P Çevrimdışı

piyanist88

Yeni Üye
7 Eyl 2021
3
38
Herkese merhaba ben bundan 7 ay önce samsung 65tu8500 serili tv aldım ve ışık sızmasından dolayı Tüketici H.H. kararı ile iade ettim.Şimdi baktığım modeller
Philips 65pus8505 (ışık sızması-panel açıklığı-sistemde kaasma vb...)
Samsung 55Q80T (hareketli sahnelerde titreme özelliklede futbol maçlarında topun aşırı titremesi)
Sony XH9096 (Köşelerde kararma)

Soylemek istediğim lutfen bildiğiniz sorunsuz evde güzelce kullanabileceğim adam gibi bir model varsa yardımcı olmanız.Şimdiden herkese teşekkürler...

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
Herkese merhaba ben bundan 7 ay önce samsung 65tu8500 serili tv aldım ve ışık sızmasından dolayı Tüketici H.H. kararı ile iade ettim.Şimdi baktığım modeller
Philips 65pus8505 (ışık sızması-panel açıklığı-sistemde kaasma vb...)
Samsung 55Q80T (hareketli sahnelerde titreme özelliklede futbol maçlarında topun aşırı titremesi)
Sony XH9096 (Köşelerde kararma)

Soylemek istediğim lutfen bildiğiniz sorunsuz evde güzelce kullanabileceğim adam gibi bir model varsa yardımcı olmanız.Şimdiden herkese teşekkürler...
Q80T'de titreme olacağını zannetmiyorum. Bende de eski model bir samsung var, öyle bir problem ile karşılaşmadım. Belki motion ayarlarından düzeltilebilir.

Ben Samsung veya Sony'den birini almanızı öneririm. Parlaklık ön plandaysa Samsung, diğer konularda bence Sony.

T Çevrimdışı

trmp1959

Yeni Üye
2 Ağu 2021
10
39
Ya abi hayretle medeni tartışmanızı cahil cahil izliyorum ? bu cahile teknik bilginizle bir yardım edin . 5500tl bütçe var, tv box cihazım var . tv , film ileride belki Ps ile kullanırım .Hangi marka model alayım . ( ambilight hoşuma gitmedi desem yalan olur , ama tek philipste varmış sanırım)
Benimde ambilight çok hoşuma gidiyor ama tv nin sorunlu çıkma olasılığı beni korkutuyor. Amazonda alsam ama sorun çıkarsa daha mı kolay iade edilir.
Bu riske değer mi?
Daha sorunsuz bir ürün mü alsam
aklıma deli sorular.
yardımlarınızı bekliyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Ya abi hayretle medeni tartışmanızı cahil cahil izliyorum ? bu cahile teknik bilginizle bir yardım edin . 5500tl bütçe var, tv box cihazım var . tv , film ileride belki Ps ile kullanırım .Hangi marka model alayım . ( ambilight hoşuma gitmedi desem yalan olur , ama tek philipste varmış sanırım)
Philips 50"/8505(2020 model) ama mağazaya gittiğin de ....abi 2021 modeller geldi,sana onu verelim....
derlerse "yeme"!

8505 de ucuz yollu bulursan al! bence bu KUR larla sıfırının ederi 5/5,5 kağıt dır fazlasını verme(50" den bahsediyorum sadece)
madem BOX da kullanıyorsan,bu da çok iyi bir artıdır senin için

"Ambilight" ben de hep kapalıdır,hiç sevmedim böyle Pavyon işi uygulamaları yaw:kiskis

Servisi saç baş yoldurabilir! ama hangisi yoldurmaz ki??? VESTEL bu konuda bir tek ayrıcalıklı olanıdır
ama gerisi hepsi moktan!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
sanırım bir de şu var,belki "Amazon" biraz daha pahalı ama değişim de herifler hiç arıza çıkartmıyorlar
yani sallıyorsun geriye aynen!

şunu da asla unutmayın;önce "ŞANS" satın alıyorsunuz,gerisi zaten hikaye dir!

yok o firma dandik yok bu üretici kötü v.s v.s bunların alayını sallayın geçin!
hele hele FORUM lara girip de,oralarda ki bir dünya sallama laflara bakarak
aman haaa tesir altında kalmayın!

T Çevrimdışı

trmp1959

Yeni Üye
2 Ağu 2021
10
39
Philips 50"/8505(2020 model) ama mağazaya gittiğin de ....abi 2021 modeller geldi,sana onu verelim....
derlerse "yeme"!

8505 de ucuz yollu bulursan al! bence bu KUR larla sıfırının ederi 5/5,5 kağıt dır fazlasını verme(50" den bahsediyorum sadece)

"Ambilight" ben de hep kapalıdır,hiç sevmedim böyle Pavyon işi uygulamaları yaw:kiskis

Servisi saç baş yoldurabilir! ama hangisi yoldurmaz ki??? VESTEL bu konuda bir tek ayrıcalıklı olanıdır
ama gerisi hepsi moktan!
Hocam bu üründür değil mi 2020 modeli

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Samurai Unforgotten

-"Salon" resmini gördüm(şayet paneli buraya koyacaksan) ama o tepede ki Avize işi bozuyor
bak seni uyarayım onu,akşam kapatacaksın ve TV nin karşı tarafına her iki köşeye veya bir köşeye "Lambader"
koyup onunla aydınma yapacaksın!

tepeden Avizeli izleme de;o düzen de bir panel den verim alamazsın!
zaten Contrast lar çok kötü/kötü ve uyumlu bir baclit de bu durum da yapılamayacağı için panelin resim
kalitesi ciddi düşer!

Not;bazıları Lambader leri TV nin yanına veya yan-arkasına koyuyorlar ki bu da küllüm YALNIŞ:hayir
kısaca sen hiç bir şekilde lamba/lambader v.s görmeyeceksin oıturduğun yerden
ışık başının arkasından yükselecek veya direk tavan da yansıyacak v.s

yani gözleri bir şekilde böyle "aldatıyoruz"

Ancak evde Hanım faktörü sebebiyle çoğu insan bunu yapamıyor,hemen isyan çıkıyor evde!

Paneller bence kısaca dandik bir şekilde;o zaman ne yapacağız;GÖZ organımızı aldatma yoluna gideceğiz ki
insan gözü hemen zaten aldanıyor bu durumda!

Ama Hanımlar işi bozuyor bu arada,bu ne yaw salon kapkaranlık oldu derler veya biz bu Avizeyi haybeyemi aldık derler:haha

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam bu üründür değil mi 2020 modeli
evet+

2020 model olan budur 2021 model olanı ise 8506 dır
o fiyat bence bugüne göre normal sayılabilir,örneğin ben geçen sene Vatan dan Ağustos
son günlerin de 5,6 kağıda almıştım,dediğim gibi 5/5,5 kağıt bence normal dir

ama TV öyle abartılacak uçan kaçan v.s bir şey de değildir! dalgaya düşmesin hiç kimse şimdi
baktınız sorun var,salla gitsin geriye nasılsa Amazon/TR bu konuda iyi veya sorun çıkartmıyor
ki bu da benim değil ama başında geçenlerin lafıdır,yani onların yalancısıyım ben

8505 serisi için ayrıca mightythor mightythor açtığı özel bir başlığı vardır,direk onu bulup oradan takip edin
ne nedir v.s diye,ben her bir şeyini orada yazmıştım diye hatırlıyorum geçen sene

kendim kullanıyorum diye gaz vermediğim gibi bir alay da laf etmiştim,bir tek küfür etmedim yaw:kiskis
yani dalgaya düşmeyin,hala da bir çok yerine küfür ediyorum ama bu paneller şimdi böyle artık ne yazık ki

E Çevrimdışı

erhankilic0660

Yeni Üye
23 Haz 2019
29
31
derlerse "yeme"!

ama gerisi hepsi moktan!
Teşekkür ederim abi cevabın için, zaten bir önceki tv’miz 4K axen 55 inç curved modeldi. Ondan memnunduk artık özellikleri iyi kötü anlamadığımızdan işimizi görüyordu. Bu 50inc ambilightlı Philips i takip ediyordum alayım bari , son olarak bu panel önden amerika arkadan Amerika film repliği gibi önden güzel yandan bakınca soluyor mu ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
Samurai Unforgotten

-"Salon" resmini gördüm(şayet paneli buraya koyacaksan) ama o tepede ki Avize işi bozuyor
bak seni uyarayım onu,akşam kapatacaksın ve TV nin karşı tarafına her iki köşeye veya bir köşeye "Lambader"
koyup onunla aydınma yapacaksın!

tepeden Avizeli izleme de;o düzen de bir panel den verim alamazsın!
zaten Contrast lar çok kötü/kötü ve uyumlu bir baclit de bu durum da yapılamayacağı için panelin resim
kalitesi ciddi düşer!

Not;bazıları Lambader leri TV nin yanına veya yan-arkasına koyuyorlar ki bu da küllüm YALNIŞ:hayir
kısaca sen hiç bir şekilde lamba/lambader v.s görmeyeceksin oıturduğun yerden
ışık başının arkasından yükselecek veya direk tavan da yansıyacak v.s

yani gözleri bir şekilde böyle "aldatıyoruz"

Ancak evde Hanım faktörü sebebiyle çoğu insan bunu yapamıyor,hemen isyan çıkıyor evde!

Paneller bence kısaca dandik bir şekilde;o zaman ne yapacağız;GÖZ organımızı aldatma yoluna gideceğiz ki
insan gözü hemen zaten aldanıyor bu durumda!

Ama Hanımlar işi bozuyor bu arada,bu ne yaw salon kapkaranlık oldu derler veya biz bu Avizeyi haybeyemi aldık derler:haha
Salonda otururken genelde ışıklar kapalı oluyor, hele ben Netflix falan izliyorsam 100% kapalı. Tuz lambası kullanıyordum ama sürekli ampülü bozuluyor, bir tane lambader alıcaz.

Şans işi diyorsun ya bu iş aynen öyle. Şu an kullandığımız Semsang 6400 çok iyi çıktı; ne ışık sızması, ne banding ne başka bir şey. Ama işte bir misafir geldiğinde uzakta oturan kişinin dürbün takması gerekebiliyor tv'yi görmek için :) Fayda maliyet oranına baktığımda tv gerçekten hakkını verdi, 7 yılda 19.000 saate yakın izlemişiz. Şansımıza Samsung panel gelmiş, bir de AUO panel gelseymiş büyük ihtimalle siyahlar ve kontrast daha iyi olacaktı;

Mesela salondaki masaya dünya kadar para verdik toplasan senede 5 kere yemek yenmiyordur. Fayda/maliyet oranına göre israf :)

Mesela aşağıdaki de bilgisayarda kullandığım monitör. Yok 165 hz, free sync, zart sync her şey var fakat çerçeveyi ince yapalım derken pavyon gibi yapmışlar, her yerden ışık sızıyor.
Asus_tam_parlak9817b286aa3ceb5c.jpg

O Çevrimdışı

okpolbol

Yeni Üye
7 Eyl 2021
12
28
Ben xh9096 yı az önce amazondan sipariş geçtim dayı darısı başına :)
Ben de teknosadan xh9096yı sipariş ettim. Şimdi ne yapmalıyız illa servis mi gelip kurmak zorunda garanti için servisi arayıp randevu mu almalıyız nasıl yürüyor bu işler bilen yardımcı olabilir mi

M Çevrimdışı

Mehmet1616

Yeni Üye
20 Eyl 2018
6
40
Ben de teknosadan xh9096yı sipariş ettim. Şimdi ne yapmalıyız illa servis mi gelip kurmak zorunda garanti için servisi arayıp randevu mu almalıyız nasıl yürüyor bu işler bilen yardımcı olabilir mi
Evet servis kuracak ürün elinize ulaştımı servisi arayın kurulum için gelirler aksi takdirde siz kurarsınız cihaz garanti dışı kalır

Geri
Üst Alt