla güç tüketimine neden olabilir '' ve sana zorla bir tercih yaptırıyor evet veya hayır şeklinde. Sony'nin söylediğine göre Avrupa Birliği kanunlarına göre bu uyarıyı yapmaları gerekiyormuş. Avrupa cihazı olan herkes şikayetçi. Önceden böyle bir durum yokmuş, güncelleme ile gelmiş.

videoyu izledim biraz ve mod değiştirirken uyarı yapıyor sen de ok diyorsun bu kadarsa benim için hiç problem değil :cigara

M Çevrimdışı

Mehmet1616

Yeni Üye
20 Eyl 2018
6
40

videoyu izledim biraz ve mod değiştirirken uyarı yapıyor sen de ok diyorsun bu kadarsa benim için hiç problem değil :cigara
Ses sistemi kişiye bağlı ben uzun zamandır soundbar kullanıyorum tvlerin hoparlörleri benim hoşuma gitmiyor genelde.amazon tr den satın aldım, birde pop up çıkıyor evet onu unutmuşum :) ilk baş rahatsız etti ama sonra alıştım

Ses sistemi kişiye bağlı ben uzun zamandır soundbar kullanıyorum tvlerin hoparlörleri benim hoşuma gitmiyor genelde.amazon tr den satın aldım, birde pop up çıkıyor evet onu unutmuşum :) ilk baş rahatsız etti ama sonra alıştım
Te

Teşekkür ederim bu arada pop up resim formatını değiştirirken mesela standartan canlıya veya başka bir resim profiline aldğınızda ve görüntüde bir ayar yapmaya kalktığınızda çıkıyor ilk baş kadir arkadışımın dediği gibi sinir bozucu geldi ama sonra alıştım :)

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Evil Belief

Yeni Üye
12 Tem 2021
49
Merhabalar değerli hocalarım. TV seçimi konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bütçe: 4000 TL (100-200 TL esneyebilir)

Kullanıcı profili: Sadece uydudan TV yayını ve dizi/film/YouTube vs. izlenecek. Oyun oynanmayacak. U oturma düzenli bir oturma odasında karşıdan ve hafif yan açılardan izlenecek.

Kriterler:
-En az 49 inç.
-Dahili uydu alıcılı.
-Minimum 2 yıl garantili, güvenilir ve yaygın servis ağı olan.
-Kronik sorunu olmayan.
-Panel kalitesi kötü olmayan.
-Atmaca Elektronik (Sunny grubu) markalarından olmayan.

TV önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler :)
Bu mesajıma kimse cevap vermedi :(

A101’in önünde oturdum yazıyorum.
Siz olsanız hangisini alırdınız?

1) 3.900 TL’ye Panda panelli MB230 anakartlı Toshiba 50UL2063DT
2) 4.300 TL’ye Panda panelli MB170 anakartlı Toshiba 50UA2063DT

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37

İkisi arasından ben 2. Yi seçerdim. Ama panda panel düşündürücü yani.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40

Hocam bana kızmayın ama belirttiğiniz bütçeye karşılık istediğiniz özellikleri verebilecek bir tv olmadığı için kimse yazmadı :) 40 inç falan deseniz neyse 49 inç istiyorsunuz, o paralara çok zor çünkü Atmaca grubu dışında olsun istiyorsunuz. Öyle bir tv olsa Sony, Samsung gibi markalara para yatırmazdık :)

İlk aklıma gelen Regal 55R752U oldu ama bu markayı istemiyorsunuz. AUO panel ve MB130E anakart,

E Çevrimdışı

Evil Belief

Yeni Üye
12 Tem 2021
49
Hocam bana kızmayın ama belirttiğiniz bütçeye karşılık istediğiniz özellikleri verebilecek bir tv olmadığı için kimse yazmadı :) 40 inç falan deseniz neyse 49 inç istiyorsunuz, o paralara çok zor çünkü Atmaca grubu dışında olsun istiyorsunuz. Öyle bir tv olsa Sony, Samsung gibi markalara para yatırmazdık :)

İlk aklıma gelen Regal 55R752U oldu ama bu markayı istemiyorsunuz. AUO panel ve MB130E anakart,

Estağfirullah hocam kızma olmaz :)
Öneriniz için teşekkür ederim.

Haklısınız ekonomik koşullar belli, dar bütçede en iyisi olsun istiyoruz ama olmuyor.

Bu düşünceyle Panda panelli olduğunu bile bile 4.299 TL’ye Toshiba 50UA2063DT almaya karar verdim şu anlık.

50UL2063DT’deki MB230 anakartla alakalı yazılanları okuyunca soğudum ve bütçeyi artırarak bunda karar kıldım. Bakalım pişman mı olacağız zaman gösterecek :)

Sizlerin de yorumunu okumak isterim elbette.

Geri
Üst Alt