RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Merhaba 3 tv arasında kaldım. 1-2 gün içinde televizyon işini çözmem lazım yardımcı olur musunuz?

VESTEL 55ua9800

VESTEL 58ua9600

Grundig 55 GFU 7850 B

Fiyatları hemen hemen aynı. Film,dizi ve anime izlemek için alacağım. eksileriyle artıları ile hangisini almalıyım ufaktan tiyo verebilecek varsa çok müteşekkir olurum.

Grundiği bilmiyorum ama 9800 9600 den bir tık daha üstte... Öbürünün de ekran büyüklüğü var. O yüzden yaklaşık fiyattalar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Anladım hocam, nedense ürünler ülkelere göre farklılık gösteriyor. Sony'nin çok meşhur bir kulaklığı var mesela HW700 diye. Herkes bunun Japon versiyonunu satın almak istiyor.

Bence göze zarar veren şey panelden öte yüksek parlaklık ve mavi ışık. Ben kullanım amacıma göre sürekli ayarları değiştiriyorum. Monitör başında ofis işleri yapacaksam mavi ışık filtresini en son seviyeye alıyorum, parlaklığı ortam ışığına göre 40, 50'lere kadar düşürüyorum, renk sıcaklığını arttırmak için f.lux programını kullanıyorum. Oyun oynayacaksam oyun moduna alıp parlaklığı yükseltiyorum. Film izleyeceksem yine film moduna alıp parlaklığı kısıyorum ortama göre. Son 1 yıldır gözümle çok sorun yaşadığım için beni rahatsız eden daha çok parlaklık diyebilirim. Kornea'da kızarıklık oluyor ve göz yorgunluğu yaşıyorum. Doktor kontrolünde damla kullanıyorum mecburen. Sırf bunun için özel gözlük aldım. Çok işe yaramıyor fakat en azında parlamayı bir miktar engelliyor.

Oled ekran çok güzel fakat oyun oynamak için bana biraz karanlık geldi. Film harika olur. Ben yine de 3 yıldan sonra oled'in sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum.

Benim televizyonda bile örneğin netflix'te filmi durdurup 10 dk bekletirsem görüntü tutulumu oluyor. 2014 model Samsung kullanıyorum (UE40H6470AS). 4K merakım var fakat sizin yorumlarınızı okuduktan sonra alasım gelmiyor hiç. Kendime uygun TV olarak Sony XH9096 dışında bir alternatif bulamadım. Maalesef ne hikmetse onun fiyatı da nerdeyse hergün değişiyor.

Gigabyte'ın 43 FV43U monitörü hakkında ne düşünüyorsunuz ? 8 bit + FRC olması dışında ben bir eksi göremedim. Şeytan diyor 9096'ya vereceğin paraya al bu monitörü hem tv hem monitör olarak kullan.
öncelikle GÖZ sorunu olan veya kimileri de farkın da bile olmadan bu sorunları oluyor ve de en çok ortaya çıktığı
yer de Monitör ve özellikle de LCD-TV lerdir(PDP ler pek çıkarmaz veya çok az çıkarır v.s)

da hassas olan gözler de ise bu sorunlar çok daha çabuk ortaya çıkmaktadır,ancak çoğu insan hayli zaman geçtikden
sonra bunları anlıyor+"yaş faktörü" de bir etken dir!

en doğrusu aslında senin de yaptığın gibi çoğu işlemler için paneli bir şekilde yeniden ayarlamak dır!

++

OLED uzun ömürlü değildir!
sanırım kimileri hala CRT ve hatta LCD devrin de kalmış olabilirler ama OLED ler "ömür" bazında
daha çok "kullanım şekli"+özellikle "kullanım saati" ile ilgili dir!!!

yine büyük çoğunluk örneğin OLED için;bunu alırım 10 sene gider yok 8 sene başımı ağrıtmaz v.s
gibi bir düşüncesi olabiliyor ama yok böyle bir şey ve direk asıl sorun "kullanım saati" ile ilgilidir!
yalnış kullanım da özellikle ilk 2/3bin saat de bir şekil de sıkıntı oluşmaya başlıyor!
daha önce de bahsettiğim

1-"screen-uniformity"
2-buna bağlı olarak "grey-uniformity"

düzeni bozulmakta dır biz buna teknik olarak "yanma" diyoruz ama yine teknik olarak o genel bildiğimiz
burn-in vari bir yanma dan bahsetmiyorum

bütün bu çoğu teknik işlemler,kullanıcılar tarafın da yalnış anlaşılmaktadır buna bir de FORUM denen
mekanlar daki kasıtlı-bilgisiz ve de bilinçsiz bir alay sözüm ona "yorumlar" da eklenince ortaya bir OLED Kaosu
çıkmakta dır!

++
genel de bir panel de "uniformity" bozukluğu olması(aşırı değilse tabiki)veya en azından insan gözünün
görebileceği hatta algı bile yapabilecek bir seviye de değilse uniformity sorunu da o kullanıcıyı
rahatsız etmeyecektir! böylelikle panelini daha bir kaç yıl sorunsuz kullanabilecektir
ama bu süre de tabi ki bir 10 sene değildir veya 15 sene hiç değildir gibi!

ANCAK bu panel(OLED) "Monitör" olarak kesinlikle kullanılamaz!!!

input-LAG/retention çok düşük olmasına rağmen;ben kesinlikle "Gaming" için de tavsiye etmiyorum!

OLED kullanımı oldukça dikkat isteyen bir panel türüdür ve buna uygun davranmayan kişiler bence yine
uzak dursun OLED ler den ve de bu şekilde özellikle dikkat edilmeden bir OLED kullanımı normal ömründen
çok daha kısa süre de sizlere sorun çıkaracaklardır!

Kanal Logo ları bile sıkıntıdır uzun saatler aynı kanal da kalınırsa!

kısaca görüntü kalitesi mükemmel olsa bile;ciddi kullanım hassasiyeti gerektirmekte dir

ve de en sonun da ciddi pahalı bu meretler!

++

"Karanlık" buluyorum veya bu şekilde bir panelin aydınlanma sistemi ile ilgili olarak bu düşüncelere
sahip insanlar kesinlikle OLED den uzak dursunlar!

ABL seviyesini veya sürekli baclit sistemini yükseltmek sadece bu panele zarar verir!!!

OLED ile her "içerik" de istenen kalite de çoğu insana bir göz zevki vermez! bazı insanlar OLED
en iyisi veya en kalitelisi veya en iyi görüntü bundan diyerek alıp sonra ...bu mu yaw OLED... diyor!

Benim burada ki şahsi yorumum ise;ben özellikle "FILM" izlemek için OLED alırım veya bir tek
burada ki referansına bakarım gerisi hikaye benim açım dan,ama her insan böyle değil dir!

Bana OLED alıp çok ulaşan insan oluyor;hepsinin ortak sorunu malum bazı sıkıntıları oluyor özellikle
...abi çok karanlık... diyorlar!

ben ise on-bin defa yazdım bütün bu sıkıntıları hiç usanmadan!

bu arada "karanlık" filan da değildir;tam doğru FILM(24fps 720/1080/2160) resim veriyor!
110/120-130/140cm/m2(candela)+mükemmel Contrast oranları=tam bir Sinema/PJ keyfi veriyor
ama çoğu kişi bu ayarları beğenmiyor... ona da bir şey diyemem,"zevkler-ve renkler" meselesi
ortaya çıkıp,saygı göstermek gerekiyor
++

OLED paneli alıp da "all-in-one" yaparım diyen varsa hiç böyle bir şey düşünmesin,ama keyfi bilir
tabiki...
ülen dünyanın parasını bayıldım tabi ki her bir şeyi yapacağım diyen varsa ona da bir şey diyemem:kiskis
baba,keyif senin para senin yaw
güle-güle kullan o zaman

++

Ancak bazı üreticiler;

>240Hz OLED panel ürettiler(SkyWorth/Çin li) normal de şu anda hepsi 120Hz dir
>12-bit çalışması devam ediyor(SkyWorth ve Panasonic)
>NIT olarak 1000 ve üstü çalışması devam ediyor(LGD/SkyWorth/Panasonic)

kısaca özellikle "karanlık" bulunan OLED paneller için bir kaç yıldır çalışmalar devam ediyor
ancak kimse ömür/yanma konusun da henüz bahsetmiyor,o ne alem de,bir bilgi yok
ama tahminim böyle bir bilgi var ama bu da açıklanmayacak!

yakında 1000/1500NIT lik OLED paneller çıkabilir ama fiyatı da uçuk-kaçık olacak elbette!

toparlarsam,bütün bunlar ve daha bazı yazmadıklarım ışığında; ...yaw bunlar beni açmaz ne işim var benim
OLED panel de... diyorsanız aynen bence de uzak durun OLED ler den,LCD ye devam edin

++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
...Benim televizyonda bile örneğin netflix'te filmi durdurup 10 dk bekletirsem görüntü tutulumu oluyor...

ancak bu durum direk TV ile ilgili değildir!

Not;TV lerin içindeki ister Android ister başka bir sistem Smart v.s olursa bu dedikleriniz olur/olacaktır!
basit tavsiyem en azından bu tür işlemler için BOX kullanınız!

3-kuruşluk bir BOX bile TV lerin yaptığı ve bahsettiğiniz işleri çok daha stabil ve de hızlı yapabilmekte dir!

millet takılmış panelin SMART işlerine yaw,iyi de için deki destekleyici sistemi nedir nasıldır kimse düşünmüyor bile
ve de "kötüdür"!

++

örneğin ben bütün bu atraksiyonları yıllar dır hep BOX lar ile yapıyorum,arada panelin Smart(örneğin bendeki şu anda
Android ve bana göre "dandik" bir sistemi var)ve de sadece arada test yapmak için kullanırım onun haricinde Youtube
bile açmam...

KODI yüklerim ve bazı denemeler yapıyorum;ama cıvıtıyor tabiki!

örnek;Kodi>>Addons(örneğin "SEREN" olsun bu uygulama) 80/100Gb arası ve çok yüksek bit-rate li
FILM ler vardır(2160p)bunları açıyorum ve sorunsuz izliyorum! ve ayarlardan Film için max.boyut 100GB
seçiyorum ama bunu TV den seçersem hayat da açamıyor! donup kalıyor meret!

not;Internet hızım SuperOnLine-Fiber 100Mb dir

50Gb lik Filmleri bile zor açıyor veya hiç açamıyor!

gelelim,örneğin 80/90Gb lık filmin ileri-geri sarma işine;TV resmen bayılıp kasıyor ve reset atıyor yaw
BOX ise banamısın demiyor:hoba1

Not bu durum örneğin panelin Browser ı üzerinden şu RUS ların çakma FILM sitelerinden(hesap da 1080p görünüyor ama
ya 720 dir ya da 540 dır o film!!)izlerken de aynı durum söz konusudur,ileri-germe de sıkıntı verir ki normal bu filmlerinde
dosya boyutları ve bit-rate değerleri de çok düşük dür! bu rağmen TV ler yine su koyveriyor çoğunlukla

Internet+Browser dan adam gibi FILM veren site pek yok,paso RUS ların(zaten bu işin tamamı onlarda laf aramızda)
hatta Amerikalılar da bunlar veriyor yaw:haha)

++

panel de her bir numarayı yapan adam varsa lafım onlara değil tabiki!
bir de bu işi adma gibi dediğimiz tam olması gereken durumu vardır ben bunu da dile getirdim

yoksa alt komşum gibi;adam sabaha kadar FILM izliyor Samsung 65lik panel den Browser dan açıyor
bak abi ne biçim FHD/UHD filmler var diyor ve ona bunlar süpermiş yaw:haha
çok kötü resme bile adam süper diyebiliyor!

++

KODI kurun+paralı Alldebrid/RealDebrid premium üyeliği alın(pahalı değildir)
Bazı güzel Addons lar var KODI uygulaması için,örneğin

-Seren
-The Oath
-The Boys
-Shadow
-The Crew
-4K
-Asgard

gibi daha çok fazla var,ama çoğun da filmler/diziler yaklaşık aynıdır,benim şimdilik favorim
Seren dir,örneğin dün akşam 85GB lık bir film izledim(2160p)sorunsuz donmadan,takılmadan

not;ancak genel de bu tip izlemeler de şöyle bir sorun çıkıyor,Server da Trafik aşırı yoğunsa film donar!
örneğin Internet hızınız 25Mb ise bunu yemez,hiç uğraşmayın,35Mb ise yine yemiyor! hatta 50Mb bile
çoğu kere yemiyor(Download için 5/6Mb/Sn hızı yetersiz kalıyor) min 10/12Mb istiyor bunun için bu da
"100MB" lik bir Internet tarifeniz olmasını gerektirmekte dir hatta bazen duruma göre 100Mb de yemiyor!
150/200Mb de sorun yok veya 500Mb/1GB yine sorun olmaz!

SuperOnline Fiber-100Mb hemen bütün işlemleri yapar belki arada çok az donabilir
ama buna karşılık panelin de hakkını vermiş olursunuz:ok

örneğin UHD/2160p-60/80Mbit-80/100GB dosya boyutunu sorunsuz açarsınız!
RUS lar burada çoğunlukla Bluray/2kFHD veya 4kUHD olarak komple tüm dosyayı yüklüyorlar
rip mip filan yapmadan direk Bluray den veriyorlar!

"Beleş" tarife den aynı filmi tabiki izlersiniz ama dosya boyutu 1Gb veya 850MB veya 3/5GB filan
o da takılma filan olmazsa,bence en azından yine TV nin Browserı üzerinden izlemeniz den daha iyidir

++

Ben TR de Sony hiç düşünmem bile,ancak tabi ki bu dediğin model veya buna yakın bazı modeller güzel
TV ler,parayı basma v.s sorunu yoksa alabilirsin,TR de Samsung u daha çok tercih ediyorum

not; ancak bu panelleri alıp da yok AVI yi açmıyor yok VC-1 açmıyor yok onu açmadı bunu açmadı v.s diyorsan
bence bunları da düşün,eski model Samsung lar her şeyi açardı ama lisans durumu sebebiyle artık açamıyor!

Samsung/Sony aşırı pahalı herifler MARKA satıyor!
LGE de yaklaşık aynı mok dur,o da MARKA satıyor bunlar benden uzak dursunlar
TPV(Philips)hemen hemen aynı mok ve en üst serileri hak etmediği kadar pahalı dır

işin bu kısmı artık kullanıcıya kalıyor

++

Hem Monitör hem TV v.s bunlar bana doğru veya anlamlı laflar olarak gelmiyor,ama onu da bir şekilde
bunu da yapsn idare eder beni diyen adam varsa o zaman tabiki alabilir hem de fazla para bayılma dan
artık absürt rakamlara alınabilecek bence bir panel yok,zaten laf aramızda böyle bir MARKA da yok!
yani makul/ucuz rakamlara bir şeyler alıp bir kaç sene götürsün yeter.... günlere geldik

Mercedes/Volvo/Range-Rover/BMW filan gibi harbi den MARKA bir Araba alacaksınız buna lafım olamaz
ama TV ler tam bir para tuzağı yaw,hiç kişmse gaza caza gelmesin bunlar için:hayir

Senin elin belli ki ya rahat değil ya da elin rahat ama kafan hiç rahat değil!
o zaman hiç düşünme o Monitörü al+
ancak panel VA olduğu için bundan dolayı sıkıntı çıkarırmı bilemem(Gaming de)
veya IPS olmaması sebebiyle "desktop" işlemlerinde nasıldır bu da soru işareti gibi!

43 ebat olarak da ufak sayılmaz Gaming de bence çok iyi olur ama büyük ekran isteyen işlemler de
örneğin FILM de tabiki çok bir tat veremez ama çoğu insanı da resim kalitesi şayet iyi olursa uygun
izleme masefesinden bence yine güzel gider,ancak fiyatı çok pahalı!
"değermi" sorusu sana kalıyor

Bu tip panelleri TV ler ile mukayese etmek veya her ikisi arasında kalıyorsan o zaman da "TV" almayı tercih et!
Sony 55x9 serisi ile bu monitör fiyatları nedir peki?

not;"10-bit" olayını bence artık unutmaya başlayın! zira panel ana üreticileri işin mokunu çıkardılar
maliyet adı altında bir sürü atraksiyon yapıyorlar gerçek 10-bit ciddi pahalı artık

Monitörler de ise bence böyle üst seviye paneller de 8bit olayına fazla takılmayın zaten ebat da
ufak olduğu için örneğin TV olarak bir 43 veya 48 veya 50 olayı gibi düşünmeyin,TV ler de bu durum
kötü falso verirken ufak ebat monitörler de resim kalitesi çok iyi veya çok çok daha iyidir(örneğin IPS de)

Bence VA/43"-8bit/1000NIT bu panel de bir TV ye göre çok daha iyi resim alınacaktır!
ayrıca fiyatı da oldukça pahalı ve dandik bir panel de çıkarmamışlardır

A Çevrimdışı

aliyilmazzz

Yeni Üye
4 Eyl 2021
1
37
Herkese iyi günler, en fazla 4500 TL olacak şekilde bir 4k TV bakıyorum. Sadece oyun konsolu bağlı olacak o yüzden kanal geçişi, smart özelliği vb. hiç önemli değil. Sürekli karşıdan bakılacak ve tercihen 49-55inch arası uygun olur diye düşünüyorum. Genel olarak karanlık oda içerisinde kullanılacak. Tek istediğim bu fiyat bandına göre en iyi görüntüyü sunabilecek 4k60hz bir TV.

Vestel 55U9501
TOSHIBA 50UL3A63DT
PHILIPS 50PUS7505

Üstteki 3 ürün bütçeme uygun ama başka önerilere de açığım :)

Teşekkürler.

S Çevrimdışı

selo38

Yeni Üye
31 Ağu 2021
1
38
Ev oturumu U ve L düzen arasında değişmekte , genel kullanım futbol (iptv-ssport-beinconnect) , netflix , amazon prime , pc ile hdmi ile görüntü aktarıp film izlemek , eh ara sıra açıp haberler ve siyaset programlarını da izlerim. benim için renk canlılığı ve izlerken topta titreme olmaması gibi seçenekler önemli 5000-6000 civarında bir tv aramaktayım eski tv samsung eu40f6470 modeli şimdiye kadar bir şikayetim olmadan kullandım. yine böyle şikayet etmeden kullanabileceğim bir tv arıyorum

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

cceylan

Yeni Üye
24 Ağu 2021
28
59
bu arada "karanlık" filan da değildir;tam doğru FILM(24fps 720/1080/2160) resim veriyor!
110/120-130/140cm/m2(candela)+mükemmel Contrast oranları=tam bir Sinema/PJ keyfi veriyor
ama çoğu kişi bu ayarları beğenmiyor... ona da bir şey diyemem,"zevkler-ve renkler" meselesi
ortaya çıkıp,saygı göstermek gerekiyor
++

Slm.ben film modunu tam anlamış değilim.açıklayabilirmisiniz.tv yi film moduna ayarladığımda , hatta av forum gibi sitelerde film modu için verilmiş görüntü ayarlarını ,bu güne kadar sahip olduğu piooner plazma , panasonin ldc ve smsung qled tv lerin üst modellerine uyguladığımda ve görüntüyü karanlık ortamda izlediğimde , dediğiniz gibi görüntü ayarları verileri doğru olarak nitelendirilmesine rağmen , sahneler çok karanlık oluyor. aynı filmi sinemada izlediğimiz de orada film sahnelerinin çok daha aydınlık olduğunu görüyoruz.

Bunun nedeni nedir.sinema sahnesini referans alıyorsak ,film modu ayarları veya paneller ihtiyacı karşlamıyorlar mı

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Slm.ben film modunu tam anlamış değilim.açıklayabilirmisiniz.tv yi film moduna ayarladığımda , hatta av forum gibi sitelerde film modu için verilmiş görüntü ayarlarını ,bu güne kadar sahip olduğu piooner plazma , panasonin ldc ve smsung qled tv lerin üst modellerine uyguladığımda ve görüntüyü karanlık ortamda izlediğimde , dediğiniz gibi görüntü ayarları verileri doğru olarak nitelendirilmesine rağmen , sahneler çok karanlık oluyor. aynı filmi sinemada izlediğimiz de orada film sahnelerinin çok daha aydınlık olduğunu görüyoruz.

Bunun nedeni nedir.sinema sahnesini referans alıyorsak ,film modu ayarları veya paneller ihtiyacı karşlamıyorlar mı
soru güzel ama cevabı da aslında kendin vermişsin gibi

kısaca "SİNEMA" bu işin en doğru mekanı dır:ok
Ve "Sinemayı" şimdi kalkıp Pio ile hatta sıkı bir "PJ" ile mukayese etmek de bir o kadar yalnıştır!
hatta bence ciddi bir hata dır

Buna en büyük sebeb "Contrast" değerlerinin panel tip TV ler de düşük veya çok düşük olması+
baclit sisteminin de gerekli aydınlığı sağlıyamıyor olmasıdır (özellikle doğru andınlatma)

sonuç da siz de buna "karanlık" diyorsunuz kısaca,evet bu mukayeseye girecek olursak paneller karanlık dır!

Panelin tek kurtarır bir yanı vardır ki o da yine de tam kurtarmıyor;çok yüksek "Native"(ANSI değeri üzerin den)
contrast oranları vermesine bağlı dır ki burada panel tip TV ler için de Pio her zaman referans tır veya bazı
seri Pany ler veya eski bazı seri Hitac/Fujitsu ve tabiki bu işin asıl Babası olan "NEC" PDP ler de doğru bir settings
ile özellikle "FILM" ler de Sinema kalitesine yaklaşır!

ama hiç bir sistem hala Sinemayı geçemiyor!

++
Bizlerin pro.olarak Movie mode seçmemiz olması gereken değer dir,ancak çoğu kişi bunu "karanlık
buluyorsa buna da ben bir şey yapamam,ancak ben örneğin elimde ki paneller ile oldukça yaklaşık
hatta bardağın dolu tarafından bakarsam çok başarılı bir FILM keyfi alabiliyorum ama kalkıp Sinemaya
gidersem,elbette o tadı da alamıyorum,yani her kesin yapabileceği bir şey var,Sinema da bu işi asıl rfeferansı dır

++

Film mode;günümüz LCD panelleri ile çoğu insana karanlık gelecektir! doğrusu bana gelmiyor ben memnunum
ama en mükemmeli olsun da demiyorum,çünkü olamayacağını da biliyorum!

OLED lere gelirsek bu konuda çok ciddi öndeler LCD lere göre,en azından contrast oranları mukayese
edilemeyecek derecede iyiler(LCD lere göre) ancak yine çoğu insan bunları da "karanlık" bulacaktır ki bana göre
işin bu kısmı o kişinin göz zevinden geçiyor artık zira karanlık değildir! tam değerine yakın geliyor sahne deki resimler

Ancak D-Vision/HDR v.s gibi bazı teknikler de OLED ler yine zayıf kalır,hiç tavsiye etmem!

OLED ler eskinin bildiğimiz PDP lerine yakın ve bazı konular da çok daha iyi,benzer baclit sistemi kullanan v.s
bir yapıda dır ve ağırlık olarak da FILM izleme üzerine dir,ama kişi aydınlık/vivid/sature v.s resim seviyorsa
hiç OLED lere yanaşmasın bile!

Kalkıp her an Sinemaya gitmek neredeyse imkansız dır,ama her an panelin başına geçip bir şeyler izlemek
veya FILM izlemek çok çok daha pratik dir!dolayısıyla da ev mekanın da kısmen özellikle FILM izleme içinde
OLED ler en iyisi dir,zaten işi bilenler bu paneli sadece bunun için alıyor,ama "Gaming" de çok çok iyi
olmasına rağmen riski de aşırı fazla,yani ben Gamer adama çok iyi olduğu için git de OLED al asla demiyorum!
Monitör olarak da çok çok iyi ona bakarsanız,açı maçı sorunuda hiç yok,ama kesinlikle monitör olarak
kullanmayın diye de uyarıyorum zira OLMAZ OLED den monitör filan!

kısaca OLED ler aslın da çoğu konuda çok çok iyiler ama aşırı risk barındırıyor!
geriye en az sorunlu olan FILM işi kalıyor(logo larda olmadan) otur paso film izle bu meretle
başka hiç bir işe yaramaz:kiskis

M Çevrimdışı

mmt34

Yeni Üye
3 Eyl 2021
1
35
49-50inç Tv almak istiyorum fakat kararsız kaldım yardımcı olabilirmisiniz?
Gönlümden geçen
49nano866 modeli fakat ilginç bir şekilde bu cihaz bulunmuyor abi 816 zibinle var ama bu yok ve 816 bu cihazdan piyasada 500tl daha pahalı buda beni şu modellere önlendirdi
Lg 49un73006la direkt led ve ıps panel abi
Lg 49nano816 edge led ıps
Sony 49xh8196 veya8096 tek farkı ayak ve renk galiba ikiside eled ıps panel
Son olarakta Samsung cephesinde 50TU8500 abi mva panel olduğundan dolayı çaprazda çok rahatsız etmez galiba 50q60t de olabilir bunlar arasından veya sizin tavsiyeniz 6.500tl maksimum limite kadar ne önerirsiniz

K Çevrimdışı

karakis

Yeni Üye
6 Eyl 2021
11
27
Arkadaşlar merhabalar, 8000 TL ye kadar bütçem var yeni bir televizyon almak istiyorum aşırı büyük olmasına gerek yok. Dahili uydusu olmasına gerek yok. Primevideo, netflix ve youtube u çok iyi çalıştırsın uzun ömürlü olsun görüntü ve ses kalitesi tatmin etsin (karanlık sahneleri görebileyim efektli sahnelerde patlama olmasın sesi duyabileyim) yeterli. Ne önerirsiniz ?

Y Çevrimdışı

Yakupcetin 

Aktif Üye
21 Tem 2018
54
41
Selamlar, yakın zamanda almak üzere(Netflix vb film dizi tv izlemek için) Grundig 58 GEU8910B modeline bakıyordum. Fiyatı yaklaşık 6.300 tl. Artıları eksileri ve buna muadil olabilecek başka önerebileceğiniz marka model var mıdır?

K Çevrimdışı

karakis

Yeni Üye
6 Eyl 2021
11
27
Arkadaşlar merhabalar son kez soruyorum, 7000 TL civarı bütçem var 8000 veremem. Yeni bir televizyon almak istiyorum aşırı büyük olmasına gerek yok. Dahili uydusu olmasına gerek yok. Oyun oynamam, farklı farklı uygulamalar indirmem sade kullanırım. Primevideo, netflix ve youtube çok iyi çalıştırsın, uzun ömürlü olsun görüntü ve ses kalitesi tatmin etsin (karanlık sahneleri görebileyim, efektli sahnelerde patlama olmasın sesi duyabileyim) yeterli. Ne önerirsiniz ? Aklımda şu model var

Geri
Üst Alt