albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
D doğan

Arçelik Grubu(veya Grundig TV ler)
kısaca sıkı TV ler artık çıkarmıyorlar,en son 2018 model VLX9750(ben bunu kullanmıştım)
bir de 2019 model GCU9800;gerisini salla geç,hem pahalılar hem de artı olarak bir tane
bile değer olayı da yoktur,Grup TV işinde bence havlu attı! sadece MARKA satıyor o kadar!

Yeni model diye lanse ettikleri Imperium da aynen hikaye;zaten hikaye olmasa idi önce
bazı teknik al beni leri olan özellikleri sunarlardı ve belli ki bunlar YOK!
ama fiyata baktım,sadece küfür ettim yaw

Not;9800 bulma şansın sıfır veya bulursan önce bana haber ver yaw,basar alırım,zaten teşhir
kaldığı için fiyat ucuz olsa bile hala bazı çakal malum satıcılar da pahalı bulunabilir!
ancak sakın 8900 modeli ile karıştırma!!! genel de bunu bazıları karıştırıyor!

Imperium denilen panele gelirsem,reklam/slogan v.s sakın gaza gelme!

K Çevrimdışı

KosovaLi61

Yeni Üye
30 Eyl 2021
6
31

Değerli arkadaşlar. Servis gelip kurulumu yaptı. Kurulum ücretli ve 80 TL. Kutu içerisinden askı aparatı çıkmıyor, ben kendim aldım.
İlk görüşüm şu şekilde olacak.
Cihaz bence şuanda tam bir fiyat/performans canavarı. Kasa normal kalınlıkta ve çerçeveli model. Ancak çerçeveleri 1cm den daha kalın değil. Bu da TV yi kaba olmaktan çıkartıyor. Görüntü kalitesi resim ve renk ayarlarını yaptıktan sonra daha güzel göründü. HDR mevcut. HDR açık ve kapalı modu arasında farkı hissediyorsunuz. Sağ ve soldan hafif bir ışık süzmesi var gibi ama rahatsızlık vermedi bana.
Android 9 ile birlikte geliyor. 2 farklı smart arayüzü var gibi. Birisi Mi box ta olduğu gibi smart TV arayüzü, diğeri de ayarlara ve smart uygulamalara hızlı erişebileceğiniz bir menü tasarımı. Android Google PlayStore dan uygulama indirilebiliyor. IPTV kullanıcısı olarak gayet hızlı buldum.
Normal kanallarda da görüntü gerçekten tatmin edici. Bu fiyata bu kalite beni şaşırttı. Kanal geçişleri ne yavaş ne de hızlı.
Sesi pek tatmin edici bulmadım. Bunda da fiyatı göz önünde alınca normal diyebilirim. 22mt karelik odamda çok güzel durdu.
Üst seviye TV'den buna geçerseniz belki hoşunuza gitmez ama ben Vestel den geçtim , bana kalırsa daha iyi bir TV.
Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
Hayırlı uğurlu olsun inş görüntü kalitesi nasıl acaba incelemeye vaktiniz oldu mu

M Çevrimdışı

mdogan

Yeni Üye
20 Ağu 2019
24
37
Hayırlı uğurlu olsun inş görüntü kalitesi nasıl acaba incelemeye vaktiniz oldu mu
Teşekkür ederim sağolun. Evet inceledim , görüntüsü gayet tatmin edici. Ayrıca Adem Helvacı Adem Helvacı YouTube kanalında dün akşam bu TV'nin incelemesi de yayınlandı. İzlemenizi tavsiye ederim.
İyiki almışım TV'yi, ben memnun kaldım. Tabiki fiyatına kıyasla bunu söylüyorum. Va panel, ama kontrast sapması konusunda gayet başarılı. Adem hocamın da dediği gibi panda panel kullanılmış ama kaliteli bir panda panel. Teknik detaylar videoda var. Sorunuz varsa da cevaplarım.

T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
Merhabalar, evime tv almayi dusunuyorum. Genel olarak film ve dizi izliyorum. Sony xr65a80j 26.000 tl veya samsung neo qled

Almayi dusunuyordum. Fakat yorumlarda

22.000 tl fiyat aldım Sonu Xh9505 için

Bu urunun cok ovuldugunu gordum. Tavsiyelerinizi dinliyorum. Tesekkurler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhabalar, evime tv almayi dusunuyorum. Genel olarak film ve dizi izliyorum. Sony xr65a80j 26.000 tl veya samsung neo qled

siz bana eMail den konu hk. ulaşan kişimisiniz acaba?

OLED çileri biraz karıştırdım:hmm

++

özellikle bir OLED panel almayı gerçekten düşünüyormusunuz zira bunu diğer LED panel ile mukayese
eder gibi görüyorum sizi;bence ya OLED ya LCD diye birbirlerin den tamamen ayırın

veya "fiyat" bir faktörmü oldu sizin için?
veya OLED tam ne için seçiyorsunuz?

LCD TV leri hemen hemen biliyoruz da;iş OLED olunca biraz veya epeyi düşünmek gerekiyor!

Not;benim son bir kaç günler içinde bu başlık da özellikle OLED ler için genel veya daha spesifik
oldukça da uzun metrajlı msg larım vardır,tavsiyem bunları okumanız dır!

ama ben direk düşünme den kafadan gidip OLED alacağım mı diyorsunuz?

++

LCD olarak da Samsung 8x/9x serileri OK dir

T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
Açıkcası en son Samsung 49MU8000 satın almıştım. Teknoloji olarak orda kaldım. QLED veya OLED tecrübem hiç olmadı. Açıkcası fiyat faktör değil 26-27.000 tl ye kadar verebilirim.
Internette arastirma yaparken bahsettigim televizyonlari onerdiler. QLED, OLED veya LCD de alabilirim. Genel olarak beklentim , aksam film/dizi izlerken keyif almak. Genelde karanlik ortamda biseyler izlemeyi severim. Film/dizi, TV ve mac seyrederim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40

Ben tv konusunda Adem Helvacı veya Albanez kadar uzman değilim. O açıdan düşüncelerimi ne derece dikkate alırsınız bilmiyorum. Yalnız çok araştıran biriyim.

Samsung QN85A bana göre Sony X95 ile kıyaslanacak bir model değil. İkisi arasından tercih edilecekse bence Sony.

QN85A'da IPS-ADS diye değişik bir panel kullanılmış. Baştan söylim, ben VA'cıyım, IPS'ten pek hoşlanmam. Kontrast ve siyahlar çok vasattır ki benim için tv'de en önemli kriterlerin başında bunlar gelir. QN85A kontrast, bölgesel karartma, siyah ve gri renk tekdüzeliği olarak vasat.

QN90A derseniz işler değişir. O zaman Samsung derim. Ama QN90A bile gri renk tekdüzeliğinde çok başarılı değil. QN95A olsa muhteşem olurdu.

Hangi modeli alırsanız alın Samsung tv'ler çoğu zaman Sony'den daha parlak olur. Fakat aynı zamanda blooming de daha fazla olur.
Sony'ler daha karanlıktır. Lakin blooming, ışık sızması, bulutlanma gibi panel sorunları daha az olur ve genelde local dimming konusunda Samsung'a göre daha başarılıdır.

Geri
Üst Alt