E Çevrimdışı

erhankilic0660

Yeni Üye
23 Haz 2019
29
31
ben 8505 al derim,7805 ile yaklaşık aynı gibidir arada çok az 8505 lehine performans vardır
"fiyat farkı" olması çok normaldir çünkü birisi 2020 diğer elde kalan(belki de teşhir veya geri gelmiş
bir panel de olabilir!)diğeri ise hala sıfır bulunan olduğu için bu farklar her zaman oluyor tabi ki

tekrar yazıyorum piyasada ki bu tip 50/58 ler neredeyse aynı performansı gösterirler!!!
hiç birisi de üst seviye v.s bir panel değildir! işi şansa bırakıp öyle yola çıkın

kendim de kullanıyorum diye şimdi kalkıp da TPV nin TV lerini övecek değilim yaw
kaldı ki böyle bir malı da yok laf aramız da(OLED leri hariç tabi ki)
Hmm hakkını helal et askeri personelim şuan görevdeyim, dönüşte direk gidip alacaZ insanoğlu F/P ürünü arıyor ? Adem abinin bahsettiği regal 55R752U 4200tl ye düşmüş geri aklımı kurcaladı ?

E Çevrimdışı

EmreOKTAY

Yeni Üye
8 May 2021
11
31
Herkese merhaba,
Birkaç aydır TV arayışındayım. Evlilik telaşesi vs derken gelen fırsat varsa da kaçırdım.
50-55 arası LG'nin IPS+DLED model bir cihazını almak istiyorum şuan 55nano796 8100TL. Bu fiyatı vermek çok koyuyor :)
Artık diyorum ki LG'yi geçtim. Fiyat olarak beni çokta üzmeyecek samsung,sony,philips ürünlerinede yönelebilirim. Aynı şekilde IPS+DLED olarak.
Fikir vereceğiniz bir model varsa, mutlu olurum.
İyi günler.

P Çevrimdışı

piyanist88

Yeni Üye
7 Eyl 2021
3
38
Sevgili ustalar 25 m2 salon için 65xh8196 mı yoksa boyuttan feragat edip 55xh9096 mı.Bu 8196 direct led panelde ışık sızması problemi olabilirmi.Tşk...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Dostlar Philips 70PUS8505/12 modelini tavsiye edermisiniz ? Tv genel anlamda nasıldır , kronik problemi varmıdır, kullanıp ta memnun olan ya da olmayanların görüşünü almak isterim acil. Sipariş aşamasındayım .. Saygılar
50 veya 58 alacaksın 8505 serisin den,70/75 olmaz!
65 ise IPS dir o da olabilir

TPV nin 2020 model "The ONE" diye satışa sunduğu 85x serisi paneller orta/vasat seviye dir!!!
ancak 70/75 de ebatına göre donanımı ciddi eksik/zayıf kalıyor!
ebatına ve de fiyatına kanıp da alma bu modeli(70/75)

65 ise kimilerine gider kimilerine ise hiç gitmez

not;bana göre en güzel renk üretimi(doğru olarak)ve genel performansı olarak bir tek 65 ler
en iyisi(ya da kimine göre kötünün iyisi) ama onuda doğru set edersen,yoksa bu ne biçim
panel yaw diyebilirsiniz!

FILM performansı bana göre vasat dır(çoğu insan ise beğenir)
diğer TV işlerin de ise genel olarak iyi dir

netice de bu spek. de bir panel den zaten bundan fazlası da olamaz
ama kimileri veya YTube olan bolca sallama reklam kokan v.s işlere bakarsanız
bu panel de uçuyor yaw:hayir

Android-9 ile geliyor,ben bunu hiç kullanmadığım için ne Smart ını ne de Andro-10 v.s işlerine
bakmıyorum,sadece test amaçlı arada baktığım da fena sayılmaz ama prof.anlam da bir performans
beklemeyin bundan(BOX gibi değildir!)

WiFi 5GHz desteği vardır(modeminiz destekliyorsa direk bunu seçin!) ben test ettim ve hız/stabilite v.s çok iyi:ok
WiFi 2.4GHz her zaman olduğu üzere kötü dür!
Ethernet de sorun yoktur

Not;WiFi 5 için mesafeniz çok kısa olmalıdır aksi halde diğer odadan yan odadan v.s olursa hız ciddi düşer!
o zaman direk ethernet ile bağlamalısınız,2.4 ile bağlanır uzak mesafeden ama stabilite/hız yine zaten çok
düşük olacaktır

bunları,örneğin panelin kendi Android sistemini kullanıp da oradan bir şeyler açıp izleyecekler için uyarı
için yazıyorum,bazı kişiler bütün bunları ya bilmeyip ya da bir şekilde atlayıp,sonra bu ne biçim
internet performansı veriyor diye şikayet ediyor!

Not;WiFi bağlantısı için gerekiyorsa(özellikle 5GHz bağlantı da)modemin ara yüzüne girin ve gerekli
kanal v.s değişkliklerini yapmalısınız!

Marka/model ;modem/router durumuna göre farklılık gösterir!
örneğin bende,5GHz için

SuperOnline-Fiber:ZTE marka modem ile

WLAN Global Configuration
Channel:36
Mode:Mixed(802.11a/n/c)
Band Width:80MHz

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
albanez albanez, Üstat

Samsung H6400'den Sony 55XH9077'ye geçince FHD içeriklerde kalite artışı hisseder miyim ? İki tv arasında görüntü kalitesi farkı olur mu ? Yani tabiri caizse ''Vay anasını görüntüye bak be'' gibi bir tepkim olur mu :)

Rtings'e göre benim TV'nin kontrast oranı XH9077'den daha yüksek 4,700:1, puan olarak da 9,3 almış.

Başka bir incelemci ise 5,265:1 olarak ölçmüş. Fakat tv'de local dimming olmadığı için bu kadar yüksek kontrastı tam olarak kullanamadığını söylüyor.

Sony'nin kontrast oranı ise 4,267:1, local dimming ile 5,386:1 çıkmış. Puanı ise 8,6

4K görüntüde çözünürlük ve HDR nedeniyle mutlaka fark olacaktır fakat FHD'de durum nasıl olur onu merak ediyorum.

Benim TV'de 120 HZ 3D Samsung panel var. Kodu: 40A1AF0V

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Samsung 50 inch UE50TU7000UXTK televizyon ile ilgili fikirlere ihtiyacım var.Bilgisi olanlarlardan destek bekliyorum.

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Merhaba arkadaşlar . Birkaç haftadır televizyon arayışındayım. Genellikle film izlemek için kullanacağım. Futbolla ,tv yayını ile işim yok.birkaç model arasında kaldım.

Toshiba 50ua3a63dt(artısı onkyo partner,sesli komut, eksisi sürekli yanan güç ışığı ve panda panel gelme riski)

49ua9800( artısı samsung panel ,sesli komut, eksisi cof sayısı az)

55r752u (artısı auo panel eksisi tasarımı, bunu alırsam mi box da alacağım) üçünün de fiyatı birbirine yakın. amazon üzerinden almak istiyorum bütçem max 5000 tl.siz olsanız hangisini alırdınız başka bir ürün tavsiyeniz olur mu? Adem Helvacı Adem Helvacı Umut Barış Umut Barış mightythor mightythor W Winston F fikoloji

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Samurai Unforgotten

vay anasını yaw resme bak filan olmaz,dalgaya düşmesin kimse

ancak işin bir de "psikolojik" yönü vardır,şöyle ki,şimdi adam;
...ülen bir dünya para bayıldım ama gerçekten değmiş be yaw...
diye komplekse girer,hani verdi ya bir çuval para artık panel
gözüne öyle süper gelecektir...

yaw bunlara takılmayın,ister TV den ister Receiver dan isterse IPTV de v.s izle
matah bir şey bulamayacaksın! çünkü bu panellerin böyle bir upscaling başarısı
ile resmi daha iyi hale getirecek hiç bir şeyleri yoktur!

diğer yandan TV yayınlarının kalitesi ciddi kötü/vasat veya düşük v.s dir ve hiç birisi
olması gereken değerler de teknik olarak değildir!

TRT bu konuda(bazı kanalları o da)en iyisi dir ama onun patronu Devlet yaw:kiskis
teknik olarak çok iyiler ama diğerleri öyle değildir

Örnek;Uydu dan Astra 19.2 yi açarsanız ve sıkı bir de Receiver varsa eliniz de bakın bakalım
SD&HD yayın nasıl yapılıyor! ben "FHD" diye tanımlamıyorum zira yayınlar hala SD&HD dir!!!!
o FHD tanımını çakal üreticiler geçmişte yaptılar ülen neyin Fulü bu be,Araba aldın
full+full:haha

sonuç da iyi bir sizin tabirinizle FHD panel çok daha iyi çıkarır:ok
zaten gün boyu hadi hiç SD izlemiyorsun ama paso HD izliyorsun yaw,hesap ortada
işin Fizik&Matematik boyutu da ortada,bence bunlara hiç takılmayın ne görürseniz eyvallah deyin++

++

Gelelim RTings verilerine;

bunlara çok fazla güvenmeyin!
1-Rtings IPS düşmanı dır adeta!

2-Contrast değerleri kısmen palavra dır ve genel de on/off ölçüm yapıp çok daha yüksek CR oranı
bulup onu verirler ama işin gerçeğii öyle değildir ve bir süre resmi izlendik ten sonra CR değeri
düşer ve "Native" değerine gelir ve bunu da çarpıtıp her zaman CR oranı şöyle böyle derler,geçin bunları

daha pratiği şudur(yaklaşık)bu herifler hangi değeri CR olarak verirlerse bilin ki bunun %50 si kadar dır çoğu zaman
gerçek CR değeri hatta %30/40 lara kadar düşer!

Not;bir tek istisna örneğin panel FALD ise(ama harbi ve şimdikilerin Sony/Samsung dahil çok iyi değildir
bu konuda ve sadece aşırı fiyat yükselmesine sebeb oluyor!)

FALD diye kesinlikle takılmayın,böyle başarılı bir FALD olan epeyi zaman dır artık üretilmiyor!

3-Rtings de bazı değerlerin yorumları da genel de ciddi "taraflı" dır,özellikle panel IPS ise
Sony ise veya Samsung ise bu defa aşırı abartılı dır!

Neyse ki "Amerikalılar" artık uyandı da gidip yaklaşık aynı özelliklere sahip ama fiyat da ise çok kötü
tokatlayan en başta Vizio/HiSense ve TCL alıyorlar evlerine:ok

++

CR 4200/5300 v.s diye bir panel yoktur günümüz de!(Native-ANSI değeri üzerinden)
Pio bile 4bin/5bin idi!
Bir de 2012 de ki Sharp X5 14bin idi!!!
AUO Amoy 14bin idi
Sharp IGZO yaklaşık 12/14bin dir

gibi çok özel paneller dışında diğer tüm paneller(LCD) normal çalışma CR değerleri ortalama
o da FALD olursa 2500/4500 arası dır ve FALD ayarını da doğru yaparsan bu değerlere gelir!
ama her FALD bunu beceremiyor!

LCD olarak 2800/3500 arası olursa bence oldukça iyi demektir
siz üreticilerin verdikleri değerlere bakmayın onlar panelin on/off değeri dir max. olarak okunup
bu dur CR deniyor ama işin pratiği hiç de öyle değildir!

malı satmak için bazı argümanlar gerekiyor yaw,herifler bu konularda acaip uzmanlar doğrusu
her sene bir şeyler bulup bu dur bu dur v.s deyip malı gazlıyorlar!

++

"Local-dimming" aslında bir SHARP buluşu teknik dir,ancak bunu tek en başarılı yapan ise Toshiba idi!
başka da yoktur!
Sony de 2010 da denedi bence o da başarılı sayılır
LGE de denedi ve bir serisin de yine çok başarılıydı
Philips ise Sharp panel taktığı 9xx serisin de süper başarılı oldu(2010 gibi yıllr da)

ancak günümüz de FALD ların hepsi bence kısmen hikaye!

Toshiba FALD da On/Off vardır sadece;bununu ON yaparsan LD çalışır devamlı ve benim panel de 10 senedir
sorunsuz hala çalışmaktadır!
OFF yaparsan zaten panelin FALD özelliği çalışmaz ve bildiğiniz normal baclit gibi çalışır(örneğin EDGE led gibi)

şimdiki FALD larda ise on/off yerine Low/med/high var ama kısmen yine hikaye ancak ben bunu genel de
Low da ayarlıyorum,ama içerik FILM ise yeniden Contrast ve kısmen Bright ayarı yapıp LD ayarını da
Low yapmak gerkeiyor ama bu olay filmin(sahne aydınlanmasına göre) durumuna bağlı olarak her sefer
yeniden ayarlamak gerekiyor;tam doğru veya yaklaşık en doğruyu bulabilmek adına!

kısaca bugünün ne FALD ları nede resim işleme v.s sistemleri bunların hiç birisini beceremiyor!
OLED ler hariç veya kısmen hariç zira OLED lerin FILM performansı(şayet panel doğru set edilirse)
LCD ler den kat be kat iyi+doğru dur:ok

++

Bence günümüz 4K panellerin tek artısı;4K bir yayın varsa bunu açabilmesi+daha iyi bir performans vermesi dir!
HDR/DV/HDR pluslar v.s bunlar ise çok ayrı konular dır,normal bir "filimci adam" ın bunlarla ya işi olmaz ya da
bunları birer referans olarak asla kabul etmez!(HDR/DV den bahsediyorum)

adam diyor ki kısaca ...yaw ben sadece 4K izleyeceğim... iyi de babam senin izlediğin içerik acaba harbi 4k mıdır???

ama adam gidip UHD-Bluray almış da bunu izleyeceğim derse o zaman cevabım eyvallah olacaktır:ok
ancak burada da şu sıkıntı vardır,piyasa da "harbi"(çekişmiş) kaç tane BD-Film var!

TV de ki 4K denilen yayınların çoğu 1080p dir veya re-mastering içerikler dir veya içerik harbi olsun
diyelim ama bunu veren yayıncı kuruluş hangi değerle bunu sana iletiyor! ama hesap da adına 4K yayın deniyor!

TRT 4K örneğin bence bu konuda en başarılısı çünkü bit-rate değeri oldukça yüksek ama o da aslında olması gereken den
düşüktür! 25bit gibi arada 35/40 da oluyor ama genel de düşüktür iyide harbi değer min.60/80 bit olmalıdır yaw
sonra da 100/120bit lere kadar yolu vardır ama nerede bu yol acaba???

tek doğru çözüm şimdilik Bluray-disk lerdir(80/120bit) veya dosya boyutu min.80/100GB olanlar dır!

Sonuç;mecburen şimdiki panellerin neredeyse tamamı 4K olduğu için bunlardan bir şey alacaksınız
ama işin tekniğine girip de şöyle böyle v.s diye hiç uğraşmayın bir de fazla para bayılmayın bu panellere!

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
albanez albanez,
Local dimming zone'lar ile ilgili olarak, ben bölgesel karartma alanı diye çeviriyorum bu arada, bir standart var mıdır ? Tabi ki sayısı ne kadar fazlaysa o kadar iyi ama, bu çok suistimale açık bir konu sanki. 5-10 tane dizip üzerine ''local dimming = yes'' diye etiketi yapıştır. Local dimming var mı, hesapta var ama kaç tane Allah bilir.

Mesela 55XH90 serisinde 32 tane olduğu söyleniyor. Bu biraz az değil mi ? Tv ebatına göre kaç nokta karartma olmalı mesela ? Çok eskilere gitmeyelim, Pioneer, Toshiba gibi markaları geçelim çünkü burada satılmıyor; şu an Türkiye'de satılan marka ve modeller arasında Sony XH90 serisinden daha iyi yerel karartma yapabilen led tv var mı ? Atıyorum 32 nokta değil de mesela 96 nokta gibi.

A Çevrimdışı

Abiogenesis 

Yeni Üye
12 Ara 2020
13
52
albanez [IMG alt="albanez"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1453.jpg?1588232921[/IMG] albanez albanez ustam sen bu işin pirisin ...
senden bir ricam olacak eğer sana zor gelmezse rating sitesi gibi sende bu forumda adı geçen tv leri değerlendirsen bizim gibi işi bilmeyenlere çok büyük bir iyilik yaparsın.. atıyorum 55pus8505 senin değerlendirmelerine göre 90 değerdir toshiba 553a63dt 70 dir gibi.. sana büyük yük getirmezse bunu bizlere iyilik olarak yaparsan muhteşem olur.. saygılar ustam

Y Çevrimdışı

yakup canpolat

Yeni Üye
7 Tem 2021
4
34
Samsung 50 inch UE50TU7000UXTK televizyon ile ilgili fikirlere ihtiyacım var. Bilgisi olanlarlardan destek bekliyorum.
Hocam işin uzamı değilim, uzun süreden beri tv araştırmaktayım oradan edindiğim bilgilere göre söylüyorum. tu7000 serisini pek tavsiye etmiyorlar. Ben de alacaktım vaz geçtim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez,
Local dimming zone'lar ile ilgili olarak, ben bölgesel karartma alanı diye çeviriyorum bu arada, bir standart var mıdır ? Tabi ki sayısı ne kadar fazlaysa o kadar iyi ama, bu çok suistimale açık bir konu sanki. 5-10 tane dizip üzerine ''local dimming = yes'' diye etiketi yapıştır. Local dimming var mı, hesapta var ama kaç tane Allah bilir.

Mesela 55XH90 serisinde 32 tane olduğu söyleniyor. Bu biraz az değil mi ? Tv ebatına göre kaç nokta karartma olmalı mesela ? Çok eskilere gitmeyelim, Pioneer, Toshiba gibi markaları geçelim çünkü burada satılmıyor; şu an Türkiye'de satılan marka ve modeller arasında Sony XH90 serisinden daha iyi yerel karartma yapabilen led tv var mı ? Atıyorum 32 nokta değil de mesela 96 nokta gibi.
mesele cluster/led sayısı değildir

örneğin teknik olarak 64 tane olursa 32 olandan daha iyi de denilemiyor! ama normal de öyle olması gerekiyor

baclit sisteminin resmin o andaki ve takip eden her resim karesinde bunu tam stabil bir şekilde yapmasına
Local-dimming diyoruz ama bunu tam yapamıyorlar!

sonuç da 60 tane daha iyidir 32 tane olursa zayıf kalır... gibi bir tanımlama da yerine oturmuyor

sen şimdiki panelleri salla geç bunların hiç birisi gerçek bir LD işlemi yapamıyorlar ve en azından
FALD denen bazı paneller adeta dökülüyor özellikle "blooming" de!! ulan bu panel de hani bilmem kaç tane
bölge vardı+bilmem kaç yüz/bin tane de led vardı o zaman bu nasıl iş yahu panel hala blooming den
dökülüyor diye soruyorlar veya "panel banding" de oluyor,bu nasıl FALD panel böyle deniliyor sonra:hmm

"mini-LED" de bana göre bir artı sağlıyamadı gibi görünüyor!

"Blooming" konusun da ben Sony leri Samsung dan biraz daha iyi biliyorum ama örneğin TCL bu konuda çok kötü
HiSense de bence kötü,Vizio da kötü....
IPS li HiEnd FALD paneller(LGE)bence en başarılısı olarak görüyorum!

bağlarsam olayı "FALD" diye yola çıkıp da,her şeyi 10 numara yapıyor/yapacak diye bir şey yok!
sadece çok fazla para bayılırsın ama biraz daha iyi performans alırsın buna karşın
++

Sony ye gelirsem,geçmişten beri bunlar hemen her yıl(2010 dan itibaren)FALD serilerini yaptılar
ve kötünün iyisi olarak yine de günümüz de bu konuda en iyisi Sony dir++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez [IMG alt="albanez"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1453.jpg?1588232921[/IMG] albanez albanez ustam sen bu işin pirisin ...
senden bir ricam olacak eğer sana zor gelmezse rating sitesi gibi sende bu forumda adı geçen tv leri değerlendirsen bizim gibi işi bilmeyenlere çok büyük bir iyilik yaparsın.. atıyorum 55pus8505 senin değerlendirmelerine göre 90 değerdir toshiba 553a63dt 70 dir gibi.. sana büyük yük getirmezse bunu bizlere iyilik olarak yaparsan muhteşem olur.. saygılar ustam
bunu yapacak elimde böyle bir sistem yoktur,kaldıki onlar da bana göre zaten çok "eksik" yapıyorlar+ekledikleri yorumlar
v.s ise bana göre tam kafa karıştırıcı veya IPS leri örneğin kafadan gebertiyorlar adeta ama yok böyle bir şey yaw

diğer yandan bana göre hiç gereksiz bunlar,zira kafanız o zaman tam karışır,hiç içinden çıkamazsınız

laf aramızda 8505 serisi de benden en fazla 60 alır o kadar,hatta onu bile alamaz ya:hoba1

Geri
Üst Alt