T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
Ben tv konusunda Adem Helvacı veya Albanez kadar uzman değilim. O açıdan düşüncelerimi ne derece dikkate alırsınız bilmiyorum. Yalnız çok araştıran biriyim.

Samsung QN85A bana göre Sony X95 ile kıyaslanacak bir model değil. İkisi arasından tercih edilecekse bence Sony.

QN85A'da IPS-ADS diye değişik bir panel kullanılmış. Baştan söylim, ben VA'cıyım, IPS'ten pek hoşlanmam. Kontrast ve siyahlar çok vasattır ki benim için tv'de en önemli kriterlerin başında bunlar gelir. QN85A kontrast, bölgesel karartma, siyah ve gri renk tekdüzeliği olarak vasat.

QN90A derseniz işler değişir. O zaman Samsung derim. Ama QN90A bile gri renk tekdüzeliğinde çok başarılı değil. QN95A olsa muhteşem olurdu.

Hangi modeli alırsanız alın Samsung tv'ler çoğu zaman Sony'den daha parlak olur. Fakat aynı zamanda blooming de daha fazla olur.
Sony'ler daha karanlıktır. Lakin blooming, ışık sızması, bulutlanma gibi panel sorunları daha az olur ve genelde local dimming konusunda Samsung'a göre daha başarılıdır.

Yorumlarin icin cok tesekkur ederim.

bu iki televizyon arasinda kaldim desem.
Açıkcası movies kariılaştırması kafamı karıştırıyor.

AD30751E-1114-4890-8406-B0423FCC9EB0.png

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
T Taso27, Hocam OLED çok başka bir seviye, yeryüzünde üretilmiş hiçbir led tv oled ile kıyaslanamaz bana göre. Yanma riski olmasa zaten piyasada oled'ten başka panel satılmazdı.

Siz oyun oynamayacaksınız, uydu yayını da izlemeyeceksiniz anladığım kadarıyla. Sizin kullanımınızda oled yanığı riski daha düşük fakat yine de 100% garantisi yok. Pahalı cihazlar olduğu için direkt tavsiye verebilmek zor.

T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
Samsung 65QN90A ‘e karar verdim o zaman. QN95A sanırım TR’de henüz yok. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. OLED riskine girmeyi bilemedim, biraz şanssız adamımdır ben o yüzden bişey diyemiyorum.
QN90A eminim ki beni pişman etmeyecektir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Samsung 65QN90A ‘e karar verdim o zaman. QN95A sanırım TR’de henüz yok. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. OLED riskine girmeyi bilemedim, biraz şanssız adamımdır ben o yüzden bişey diyemiyorum.
QN90A eminim ki beni pişman etmeyecektir.
Sadece benim yönlendirmem ile karar vermeyin. Biraz daha bekleyin, daha tecrübeli arkadaşlar da yazsın :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Açıkcası en son Samsung 49MU8000 satın almıştım. Teknoloji olarak orda kaldım. QLED veya OLED tecrübem hiç olmadı. Açıkcası fiyat faktör değil 26-27.000 tl ye kadar verebilirim.
Internette arastirma yaparken bahsettigim televizyonlari onerdiler. QLED, OLED veya LCD de alabilirim. Genel olarak beklentim , aksam film/dizi izlerken keyif almak. Genelde karanlik ortamda biseyler izlemeyi severim. Film/dizi, TV ve mac seyrederim.

ben size OLED tavsiye etmiyorum bu durumda+
Sony/Samsung dan 9x serisi bir panel olabilir(bütçeniz yüksek olduğu için)

65 yerine 55 olmazmı peki?
65 de bu iki marka da fiyatlar değmeyecek kadar yüksek dir!
55 en azından biraz daha insaflı

ben o bütçelere sadece OLED tavsiye ediyorum,LED lere öyle absürt rakamlar hiç değmez
ama her önüme gelen adama da git OLED al diyemiyorum(bütçesi sınırsız bile olsa)

OLED ile ilgili bir dünya şey yazıyorum ve çoğunun işine gelmiyor bu tür bir kullanım!
ama OLED aldırdıklarım da bir daha dönüş de yapmıyorlar ancak bunların büyük kısmı
eskinin Plazmacıları veya PJ kullananlar v.s

Bana şaka gibi geliyor 15 kağıt veya 25/35 kağıt gibi rakamları LCD ye basmak
prensip olarak da zaten hiç kimseye Sony/Samsung 8k/4k en üst seri 65 ve üstüne absürt
rakamlı bir TV yi kesinlikle tavsiye edemem bu saat den sonra

-size tavsiyem bence biraz daha okuyarak araştırın veya net den bir şeyleri bulun okuyun v.s
acele etmeyin,belki kafanız OLED lere daha yakın gelirse o zaman yeniden görüşürüz

ama acelem var illa almalıyım derseniz Samy 9x ilk sıraya koyun sonra Sony den 9x serisi de olabilir

not;sıkıntı çıkar/çıkabilir,Servis iyidir/kötüdür veya şu iyidir bu kötüdür diye kafanızı çoğu insan şişirebilir
zaten günümüz her paneli sıkıntılıdır! şansı olan belki sıkıntısıza denk gelir
bunun MARKA ile de zerre kadar valakası yoktur ama SONY dersen,bak orada duracaksın bana göre sorun
çıktımı en çamura yatanı da bunlar dır!

Not;Sony OLED ben hemen hiç kimseye aldırmıyorum! halbuki çok çok iyi hatta en iyisi gibi(Panasonic hariç)
tek tük bazı bildiğim kişiler aldılar Sony OLED ve pek sıkıntı çıkmadı gibi,bir kaç kişi de çıksa bile çok mühim
değildi bunlar,OLED de Marka ciddi bir faktör TR de!!!

Sony bin kere düşüneceksin
Philips o da yaklaşık Sony gibi yani kötü bu konuda
LGE ise en iyisi TR de(LCD de yaramaz herifler ama OLED böyle değildir)

fazla marka yoktur OLED için ama bence TR için en uygunu LGE dir
panellerin zaten hepsini LD üretiyor(panel kaliteleri değişiyor!)

kolay gelsin++

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Bu listeye A101 de satılacak toshiba nın 58UA2063DT yi de eklersek yine Regal mi ? Bütçeler yakın olduğu için soruyorum
55r 752u da auo panel var 2063 dt de panda veya chot ile geliyor. Auo panel genel olarak daha çok beğeniliyor. Kullanılan anakart da mb130e stabil adem helvacının da beğendiği bir karttır. Toshibanin en büyük artısı fiyatı bence. Uzman değilim kendi görüşümdür. Tercih sizin
752U ile 754u farkı nedir peki hocam
752 u auo panel mb170e anakart 1.5 gb ram usb giriş sayısı 2

754 u karma panel mb230 anakart 1.25 gb ram usb giriş sayısı 1

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
Yogun arastirmalarim sonuca OLED tv almaya kadar verdim. Butce olarak 20-26 bin arasi verebilirim. Sanirim LG ulkemizde cok basarili urunler cikartiyor. Tavsiyelere acigim.

A Çevrimdışı

Ali Rıza t

Yeni Üye
7 Eki 2021
2
24
uzun zamandır tv bakıyorum ama büyük bir kararsızlık içersindeyim
bütçe 15k ile 20k arası
100-120 hz tazeleme hızı verebilcek
minimum 75 inch 85 inch ekran boyutunda olan
önerebiliceğiniz tv ler varmı

Ülkemizde stok politikası uygulandığından
beni uzun zamandır kararsız bırakan bir diğer mesela oldu

T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
eminmisin?
son kararınmı:hmm
Evet , daha önce yaşamadığım kalite yaşamak istiyorum. Genel olarak film dizi izliyoruz. Arada sırada karasal yayın açık oluyo o da max 2 saat hiç kanal değiştirmeden(reklam vs girerse illa ki değişiyor.) Arada kanal değiştirip geri dönsek olur mu? Birde maç izlerken açık kalıyor sürekli o da haftada 1 veya max 2. O yüzden OLED daha mantıklı ve paraya değer geldi.

LG C1 65 inch modeli öneriliyor. Ne dersiniz?

G1 modeli almama gerek var mı? Evo teknolojisi fark yaratır mı?

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Böyle rakamlar söz konusu ise,o zaman OLED daha doğru seçenek olacaktır

LCD leri ise üreticiler evirip çevirip bir şekilde bolca slogan laflar ile hala pazarlıyorlar
ancak ucuz olsa amenna diyeceğim ama dudak uçurtan rakamlara satılıyor bu eski
teknoloji paneller!

Kişilerin verecek bütçeleri beni de hiç ilgilendirmez ama absürt rakamların bu LCD lere
verilmesi beni hem üzüyor hem de ciddi şaşırtıyor,çünkü kesinlikle değmez!
Bugün bizler hala 10/15 sene öncesinin panellerini konuşuyoruz,belki 15 sene fazla
geriye girmek olur ama bir 10/12 sene öncesinin panelleri de günümüz de yok!
Samsung/Sony ve LGE nin hala LCD lerinin fiyatlarını görünce bu işte bir yamukluk
olduğu da aşikar,müşteri bilinçsiz+bilgisiz;uyanık üreticiler ise tam çakal!

Ben bugün için 10/12 kağıt üst limit belirledim;daha fazlası kesinlikle bir LCD panel için
değmez(ancak bu görüşler sadece beni bağlar)
Bunun üzerinde bir bütçe varsa ben kesinlikle OLED diyorum her zaman!

"Riski var" OLED lerin;zaten herkesin tek konuştuğu da budur!
iyi de LCD lerin riski yokmu?(oran olarak bugün LCD lerin bir şekilde riskleri OLED ler den
daha fazladır!)

++

Gelelim senin OLED durumuna;daha önce de yazdım,TR de en doğru seçim OLED için LGE dir
Ancak Sony nin OLED leri biraz daha iyi dir veya Philips ler de bana göre Sony den aşağı kalmaz
sonu ise şudur;özellikle Sony kesinlikle(çok bariz bir üretim hatası v.s değilse)ve de Philips de
aynen böyle dir ve herhangi bir sıkıntı olduğunda bunları kabul etmiyor!

LGE ise böyle değildir;onda da sorun tabi ki çıkıyor ama müşteriye yaklaşımı Sony/Philips den
çok daha iyidir!

Not;

1-OLED konusu hk. son 3/5 sayfa içinde bazı şeyler yazmıştım,bunları okuyun,takılırsanız
geri dönün sorun!

2-Satıcı/Promotör v.s tipleri de mağazalar da iteleyin geçin! heee heee deyin sadece
yoksa aklınızı alır bu iki ayaklı çakallar(özellikle OLED alacak tatlı bir müşteri çıkınca)

3-Forumlar da gezip de OLED alacağım demeyin;adamı dövüyorlar sonra!
şimdilik bu forum da dövemezler,ben olduğum için,bazı kişiler çıkıp da yok riski var
yok bilmem nesi var veya hayat da OLED almam.... diyenler olur/olabilir ama bunları da
sallayın geçin,millet adam gibi doğru bilgi istiyor,herşeye negatif yaklaşan adamlarla işin olmasın!

++

Oled için Philips de düşünülebilir,hatta Sony de olabilir ama ben rakamlarını pek takip etmem
işin bütçesi size ait dir,takıldığınız konu olursa bana dönersiniz

LGE yi birinci sıraya koymamın sebebi sadece MH+teknik destekleri v.s içindir;ayrıca olası bir
panel değişimi söz konusu olduğu zaman,bunun ana üreticisi kendileri olduğu için haliyle
maliyetleri diğer rakiplerine göre çok daha uygundur!

Sony alırsanız;size iki katı fiyat çekerler(panel maliyetinin)
Philips alırsanız;size 1,5 katı fiyat çekerler!

LGE de ise bu yansıma oldukça düşük olup çoğu kere de ya Garanti kapsamında ya da Müşteri
Memnuniyeti kapsamında işi hallediyorlar,ücretsiz olarak

Genel olarak LGE nin OLED konusun da müşteriye yaklaşımı oldukça iyi dir,ama LCD alırsanız
o zaman işler böyle olmaz!
LGE OLED konusunda zaten global pazarda da bundan dolayı rakiplerinden çok daha güzel iş tutuyor!

Sony de en bariz bazı hatalar bile ya kullanıcı hatası ya da ...abi OLED ler böyle dir... zihniyeti ile müşteri
sallanırken veya yaklaşık Philips de böyle iken,LGE de böyle değildir

++

>>ANCAK,OLED panel ciddi özen istiyor(özellikle BIP süreci{Break-in-period}dediğimiz ilk 100-1000 saat arasında)
bazı kişiler bu süreyi 100/200 saat arası gibi görürken ben 500-1000 saat arasını daha makul buluyorum ve böyle
tavsiye ediyorum OLED kullananlara

Picrure-settings;için de en azından 200/300saat sonrasında genel bir ayarlama öneriyorum,süre olarak da
1-2ay sonrasını veriyorum

++

Sanırım LGE nin tüm OLED serileri TR ye ithal edilmiyor nedense!
2021 model olarak G1 zaten en üst serisi(8k Z den sonra)
C1 de bana göre OK dir

Ancak bu panelleri parlaklık düzeyleri düşüktür(çoğu/bazı kişilere göre)
bu konu sizi rahatsız edecekse hiç OLED almayın o zaman!

Yüksek aydınlık/parlak veya pencere karşısı v.s gibi durumlar da
panelin aydınlama şiddeti daha düşer!
Ortam ışığına çok duyarlıdır bu meretler ve kısmen yarı aydınlık v.s
ortam isterler veya tamamen karanlık gibi

Çoğu Salonlar da;gündüz vakti tam verim veremezler!
bazıları ayna gibi yansıma yapar!
veya tavanda avize tipi ışık kaynağı varsa bu da çok çirkin ekrana yansır!

bunları tek tek yazıyorum,sonra ....yaw dünya kadar para bayıldık bumu kardeşim OLED dediğiniz...
durum olmasın!

Bizim TÜRK tipi panel kullancılarının çoğunu bunlar gerer,adamı hasta eder sonra:hihi
Ev de ki "Hanım faktörü" de eklenince,sonra tam papazlık durum ortaya çıkar,al götür bunu
bana LCD al tantanası başlar

++

Gördüğüm kadarıyla EVO panelin çok da fazla bir artısı henüz yok!
bence C1 daha mantıklı olur
++

Karasal yayını ben bilmiyorum,nasıl dır kalitesi v.s
ayrıca TR de fazla yaygın da değildir sadece belirli bölgeler de vardır

SD yayınlar dan fazala bir şey beklemeyin
HD ler de iyi dir,hatta LGE ler bu konuda diğerlerinden bir tık da daha iyidir
Bu paneller UHD oldukları için 4K yayınlar da çok iyi olurlar!

Diğer yayınlar da bir muzice beklemeyin

++
İşlemcisi en yeni olan alpha9 olmalıdır(g/c1 gibi)

++

Mağazalar da fazla bir verim alamazsınız OLED lere bakarak!
çünkü hepsi yalnış ortam aydınlanması altında dır!
++

Panele bağlanacak ext. cihazlar varmıdır?? Bluray/TVBox/PC v.s v.s?

++

ilk 100-300 saat arası mümkünse sürekli zap yapın!
IPTV kullanıyormusun??

her kanalın Logosu vardır,dolayısıyla bol bol zap...

bazı panelin ayarları ile kalıcı(veya belli bir süre geçici)izleri temizleme durumu vardır
ancak bazı kişiler kafalarına göre bunu ya değiştiriyor ya da kapatıyor(bazı ayarlar ise
kapatılamıyor bundan dolayı önlem olarak)

static-image kesinlikle ilk 300-500 saat arasında ekran da olmasın

"Gamer" durumu varmı sizde?? LGE ler bu konuda en iyisidir!

PC bağlama varmı?? bu konuda da süper dir

ancak süper olmasına karşın,Gaming+PC ciddi riskli dir!

kısaca biraz zor kullanımlı paneller dir OLED ler

++

Bütçe de bu yüzden sıkıntı olacaksa(+kullanım zorluğu sebebiyle)
o zaman bir LCD almak daha mantıklı olur! Samsung 9x OK dir o zaman
veya Sony 9x da olabilir

bu ikisine alternatif olarak yeni çıkan TCL den C825 ve Philips den 9506/9636
da olabilir ama fiyatları 65 de oldukça yüksek dir!

OLED özel durumu sizi aşarsa o zaman ve madem bütçe de OK ise bu yüksek rakamlı
LCD ler olabilir++

T Çevrimdışı

Taso27

Yeni Üye
6 Eki 2021
13
35
Böyle rakamlar söz konusu ise,o zaman OLED daha doğru seçenek olacaktır

LCD leri ise üreticiler evirip çevirip bir şekilde bolca slogan laflar ile hala pazarlıyorlar
ancak ucuz olsa amenna diyeceğim ama dudak uçurtan rakamlara satılıyor bu eski
teknoloji paneller!

Kişilerin verecek bütçeleri beni de hiç ilgilendirmez ama absürt rakamların bu LCD lere
verilmesi beni hem üzüyor hem de ciddi şaşırtıyor,çünkü kesinlikle değmez!
Bugün bizler hala 10/15 sene öncesinin panellerini konuşuyoruz,belki 15 sene fazla
geriye girmek olur ama bir 10/12 sene öncesinin panelleri de günümüz de yok!
Samsung/Sony ve LGE nin hala LCD lerinin fiyatlarını görünce bu işte bir yamukluk
olduğu da aşikar,müşteri bilinçsiz+bilgisiz;uyanık üreticiler ise tam çakal!

Ben bugün için 10/12 kağıt üst limit belirledim;daha fazlası kesinlikle bir LCD panel için
değmez(ancak bu görüşler sadece beni bağlar)
Bunun üzerinde bir bütçe varsa ben kesinlikle OLED diyorum her zaman!

"Riski var" OLED lerin;zaten herkesin tek konuştuğu da budur!
iyi de LCD lerin riski yokmu?(oran olarak bugün LCD lerin bir şekilde riskleri OLED ler den
daha fazladır!)

++

Gelelim senin OLED durumuna;daha önce de yazdım,TR de en doğru seçim OLED için LGE dir
Ancak Sony nin OLED leri biraz daha iyi dir veya Philips ler de bana göre Sony den aşağı kalmaz
sonu ise şudur;özellikle Sony kesinlikle(çok bariz bir üretim hatası v.s değilse)ve de Philips de
aynen böyle dir ve herhangi bir sıkıntı olduğunda bunları kabul etmiyor!

LGE ise böyle değildir;onda da sorun tabi ki çıkıyor ama müşteriye yaklaşımı Sony/Philips den
çok daha iyidir!

Not;

1-OLED konusu hk. son 3/5 sayfa içinde bazı şeyler yazmıştım,bunları okuyun,takılırsanız
geri dönün sorun!

2-Satıcı/Promotör v.s tipleri de mağazalar da iteleyin geçin! heee heee deyin sadece
yoksa aklınızı alır bu iki ayaklı çakallar(özellikle OLED alacak tatlı bir müşteri çıkınca)

3-Forumlar da gezip de OLED alacağım demeyin;adamı dövüyorlar sonra!
şimdilik bu forum da dövemezler,ben olduğum için,bazı kişiler çıkıp da yok riski var
yok bilmem nesi var veya hayat da OLED almam.... diyenler olur/olabilir ama bunları da
sallayın geçin,millet adam gibi doğru bilgi istiyor,herşeye negatif yaklaşan adamlarla işin olmasın!

++

Oled için Philips de düşünülebilir,hatta Sony de olabilir ama ben rakamlarını pek takip etmem
işin bütçesi size ait dir,takıldığınız konu olursa bana dönersiniz

LGE yi birinci sıraya koymamın sebebi sadece MH+teknik destekleri v.s içindir;ayrıca olası bir
panel değişimi söz konusu olduğu zaman,bunun ana üreticisi kendileri olduğu için haliyle
maliyetleri diğer rakiplerine göre çok daha uygundur!

Sony alırsanız;size iki katı fiyat çekerler(panel maliyetinin)
Philips alırsanız;size 1,5 katı fiyat çekerler!

LGE de ise bu yansıma oldukça düşük olup çoğu kere de ya Garanti kapsamında ya da Müşteri
Memnuniyeti kapsamında işi hallediyorlar,ücretsiz olarak

Genel olarak LGE nin OLED konusun da müşteriye yaklaşımı oldukça iyi dir,ama LCD alırsanız
o zaman işler böyle olmaz!
LGE OLED konusunda zaten global pazarda da bundan dolayı rakiplerinden çok daha güzel iş tutuyor!

Sony de en bariz bazı hatalar bile ya kullanıcı hatası ya da ...abi OLED ler böyle dir... zihniyeti ile müşteri
sallanırken veya yaklaşık Philips de böyle iken,LGE de böyle değildir

++

>>ANCAK,OLED panel ciddi özen istiyor(özellikle BIP süreci{Break-in-period}dediğimiz ilk 100-1000 saat arasında)
bazı kişiler bu süreyi 100/200 saat arası gibi görürken ben 500-1000 saat arasını daha makul buluyorum ve böyle
tavsiye ediyorum OLED kullananlara

Picrure-settings;için de en azından 200/300saat sonrasında genel bir ayarlama öneriyorum,süre olarak da
1-2ay sonrasını veriyorum

++

Sanırım LGE nin tüm OLED serileri TR ye ithal edilmiyor nedense!
2021 model olarak G1 zaten en üst serisi(8k Z den sonra)
C1 de bana göre OK dir

Ancak bu panelleri parlaklık düzeyleri düşüktür(çoğu/bazı kişilere göre)
bu konu sizi rahatsız edecekse hiç OLED almayın o zaman!

Yüksek aydınlık/parlak veya pencere karşısı v.s gibi durumlar da
panelin aydınlama şiddeti daha düşer!
Ortam ışığına çok duyarlıdır bu meretler ve kısmen yarı aydınlık v.s
ortam isterler veya tamamen karanlık gibi

Çoğu Salonlar da;gündüz vakti tam verim veremezler!
bazıları ayna gibi yansıma yapar!
veya tavanda avize tipi ışık kaynağı varsa bu da çok çirkin ekrana yansır!

bunları tek tek yazıyorum,sonra ....yaw dünya kadar para bayıldık bumu kardeşim OLED dediğiniz...
durum olmasın!

Bizim TÜRK tipi panel kullancılarının çoğunu bunlar gerer,adamı hasta eder sonra:hihi
Ev de ki "Hanım faktörü" de eklenince,sonra tam papazlık durum ortaya çıkar,al götür bunu
bana LCD al tantanası başlar

++

Gördüğüm kadarıyla EVO panelin çok da fazla bir artısı henüz yok!
bence C1 daha mantıklı olur
++

Karasal yayını ben bilmiyorum,nasıl dır kalitesi v.s
ayrıca TR de fazla yaygın da değildir sadece belirli bölgeler de vardır

SD yayınlar dan fazala bir şey beklemeyin
HD ler de iyi dir,hatta LGE ler bu konuda diğerlerinden bir tık da daha iyidir
Bu paneller UHD oldukları için 4K yayınlar da çok iyi olurlar!

Diğer yayınlar da bir muzice beklemeyin

++
İşlemcisi en yeni olan alpha9 olmalıdır(g/c1 gibi)

++

Mağazalar da fazla bir verim alamazsınız OLED lere bakarak!
çünkü hepsi yalnış ortam aydınlanması altında dır!
++

Panele bağlanacak ext. cihazlar varmıdır?? Bluray/TVBox/PC v.s v.s?

++

ilk 100-300 saat arası mümkünse sürekli zap yapın!
IPTV kullanıyormusun??

her kanalın Logosu vardır,dolayısıyla bol bol zap...

bazı panelin ayarları ile kalıcı(veya belli bir süre geçici)izleri temizleme durumu vardır
ancak bazı kişiler kafalarına göre bunu ya değiştiriyor ya da kapatıyor(bazı ayarlar ise
kapatılamıyor bundan dolayı önlem olarak)

static-image kesinlikle ilk 300-500 saat arasında ekran da olmasın

"Gamer" durumu varmı sizde?? LGE ler bu konuda en iyisidir!

PC bağlama varmı?? bu konuda da süper dir

ancak süper olmasına karşın,Gaming+PC ciddi riskli dir!

kısaca biraz zor kullanımlı paneller dir OLED ler

++

Bütçe de bu yüzden sıkıntı olacaksa(+kullanım zorluğu sebebiyle)
o zaman bir LCD almak daha mantıklı olur! Samsung 9x OK dir o zaman
veya Sony 9x da olabilir

bu ikisine alternatif olarak yeni çıkan TCL den C825 ve Philips den 9506/9636
da olabilir ama fiyatları 65 de oldukça yüksek dir!

OLED özel durumu sizi aşarsa o zaman ve madem bütçe de OK ise bu yüksek rakamlı
LCD ler olabilir++
Öncelikle detaylı, içten, samimi ve kendinize televizyon alıyormuş gibi bu kadar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

OLED almayı düşünüyorum o kesin kararım. Aldıktan sonra 300 saat , 500 saat ve 1000 saat checklerini, testlerini teker teker öğrenip tabiki yapacağım.

Laptop bağlama arada sırada DOTA oynamak için olabilir. Haftada birkaç kez.

PS4 oynama durumu da max. haftada 2-3 saat.

IP TV kullanmıyorum.

Box kutu olarak bişey bağlamayı düşünmüyorum, belki USB ile veya laptop üzerinden yüksek kalitede filmler izleyebilirim. (USB 3.0 olmadığının malesef farkındayım)

LG tercihi , sizinde bahsettiğiniz gibi servis konusunda beni kazandı. +3 yıl uzatma ile 5 yıl garanti veriyorlar(4.yılda ne kadar verimli yardım/destek olur orasını tam bilemiyorum)(konuştuğum bir satıcı ve güvenilen,sevilen birisi bir forumda)

Geri
Üst Alt