-Raşit bey 3 gündür sesin çıkmadığına göre her şey yolunda görünüyor,diğer arkadaşa da yazmıştım
sana da yazdım diye biliyorum;
>OLED Bright
>Contrast
ayarlarını her ne kadar 100 yapsanız bile netice de öyle çalışmaz! "ABL" devreye girip bir şekil de devreye
girip baclit çalışması seviyesini düşürecektir! ben ondan dolayı bu iki ayarı 80/85 lere çektim
OLED ler diğer panel tiplerinin baclit sistem çalışmasına benzemezler,ama siz bunu zorlayıp da yok ekran
karanlık yok yeterli aydınlık değil v.s derseniz bu yalnış bir değerlendirme olur OLED panel çalışma
prensibine göre,ya da gidin "LCD" alın o zaman
Not gerek Servisler ilk kurulum(yaw adam hemen kurup kaçayım diyor,onlar dan bir şey beklemeyin hatta
hiç ellemesinler daha iyi! adam her gün onlarca LCD kuruyor ve aklı de eli de kafasın da orada ama bunların
farklı yapıda olduğunu bile bilmiyor garibim
Herhangi bir sıkıntı da beni arayabilirsiniz,forumlara girip de yalan-yalnış bir "bilgi" diye sallanan şeylere de
zinhar itibar etmeyiniz
Birilerinin malum "OLED efsaneleri" haline gelen bazı klasik laflarını v.s aynen sallıyorsunuz
hele hele TF/DH/FT v.s gibi rezil forumlardan da uzak durun ltf
-Levent bey,Servisle konuşmuşsun ama verilen cevap tam uygun olmamış!
OLED ler için panel grey-unformity veya herhangi bir fon dan alınan uniformity ler de biraz sapma
olur ancak bu sapma baclit den kaynaklı değildir!(LCD ler gibi değildir örneğin)
"katman" lar bir etken dir ama zaten fazlası olma durumun da örneğin LGE bunu kabul edip ya panel
değişim(çok kolay işlemdir! eğer öyle olursa bana alo de,ben sana işemi yeniden anlatırım,adamların
ne dediği önemli değil,onlar eve gelip paneli değiştirebilirler ki bu daha iyidir!!!)
Ancak bana gönderdiğin resimler benim için "normal" dir,yaklaşık zaten böyledir hocam,takılma bunlara
yukarıda yazdım "malum forumlar" diye sanırım oraya bakmışsın ama aynen salla geç kardeşim bunları
Ayrıca servise yok şu forum yok forum dersen;adamlar sana gülerler;ama benim adımı verirsen gülmezler!
örneğin Sony OLED ler de bu sorun daha fazla dır! ama illa panel değişimi v.s gerektirecek durum da değildir
kaldı ki Sony zaten böyle bir şeyi daha falsolu olsa bile yaw bunlar OLED ve normaldir derler her zaman ki gibi
Not; "Açılı bakma durumun da uniformity"sıkıntısı; yaw arkadaş kim bunu zırvalamış acaba?
bu sözüm ona ""bilgi"" de osuruk aynen küllüm yalnış yaw!
panel tip TV lerin hemen hepsi aynen böyledir;açılı bakmak da nereden çıktı,o zaman tüm paneller faul yaw
daha bir sürü yalan-yalnış örnekler verebilirim ama hepsi de aynen teknik olarak birer YALNIŞ dır!
abi açılı maçılı filan çekmeyeceksin yaw 0(sıfır) açıdan çekeceksin gri de olsa siyah da olsa v.s
ayrıca her ikinizin den panellerin de bahsettiğim sorunlar da yoktur!
-Sony BD 700/800 OK dir bunu her zaman zaten yazıyorum
ancak 700 de 5GHz desteği yoktur;diğer Android yok ıvız-zıvır v.s işleri de bana sormayın,işim de olmaz
ilgim de hiç olmaz,BOX lara devam edin yaw
-Shield için bir yerler de geçen gün okumuştum,sanırım çok yakında 2022 model ve yeni bir cihaz çıkarıyorlar
ve umarım fiyatı da manyak olmaz,bu sefer onu almak istiyorum,en azından GPU olarak Tigra nın da bir üst
modeli v.s olursa tadından yenmez!
-Zappiti için,ben bekleyin derim
-BD olarak çok yeni Reovo çıktı biliyorsunuz ancak fiyat ciddi pahalı yaw!
ancak "gaz" vermek adına herifler(o bahsettiğiniz bazı yabancı tipler ki hepsi SATICI dir onların veya firma
destekli paralı adamlardır!)kesinlikle onları da sallıyorsunuz!
şimdi Panasonic-9000 den de daha iyiymiş diyorlar; ""hastir ülen""
bunu yiyecek adam varmı yaw???
onlara göre Sony 700/800 de Pany den daha iyi!! ülen bu kadar da atmayın ayıp oluyor sonra
çok yeni çıkan Reavon(100/200) oppo/dune/zappiti üçgeni gibi göründü bana!
fiyatı da ciddi pahalı(Avrupalı bunlar!) şimdi bunu da Pany-9xx ile kapıştırıyorlar ama bence hata ediyorlar!
Sony ler sadece F/P öne çıkıyor,başka bir artıları yoktur
Reavon için henüz erken
Panasonic 8/9 lar yıllar dır zaten zirvede!(ancak bunların ext-HDD den okumada codec/format sorunları da
hep devam ediyor! bu adamlar Lisansız/korsan v.s bir uygulama içine hiç girmediler!)
Pany 8x ler sunduğu performansa göre bence F/P olmayı hak ediyor,her ne kadar fiyatı pahalı olsa bile!
++
>TCL/TPV 2022 modeller;bence çok ciddi pahalı özellikle C825/14-15 kağıt yaw
geçen yazmıştım TPV nin 95x/95x serileri de adeta fahiş fiyatlı,bu ne yaw
ya da enayi avınamı çıktı bu herifler,o rakamlara OLED alınıyor özellikle LG(55)
65 olanları ise tam bir rezalet pahalı
>50 lik bazı paneller var Sony/LGE/Samy/Philips gibi bir de yerli montaj malum bazı markalar var v.s
genel de aynı paneller ancak katman v.s durumu biraz değişik!
İşlemciler ve yüklü sistemler v.s yine farklı v.s
dün ve bugün biraz inceledim bu yukarıda bahsettiğim panelleri(yerliler hariç)Philips hepsinden daha iyi!
Samy/Sony/LGE ise tamamen farklı paneller gibi ama hepsi de kendi arasında yine farklı,Philips de
öyle aman aman değil ama ancak yine de diğerlerinden biraz daha iyi buldum
fiyatları da hiç hak etmedikleri kadar pahalı! ister Sony ister Samy olsun,öncelikle bu ikisi en kötüleri idi!
iş olsun diye MARKA olsun diye ürettikleri bana göre vasat paneller bunlar ama TPV bir iki tık daha iyi
ve de daha pahalı++