M
Murat
sen de SV685 varsa halen de benim gibi kullanıyorsan,aynen yola devam et,kulağını gözünü her panele
tıka,üstelik ben de Salon da duruyor ve 46 ebatlı ama hiç de şikayetçi değilim,ebat takıntım yok diğer
Tosh da Oturma odasında o da 42lik ama ebat takıntım yine yok,şu yeni aldığım 50 lik Philips ise
arka odaya attım yaw
bahsettiğin LGE yi o zaman direk eliyorsun,zaten o fiyatın malı değil,sana dün yazmıştım
Philips olabilir ama "izleme açısı" kötüdür! bana göre ise berbat dır,tam cephe den sıfır açıyla
ve alt dan-üst den v.s de açı veremediği için böyle bir garip durumu vardır,fazla takıntılı
olmayanlar için veya anlamayanlar için pek sorun olmasa da sizi uyarayım!
50/85x bunun haricin de iyi bir TV dir+Android sistemi de oldukça başarılıdır(hemen her şeyini
bu konuda test etmiştim,ancak ben Smart v.s özelliklerini hiç kullanmıyorum+Ambilight da dahil buna)
Not;"Açı" olayın da ise söyle bir durum vardır,zamanın da Samsung un geliştirdiği bir teknik vardı;
gerçi onu artık pek kullanmıyor... kısaca daha geniş açı veriyor bu durum da VA panel de gerçek Contrast
değeri de düşüyor! örneğin bu benim için çok önemi bir faktör dür,varsın o katman ve teknik olmasın
zaten contrast lar düşüktür ama sürekli 5/6bin v.s dense de bu küllüm yalan dır böyle bir VA da yoktur
(Sharp hariç veya AUO-Amoy hariç)üreticilerin alayı tüketicileri teknik bilgi konusun da "yemeyi"
acaip çok seviyorlar yaw
son konu ise;sürekli bir "Şikayetler" manzumeleri okuyorsunuz ve doğrudur ama olan mallar ve teknik
durumları v.s sebebler den dolayı da bunlar her MARKA için söz konusudur,bana dünya kadar insan bir alay
sorunları v.s ile gelir yıllardır,MARKA adı zikretmiyorum şimdi;ancak beni bilen bilir hangisi daha kötü veya
daha da kötü v.s diye ama bir tane "iyi" de bu arada yoktur!
yine bana göre VESTEL her şeyiyle bu konuda en iyisi veya çok daha iyidir v.s diyebilirim ama malı da
çok iyi değil derseniz ona ben bir şey diyemem,bana göre bu mallar yaklaşık aynı yaw!
ben Vestel hariç diğerlerinin hepsini çuvala koyup duvara sallıyorum!
sürekli o marka kötü bu marka yaramaz yok smartı dandik bilmem nesi yaramaz
yaw bana siz adam gibi on numara bir TV göstersenize o zaman???
hem malı süper olsun sonra teknik desteği veya kalitesi de öyle olsun sonra
Müşteri Hizmetleri de on numara olsun.....
böyle bir TV dünyası bu alem de yoktur Beyler!
Not;50/85x için settings konusun da yardımcı olurum tabiki,ancak benim ayarlarım biraz farklıdır
"FILM" izleme üzerine dir,zaten başka bir mok da izlemem;arada Spor lara takılırım ama o zaman bu ayarlarım
uygun düşmüyor değiştirmek gerekiyor ancak ben uğraşmak istemediğim için aynen devam ediyorum
sen de SV685 olduğu için sakın dalgaya düşüp onun gibi olacağını da sanma! o çok çok özel bir panel dir
bu yeni 4K paneller de el de kumanda habire bir şeyleri değiştirmek gerekiyor ki bu da beni hasta ediyor
kolum yoruldu yaw
4K veya 8K paneller den adam gibi her içeriği aynı mod dan izlemek mümkün değildir!
bundan sonra biraz pro. ayar işine girdiği için,bu tip adamlara göre paneller değildir bu TV ler!
+++
@kaya
5 kağıda Philips nerede derken,şayet bana soruyorsan,bu benim TV dir yaw
satmak istiyorum çünkü bana uymuyor,Monitör olarak da kullanacağım için yoksa
panel den memnunum diyebilirim,niyetim 49 IPS almak ama hem fiyatlar yüksek
hem de uygun modeli de bulamadım,bulursam satacağım bu mereti,Vatan/MMarkt
ve Teknosa da manyak rakamlar var LG ve Sony den,ama bunların bazı serileri bana uyuyor
markasına da takılmıyorum zaten ama bana uyanlar bunlar ve çoğu da "Teşhir" ama
fiyatları hala ciddi yüksek 7/8 kağıt hiç 49luk 1 senelik teşhir panele verilirmi yaw?
Vatan da buldum Sony,adam 8 kağıt istiyor! 1 yıllık teşhir üstelik
sonra fiyat aldı yeniden 6700 kağıda verebilirim dedi,o da "bugün" için dedi
hastir ülen dedim ben de
üstelik bu panel açı da veremiyor! yani bana tam uymuyor
LG den var istediğim bir tane panel o daha da pahalı! yani "hastir" lik mal
yaw bu adamlar tam sopalık,millet "sıfır model" mal arıyor bunlar 1/2 senelik teşhir mallara bile
sıfır muamelesi çekiyor ayıp yahu
benim paramla 5 kağıt bile etmeyecek mala 7/8/9 kağıt istiyorlar hem de 49luk panele
"kim alacak bunu diyorum"?? adam da bana abi hemen satılır merak etme diyor dalga geçiyor benimle
ancak adamlar felaket inatlar laf aramızda,çünkü 1 sene daha geçsin bunun fiyatı belki 300/500 kağıt düşebilir
2 senelik olur ve kim alır acaba?
++
M
Memat
bu şekilde sen TV alamazsın kardeşim
"şikayet" konusunu yazdım sürekli,Vestel hariç diye yola çık
zira hepsi bu anlam da kötüdür!
TCL de kötü bu arada,kim demiş şikayet yok diye,sallamasınlar haybeye böyle lafları
nereden okuyorsun bunları TF mi yoksa DH mi? bu iki forumu da salla geç
TCL ayrıca TR ye çıkardığı o bahsettiğin seri bir kere giriş/orta seviye ve de aslında
iyi de olmayan bir seridir! fiyatına göre zaten pahalıdır!
iyi TCL diyorsan çok yeni gelen o zaman C825 panele bakıver,bak bakalım kaç paraymış fiyatı
öncelikle! herifler tam uçmuş yaw,USA/Canada da bunlar "ucuzcu" ama Avrupa da aşırı pahalı!
Arçelik grubunu da ele
Vestel den ucuz yollu olabilir bazıları(şayet fazla bayılmak istemiyorsan)
Philips de aman aman değildir çünkü parasına göre konuşursam biraz pahalı düşüyor
iyi olan üst modelleri ise zaten aşırı pahalı ve de hiç değmez!
++