O Çevrimdışı

okpolbol

Yeni Üye
7 Eyl 2021
12
28
Bana göre TU7000 ile XH9096 arasında uçurum var, Sony çok önde. Tabi daha tecrübeli arkadaşlar ne düşünür bilemem, benim şahsi görüşüm ki evimde şu an tv olarak Samsung kullanıyorum :)

Kağıt üzerindeki farkları sıralayayım, gerçekteki performanslarını bilemiyorum. Dediğim gibi ikisini de kullanmış olan varsa yorum yapabilir.

- TU7000 kenar aydınlatma / Sony full array direkt led + local dimming
- TU7000 60 hz / Sony 120 hz panel
- TU7000 8 bit + frc / Sony native 10 bit panel
- TU7000 max. parlaklık 240 nit / Sony max parlaklık 700 civarı
- TU7000 HDMI 2.0 / Sony HDMI 2.1

Açıkçası sanki TU7000 hiç 9096'nın dengi değil gibi.
İkisini kıyaslamıyorum ben zaten sadece şunu düşündüm sorun çıkma riskine karşılık gidip en uygun samsung tu7000 mi alsam yoksa biraz daha para koyup iyi bir sony mi alsam. 2 gündür araştırıyorum ürün ve sonuç bulamadım gönül rahatlığıyla alamıyorum yani ne yapacağımı şaşırdım

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
İkisini kıyaslamıyorum ben zaten sadece şunu düşündüm sorun çıkma riskine karşılık gidip en uygun samsung tu7000 mi alsam yoksa biraz daha para koyup iyi bir sony mi alsam. 2 gündür araştırıyorum ürün ve sonuç bulamadım gönül rahatlığıyla alamıyorum yani ne yapacağımı şaşırdım
Ben olsam TU7000 almazdım. Siz 2 gündür araştırıyorsunuz, ben haftalardır araştırıyorum :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
tek mantıklı gelen sony 55xh9096 sanki? çözemedim
Evet hocam, tek mantıklısı bu. 9096 veya 9077 alabilirsiniz, ikisi de aynı tv. 96 olan siyah 77 olan gri çerçeveli. Bütçe müsaitse boşuna alternatif arayıp kendinizi yormayın derim. Ben bulamadım, bulan varsa beni de aydınlatsın :)

O Çevrimdışı

okpolbol

Yeni Üye
7 Eyl 2021
12
28
Evet hocam, tek mantıklısı bu. 9096 veya 9077 alabilirsiniz, ikisi de aynı tv. 96 olan siyah 77 olan gri çerçeveli. Bütçe müsaitse boşuna alternatif arayıp kendinizi yormayın derim. Ben bulamadım, bulan varsa beni de aydınlatsın :)
Şuan teknosa da sepette %7 indirim var. 2 gün süresi var sanırım bunu değerlendireceğim yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum teşekkürler

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
Şuan teknosa da sepette %7 indirim var. 2 gün süresi var sanırım bunu değerlendireceğim yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum teşekkürler
Ben de duruma göre teknosa'dan çekebilirim 9.300'e. Dikkat edeceğimiz nokta alacağımız ürünün teşhir ürünü olmaması. Kurulum yaptıktan sonra servis menüsüne girip kaç saat kullanıldığına bakmamız gerekli.

Buradan tv'nin son 6 ay/1 yıldaki fiyat grafiğine bakabilirsiniz, daha da iner mi bilmiyorum.

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Ben de duruma göre teknosa'dan çekebilirim 9.300'e. Dikkat edeceğimiz nokta alacağımız ürünün teşhir ürünü olmaması. Kurulum yaptıktan sonra servis menüsüne girip kaç saat kullanıldığına bakmamız gerekli.

Buradan tv'nin son 6 ay/1 yıldaki fiyat grafiğine bakabilirsiniz, daha da iner mi bilmiyorum.
İki ayda % 25 zam görmüş bir ürünü asla almam... Üstelik kurda artış olmamışken...

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
K Çevrimdışı

karakis

Yeni Üye
6 Eyl 2021
11
27
9000 TL ye sıfır kapalı kutu Sony 55 XH9096 alsam bu fiyata alabileceğim en iyi ürün olur beni uzun süre üzmez diyebilir miyiz

Yoksa 6800 liraya Philips 58PUS8505 almayı düşünüyorum
55Q70T iade edip 55XH9096 kullanan biri olarak her sorunuzu yanıtlayabilirim. Bu listede Q70T modeli XH9096 modelinin ancak getir götürünü yapabilir.Aynı kategoride değil kesinlikle. Diğer modelleri bilemiyorum, üstadlar yorumlayabilir.

Son düzenleme:
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Haklılık payın var ama benim derdim gerekirse 1k fazla olsun ama başım ağrımasın. 8-9k ya tv alıp sorun yaşamak istemiyorum

Size hiç kimse şu modeli al, sorun yaşamazsın diyemez. Hele bu servis yaklaşımlarıyla hiç diyemez. Burada üstadların söylediği en önemli şey parayı fazla vereyim, sorun çıkmasın, yıllarca kullanayım diye bir olay yok. Böyle bir olay yok. Parası fazla olanın özelliği fazla olduğu ve bilmem ne markası olduğu için fiyatı fazla. İsim satan var, işinize yaramayacak özellik satan var. Yine diyorum Adem abinin markalar serisini mutlaka izleyin. Albenez ustanın yorumlarını okuyun. Bu insanlar kağıt üstünde yazan janjanlı terimlerin aslını astarını bilen insanlar. İşinize yarar yaramaz bize anlatıyorlar. O yüzden diyorum ki gidin görün, test edin, gözünüze iyi gelen en uygun fiyatlı tv yi alın. Gözünüzün beğendiklerinden servisi daha insancıl yaklaşanı seçin. Otomobil almıyorsunuz tv alıyorsunuz. Parası fazla olan daha sağlam, servis hizmeti mükemmel demek değil.

Geri
Üst Alt