E Çevrimdışı

EmreOKTAY

Yeni Üye
8 May 2021
11
31
Selamlar
50Nano756Pa ve LG 50UP81006LA ürünleri hakkında pek bilgi bulamadım. Teknoloji marketlerdede görüp inceleme şansım olmadı.
7bin lira bütçem var bende yeni modellere yönelmek durumunda kaldım.

E Çevrimdışı

EmreOKTAY

Yeni Üye
8 May 2021
11
31
50Nano756Pa modelini tercih ettim 7.238 TL'ye umarım problem yaşamayız.
IPS + DLED tercihimdi fakat VA+DLED almak durumunda kaldım. 55nano796 modeli 8500 lira civarında çünkü.

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
Merhabalar,

Kullanıcı Profili:
*55"-65" arası.
*IPS, OLED, QLED
*4k olmalı
*Android veya Marketi iyi olan bir yazılım. (bu yüzden vestel'i eledim)
*Dahili uydu, TV izleyeceğiz.
*Youtube, Netflix, Amazon kullanılacak.
*Maç izlenmez, Oyun oynanmaz. Sadece film ağırlıklı bir TV
*Gece veya gündüz saatlerinde bir şey izlendiğinde en az görüntü kaybı yaşatacak. Salon aydınlık evet.

bu bilgiler ışığında

Samsung 55Q70T
LG 55Nano866NA
Sony 55xh9077
Sony 55xh9096

hangisini alsam?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
LG nin bu bahsettiğiniz NANO-Led v.s panellerinin hiç birisi aman aman iyi olmadığı
gibi ederinin de üzerin de bana göre ciddi pahalı satılıyor!

LGE,LCD defterini neredeyse kapatmış bir üretic dir!
bütün ağırlıklarını sadece OLED lere vermişler dir ama bu konuda çok da iyiler:ok

Diğer LCD lerinin zaten çoğu TR dahil başka ülkeler de fason olarak toplanıyor!

2020/21 model 9x serisi QNED-Nano lar ise aksine bir tek sıkı LCD serisi bunlar dır
ancak TR ye geldimi bilmiyorum QNED9 serisi bayağı iyi bir panel+ancak ciddi pahalıdır!

LCD olarak TR montajlı 50/58 veya 49 v.s ebatlar hangi marka olursa olsun fazla para
basılacak TV ler kesinlikle değildirler

E Çevrimdışı

EmreOKTAY

Yeni Üye
8 May 2021
11
31
Evet fiyatlar inanılır gibi değil. 9-10 bin liradan aşağı 9x serisi yok. İnsanlar ne yapacak ki ? Ben evleniyorum almam gerekiyor ihtiyacım var.
Uzun süredir LG kullanıp(2015 serisi) sıkıntı yaşamadığım için tekrar onu tercih etmek istedim. Bu fiyatlara belki sony ya da samsung'ta tercih edilebilirdi.
Gerisi artık tamamen şans işi.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Daha çocukken bile Toshiba tv'mizin ayarlarıyla oynar satürasyonu azaltıp kontrastı arttırırdım. O zaman bile çok renkli görüntüleri sevmiyordum.
Toshiba253eb8d474fd6533.jpg
Aşağıdaki konuda eklemelisin elindeki tvyi :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Aşağıdaki konuda eklemelisin elindeki tvyi :)
Ekleyeyim ama bahsettiğin konu linki gözükmüyor :)
LG nin bu bahsettiğiniz NANO-Led v.s panellerinin hiç birisi aman aman iyi olmadığı
gibi ederinin de üzerin de bana göre ciddi pahalı satılıyor!

LGE,LCD defterini neredeyse kapatmış bir üretic dir!
bütün ağırlıklarını sadece OLED lere vermişler dir ama bu konuda çok da iyiler:ok

Diğer LCD lerinin zaten çoğu TR dahil başka ülkeler de fason olarak toplanıyor!

2020/21 model 9x serisi QNED-Nano lar ise aksine bir tek sıkı LCD serisi bunlar dır
ancak TR ye geldimi bilmiyorum QNED9 serisi bayağı iyi bir panel+ancak ciddi pahalıdır!

LCD olarak TR montajlı 50/58 veya 49 v.s ebatlar hangi marka olursa olsun fazla para
basılacak TV ler kesinlikle değildirler
Çok doğru tespitler. Şu burn-in olayı olmasa galiba LG bu sektörde lider olurdu, Samsung efendi de çoktan oled üretmeye geçmişti şimdi :) Yoksa kim alır led tv'yi.

LG'nin oledlerine baktığında adamların güncel bütün gereksinimlerini koyduğunu görüyorsun; 10 bit panel, HDMI 2.1, Dolby Atmos, VRR, ALLM, G-Sync, Free sync... Hiçbir özellikten kısmamış.

Sony'e bakıyorsun HDMI 2.1 sonradan geliyor, VRR ve ALLM gelecek mi gelmeyecek mi belli değil. Hesapta Play Station 5 tv'si diye çıkmış ama baksan LG Oled PS5'e daha uygun.

Samsung desen Q95T'ye bile gidip 8 bit + frc panel takıyor, Dolby ile anlaşması yok, blooming sorunu var vs...

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
LGE,TV sektörün de çoğu işi zaten bıraktı gibi;ağırlık olarak OLED panellerinin üretimi ile uğraşıyor diyebilirim
LCD TV panellerini de bıraktı sayılır,onları zaten Çin li fasoncular ile diğer IPS panel üreticileri üretiyor

>"Engine" olarak artık güzel den öte bayağı iyi işlere imza attılar
>9x serisi NANO lar ciddi sıkı TV ler dir(yeni QNED serisi dahil)
>OLED de ise yine çok çok iyiler+"müşteri memnuniyeti" kapsamın da şimdilik LGE en iyisi!!

Ancak genel olarak "LG TV" deyip de başka serileri veya ucuz yollu v.s olanlarını sallayın gitsin
zaten bir kere o fiyatın malı değiller! (LCD lerin den bahsediyorum)

LGE şu sıralar OLED panel üretimi+OLED TV üretimi+NANO/QNED LCD TV(9x serisi sadece!)
ciddi sıkı ürünler çıkartıyor! genel olarak da bunlar "pahalı" mallar olarak vitrinler de tabi ki
malum Döviz Kur ları da ciddi sıkıntılı olunca fiyatlar özellikle TR de adeta uçuyor:hayir:hayir:hayir

++

LG OLED bu arada PS5/XBox ile zaten en iyisi gibi! kesinlikle bir Sony veya Philips v.s aratmıyor
+günümüz artık neredeyse olmazsa-olmaz tüm fonksiyonlarını da koymaktadırlar!

++

TR pazarına gelirsem hem KUR ların dayanılmaz rezaleti hem de özellikle OLED de ki hala bilinçsiz
ve bilgisiz bilgi diye lafların forum denen yerlerdi ki saçmalığı sebebiyle OLED paneller kendisine
yeterli saha bulamıyor,buna fiyatlarının da ciddi yüksek olması eklenince,sonuç da OLED TV ler
satılamıyor haliyle

++

KUR lar+Vergiler+v.s derken zaten Sony/Samsung/LGE/kısmen TPV artık TV lerini TR de toplatıyor!
ama fiyatlar hala bence ciddi yüksek yaw:hmm
Netice de işler geliyor dayanıyor;Dövize 8.5 kağıt dolar olursa,nihai tüketici fiyatları da ne olacaktıki??

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
Merhabalar,

Kullanıcı Profili:
*55"-65" arası.
*IPS, OLED, QLED
*4k olmalı
*Android veya Marketi iyi olan bir yazılım. (bu yüzden vestel'i eledim)
*Dahili uydu, TV izleyeceğiz.
*Youtube, Netflix, Amazon kullanılacak.
*Maç izlenmez, Oyun oynanmaz. Sadece film ağırlıklı bir TV
*Gece veya gündüz saatlerinde bir şey izlendiğinde en az görüntü kaybı yaşatacak. Salon aydınlık evet.

bu bilgiler ışığında

Samsung 55Q70T
LG 55Nano866NA
Sony 55xh9077

hangisini alsam?

kendime cevap vereyim.
sanırım buradaki en iyi cihaz sony.

piyasada sony 9999tl'ye samsung 8500tl lg 9500tl civarına satılıyor

aralarındaki fiyat farkına değer mi bilmem. en azından lg yerine sony alacağım kesin ama samsung da aklımı çelmiyor değil.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
lizardking lizardking

>IPS/OLED/QLED aynı kulvarda değil,veya sana bu üçü de uyarmı? bunumu sordun?

>zaten %99 paneller artık 4K oldu

>örneğin bu bahsettiğin TV ler kendi çaplarında çok iyi ama bunları Android/Market
v.s diye Smart özelliklerine göre değerlendirmek seni yanıltır! hatta gereksiz bir arayış olur benim
için ve örneğin bir BOX alırsan çok daha iyisine ulaşırsın

>"Dahili uydu tuneri",zaten hemen hepsinde vardır,bunda izleme yapacaksan o konuda
bir sıkıntın da olmaz

>YouTube/NetFlix/Amazon/Hulu v.s premium aboneliğin varsa sorun olmaz hiç birisinde
aboneliğin olmasa bile izlersin(daha düşük çözünürlük de)

>LG de OS olarak WEBOS vardır veya Samsung da OS TIZEN gibi veya Sony de ise Android vardır
uygulamalar+erişimler+stabilite v.s v.s farklı dır!

>Ve de sadece veya çok büyük ağırlık "FILM" izlemek ise o zaman OLED alabilirsin,o rakamlara
çıkabiliyorsan

>Ancak OLED dahil bunların parlama(yansıtma)çok fazla dır!
Aydınlık mekanda olmaz!
örneğin OLED alırsın ama onun üstün performanslı "contrast" veriminin kaybını yaşarsın!
OLED panelleri genel de kullanıcılar buna bakmadan konuşlandırıyor ve çok parlıyor veya
istenen verimi alamıyor v.s şikayetini yapıyorlar! OLED için tamamen karartılmış veya oldukça
karartılmış.. kısaca ortam aydınlanmasını doğru yapmazsanız ...yaw bu mu kardeşim OLED
dediğiniz olay... başına gelebilir bir çuval parayı bunamı bastık dersiniz sonra,benden uyarması

özellikle pencere karşısı kesinlikle olmaz,zaten panel katmanı AYNA misali!
örneğin tavanda 3/5li Avize türü aydınlatma birimi varsa onu da ekranda sinir bozucu şekilde
görürsünüz!

OLED için bir çaok normal TV veya LCD TV v.s dışında ona hakkını verecek bir mekan konuşlanması+
ortam aydınlanması v.s yapmazsanız, ...ülen buna bu kadar para bastık beş para etmezmiş... de
diyebilirsiniz;tıpkı eskinin PDP panellerini çoğu insan şikayet ederek kullandığı gibi OLED tadı için de
hem kullanımı özen gösterilmek isteniyor+ona göre bir mekana koymanız gerekiyor,bunlara cevabın
"bana uymuyor" ise o zaman OLED tavsiye etmem size

Ve son olarak evde Hanım faktörü baskınsa;OLED bence size yine tad vermeyecektir zira Hanımlar
mekan ve aydınlanma v.s konusunda kimseleri dinlemezler:kiskis

++

o mukayese dediğin yerleri veya her neresi ise onları bence salla geç!
her ne aklına taklıyorsa gel buradan sor,haybeye kafanı "marketing" türü
yerlerin sallama verileriyle uğraştırma!

"Rtings" dahil dir buna!
geçenler de bu konuda bazı şeyler yazmıştım onlar hk.
kısaca orasını sadece bazı verilere bakmak veya model isimlerini v.s bulmak için
inceleyin,ama spesifik konular da veya yoruma açık v.s konularda gelin buradan sorun ltf!

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
lizardking lizardking

>IPS/OLED/QLED aynı kulvarda değil,veya sana bu üçü de uyarmı? bunumu sordun?

>zaten %99 paneller artık 4K oldu

>örneğin bu bahsettiğin TV ler kendi çaplarında çok iyi ama bunları Android/Market
v.s diye Smart özelliklerine göre değerlendirmek seni yanıltır! hatta gereksiz bir arayış olur benim
için ve örneğin bir BOX alırsan çok daha iyisine ulaşırsın

>"Dahili uydu tuneri",zaten hemen hepsinde vardır,bunda izleme yapacaksan o konuda
bir sıkıntın da olmaz

>YouTube/NetFlix/Amazon/Hulu v.s premium aboneliğin varsa sorun olmaz hiç birisinde
aboneliğin olmasa bile izlersin(daha düşük çözünürlük de)

>LG de OS olarak WEBOS vardır veya Samsung da OS TIZEN gibi veya Sony de ise Android vardır
uygulamalar+erişimler+stabilite v.s v.s farklı dır!

>Ve de sadece veya çok büyük ağırlık "FILM" izlemek ise o zaman OLED alabilirsin,o rakamlara
çıkabiliyorsan

>Ancak OLED dahil bunların parlama(yansıtma)çok fazla dır!
Aydınlık mekanda olmaz!
örneğin OLED alırsın ama onun üstün performanslı "contrast" veriminin kaybını yaşarsın!
OLED panelleri genel de kullanıcılar buna bakmadan konuşlandırıyor ve çok parlıyor veya
istenen verimi alamıyor v.s şikayetini yapıyorlar! OLED için tamamen karartılmış veya oldukça
karartılmış.. kısaca ortam aydınlanmasını doğru yapmazsanız ...yaw bu mu kardeşim OLED
dediğiniz olay... başına gelebilir bir çuval parayı bunamı bastık dersiniz sonra,benden uyarması

özellikle pencere karşısı kesinlikle olmaz,zaten panel katmanı AYNA misali!
örneğin tavanda 3/5li Avize türü aydınlatma birimi varsa onu da ekranda sinir bozucu şekilde
görürsünüz!

OLED için bir çaok normal TV veya LCD TV v.s dışında ona hakkını verecek bir mekan konuşlanması+
ortam aydınlanması v.s yapmazsanız, ...ülen buna bu kadar para bastık beş para etmezmiş... de
diyebilirsiniz;tıpkı eskinin PDP panellerini çoğu insan şikayet ederek kullandığı gibi OLED tadı için de
hem kullanımı özen gösterilmek isteniyor+ona göre bir mekana koymanız gerekiyor,bunlara cevabın
"bana uymuyor" ise o zaman OLED tavsiye etmem size

Ve son olarak evde Hanım faktörü baskınsa;OLED bence size yine tad vermeyecektir zira Hanımlar
mekan ve aydınlanma v.s konusunda kimseleri dinlemezler:kiskis

++

o mukayese dediğin yerleri veya her neresi ise onları bence salla geç!
her ne aklına taklıyorsa gel buradan sor,haybeye kafanı "marketing" türü
yerlerin sallama verileriyle uğraştırma!

"Rtings" dahil dir buna!
geçenler de bu konuda bazı şeyler yazmıştım onlar hk.
kısaca orasını sadece bazı verilere bakmak veya model isimlerini v.s bulmak için
inceleyin,ama spesifik konular da veya yoruma açık v.s konularda gelin buradan sorun ltf!

IPS,QLED,OLED hepsi uyar bana evet, ama son söylenenlerden sonra(oled yanığı) oled'e pek sıcak bakmıyorum.

edge led konusu var bir de. direct led daha iyi olur düşüncesindeyim.

android olur webos olur tizen olur hepsi iyi benim için, farketmez diyebilirim. (vestel hariç sanki)

ben genelde ekran yenileme hızı iyi olsun, hdmi 2.1, panel iyi olsun izleyince bir şeye benzesin, işlemcisi can sıkmasın, donmasın istiyorum. o yüzden bu 3 modeli düşündüm.

sony de VA panel mesela. fakat izlediğim kadarıyla rtings'ten çok iyi görünüyor. zaten karşıdan izleyeceğim bir tv arıyorum.

kısacası parlaması az olursa iyi olur,
internetten uygulama yükleyeyim (stremio gibi)
takılmasın internette bir şey izlerken (bağlantı hızı harici)
renkler doğal güzel görünsün.
servisi de iyi olsun.

illa şu tv olsun kafasında değilim ama verdiğim paraya değsin. ben 6500tl diye rakam düşündüm kafamda tv arayışına girerken şu an 9999'a kadar yükseldim ve bu beni memnun etmiyor :(

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
kendime cevap vereyim.
sanırım buradaki en iyi cihaz sony.

piyasada sony 9999tl'ye samsung 8500tl lg 9500tl civarına satılıyor

aralarındaki fiyat farkına değer mi bilmem. en azından lg yerine sony alacağım kesin ama samsung da aklımı çelmiyor değil.
Hocam, LG ve Samsung kenardan aydınlatmalı. Ağırlıklı olarak film izleyeceğiniz için aralarında en iyisi bence Sony. IPS demişsiniz ama film için kullanılacaksa VA panel sizin için daha iyi olabilir. Samsung'un bence tek avanatajı Sony'den biraz daha parlak olması.

Şu an Mediamarkt'tan sepet indirimi ile birlikte Sony'i 9.248 TL'ye alabilirsiniz.
Şimdi karşıdan kendime baktım da, Sony'ci gibi görünüyorum :) Aslında durum öyle değil tabi. Burn In'den korkmasam direkt LG CX6LA alırım veya bütçemi yükseltebilsem Samsung QN95A alırdım :)

lizardking Çevrimdışı

lizardking

Yeni Üye
13 Eyl 2021
26
saHocam, LG ve Samsung kenardan aydınlatmalı. Ağırlıklı olarak film izleyeceğiniz için aralarında en iyisi bence Sony. IPS demişsiniz ama film için kullanılacaksa VA panel sizin için daha iyi olabilir. Samsung'un bence tek avanatajı Sony'den biraz daha parlak olması.

Şu an Mediamarkt'tan sepet indirimi ile birlikte Sony'i 9.248 TL'ye alabilirsiniz.
Şimdi karşıdan kendime baktım da, Sony'ci gibi görünüyorum :) Aslında durum öyle değil tabi. Burn In'den korkmasam direkt LG CX6LA alırım veya bütçemi yükseltebilsem Samsung QN95A alırdım :)
evet kenardan aydınlatma olduğu için onları sildim. VA panel daha iyi diyorsanız öyledir. açıkcası eskiden sürekli pc'den film izlediğim için tv konusunda hangi panel iyidir pek bilgim yok. oradan buradan okuyup öğreniyorum :)

sony'nin sadece mediamarkt'da satılması üzücü. bir de 9248 tl'ye değer mi bilmem tabi. bi kaç daha arkadaş fikirini belirtse güzel olur :)

Geri
Üst Alt