Her iki cihazın paneli VA dledSelamlar
50Nano756Pa ve LG 50UP81006LA ürünleri hakkında pek bilgi bulamadım. Teknoloji marketlerdede görüp inceleme şansım olmadı.
7bin lira bütçem var bende yeni modellere yönelmek durumunda kaldım.
Aşağıdaki konuda eklemelisin elindeki tvyiDaha çocukken bile Toshiba tv'mizin ayarlarıyla oynar satürasyonu azaltıp kontrastı arttırırdım. O zaman bile çok renkli görüntüleri sevmiyordum.
Ekleyeyim ama bahsettiğin konu linki gözükmüyorAşağıdaki konuda eklemelisin elindeki tvyi
Çok doğru tespitler. Şu burn-in olayı olmasa galiba LG bu sektörde lider olurdu, Samsung efendi de çoktan oled üretmeye geçmişti şimdi Yoksa kim alır led tv'yi.LG nin bu bahsettiğiniz NANO-Led v.s panellerinin hiç birisi aman aman iyi olmadığı
gibi ederinin de üzerin de bana göre ciddi pahalı satılıyor!
LGE,LCD defterini neredeyse kapatmış bir üretic dir!
bütün ağırlıklarını sadece OLED lere vermişler dir ama bu konuda çok da iyiler
Diğer LCD lerinin zaten çoğu TR dahil başka ülkeler de fason olarak toplanıyor!
2020/21 model 9x serisi QNED-Nano lar ise aksine bir tek sıkı LCD serisi bunlar dır
ancak TR ye geldimi bilmiyorum QNED9 serisi bayağı iyi bir panel+ancak ciddi pahalıdır!
LCD olarak TR montajlı 50/58 veya 49 v.s ebatlar hangi marka olursa olsun fazla para
basılacak TV ler kesinlikle değildirler
Merhabalar,
Kullanıcı Profili:
*55"-65" arası.
*IPS, OLED, QLED
*4k olmalı
*Android veya Marketi iyi olan bir yazılım. (bu yüzden vestel'i eledim)
*Dahili uydu, TV izleyeceğiz.
*Youtube, Netflix, Amazon kullanılacak.
*Maç izlenmez, Oyun oynanmaz. Sadece film ağırlıklı bir TV
*Gece veya gündüz saatlerinde bir şey izlendiğinde en az görüntü kaybı yaşatacak. Salon aydınlık evet.
bu bilgiler ışığında
Samsung 55Q70T
LG 55Nano866NA
Sony 55xh9077
hangisini alsam?
lizardking
>IPS/OLED/QLED aynı kulvarda değil,veya sana bu üçü de uyarmı? bunumu sordun?
>zaten %99 paneller artık 4K oldu
>örneğin bu bahsettiğin TV ler kendi çaplarında çok iyi ama bunları Android/Market
v.s diye Smart özelliklerine göre değerlendirmek seni yanıltır! hatta gereksiz bir arayış olur benim
için ve örneğin bir BOX alırsan çok daha iyisine ulaşırsın
>"Dahili uydu tuneri",zaten hemen hepsinde vardır,bunda izleme yapacaksan o konuda
bir sıkıntın da olmaz
>YouTube/NetFlix/Amazon/Hulu v.s premium aboneliğin varsa sorun olmaz hiç birisinde
aboneliğin olmasa bile izlersin(daha düşük çözünürlük de)
>LG de OS olarak WEBOS vardır veya Samsung da OS TIZEN gibi veya Sony de ise Android vardır
uygulamalar+erişimler+stabilite v.s v.s farklı dır!
>Ve de sadece veya çok büyük ağırlık "FILM" izlemek ise o zaman OLED alabilirsin,o rakamlara
çıkabiliyorsan
>Ancak OLED dahil bunların parlama(yansıtma)çok fazla dır!
Aydınlık mekanda olmaz!
örneğin OLED alırsın ama onun üstün performanslı "contrast" veriminin kaybını yaşarsın!
OLED panelleri genel de kullanıcılar buna bakmadan konuşlandırıyor ve çok parlıyor veya
istenen verimi alamıyor v.s şikayetini yapıyorlar! OLED için tamamen karartılmış veya oldukça
karartılmış.. kısaca ortam aydınlanmasını doğru yapmazsanız ...yaw bu mu kardeşim OLED
dediğiniz olay... başına gelebilir bir çuval parayı bunamı bastık dersiniz sonra,benden uyarması
özellikle pencere karşısı kesinlikle olmaz,zaten panel katmanı AYNA misali!
örneğin tavanda 3/5li Avize türü aydınlatma birimi varsa onu da ekranda sinir bozucu şekilde
görürsünüz!
OLED için bir çaok normal TV veya LCD TV v.s dışında ona hakkını verecek bir mekan konuşlanması+
ortam aydınlanması v.s yapmazsanız, ...ülen buna bu kadar para bastık beş para etmezmiş... de
diyebilirsiniz;tıpkı eskinin PDP panellerini çoğu insan şikayet ederek kullandığı gibi OLED tadı için de
hem kullanımı özen gösterilmek isteniyor+ona göre bir mekana koymanız gerekiyor,bunlara cevabın
"bana uymuyor" ise o zaman OLED tavsiye etmem size
Ve son olarak evde Hanım faktörü baskınsa;OLED bence size yine tad vermeyecektir zira Hanımlar
mekan ve aydınlanma v.s konusunda kimseleri dinlemezler
++
o mukayese dediğin yerleri veya her neresi ise onları bence salla geç!
her ne aklına taklıyorsa gel buradan sor,haybeye kafanı "marketing" türü
yerlerin sallama verileriyle uğraştırma!
"Rtings" dahil dir buna!
geçenler de bu konuda bazı şeyler yazmıştım onlar hk.
kısaca orasını sadece bazı verilere bakmak veya model isimlerini v.s bulmak için
inceleyin,ama spesifik konular da veya yoruma açık v.s konularda gelin buradan sorun ltf!
Hocam, LG ve Samsung kenardan aydınlatmalı. Ağırlıklı olarak film izleyeceğiniz için aralarında en iyisi bence Sony. IPS demişsiniz ama film için kullanılacaksa VA panel sizin için daha iyi olabilir. Samsung'un bence tek avanatajı Sony'den biraz daha parlak olması.kendime cevap vereyim.
sanırım buradaki en iyi cihaz sony.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
piyasada sony 9999tl'ye samsung 8500tl lg 9500tl civarına satılıyor
aralarındaki fiyat farkına değer mi bilmem. en azından lg yerine sony alacağım kesin ama samsung da aklımı çelmiyor değil.
evet kenardan aydınlatma olduğu için onları sildim. VA panel daha iyi diyorsanız öyledir. açıkcası eskiden sürekli pc'den film izlediğim için tv konusunda hangi panel iyidir pek bilgim yok. oradan buradan okuyup öğreniyorumsaHocam, LG ve Samsung kenardan aydınlatmalı. Ağırlıklı olarak film izleyeceğiniz için aralarında en iyisi bence Sony. IPS demişsiniz ama film için kullanılacaksa VA panel sizin için daha iyi olabilir. Samsung'un bence tek avanatajı Sony'den biraz daha parlak olması.
Şu an Mediamarkt'tan sepet indirimi ile birlikte Sony'i 9.248 TL'ye alabilirsiniz.
Şimdi karşıdan kendime baktım da, Sony'ci gibi görünüyorum Aslında durum öyle değil tabi. Burn In'den korkmasam direkt LG CX6LA alırım veya bütçemi yükseltebilsem Samsung QN95A alırdım