Ö Çevrimdışı

Özel öğretmen

Yeni Üye
28 Eyl 2021
23
31

Merhabalar herkese. Forumu tv almak için internette gezerken denk geldim ve herkesin birbirine yardımcı olduğunu gördüm ve ben de foruma katılmak istedim. Öncelikle böyle bir forum oluşturulduğu ve yardımcı olunduğu için teşekkür ederim.
Ben 55 - 58 inç bir televizyon almak istiyorum. Tv nin kullanım alanları maç, netflix ve dizi izlemek olacak. Televizyondan beklentilerim ise maçları dizileri vs. internetten izleyeceğim için tv nin interneti iyi alması işlemesi ve ekrana iyi vermesi. Teknolojiden çok fazla anlamadığım için panel vs pek bilmiyorum. Sadece bu tür uygulamalar izleyeceğim için android olması gerekiyor gibi düşündüm ama sizin fikirlerinizi önemserim tabiki. Bütçeyi en fazla 7 - 9 bin tl olarak belirledim. Philips 58PUS8505 58" Ambilight, Arçelik 9 serisi PRO A55 A 950 A 4K UHD 55" ve Sony 55X7055 LED TV bulabildiğim ürünler. Sizlerden de bu televizyon konusunda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum insan bu kadar para verirken aldığı ürün bu fiyatları hak etsin istiyor. değerli görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış

Merhabalar herkese. Forumu tv almak için internette gezerken denk geldim ve herkesin birbirine yardımcı olduğunu gördüm ve ben de foruma katılmak istedim. Öncelikle böyle bir forum oluşturulduğu ve yardımcı olunduğu için teşekkür ederim.
Ben 55 - 58 inç bir televizyon almak istiyorum. Tv nin kullanım alanları maç, netflix ve dizi izlemek olacak. Televizyondan beklentilerim ise maçları dizileri vs. internetten izleyeceğim için tv nin interneti iyi alması işlemesi ve ekrana iyi vermesi. Teknolojiden çok fazla anlamadığım için panel vs pek bilmiyorum. Sadece bu tür uygulamalar izleyeceğim için android olması gerekiyor gibi düşündüm ama sizin fikirlerinizi önemserim tabiki. Bütçeyi en fazla 7 - 9 bin tl olarak belirledim. Philips 58PUS8505 58" Ambilight, Arçelik 9 serisi PRO A55 A 950 A 4K UHD 55" ve Sony 55X7055 LED TV bulabildiğim ürünler. Sizlerden de bu televizyon konusunda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum insan bu kadar para verirken aldığı ürün bu fiyatları hak etsin istiyor. değerli görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.
Uygulama kısmından memnun kalmak istiyorsan android tv değil panel kalitesi iyi olan izleme açına göre VA yada IPS panel TV
Yanına kaliteli bir tvbox al bak keyfine android tv'ler kullanışlı değil boşununa maceraya girme sadece adı android tv gerisi hikaye

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Tavsiye tv model ve markası verebilir misiniz peki
Tavsiye vermiyorum bu sıralamaya göre bak
Samsung Sony LG Philips Arçelik Beko Grundig Vestel Seçimini bu markalar içinden yap ilk 3 marka favorim gerisi sana kalmış
Tavsiye vermiyorum bana yeterli olan iyi olan sana kötü gelebilir kafanda 2-3 marka model
Belirle sonra Vatan mediamark gibi mağazalara git ilgili model marka tv teşhir ürünlerini yerinde gör incele beğendiğin ürünü sonra internetten sipariş geç.

Ö Çevrimdışı

Özel öğretmen

Yeni Üye
28 Eyl 2021
23
31
Tavsiye vermiyorum bu sıralamaya göre bak
Samsung Sony LG Philips Arçelik Beko Grundig Vestel Seçimini bu markalar içinden yap ilk 3 marka favorim gerisi sana kalmış
Tavsiye vermiyorum bana yeterli olan iyi olan sana kötü gelebilir kafanda 2-3 marka model
Belirle sonra Vatan mediamark gibi mağazalara git ilgili model marka tv teşhir ürünlerini yerinde gör incele beğendiğin ürünü sonra internetten sipariş geç.
Peki internette hangi sitelerden alışveriş daha güvenli malum bi dünya site var

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Peki internette hangi sitelerden alışveriş daha güvenli malum bi dünya site var
1.Amazon 2.Vatan 3.Mediamarkt 4. HB 5.G.Gidiyor 6. n11 7.Trendyol gibi siteler güvenlidir ilk 4 site kurumsal olarak kendileri satış yaptığı için daha güvenli Amazon ile Hb satıcısı kendileri ise daha güvenli sağlıklı işlem sağlanır hepsinden TV alabilirsin sadece teslim alırken dikkat et kutu hasarlı olmasın

Ö Çevrimdışı

Özel öğretmen

Yeni Üye
28 Eyl 2021
23
31
1.Amazon 2.Vatan 3.Mediamarkt 4. HB 5.G.Gidiyor 6. n11 7.Trendyol gibi siteler güvenlidir ilk 4 site kurumsal olarak kendileri satış yaptığı için daha güvenli Amazon ile Hb satıcısı kendileri ise daha güvenli sağlıklı işlem sağlanır hepsinden TV alabilirsin sadece teslim alırken dikkat et kutu hasarlı olmasın
Teşekkür ederim allah razı olsun

X Çevrimdışı

XaeRo 

Yeni Üye
25 Ağu 2019
35
41

Bunu bir inceleyin ben aldım gayet memnunum...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez

Benim sv685 bozulmadığı sürece sonuna kadar alternatif aramam.Çünkü benimde smartlar ambilightla işim yok.Bilgisayara bağlı.Çok tv izlemem.Bilgisayar ekranı ve film seyretme olarak kullanıyorum.Philips 8505 kızkardeşim için olacağı için kendisi çok fazla benim sv685 ile kıyaslamaz.Youtube da kalibrasyon ayarları vermiş birisi HDR ve SDR diye.Yabancı bir forumdan almış ayarları.
Ben sizin ayarlara güveniyorum.Zahmet olmazsa müsait olduğunuzda sizden rica ederim.Teşekkür ederim.

yalnız dikkat et,ben 58 demedim 50 diyorum! bence 50 lik olanını alsınlar
gerisini hallederiz,önce bir kaç gün gözleri de alışmaları için default-standard
ayarlar da kullansınlar,bir yerlerini de değiştirmesinler!

Picture style;Standard(veya Natural)ayarını kullansınlar
Col/Cont/Sharp/Bright ayarlarını şimdilik ellemesinler!
Advanced;buraya hiç girip de karıştırmayın!

kısaca dokunmayın hiç bir ayara

++
Android bölümü;ben hiç kullanmadığım için bakmıyorum o işlere,kafalarına göre takılabilirler o bölümde
NetFlix ve ıvır zıvır işler o bölümde dir
Ambilight bende hep kapalıdır,hiç kullanmam,onlar kafalarına göre açabilirler

dediğim gibi madem 85x alınacak mümkünse 50lik olanını alın

++
Not;Vatan veya MMarkt v.s
bu herifler panelleri kafalarına göre ama tam uygun olmayan veya onların stand/duvar v.s durumuna
göre konuşlandırdıkları için,örneğin bazı panellerin siz orada demo görüntülerini beğenmeyebilirsiniz!
özellikle mVA tip paneller böyledir(Philips in 7/8 bazı modelleri)

sonra örneğin bir adam geliyor burada "hiç beğenmedim yaw" diyor;bunu diyenleri geçin bir kalem!
çünkü bazı panellerin özel durumları vardır ve özellikle AÇI sorunları olduğu için rastgele bir yere
konulursa ve o adam da işi bilmiyorsa ...ülen bumu yaw.... diyebilir

Ve "mVA" panellerin bu serilerin de bana göre ciddi bir AÇI sorunu vardır ve dolayısıyla izleme
durumu yandan v.s olacaksa o zaman ben hiç tavsiye etmiyorum 8xx serisini!

paneli tam karşıdan sıfır açıyla ve hatta biraz aşağıdan veya yukarıdan bile izlemeyeceksiniz!
o zaman bahsettiğim şekilde olusa ne ala aksi takdir de ...bu yaw Philips... derler:mutlu

Satıcı/promotör v.s yanınıza yanaşırsa boşverin onu hee hee deyin geçin gidin!
o belki size ...abi bunun 2021 modeli geldi 8506 olarak... diyebilir onu da boşverin!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu arada 2 ay kadar evvel yeni bir Box almıştım(yeni nesil Rockchip3566)
cihaz brick oldu geçenler de öyle kutusuna kaldırdım duruyor!

şu video yu izleyin:kiskis

herifin ne dediği önemli değil zaten siz sonuna bakın videonun:haha
benim cihaz işte buydu,bu sefer tongaya bastım yaw,hesap da bu işlerden
anlıyorum ama Çin li bu adama dünyasını şaşırtır,ilk çıktığında aldığım
için fiyatı da çok yüksek di,ama çamura yattım parasını geri alabildim!
(Bangood.com)
bu herifler benden de bıktılar artık,sürekli bir şekilde cihazlar falsolu çıkınca
ben de çamura yatıyorum parayı geri alıyorum yaw:hoba1

RK3566 diye birileri özellikle Youtube dan gazlama/yemleme yapıyor amannn diyeyim
gelmeyin bu çakal işlerine!
Mithat hoca yı bile yemişler!

Ali,Bangood veya Geek veya Gear v.s hiç birisi yıllardır "yorumlarımı"(review dedikleri olay)
artık yayınlamıyorlar sonra "yorum gönderin" diyor çakallar:hihi

Box için dikkat edin veya gelin sorun şumu bumu diye!(anlamıyorsanız şayet)
yoksa paranız yanar uçar

"AMLogic 905X4" en yeni chipset dir 905X3 de olabilir ama 905X4 için bir iki box dışında
henüz alternatif box lar çıkmadı!

Android-10 da sıkıntılı çalışıyor
Android-9 lar en stabili dir(905X3 ler)
Android-11 henüz denemedim ama çok stabil olacağını henüz sanmıyorum!

ben de AML-905X4 şu anda var ama dediğim gibi Andro-10 biraz sıkıntlı+cihaz ROOT lu da değil!

KODI ise süper çalışıyor neyseki,uygun programlar ile FHD/UHD film izlemek için açıkçası
en iyi alternatif olarak duruyor!!

Netiniz 100MB ise sorun hemen hiç yok gibi!
ayrıca Premium bazı hesaplarınız da olması gerekiyor!(AllDebrid/Realdebrid gibi)

UHD filmler 30/50/80GB gibi orijinal dosya boyutunda bulunabiliyor!(DEBRID hesabı ister bunlar!)
diğer filmler(FHD)örneğin bir çok filmin gerçek "Bluray" dosyası yüklüdür,öyle RIP li mip li
filan değildir örneğin 30/40GB lık gerçek BD-media boyutu(DEBRID hesabı ister!)

yok "Browser" dan açıyorum;bunlar hikaye bahsettiğim yukarıda ki dosyaların yanında!
Rus/Ukrayna işi çakma film dosyaları dır bunlar belki 2/3 veya 5Gb filandır o dosya(yok bile çoğunlukla)

TV lerin Android leri ile bu iş pek olamıyor! Box denen meretler burada iyi iş görüyor!
yukarıda bahsettiğim gibi olursa tabiki örneğin DEBRID hesapları ile yoksa "beleş tarife den"
o kalitede zaten film sitesi v.s yoktur!

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
I

(Bangood.com)
bu herifler benden de bıktılar artık,sürekli bir şekilde cihazlar falsolu çıkınca

RK3566 diye birileri özellikle Youtube dan gazlama/yemleme yapıyor amannn diyeyim

Ali,Bangood veya Geek veya Gear v.s hiç birisi yıllardır "yorumlarımı"(review dedikleri olay)

yoksa paranız yanar uçar

"AMLogic 905X4" en yeni chipset dir 905X3 de olabilir ama 905X4 için bir iki box dışında

ben de AML-905X4 şu anda var ama dediğim gibi Andro-10 biraz sıkıntlı+cihaz ROOT lu da değil!

KODI ise süper çalışıyor neyseki,uygun programlar ile FHD/UHD film izlemek için açıkçası

ayrıca Premium bazı hesaplarınız da olması gerekiyor!(AllDebrid/Realdebrid gibi)

UHD filmler 30/50/80GB gibi orijinal dosya boyutunda bulunabiliyor!(DEBRID hesabı ister bunlar!)
diğer filmler(FHD)örneğin bir çok filmin gerçek "Bluray" dosyası yüklüdür,öyle RIP li mip li

yok "Browser" dan açıyorum;bunlar hikaye bahsettiğim yukarıda ki dosyaların yanında!
Rus/Ukrayna işi çakma film dosyaları dır bunlar belki 2/3 veya 5Gb filandır o dosya(yok bile çoğunlukla)

TV lerin Android leri ile bu iş pek olamıyor! Box denen meretler burada iyi iş görüyor!
yukarıda bahsettiğim gibi olursa tabiki örneğin DEBRID hesapları ile yoksa "beleş tarife den"

Vatan pc gece indirimi vsr suan samsung q70t nasildir hocam

M Çevrimdışı

muratalen

Yeni Üye
29 Haz 2020
7
49
albanez albanez

50 lik olanını alacağız.Dediğiniz gibi biraz alışsınlar.Ambilight ı kullanırlar.Ayarlara özellikle gelişmiş ayarlara dokunmazlar çünkü karışık gelir.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45

(Bangood.com)

yoksa paranız yanar uçar

Televizyonların Android'leri aslında o kadar da kötü sayılmaz Albanez Hocam. İş biraz da kullanıcı da bitiyor aslında. Android televizyonların genel problemi depolama alanı ve bellekleri oluyor ki işin içine oyun oynamak girdiğinde gerçekten çok düşük kalıyorlar. Ancak söz konusu medya oynatmak olunca o donanım aslında yeterli oluyor.
Microsoft MCE ile başlayan htpc serüvenim kısa bir süre sonra yerini xbmc'ye bıraktı. XBMC 10'u kullandığımı net olarak hatırlıyorum ama 9'u kullanıp kullanmadığımı kesin hatırlamıyorum. Belki de son bir kaç ayına yetişmiş olabilirim. Kodi bazı konularda gerçekten çok esnek bir yapıya sahip ve düzgün bir kofigürasyon ile boyundan büyük işleri de yapabiliyor. Bendeki film ve dizi arşivi 2 ayrı bilgisayarda duruyor. Benim 55SV685 bozulunca TCL macerasından sonra XH9096 aldım. Bir yandan da evdeki arşivleri tek pc'de toplamaya hazırlanıyorum. Kodinin şu an htpcdeki database ve afiş görselleri felan 4.5- 5 gigabyte alan kaplıyor. Bunun için bir çözüm ararken öğrendim ki database'in yanı sıra afiş, arkaplan, artist resimleri gibi verileri de ağda merkezi bir yerde tutabiliyoruz. test ederken Windows üstünde dosyalara müdahale ederek bunu yapmayı başardım. Android kurulumunda da aynı dosyalar mevcut olduğundan çalışacaktır. XH9096'da eARC de olduğundan eARC destekli temiz bir STR-DN1080 ile de eşleyebilirsem salondaki htpc'yi emekli etmemem için bir neden kalmamış olacak.

Bu arada denemek için USB 3.0 HDD'yi Bluray medyasından (46 GB olanlar), hem USB 3.0 portundan hem de USB2.0 portlarından denemiştim. USB 2.0 portundan oynatırken arada takılmalar yaşanırken USB 3.0 portunda hiç problem çıkmadı. Ethernetten açtığımda da bir problem gözlemlemedim. Evdeki tüm cihazlar tek bir gigabit switche, CAT6 kablo ile gigabit hızında bağlılar. Bir tek XH9096 10/100 MBit/sec bağlantısına sahip. Wifi için birşey diyemeyeceğim çünkü denemedim.

Bunu bir Sony reklamı olarak algılamayın çünkü elimdeki cihaz bu olduğu için bununla deneme yapabildim.

Geri
Üst Alt