...Benim televizyonda bile örneğin netflix'te filmi durdurup 10 dk bekletirsem görüntü tutulumu oluyor...
ancak bu durum direk TV ile ilgili değildir!
Not;TV lerin içindeki ister Android ister başka bir sistem Smart v.s olursa bu dedikleriniz olur/olacaktır!
basit tavsiyem en azından bu tür işlemler için BOX kullanınız!
3-kuruşluk bir BOX bile TV lerin yaptığı ve bahsettiğiniz işleri çok daha stabil ve de hızlı yapabilmekte dir!
millet takılmış panelin SMART işlerine yaw,iyi de için deki destekleyici sistemi nedir nasıldır kimse düşünmüyor bile
ve de "kötüdür"!
++
örneğin ben bütün bu atraksiyonları yıllar dır hep BOX lar ile yapıyorum,arada panelin Smart(örneğin bendeki şu anda
Android ve bana göre "dandik" bir sistemi var)ve de sadece arada test yapmak için kullanırım onun haricinde Youtube
bile açmam...
KODI yüklerim ve bazı denemeler yapıyorum;ama cıvıtıyor tabiki!
örnek;Kodi>>Addons(örneğin "SEREN" olsun bu uygulama) 80/100Gb arası ve çok yüksek bit-rate li
FILM ler vardır(2160p)bunları açıyorum ve sorunsuz izliyorum! ve ayarlardan Film için max.boyut 100GB
seçiyorum ama bunu TV den seçersem hayat da açamıyor! donup kalıyor meret!
not;Internet hızım SuperOnLine-Fiber 100Mb dir
50Gb lik Filmleri bile zor açıyor veya hiç açamıyor!
gelelim,örneğin 80/90Gb lık filmin ileri-geri sarma işine;TV resmen bayılıp kasıyor ve reset atıyor yaw
BOX ise banamısın demiyor
Not bu durum örneğin panelin Browser ı üzerinden şu RUS ların çakma FILM sitelerinden(hesap da 1080p görünüyor ama
ya 720 dir ya da 540 dır o film!!)izlerken de aynı durum söz konusudur,ileri-germe de sıkıntı verir ki normal bu filmlerinde
dosya boyutları ve bit-rate değerleri de çok düşük dür! bu rağmen TV ler yine su koyveriyor çoğunlukla
Internet+Browser dan adam gibi FILM veren site pek yok,paso RUS ların(zaten bu işin tamamı onlarda laf aramızda)
hatta Amerikalılar da bunlar veriyor yaw
)
++
panel de her bir numarayı yapan adam varsa lafım onlara değil tabiki!
bir de bu işi adma gibi dediğimiz tam olması gereken durumu vardır ben bunu da dile getirdim
yoksa alt komşum gibi;adam sabaha kadar FILM izliyor Samsung 65lik panel den Browser dan açıyor
bak abi ne biçim FHD/UHD filmler var diyor ve ona bunlar süpermiş yaw
çok kötü resme bile adam süper diyebiliyor!
++
KODI kurun+paralı Alldebrid/RealDebrid premium üyeliği alın(pahalı değildir)
Bazı güzel Addons lar var KODI uygulaması için,örneğin
-Seren
-The Oath
-The Boys
-Shadow
-The Crew
-4K
-Asgard
gibi daha çok fazla var,ama çoğun da filmler/diziler yaklaşık aynıdır,benim şimdilik favorim
Seren dir,örneğin dün akşam 85GB lık bir film izledim(2160p)sorunsuz donmadan,takılmadan
not;ancak genel de bu tip izlemeler de şöyle bir sorun çıkıyor,Server da Trafik aşırı yoğunsa film donar!
örneğin Internet hızınız 25Mb ise bunu yemez,hiç uğraşmayın,35Mb ise yine yemiyor! hatta 50Mb bile
çoğu kere yemiyor(Download için 5/6Mb/Sn hızı yetersiz kalıyor) min 10/12Mb istiyor bunun için bu da
"100MB" lik bir Internet tarifeniz olmasını gerektirmekte dir hatta bazen duruma göre 100Mb de yemiyor!
150/200Mb de sorun yok veya 500Mb/1GB yine sorun olmaz!
SuperOnline Fiber-100Mb hemen bütün işlemleri yapar belki arada çok az donabilir
ama buna karşılık panelin de hakkını vermiş olursunuz
örneğin UHD/2160p-60/80Mbit-80/100GB dosya boyutunu sorunsuz açarsınız!
RUS lar burada çoğunlukla Bluray/2kFHD veya 4kUHD olarak komple tüm dosyayı yüklüyorlar
rip mip filan yapmadan direk Bluray den veriyorlar!
"Beleş" tarife den aynı filmi tabiki izlersiniz ama dosya boyutu 1Gb veya 850MB veya 3/5GB filan
o da takılma filan olmazsa,bence en azından yine TV nin Browserı üzerinden izlemeniz den daha iyidir
++
Ben TR de Sony hiç düşünmem bile,ancak tabi ki bu dediğin model veya buna yakın bazı modeller güzel
TV ler,parayı basma v.s sorunu yoksa alabilirsin,TR de Samsung u daha çok tercih ediyorum
not; ancak bu panelleri alıp da yok AVI yi açmıyor yok VC-1 açmıyor yok onu açmadı bunu açmadı v.s diyorsan
bence bunları da düşün,eski model Samsung lar her şeyi açardı ama lisans durumu sebebiyle artık açamıyor!
Samsung/Sony aşırı pahalı herifler MARKA satıyor!
LGE de yaklaşık aynı mok dur,o da MARKA satıyor bunlar benden uzak dursunlar
TPV(Philips)hemen hemen aynı mok ve en üst serileri hak etmediği kadar pahalı dır
işin bu kısmı artık kullanıcıya kalıyor
++
Hem Monitör hem TV v.s bunlar bana doğru veya anlamlı laflar olarak gelmiyor,ama onu da bir şekilde
bunu da yapsn idare eder beni diyen adam varsa o zaman tabiki alabilir hem de fazla para bayılma dan
artık absürt rakamlara alınabilecek bence bir panel yok,zaten laf aramızda böyle bir MARKA da yok!
yani makul/ucuz rakamlara bir şeyler alıp bir kaç sene götürsün yeter.... günlere geldik
Mercedes/Volvo/Range-Rover/BMW filan gibi harbi den MARKA bir Araba alacaksınız buna lafım olamaz
ama TV ler tam bir para tuzağı yaw,hiç kişmse gaza caza gelmesin bunlar için
Senin elin belli ki ya rahat değil ya da elin rahat ama kafan hiç rahat değil!
o zaman hiç düşünme o Monitörü al+
ancak panel VA olduğu için bundan dolayı sıkıntı çıkarırmı bilemem(Gaming de)
veya IPS olmaması sebebiyle "desktop" işlemlerinde nasıldır bu da soru işareti gibi!
43 ebat olarak da ufak sayılmaz Gaming de bence çok iyi olur ama büyük ekran isteyen işlemler de
örneğin FILM de tabiki çok bir tat veremez ama çoğu insanı da resim kalitesi şayet iyi olursa uygun
izleme masefesinden bence yine güzel gider,ancak fiyatı çok pahalı!
"değermi" sorusu sana kalıyor
Bu tip panelleri TV ler ile mukayese etmek veya her ikisi arasında kalıyorsan o zaman da "TV" almayı tercih et!
Sony 55x9 serisi ile bu monitör fiyatları nedir peki?
not;"10-bit" olayını bence artık unutmaya başlayın! zira panel ana üreticileri işin mokunu çıkardılar
maliyet adı altında bir sürü atraksiyon yapıyorlar gerçek 10-bit ciddi pahalı artık
Monitörler de ise bence böyle üst seviye paneller de 8bit olayına fazla takılmayın zaten ebat da
ufak olduğu için örneğin TV olarak bir 43 veya 48 veya 50 olayı gibi düşünmeyin,TV ler de bu durum
kötü falso verirken ufak ebat monitörler de resim kalitesi çok iyi veya çok çok daha iyidir(örneğin IPS de)
Bence VA/43"-8bit/1000NIT bu panel de bir TV ye göre çok daha iyi resim alınacaktır!
ayrıca fiyatı da oldukça pahalı ve dandik bir panel de çıkarmamışlardır