albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
A aeronics

TV nin Smartı normal bir kullanıcı için bence de yeterli dir ister WebOS ister Tizen isterse de Andro olsun
ancak bunlarla bir "media-player" gibi iş tututamazsınız ya da PC ya da bahsettiğin HTPC v.s gibi işler
TV ler ile olmaz çünkü ne konfiglere yeterli dir ne de codec/format vs yeterli dir hatta Power ları da
bir süre sonra sorun çıkarabilir!(ext.HDD 3.0 ve örneğin markası da Toshiba Canvio ise)

RAM ler genel de yetersiz kalıyor 2/3GB-DDR3 zaten sistem 1/2 yiyor!
GPU ları da yetersiz kalabiliyor bazen,ama Sony de bazı seriler de şöyle bir avantajı vardır;
GPU yu "MALI-860" takıyorlar ve durumda resim kalitesi de çok ciddi artıyor:ok:ok

Ancak çoğu yeni seriler de G51/52 veya G31 takıyorlar bunlar bana göre biraz zayıf kalıyor 860 yanın da
TV nin de o işle konfig leri de yetersiz kalınca sıkıntı oluyor G51/52 ler cep telef. belki süper çalışabilir
ama Box/TV ler de öyle değildir! ucuz oldukları için uyanık Çin liler bunu kullanıyor

Bugün bence hala 860 lar resim kalitesi anlamında en iyisi dir,ister Box tak(ama artık takılmıyor)
istersen TV ye monte et en iyisi budur

not;hatta artık eskidi ama MALI720 bile bunlar dan daha iyidir
720/820/860 salt görüntü kalitesi için en iyileridir

eski Rockchip BOX lar(RK3399 lar)hep 860 kullanırlardı ve ciddi sorunlu BOX lardı ama resim kalitesi
süperdi!

TV lerin Andro işi,tamamen günün trend olmasıyla alakalıdır!
ayrıca TV lerin bu anlamda esas işi "Stream" izlenilmesine yönelik dir(Lisanslı ürünleri
sundukları için maksat yayıncı ile ortak hareket edip daha fazla para kazanmak üzerinedir)

sonuç da ne PC ne de HTPC ve Box v.s ile TV lerin Android veya başka OS lerini
mukayese etmek doğru olmaz çünkü birisinin başka diğerinin işi başka!

TV ler de(Avrupa da)nedense hala ısrarla 100mbit kullanıyorlar,yaw dünya da ileri ülkelerde
ve hatta biz de bile 1000mbit(veya biraz daha altı) bu herifler 100 de kalmışlar:hayir
TV ler ayrıca Box ların ya da Shield/Zidoo/Zappiti gibi playerların çok yüksek mbit veri
işlemesine olanak tanımıyorlar!

Genel de Ethernet chipset leri dandik oluyor hatta ciddi dandik olabiliyor!
normal de stream ve benzeri işler için WiFi5Ghz kullanılması gerekiyor ve tavsiye ediliyor!

ve enteresan biçim de bunu bilen bazı Box/TV ciler de kaliteli WiFi chipset kullanıyorlar
ama Ethernet yine dandik

böylece Ethernet den örneğin tarifen 100 olsun bazen 50 alabilirsin veya 85 veya 95 gibi de olabiliyor
ama aslında 100 almalısın!
iyi bir WiFi desteği(ama sadece 5GHZ den) varsa 100/90/105 gibi de alabilirsin!
veya tam 1Gb da alabilirsin!

not;mesafe çok yakın olmak kaydıyla(5GHz)

2.4GHz ciddi dandik dir denemeyin bile! ancak basit hızları ve işlemleri yapar 2.4GHz
zaten dışarıda hiç kimse bunu kullanmıyor uzun yıllardır

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bugün bir arkadaş eMail den OLED için msg atmış ama yine yalnışlıkla sildim,her kim ise
telefonum sanırım vardır onda,beni gece arasın(saati önemli değil)

-ancak aramadan önce paneli 3 saat çalıştırsın,kafana göre kanalları gez ya da bahsettiğim
yerden bir tane film aç onu izle bitince bir tane daha seç onu aç süreyi böyle geçir
logo filan yoktur

not;altyazısız olsun!!!!

-"ABL" yi geçen gün anlattım,yaw takılma bunlara,baclit ayarını kafana göre yapamazsın zaten sana izin vermez!
gelen servis de doğrusu amma prof.adamlarmış tebrik ediyorum kendilerini:haha

kardeş bunlar adı üstünde yaw montaj yapıp giderler,10bin tane kurduk derler ama işi bilmezler ve zaten
işeri de bu değildir! bunlara da takılma

-Sony 700/800 ben ikisini de beğeniyorum ve almak da istiyorum açıkçası
bir ara ucuz yollu birisinden de bulmuştum(eski TF de tanıdığım bir üye idi ve 1700 kağıt
fiyat vermişti,ben almayınca başkasına satmıştı)

ancak 700 de WiFi2.4GHz dir ve "yaramaz" 5GHz yok
senin bahsettiğin durumua göre de bu konuda şişersin
Etnerneti de bilmiyorum ama 800 de sanırım 5GHz desteği olması lazım

Panasonic 900 bana göre şu anda son 2/3 yıldır en iyisi ancak HDD de desteği codec/format olarak
Pany ler sınırlı dır!!
Shield alabilirsin yerine şimdilik Box olarak kullanırsın+sınırsız codec/format olur elinde

-sen ayarlarını bana ayrıca yaz(Picture mode)
baclit ilk başlar da kısık gidilmelidir örneğin 1/3 skalasında(130/135 candela alırsın bununla veya 6700/7000kelvin)
bunun fazlası FILM için zaten ne OLEd ne de LCD de filan olmaz kardeşim

kaldı ki 7bin kelvin bile falso veriyor!
ama yerli DİZİ lere takılırsan iş başka tabi ki,ama bunun için LCD al ayrıca bir tane ondan izle yaw

-ısınma+güç tüketimi LCD ye göre daha fazla dır!

not;voltaj sorunu varmı??? varsa direk Regülatör takacaksın(UPS olmaz!)piyasa da bir sürü
UPS ve benzer cihazları satıyorlar ama bunlar pek uygun olmaz!

veya direk "On-Line UPS"(1KVA lık) tam doğru olanıdır:ok
pahalıdır ama bir kere alırsın,harbi garantilidir bunlar+

-Colour/Sharp senin verdiğin değer de olmaz,sanırım servisçiler bunu yapmış ama küllüm yalnış bunlar yaw!

not;"Factory Reset" yapıyorsun şimdi,başka hiç yerine dokunma(resim çek bana bazı menü sayfalarını göster)
öylece kalsın 3 saat filan film işlerine takıl ya da 5/6 saat da olabilir süre uzarsa Box ı pause yap
paneli de kapat 30 dk. dinlensin sonra yeniden aç veya direk 3 saat aç sonra bana alo de

++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Abi 8500 e 55q70t mi
7000 liraya 50pus8505 mi
direk böyle sorarsan illa bunlardan birisi olacaktır diye o zaman ben Samy derim
ama aradaki 1500 kağıda ben şahsen acırım haberin olsun,bana göre iyi para yaw!

ama şöyle dersen 85x i alırım+1500 kağıda da güzel bir Sound-bar alacağım
bak bu bana daha mantıklı geliyor!
karar senin

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
albanez albanez
O boxlar da pek becerikli aletler değil aslında albanez hocam. Görüntü olarak başarılı olsalar da bir çoğunun zaten L1 sertifikası problemi var. Kaliteli olanlara da gelindiğinde Dolby TrueHD ve DTS-HD gibi kayıpsız formatları ya passthrough edemiyorlar ya da sese en olarak sürekli bir çıt sesi geliyor. Görüntüyü iyileştirip seste çuvallıyorlar. En sağlıklısı pc kalıyor bu durumda ama o da aslında pek ucuza mal olmuyor. 4K için en ucuz ekran kartı GT1030 1300 TL gibi bir fiyata satılıyor. Daha bunun anakartı var, HDDsi var, rami var. Ama yine de HDMI-CEC eksik kalıyor ki onu da pulse-eight'in bir adaptörü var ki 90 Sterlin miydi neydi fiyatı.

100 MBit ağ bağlantısının (internet değil ama bende zaten 100lük var. Hız testlerinde de 95'leri görüyor rahatlıkla) ben yetersizliğini görmedim film izlerken. Kablosuza ise bir türlü ısınamadım. Bu teorik sayılar iki cihaz tek kanalda iken oluyor. Çevrede o kanalda sizin ağınızda olmayan bir yayın olduğunda sizin de performansınız etkileniyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Abi 8500 e 55q70t mi
7000 liraya 50pus8505 mi
PUS8505 HepsiBurada'da 6.500 TL'ye satılıyor. Q70T ise en ucuz 8.700 civarına hatta 9.000 TL'ye satılıyor.
Yani aradaki fark neredeyse 2.500TL.

Q70R olsa farklı şeyler söylerdim fakat Q70T hiç o paraları edecek bir tv değil benim gözümde. Kenar aydınlatma, 8 bit panel ve local dimming olmayan bir tv'ye 9.000 TL vermem için herhalde aklımı yitirmem lazım. Hele daha birkaç hafta önce 9.000'e 55XH9077 satılırken...

Philips'in bazı sorunları olmasa, Q70T yanından bile geçemez de neyse...
albanez albanez
O boxlar da pek becerikli aletler değil aslında albanez hocam. Görüntü olarak başarılı olsalar da bir çoğunun zaten L1 sertifikası problemi var. Kaliteli olanlara da gelindiğinde Dolby TrueHD ve DTS-HD gibi kayıpsız formatları ya passthrough edemiyorlar ya da sese en olarak sürekli bir çıt sesi geliyor. Görüntüyü iyileştirip seste çuvallıyorlar. En sağlıklısı pc kalıyor bu durumda ama o da aslında pek ucuza mal olmuyor. 4K için en ucuz ekran kartı GT1030 1300 TL gibi bir fiyata satılıyor. Daha bunun anakartı var, HDDsi var, rami var. Ama yine de HDMI-CEC eksik kalıyor ki onu da pulse-eight'in bir adaptörü var ki 90 Sterlin miydi neydi fiyatı.

100 MBit ağ bağlantısının (internet değil ama bende zaten 100lük var. Hız testlerinde de 95'leri görüyor rahatlıkla) ben yetersizliğini görmedim film izlerken. Kablosuza ise bir türlü ısınamadım. Bu teorik sayılar iki cihaz tek kanalda iken oluyor. Çevrede o kanalda sizin ağınızda olmayan bir yayın olduğunda sizin de performansınız etkileniyor.
Çok haklısınız. TV'yi pc'ye bağlayarak izleyince Netflix'in bitrate oranları da yükseliyor. Netflix TV uygulamasında 4K için maksimum 15 mbps verirken bilgisayara bağladığımda 50'nin üzerine çıkabiliyor. Ama işte salonun ortasında pc kasası koyma durumum yok.

Box tarafında en iyisi Nvidia Shield yanılmıyorsam değil mi ? Amazon Firestick ve Roku TV için ne düşünüyorsunuz ?

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
PUS8505 HepsiBurada'da 6.500 TL'ye satılıyor. Q70T ise en ucuz 8.700 civarına hatta 9.000 TL'ye satılıyor.
Yani aradaki fark neredeyse 2.500TL.

Q70R olsa farklı şeyler söylerdim fakat Q70T hiç o paraları edecek bir tv değil benim gözümde. Kenar aydınlatma, 8 bit panel ve local dimming olmayan bir tv'ye 9.000 TL vermem için herhalde aklımı yitirmem lazım. Hele daha birkaç hafta önce 9.000'e 55XH9077 satılırken...

Philips'in bazı sorunları olmasa, Q70T yanından bile geçemez de neyse...

Çok haklısınız. TV'yi pc'ye bağlayarak izleyince Netflix'in bitrate oranları da yükseliyor. Netflix TV uygulamasında 4K için maksimum 15 mbps verirken bilgisayara bağladığımda 50'nin üzerine çıkabiliyor. Ama işte salonun ortasında pc kasası koyma durumum yok.

Box tarafında en iyisi Nvidia Shield yanılmıyorsam değil mi ? Amazon Firestick ve Roku TV için ne düşünüyorsunuz ?
Kafam allqk bullak oldu vallahi ne alalim hocam ne tavsiye edersiniz
Kafam allqk bullak oldu vallahi ne alalim hocam ne tavsiye edersiniz
Birde 50x81j modeli var

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
K kaya.cihat92,
50X81J'ye baktım şimdi kaç para diye, 8.000 civarı isteniyor kesinlikle etmez. Zaten bence Sony'den sadece 9 serisi alınır.

Samsung'un 2019 model Q70R modeli çok iyi bir tv mesela hatta belki Sony XH90'dan bile daha iyi. Fakat nedense Q70T serisinde kaliteyi düşürmüşler, hem de öyle böyle değil.

Ben Sony almaysaydım ciddi ciddi PUS8505 düşünüyordum. İstersen internette biraz araştır. İngilizce varsa aşağıdaki konuya bir göz atabilirsin. Hatta direkt soru da sorabilirsin;

Bu arada aynı tv'nin 2021 modeli 10.000 TL'ye satılıyor, hem de 50 inç, Philips de kafayı yemiş :) Tıpkı 2020 model Sony XH9 serisinin 9-10'a satılıp, 2021 model J serisinin 14-15'e satıldığı gibi.

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
K kaya.cihat92,
50X81J'ye baktım şimdi kaç para diye, 8.000 civarı isteniyor kesinlikle etmez. Zaten bence Sony'den sadece 9 serisi alınır.

Samsung'un 2019 model Q70R modeli çok iyi bir tv mesela hatta belki Sony XH90'dan bile daha iyi. Fakat nedense Q70T serisinde kaliteyi düşürmüşler, hem de öyle böyle değil.

Ben Sony almaysaydım ciddi ciddi PUS8505 düşünüyordum. İstersen internette biraz araştır. İngilizce varsa aşağıdaki konuya bir göz atabilirsin. Hatta direkt soru da sorabilirsin;

Bu arada aynı tv'nin 2021 modeli 10.000 TL'ye satılıyor, hem de 50 inç, Philips de kafayı yemiş :) Tıpkı 2020 model Sony XH9 serisinin 9-10'a satılıp, 2021 model J serisinin 14-15'e satıldığı gibi.
Sizde sony nin 9 serisi var galiba

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555
Evet hocam, sizin gibi aylarca araştırdıktan sonra Sony 9 serisi aldım indirimdeyken yaklaşık 2 hafta önce.
Hayirli olsun simdi vatan pc deyim bende 50 pus8505 almaya geldim 58pus aklima karistirdi aynimidir bunlarin panelleri mva midir
Izleme mesafem 6 7 metre
58 pus 85x +3 yil garanti ile 9000
50 pus85x +3 yil garanti ile 7000 e gelio

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez

zaten benim yıllardır hep favorim PC dir:ok
PC ile hele de prof.v.s iseniz yapamayacağınız atraksiyon da olmaz
dolayısıyla ben "PC ve Diğerleri" diyorum;tıpkı eskiden PDP zamanın da "Pio ve Diğerleri" dediğimiz gibi:mutlu

Box dediğiniz üç-kuruşluk aletler,belki Shield hariç hatta Ugoos v.s hariç ama,netice de bit kadar alet ve çok ucuz
maliyeti ile bir dünya işi de hallediyor ama full+full v.s deyip de onu da yapamıyor bunu da açmıyor dersek
biraz haksızlık etmiş oluruz,ama PC ile de mukayese de hatta HTPC filan o zaman yine haksızklık etmiş oluruz

Box lar da zaten Ukrayna/Rus bazı kişilerin desteğiyle gidiyor,yoksa Çin liye kalsak yandık yaw:haha

Ama PC nin babası olsun dersen o zaman parası da tam baba oluyor!

Sonuç da her sene milyonlarca BOX işte bu yüzden tüm dünya da satılabiliyor
PC olayında ise manyak rakamlar söz konusu yaw,dediğin gibi basit 4k açabilecek bir GCard-1030 bile 1 kağıdın
üstünde! gerisini sen düşün gari

++

Geri
Üst Alt