albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez, Üstad bahsettiğin sony kdl 700/800 (hx) seri mi?
bunu nerede bahsettim acaba:hmm
HX7x/8x ler epeyi eski model paneller 2010/11/12 ler den olanlar
Samsung S_PVA/PSA ve Sharp(52" olanlar) panelli bazıları da 200Hz panellerdi bunların!
Sony o zaman Samsung un Kore deki panel fabrikasına ortak idi! öyle mallar ve paneller yok artık

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hayirli olsun simdi vatan pc deyim bende 50 pus8505 almaya geldim 58pus aklima karistirdi aynimidir bunlarin panelleri mva midir
Izleme mesafem 6 7 metre
58 pus 85x +3 yil garanti ile 9000
50 pus85x +3 yil garanti ile 7000 e gelio
arkadaş sana yazdım 50 alacaksın diye illa 85x alacaksan,salla gitsin diğer ebatları
ancak 65 ve IPS istiyorsan;bundan daha iyi resim alacaksın,ancak FILM işinde ve
fazla contrast+baclit takıntın varsa IPS seni biraz üzebilir ancak resim kalitesi her zaman
IPS ler de daha iyidir,her bir şeyi de süper olsun yok-yok olsun v.s diye düşünüyorsan
ben böyle bir panel bu dünya da var olduğunu bilmiyorum! illa ki bazı şeyleri sıkıntılı
veya noksan v.s olacaktır!

85x için ben illa alınır diye de tavsiye etmedim ve de etmiyorum zaten,böyle kefil olacağım
bir panel de yoktur hangi marka olursa olsun,hele de fiyatını gördüğüm zaman hepten kaçıyorum
çünkü o rakamlara değecek bir mal hiç birisinde yoktur!

ama bugün için de 2020 model 85x için o bahsettiğiniz rakamlar bana göre biraz pahalı kalıyor!
bende var çok isteyen olursa 5 kağıda veririm diye de yazmıştım zaten:hoba1

not;50/58 paneller mVA dır 65 IPS dir 43 de IPS(ama arada VA da çıkabiliyor!)70/75 normal de VA dır
ama kimilerinde 70 de VA da çıktı!

70/75 direk eleniyor,43 de direk elemelik bana göre 58 de direk elemelik!
65 için alacak kişiyle görüşmem gerekiyor özel durumları var bu meretin

2021 model diye çıkan yeni modeller de(8606 serisi)aynen "devam" mal dır 2020 in haybeye üst model
diye para basmayın buna,ellerinde 85x hala var ve ısrarla da yüksek fiyat çekiyorlar anlamış değilim yaw:hayir

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
zaten benim yıllardır hep favorim PC dir:ok
PC ile hele de prof.v.s iseniz yapamayacağınız atraksiyon da olmaz
dolayısıyla ben "PC ve Diğerleri" diyorum;tıpkı eskiden PDP zamanın da "Pio ve Diğerleri" dediğimiz gibi:mutlu

Box dediğiniz üç-kuruşluk aletler,belki Shield hariç hatta Ugoos v.s hariç ama,netice de bit kadar alet ve çok ucuz
maliyeti ile bir dünya işi de hallediyor ama full+full v.s deyip de onu da yapamıyor bunu da açmıyor dersek
biraz haksızlık etmiş oluruz,ama PC ile de mukayese de hatta HTPC filan o zaman yine haksızklık etmiş oluruz

Box lar da zaten Ukrayna/Rus bazı kişilerin desteğiyle gidiyor,yoksa Çin liye kalsak yandık yaw:haha

Ama PC nin babası olsun dersen o zaman parası da tam baba oluyor!

Sonuç da her sene milyonlarca BOX işte bu yüzden tüm dünya da satılabiliyor
PC olayında ise manyak rakamlar söz konusu yaw,dediğin gibi basit 4k açabilecek bir GCard-1030 bile 1 kağıdın
üstünde! gerisini sen düşün gari

++
Toshiba daha sağ iken AMD Hudson işlemcili itx bir anakart ile filmleri izliyordum. 1080p için fazlasıyla yetiyordu. Dahili ekran kartı olduğundan sadece bir SSD ve 16GB ram takmıştım anakarta. Yıllarca kullandım bu şekilde. Silverstone Lascala LC10-E kasayı da zamanında forumdan almıştım. Ebatları felan ve tarzı muhteşemdir. TCL macerası başında gittim yine ikinci el bir GT1030 almıştım. Aynı marka olmalarına ve soranlara desteklemelerine rağmen ekran kartı görüntü vermeyince gidip yine ikinci el bir intel N3050 itx bir anakart aldım ve ekran kartını ona taktım ve diğer herşeyi yeni anakarta aktardım. HTPC için gayet yeterli oldu. Bir de şu ekran kartları ve bilgisayarla CEC'yi desteklese efsane olacak ama desteklemiyorlar :(

B Çevrimdışı

burak1709

Yeni Üye
30 Eyl 2021
1
35
Merhaba, evleneceğim için tv ihtiyacım var. Marka önceliğim LG ve Samsung.

Tvyi uydu yayını ve Netflix, Amazon Video, BluTV gibi platformları izlemek için kullanacağım. Maç veya oyun konsolu kullanımım yok.

Tvnin olacağı odada izleme mesafem 3.5 metre civarında. Film izlerken kısmen daha büyük ekran olması için 50-55 inç düşünüyorum. Oda dikdörtgen bir oda tvyi karşıdan izleyeceğim denebilir fazla geniş bir odam yok.

Bütçem 5bin - 6bin civarlarında. Alışveriş sitelerinde fiyatlar o düzeylerde. Güzel bir tv önerisi olursa 300-500 daha yukarı çıkılabilir.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

F Çevrimdışı

fuzulix

Yeni Üye
17 May 2018
9
42
-Sony 700/800 ben ikisini de beğeniyorum ve almak da istiyorum açıkçası
bir ara ucuz yollu birisinden de bulmuştum(eski TF de tanıdığım bir üye idi ve 1700 kağıt
fiyat vermişti,ben almayınca başkasına satmıştı)

Burada yazmıştın üstad. Ben de kasttetiğin seri KDL 7XX (HX) mi diye ondan sormuştum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-Sony 700/800 ben ikisini de beğeniyorum ve almak da istiyorum açıkçası
bir ara ucuz yollu birisinden de bulmuştum(eski TF de tanıdığım bir üye idi ve 1700 kağıt
fiyat vermişti,ben almayınca başkasına satmıştı)

Burada yazmıştın üstad. Ben de kasttetiğin seri KDL 7XX (HX) mi diye ondan sormuştum.
valla açıkçası hala KM si düşük olmak kaydıyla HX7xler değil ama 8x alınabilir
tek sorun bunlar Samsung panel oldukları için çok uzun vadeli gitmezler! önce T-Con
arızası verir sonra VSL hatası verir sonra modül gitmiş derler v.s
yaklaşık 10 seneyi bulduğu için diğer yandan da teknik açıdan pek alınmaz
öyle 1700/2000 kağıt filan de hiç olmaz yaw
kısaca yine de bu serileri sen unut kardeşim

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
4000 e kadar 55 inç tv arıyorum. tavsiyeleriniz nedir. normal kullanım için dizi film de izlerim netflix den .
Bütçenizi yaklaşık 300 TL aşıyor fakat benim aklıma direkt Regal 55R752U geldi;

M Çevrimdışı

mdogan

Yeni Üye
20 Ağu 2019
24
37
Merhaba arkadaşlar. 4000-5000 TL arasında bir tv arıyorum. 50-55 inc aralığında, normal uydu yayınları ile IPTV izlenecek, sesi nispeten iyi olursa iyi olur. mibox takılıp öyle kullanılacak. IPS panel olursa iyi olur. böyle bir tv var mı acaba :) ? Teşekkürler (gözüme 55r752u takıldı.) albanez albanez F fikoloji

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

alvaro01

Aktif Üye
25 Nis 2018
92
43
Gittigidiyorda Onvo 58" OV58350 4K Android Tv şuan 3548 TL. Bu tv de kullanılan panel hakkında bilgisi olan varmı.? Müşteri hizmetlerinin konu hakkında bilgisi yok, mail attım cevap yok Adem Helvacı Adem Helvacı . Panel hakkında bilgi alabilirsem memnun olurum. Teşekkürler.

K Çevrimdışı

KosovaLi61

Yeni Üye
30 Eyl 2021
6
31
Gittigidiyorda Onvo 58" OV58350 4K Android Tv şuan 3548 TL. Bu tv de kullanılan panel hakkında bilgisi olan varmı.? Müşteri hizmetlerinin konu hakkında bilgisi yok, mail attım cevap yok Adem Helvacı Adem Helvacı . Panel hakkında bilgi alabilirsem memnun olurum. Teşekkürler.

Çok iyi olur adem hocam sizden bilgi istiyoruz
Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt