E Çevrimdışı

erdoganaydin

Yeni Üye
28 May 2020
33
74
merhaba

zamanında sony android tv kullanmıştım. telefondn bağlanma, uygulama yükleme v.s baya aktif kullanıyordum.

bu nedenle android tv almak istiyorum.

65 veya 55inç de hangi modele yölenmeliyim.

8000 civarı bir bütçem var.

vatan bilgisayarda 100hz tv almamı önerdile. hatta oled lg 55c14 ü önerdiler. izlettirdikleri demolarda 100 hz başarılıydı. ps5 bağlantıda felan faydasını görürsün dediler. ancak ben yoğunlukla netflix, amazon tv, youtube ve ip tv için kullanacağım.

100 hz benim için çok önemlimi sizce. bütçemi 15 bine çıkarıp bu tvlere geçmeye gerek var mı? 8000 tl ile va panel android bi tv bulamazmıyım.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
merhaba

zamanında sony android tv kullanmıştım. telefondn bağlanma, uygulama yükleme v.s baya aktif kullanıyordum.

bu nedenle android tv almak istiyorum.

65 veya 55inç de hangi modele yölenmeliyim.

8000 civarı bir bütçem var.

vatan bilgisayarda 100hz tv almamı önerdile. hatta oled lg 55c14 ü önerdiler. izlettirdikleri demolarda 100 hz başarılıydı. ps5 bağlantıda felan faydasını görürsün dediler. ancak ben yoğunlukla netflix, amazon tv, youtube ve ip tv için kullanacağım.

100 hz benim için çok önemlimi sizce. bütçemi 15 bine çıkarıp bu tvlere geçmeye gerek var mı? 8000 tl ile va panel android bi tv bulamazmıyım.

Bence normal bir kullanıcının 15 bin gibi rakam vermesine gerek yok. Bütün tv ler artık 4 5 sene gider diyor ustalar. Fark sadece bu süreçte kullanımınıza göre verim alma işi. Arkadaşlar 9 bin gibi rakamlara sony 100hz üst seviye tv ler aldılar daha yeni. Şimdi 10 bin gibi fiyatı var. Arada 5 bin fark var ki yine bence hiç değmez.

A Çevrimdışı

alvaro01

Aktif Üye
25 Nis 2018
92
43
M mdogan hayırlı olsun. Panel bilgisini öğrenebilmek için kutu ustundeki seri noyu bölgenizdeki Mehmet Atmaca servislerinden sordurabilirsiniz yardımcı olurlar. Ayrıca kurulumdan sonra yan açılardan izlemede eğer renk kaybı var ise Va paneldir. Panel tipi konusunda IPS yada Va bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz.

E Çevrimdışı

erdoganaydin

Yeni Üye
28 May 2020
33
74
Bence normal bir kullanıcının 15 bin gibi rakam vermesine gerek yok. Bütün tv ler artık 4 5 sene gider diyor ustalar. Fark sadece bu süreçte kullanımınıza göre verim alma işi. Arkadaşlar 9 bin gibi rakamlara sony 100hz üst seviye tv ler aldılar daha yeni. Şimdi 10 bin gibi fiyatı var. Arada 5 bin fark var ki yine bence hiç değmez.
Hangi TV yi aldılar acaba

R Çevrimdışı
9 Eyl 2021
2
41
Merhaba, LG 49UN73006LA hakkında yorumlarınız ne olur. 7000 liraya kadar yada bir tık üzeri fiyatta televizyon almayı düşünüyorum. bu ürün IPS panel ve Direckt led. yorumlara göre va panel nano serilerine yönelmeyi düşünüyorum fakat çok kararsızım. bu ürünlerden kıyaslama yaptığınız varsa yardımcı olurmusunuz? (49UN7300LA - 49NANO816-50NANO796-50UP81006LA) bunlardan hangisi ya da? lg tercihimdir. geçmişte philips ile acı bir deneyimim oldu. bakmadım bile. samsung çok parlak. panasonic kullanıyorum şu an ama maalesef bizde satışı yok. genelde bildiğimiz yerel kanallar izlenecek (trt,fox,show gibi) netflix ya da usb den film. maç izlemem oyun oynamam.

M Çevrimdışı

mdogan

Yeni Üye
20 Ağu 2019
24
37
M mdogan hayırlı olsun. Panel bilgisini öğrenebilmek için kutu ustundeki seri noyu bölgenizdeki Mehmet Atmaca servislerinden sordurabilirsiniz yardımcı olurlar. Ayrıca kurulumdan sonra yan açılardan izlemede eğer renk kaybı var ise Va paneldir. Panel tipi konusunda IPS yada Va bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz.
Teşekkür ederim. Ürün elime ulaşınca gözlemlerimi buradan paylaşacağım.

S Çevrimdışı

srcn2434

Yeni Üye
4 Eki 2021
2
36
Merhaba arkadaşlar, 5000 TL bir bütçem var biraz daha üste çıkarak belki 6000 TL olabilir ona artık bakacağız.

Marka takıntım yok aslında ama ambilight özelliğinden dolayı philips markasını tercih edeceğim. Çok mantıklı bir tercih gelirse başka marka düşünebilirim ama zayıf bir ihtimal.

Öncelikle amacımız film dizi ve netflix vs. platformlarını kullanmak bu sebeple film dizi izleme odaklı bir tv tercih etmek istiyoruz. Günlük tv akışı da çok kötü olmayacak şekilde önerilerinizi bekliyorum.

Aklımda 2 model var 7805 modelin 50 yada 55 boyutları. 5000 5500 TL fiyat bandında. Trendyol Hepsiburada gibi satış yerlerinde fiyatları makul ve aralarında çok fiyat farkı yok. Tek takıldığım konu çok bilgi sahibi olmasam bile okuduğum kadarı ile 50 va, 55 ips panele sahip. Tercih ederken hangisi çok kararsızım açıkçası bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Diğer model ise 50 8505 bunun fiyatı 6000 TL.

3 model arasından birini almak istiyorum.

1- 7805 modelin va - ips panel tercihine göre 50 yada 55 boyutunu alacağım.

2- 8505 modelin 50 boyutu hangi panel bilmiyorum ama 500 600 TL daha ver 6000 TL ye bunu al derseniz bütçeyi artırıp bu modeli alırım.

3- Can alıcı sorum 7805 modeli bilindik mağazalar da 7300 TL gibi bir fiyatı var. Ama trendyol ve Hepsiburada sitelerinde çeşitli bilinmeyen satıcılarda 5000 ile 6000 TL arasında. Güvenilir mi acaba. Aklımda soru işareti bozuk ürünleri yada teşir ürünleri ucuzdan toplayıp tamir ettikten sonra piyasaya sürdükleri için mi ucuz :)

iyi forumlar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-Raşit bey 3 gündür sesin çıkmadığına göre her şey yolunda görünüyor,diğer arkadaşa da yazmıştım
sana da yazdım diye biliyorum;
>OLED Bright
>Contrast

ayarlarını her ne kadar 100 yapsanız bile netice de öyle çalışmaz! "ABL" devreye girip bir şekil de devreye
girip baclit çalışması seviyesini düşürecektir! ben ondan dolayı bu iki ayarı 80/85 lere çektim

OLED ler diğer panel tiplerinin baclit sistem çalışmasına benzemezler,ama siz bunu zorlayıp da yok ekran
karanlık yok yeterli aydınlık değil v.s derseniz bu yalnış bir değerlendirme olur OLED panel çalışma
prensibine göre,ya da gidin "LCD" alın o zaman:hmm

Not gerek Servisler ilk kurulum(yaw adam hemen kurup kaçayım diyor,onlar dan bir şey beklemeyin hatta
hiç ellemesinler daha iyi! adam her gün onlarca LCD kuruyor ve aklı de eli de kafasın da orada ama bunların
farklı yapıda olduğunu bile bilmiyor garibim

Herhangi bir sıkıntı da beni arayabilirsiniz,forumlara girip de yalan-yalnış bir "bilgi" diye sallanan şeylere de
zinhar itibar etmeyiniz:hayir
Birilerinin malum "OLED efsaneleri" haline gelen bazı klasik laflarını v.s aynen sallıyorsunuz
hele hele TF/DH/FT v.s gibi rezil forumlardan da uzak durun ltf

-Levent bey,Servisle konuşmuşsun ama verilen cevap tam uygun olmamış!
OLED ler için panel grey-unformity veya herhangi bir fon dan alınan uniformity ler de biraz sapma
olur ancak bu sapma baclit den kaynaklı değildir!(LCD ler gibi değildir örneğin)
"katman" lar bir etken dir ama zaten fazlası olma durumun da örneğin LGE bunu kabul edip ya panel
değişim(çok kolay işlemdir! eğer öyle olursa bana alo de,ben sana işemi yeniden anlatırım,adamların
ne dediği önemli değil,onlar eve gelip paneli değiştirebilirler ki bu daha iyidir!!!)

Ancak bana gönderdiğin resimler benim için "normal" dir,yaklaşık zaten böyledir hocam,takılma bunlara
yukarıda yazdım "malum forumlar" diye sanırım oraya bakmışsın ama aynen salla geç kardeşim bunları

Ayrıca servise yok şu forum yok forum dersen;adamlar sana gülerler;ama benim adımı verirsen gülmezler!

örneğin Sony OLED ler de bu sorun daha fazla dır! ama illa panel değişimi v.s gerektirecek durum da değildir
kaldı ki Sony zaten böyle bir şeyi daha falsolu olsa bile yaw bunlar OLED ve normaldir derler her zaman ki gibi:haha

Not; "Açılı bakma durumun da uniformity"sıkıntısı; yaw arkadaş kim bunu zırvalamış acaba?
bu sözüm ona ""bilgi"" de osuruk aynen küllüm yalnış yaw!
panel tip TV lerin hemen hepsi aynen böyledir;açılı bakmak da nereden çıktı,o zaman tüm paneller faul yaw:haha1

daha bir sürü yalan-yalnış örnekler verebilirim ama hepsi de aynen teknik olarak birer YALNIŞ dır!

abi açılı maçılı filan çekmeyeceksin yaw 0(sıfır) açıdan çekeceksin gri de olsa siyah da olsa v.s
ayrıca her ikinizin den panellerin de bahsettiğim sorunlar da yoktur!

-Sony BD 700/800 OK dir bunu her zaman zaten yazıyorum:ok
ancak 700 de 5GHz desteği yoktur;diğer Android yok ıvız-zıvır v.s işleri de bana sormayın,işim de olmaz
ilgim de hiç olmaz,BOX lara devam edin yaw

-Shield için bir yerler de geçen gün okumuştum,sanırım çok yakında 2022 model ve yeni bir cihaz çıkarıyorlar
ve umarım fiyatı da manyak olmaz,bu sefer onu almak istiyorum,en azından GPU olarak Tigra nın da bir üst
modeli v.s olursa tadından yenmez!

-Zappiti için,ben bekleyin derim

-BD olarak çok yeni Reovo çıktı biliyorsunuz ancak fiyat ciddi pahalı yaw!
ancak "gaz" vermek adına herifler(o bahsettiğiniz bazı yabancı tipler ki hepsi SATICI dir onların veya firma
destekli paralı adamlardır!)kesinlikle onları da sallıyorsunuz!

şimdi Panasonic-9000 den de daha iyiymiş diyorlar; ""hastir ülen"":kiskis bunu yiyecek adam varmı yaw???
onlara göre Sony 700/800 de Pany den daha iyi!! ülen bu kadar da atmayın ayıp oluyor sonra

çok yeni çıkan Reavon(100/200) oppo/dune/zappiti üçgeni gibi göründü bana!
fiyatı da ciddi pahalı(Avrupalı bunlar!) şimdi bunu da Pany-9xx ile kapıştırıyorlar ama bence hata ediyorlar!

Sony ler sadece F/P öne çıkıyor,başka bir artıları yoktur
Reavon için henüz erken
Panasonic 8/9 lar yıllar dır zaten zirvede!(ancak bunların ext-HDD den okumada codec/format sorunları da
hep devam ediyor! bu adamlar Lisansız/korsan v.s bir uygulama içine hiç girmediler!)

Pany 8x ler sunduğu performansa göre bence F/P olmayı hak ediyor,her ne kadar fiyatı pahalı olsa bile!

++

>TCL/TPV 2022 modeller;bence çok ciddi pahalı özellikle C825/14-15 kağıt yaw:hayir
geçen yazmıştım TPV nin 95x/95x serileri de adeta fahiş fiyatlı,bu ne yaw
ya da enayi avınamı çıktı bu herifler,o rakamlara OLED alınıyor özellikle LG(55)
65 olanları ise tam bir rezalet pahalı

>50 lik bazı paneller var Sony/LGE/Samy/Philips gibi bir de yerli montaj malum bazı markalar var v.s
genel de aynı paneller ancak katman v.s durumu biraz değişik!
İşlemciler ve yüklü sistemler v.s yine farklı v.s

dün ve bugün biraz inceledim bu yukarıda bahsettiğim panelleri(yerliler hariç)Philips hepsinden daha iyi!
Samy/Sony/LGE ise tamamen farklı paneller gibi ama hepsi de kendi arasında yine farklı,Philips de
öyle aman aman değil ama ancak yine de diğerlerinden biraz daha iyi buldum
fiyatları da hiç hak etmedikleri kadar pahalı! ister Sony ister Samy olsun,öncelikle bu ikisi en kötüleri idi!
iş olsun diye MARKA olsun diye ürettikleri bana göre vasat paneller bunlar ama TPV bir iki tık daha iyi
ve de daha pahalı++

C Çevrimdışı

cagri37

Yeni Üye
2 Eki 2021
3
40
albanez albanez, hocam 6 bin civarı 55 ekran bir tv önerin var mıdır phlp 7805,lg 7001 gibi bir model ve Sony x7055 dikkatimi çekti siz ne dersiniz acil bir tv almam lazım

C Çevrimdışı

cinarazi

Yeni Üye
19 Ara 2018
47
38
Bütçenizi yaklaşık 300 TL aşıyor fakat benim aklıma direkt Regal 55R752U geldi;

Hocam ona baktım güzel birde bu model bir üstümü hem daha ucuz şuan 4126 TL ye geliyor.

K Çevrimdışı

kenannur16

Yeni Üye
13 Eyl 2021
10
32
Bu aralar arçelik imperum 9 serisi reklamlara denk gelip duruyorum. Daha geçen hafta cuma günü fiyatlarına bakmıştım, 6199 tl idi 55 inçlik olanlar. Şimdi aynı tv ler 7699 tl olmuş. Sizce bu fiyatlara alınır mı? Doğru dürüst teknik bilgiler de yok bu tv ler hakkında.

M Çevrimdışı

mdogan

Yeni Üye
20 Ağu 2019
24
37
Teşekkür ederim. Ürün elime ulaşınca gözlemlerimi buradan paylaşacağım.
Ürün henüz yeni geldi. Kuruluma gelecekler birazdan. Bakalım nasıl bir TV ye denk geldik?

IMG_20211005_151735ee8934f0f86e0cd9.jpg

M Çevrimdışı

mdogan

Yeni Üye
20 Ağu 2019
24
37

Ürün henüz yeni geldi. Kuruluma gelecekler birazdan. Bakalım nasıl bir TV ye denk geldik?

IMG_20211005_151735ee8934f0f86e0cd9.jpg

Değerli arkadaşlar. Servis gelip kurulumu yaptı. Kurulum ücretli ve 80 TL. Kutu içerisinden askı aparatı çıkmıyor, ben kendim aldım.
İlk görüşüm şu şekilde olacak.
Cihaz bence şuanda tam bir fiyat/performans canavarı. Kasa normal kalınlıkta ve çerçeveli model. Ancak çerçeveleri 1cm den daha kalın değil. Bu da TV yi kaba olmaktan çıkartıyor. Görüntü kalitesi resim ve renk ayarlarını yaptıktan sonra daha güzel göründü. HDR mevcut. HDR açık ve kapalı modu arasında farkı hissediyorsunuz. Sağ ve soldan hafif bir ışık süzmesi var gibi ama rahatsızlık vermedi bana.
Android 9 ile birlikte geliyor. 2 farklı smart arayüzü var gibi. Birisi Mi box ta olduğu gibi smart TV arayüzü, diğeri de ayarlara ve smart uygulamalara hızlı erişebileceğiniz bir menü tasarımı. Android Google PlayStore dan uygulama indirilebiliyor. IPTV kullanıcısı olarak gayet hızlı buldum.
Normal kanallarda da görüntü gerçekten tatmin edici. Bu fiyata bu kalite beni şaşırttı. Kanal geçişleri ne yavaş ne de hızlı.
Sesi pek tatmin edici bulmadım. Bunda da fiyatı göz önünde alınca normal diyebilirim. 22mt karelik odamda çok güzel durdu.
Üst seviye TV'den buna geçerseniz belki hoşunuza gitmez ama ben Vestel den geçtim , bana kalırsa daha iyi bir TV.
Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

Geri
Üst Alt