Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,764
40
mesele cluster/led sayısı değildir

örneğin teknik olarak 64 tane olursa 32 olandan daha iyi de denilemiyor! ama normal de öyle olması gerekiyor

baclit sisteminin resmin o andaki ve takip eden her resim karesinde bunu tam stabil bir şekilde yapmasına
Local-dimming diyoruz ama bunu tam yapamıyorlar!

sonuç da 60 tane daha iyidir 32 tane olursa zayıf kalır... gibi bir tanımlama da yerine oturmuyor

sen şimdiki panelleri salla geç bunların hiç birisi gerçek bir LD işlemi yapamıyorlar ve en azından
FALD denen bazı paneller adeta dökülüyor özellikle "blooming" de!! ulan bu panel de hani bilmem kaç tane
bölge vardı+bilmem kaç yüz/bin tane de led vardı o zaman bu nasıl iş yahu panel hala blooming den
dökülüyor diye soruyorlar veya "panel banding" de oluyor,bu nasıl FALD panel böyle deniliyor sonra:hmm

"mini-LED" de bana göre bir artı sağlıyamadı gibi görünüyor!

"Blooming" konusun da ben Sony leri Samsung dan biraz daha iyi biliyorum ama örneğin TCL bu konuda çok kötü
HiSense de bence kötü,Vizio da kötü....
IPS li HiEnd FALD paneller(LGE)bence en başarılısı olarak görüyorum!

bağlarsam olayı "FALD" diye yola çıkıp da,her şeyi 10 numara yapıyor/yapacak diye bir şey yok!
sadece çok fazla para bayılırsın ama biraz daha iyi performans alırsın buna karşın
++

Sony ye gelirsem,geçmişten beri bunlar hemen her yıl(2010 dan itibaren)FALD serilerini yaptılar
ve kötünün iyisi olarak yine de günümüz de bu konuda en iyisi Sony dir++
Ben olayı baya anladım sayende, teşekkürler. Hareketli resim olduğu için her karedeki resmin işlenip karartılması gereken bölgelerin karartılması gerekiyor. Burada biraz yazılım ve yapay zeka da önemli galiba.

Sony için ehveni şer diyorsun. Samsung'ta blooming fazla olmasının sebebi parlaklık olarak daha yüksek olmaları sanırım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Ben olayı baya anladım sayende, teşekkürler. Hareketli resim olduğu için her karedeki resmin işlenip karartılması gereken bölgelerin karartılması gerekiyor. Burada biraz yazılım ve yapay zeka da önemli galiba.

Sony için ehveni şer diyorsun. Samsung'ta blooming fazla olmasının sebebi parlaklık olarak daha yüksek olmaları sanırım.
güzel tesbit "ehven-i şer" eskilerinin ifadesiyle

ve de paranı belli ki buna kıymak istiyorsun,senin kafa zaten önden Sony ye gitmiş gibi
o zaman bismillah de ve bas al gitsin fazla düşünme

TCL/Hisense de Blooming çok daha fazla!
Samsung kısmen daha iyi ama en üst serileri iyi!

daha öncede yazdım,işin bu kabil teknik ayrıntılarına sakın takılmayın yada gidip basın OLED alın yaw
gerçi OLED de alsan başka sıkıntıları oluyor,kısaca "rahat yok" panel işinde!

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,764
40
güzel tesbit "ehven-i şer" eskilerinin ifadesiyle

ve de paranı belli ki buna kıymak istiyorsun,senin kafa zaten önden Sony ye gitmiş gibi
o zaman bismillah de ve bas al gitsin fazla düşünme

TCL/Hisense de Blooming çok daha fazla!
Samsung kısmen daha iyi ama en üst serileri iyi!

daha öncede yazdım,işin bu kabil teknik ayrıntılarına sakın takılmayın yada gidip basın OLED alın yaw
gerçi OLED de alsan başka sıkıntıları oluyor,kısaca "rahat yok" panel işinde!
Evet, 90'lı yıllardan beri gelen bir Sony sempatisi var. Fakat sempatim var diye de kafama yatmayan cihazı kesinlikle almam, zaten halihazırda Samsung tv kullanıyorum. Rami Nanya'dan kondansatör'ü Konya'dan alıyormuş gibi şeylere de takılmam, neticeye bakarım.

Dün forumdan Mehmet arkadaşımızın 55XH9096 tv'sinin kurulumu yapıldı. Kendisi reelde de arkadaşım olduğu için yaklaşık 2 saat inceledik tv'yi. Açıkçası oldukça beğendim. Led tv'de bundan daha iyi siyah biraz zor yapılır, bunun daha iyisi ancak oled olur. Oled'teki o tabiri caizse zifiri kara delik siyahı yok elbette ama çok iyş iş çıkarmışlar. Siyah kalitesini görmek adına ışıkları kapatıp denedik. Karanlık ortamda ekranda siyah görüntü varken televizyonun çerçevelerini seçemiyorsunuz karşıdan. Blooming yok denecek kadar az, sadece küçük altyazıların etrafında hafif saçılma oluyor. OLED almak istemeyen rahatlıkla bu modeli alabilir. OLED'teki yanma riski Sony'nin işine gelmiş gibi duruyor sanki, fiyatı LG CX6LA'ya oldukça yakın. Bu yanma olayı olmasa LG malı götürmüştü sanki.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
yanma olayını geçenler de epeyi anlattım;kısaca artık "yanma" diye de tanımlamamak gerekiyor!

Sony OLED alırsan;yine yandın,resim kalitesi çok çok iyi ama herifler hiç bir sıkıntıyı da kabul etmiyorlar!
LGE ise bu konuda en iyisi! diğer OLED TV cilerin hepsin den bu anlamda ciddi ileridedirler:ok

Sony den LCD&OLED TV aldınmı,bunlara göre her bir sıkıntı v.s NORMAL dir!
teknik olarak çok bariz veya onların kabul edebileceği bir şey ise ne ala,aksi takdir de
Sony için böyle bir şey söz konusu değildir

TPV de OLED konusunda biraz sorunlu dur

++

Yanma;bir kaç türlü oluyor ve genel de 2017 den sonra üretilen paneller de bu sıkıntılar göreceli olarak
ciddi azalsa da kullanıma bağlı olarak risk elbette hala vardır

Örneğin Panasonic de hemen hiç panel-burn dediğimiz "bölgesel bir yanma" neredeyse hiç olmazken
Sony de epeyi yüksek oranda çıkıyor veya LGE çok daha az çıkarken en az da TPV de çıkıyor!

yanlış kullanıma bağlı=örneğin homojenite bozukluğu olursa ki bu hemen her marka da oluyor(Pany hariç)
bu da normal da kullanıcı için çok fazla pratik kullanım da göremeyeceği bir sorun olarak kalıyor!

sadece ekran dan sabit bazı renkler açılınca belli olurken,normal de resim izlerken ve hatta arka fon da "renk"
gri/beyaz gibi değilse yine görülmezler!

bunun ortaya çıkma süresi 1000saat de oluyor veya 3000saat de oraya çıkıyor ama 4/5binsaat de hiç çıkmayan
ya da belli-belirsiz çıkma olabiliyor ama 25bin saat da bile çıkmasın yok 100bin KM yol yapmalıyım filan
diye düşünüyorsanız,bence siz OLED hiç düşünmeyin bu kafayla:deli1

++

"Logo yanıkları" v.s bunlar ciddi azalmıştır genel de insanlar bunlara takılıyor!
pixel-orbiter türü yardımcı programlar ciddi gelişti(Panasonic neredeyse bunu bitirdi)
bazı panellr zaten bunlar otomatik çalışmaktadır(siz OFF yapamıyorsunuz bunu!)

"Screen-retention" sorunu da ciddi azalmıştır(yukarı da anlattığım "bölgesel yanma" haricinde)

OLED panellerin her türlü yardımcı programları ciddi gelişmiştir ve çok daha efektif çalışmaktadır(eskiden
2017 öncesi kesinlikle böyle değildi ve bu anlamda ciddi çuvallıyorlardı ama bir tek Panasonic o zaman da
en iyisi idi bugünde çok daha iyisi olarak yola devam etmektedir,tek sorun ciddi pahalı olmasıdır)

Kullanıcı için hassas bir kullanım ister OLED ler,aksi takdir de beklenen den çok daha kısa sürede
başınıza iş açabilir,hele de Sony olursa,ancak LGE bu konuda son yıllarda ciddi bir atılımla müşteriye
destek oluyor;zaten panelleri de bir tek LGD ürettiği için,onlar için çıplak panel maliyeti ciddi ucuz
olduğundan dolayı direk müşterinin evine giderek panel sistmeini komple değiştiriyor(modül ünitesini sadece)

M Çevrimdışı

Mp.44

Yeni Üye
23 Ağu 2021
1
47
Selam arkadaşlar ben Vestelin 2021 yıl üretimli Vestel 43U9510 Ultra HD (4K) TV'sini sipariş ettim.Bu tv'yi kullanan arkadaşlar var mı olumlu,olumsuz taraflarını bana sunabilir mi? Daha teslim almadım, iade etmeli miyim?
Alalı 1 hafta oldu hiç memnun değilim.Youtube yi açıyorum arkada TV kanalının sesi geliyor ya da YouTube de TV dönüyor ve bugün TRT 4k da ses var görüntü yok
Selam arkadaşlar ben Vestelin 2021 yıl üretimli Vestel 43U9510 Ultra HD (4K) TV'sini sipariş ettim.Bu tv'yi kullanan arkadaşlar var mı olumlu,olumsuz taraflarını bana sunabilir mi? Daha teslim almadım, iade etmeli miyim?

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Samsung 50 inch UE50TU7000UXTK ile ilgili alamadık bir yorum.Kimsenin fikri yok mu?

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Samsung 50 inch UE50TU7000UXTK ile ilgili alamadık bir yorum.Kimsenin fikri yok mu?
VA kristal panel EDGE led
Frameless panel olabilir bu paneller genelde alt çerçeve yapıştırılıyor. İlerleyen zamanda led bar arızasında yapıştırma panel nasıl sökülür çok fazla bilgiye sahip değilim.

E Çevrimdışı

Evil Belief

Yeni Üye
12 Tem 2021
49
Merhabalar değerli hocalarım. TV seçimi konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bütçe: 4000 TL (100-200 TL esneyebilir)

Kullanıcı profili: Sadece uydudan TV yayını ve dizi/film/YouTube vs. izlenecek. Oyun oynanmayacak. U oturma düzenli bir oturma odasında karşıdan ve hafif yan açılardan izlenecek.

Kriterler:
-En az 49 inç.
-Dahili uydu alıcılı.
-Minimum 2 yıl garantili, güvenilir ve yaygın servis ağı olan.
-Kronik sorunu olmayan.
-Panel kalitesi kötü olmayan.
-Atmaca Elektronik (Sunny grubu) markalarından olmayan.

TV önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler :)

ealan Çevrimdışı

ealan

Yeni Üye
11 Eyl 2021
16
35
Merhaba. TV seçimi konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Max Bütçe: 4800

Genel olarak netflix, youtube üzerinden içerik izleme üzerine kullanacağım.

Kriterler:
-49 - 55 İnch aralığında
-ips temelli bir panel olması önceliğim
-panda panel upscalede başarısız olduğu söyleniyor bundan dolayı panda panel olmamalı
-dahili wifi olmalı
-Olduğum yerde servis olarak vestel ve beko servisine ulaşımım olduğundan bu marka ve alt markları olması önemli.

Yaklaşık 5 araştırmalarıma rağmen bir sonuca ulaşamadım, lütfen beni bu bataklıktan kurtarın :) tavsiyeleriniz bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,764
40
58pus 8505 nasıl Tv?
50pus8505 den sadece boyut farkı mı var?
Alınır mı?
Benim bildiğim kadarıyla sadece boyut farkı var, her 2 tv de özellik olarak tamamen aynı görünüyor.

Kağıt üzerindeki özelliklere göre gayet iyi bir tv, fakat genellikle 58 inç panel tavsiye etmiyorlar.

Yanlız bu modelde HDMI sorunları ve Dolby Vision sorunu yaşayanları gördüm internette. Örneğin şu konuya bir bakın;

Buradan LG ile karşılaştırmasına bakabilirsiniz;

Teknik konularda albanez daha iyi, kendisi de 50 inçlik modeli kullanıyor. Buradan 50pus8505 için yorumlarına bakabilirsin;

Son olarak buraya da 2 tv'nin kağıt üstündeki teknik özelliklerini bırakıyorum;

albanez albanez, Karma kullanım için OLED almayı riskli buluyorum. Gündüz Müge Anlı, akşam siyasi tartışma programı, gece Netflix izlenecek bir cihazda yanma veya renk tekdüzeliğinin bozulma riski bence çok yüksek. 2 tane tv olursa o zaman olur. Led tv salonda günlük kullanım için, OLED TV ise sadece fim izlemek veya Play Station oynamak için kullanılabilir. Euro 10,00 TL değil de 2-3 TL olsaydı o zaman OLED'leri 3.000 civarına alırdık, kafamız da rahat olurdu, ne olursa olsun derdik.

Panasonic ve Sharp gibi kaliteli markaların Türkiye'den çekilmesi, Toshiba'nın Vestel'e geçmesi iyi olmadı. TV bakmak için mağazaya girdiğinizde Samsung ve LG'den başka bir şey göremiyorsunuz. Yeterince ürün çeşitliliği yok. Koskoca Teknosa'da 1 tane Sony var; 90%'ı Samsung ve LG, kalanlar da Vestel ve Grundig.

Bir de bu HDR ve Dolby Vision görüntüyü güzel ve canlı gösteriyor fakat gerçeklikten uzaklaşmış olmuyor mu hep bunu merak ediyorum ? Olay zaten gerçeğe en yakın resimi yakalayabilmek değil mi ? Mesela Q80T ile XH9096 karşılaştırmasını izledim. Gökyüzünü gösteren bir resimde Samsung'un gösterdiği gökyüzü bildiğin sulu boya ile boyanmış gibiydi, aşırı derecede Turkuaz.

Daha çocukken bile Toshiba tv'mizin ayarlarıyla oynar satürasyonu azaltıp kontrastı arttırırdım. O zaman bile çok renkli görüntüleri sevmiyordum.
Toshiba253eb8d474fd6533.jpg

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kyreksia

Yeni Üye
8 Eyl 2021
1
35
merhaba. 2000-3300 arası 32-43 inç arası ips panel tv tavsiyesinde bulunacak var mı? grundig 43 geu almıştım. va panel çıktı. yandan bakınca bütün renkler soluyordu. iade ettim. şimdi ips panelli tv arıyorum ama yok. bu fiyat aralığında hangi tv'ye baksam yorumlarda yandan bakınca solduğu yazılmış. satıcılara soruyorum. seri numarasına bakılmadan panel tipi anlaşılmaz diyor. Toshiba 32LL3B63DT nasıldır acaba. android versiyonunda yine yandan bakınca soluyor denilmiş. android olmayan versiyonu da aynı mıdır veya şu tv kesin ips paneldir, bunu al, diyecek biri var mı?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Philips 2020 model 85xxserisi;
>IPS isteyen için 65"
>VA isteyen için sadece 50"

geriye fiyat durumu kalıyor;diğer marka/modellerle mukayese edin,ancak piyasa daki "tüm"
50/58" kısaca aynı mal dır MARKA ları farklı sadece! biraz veya bir tık resim işleme de Philips
öndedir! üreticiler;Sony dahil hiç birisi 50/58 de ortaya aman aman bir şey çıkarmazlar!

not;Smart cart-curt özellikleri veya yok kumandası yakışıklı imiş,yok air-mouse lu imiş
yok OS si WEBOs yok Android v.s v.s v.s imiş gibi özelliklerin hiç birisi benim için hiç
bir şey ifade etmediği için,bunlara göre bir TV yi ele alıp da incelemiyorum ben,hatta bana göre
"aptal" olsun yeterli dir,ben onu nasılsa akıllı hale getirmekteyim:hihi

Yok kasası şöyle imiş yok aralık varmış;valla benim için hepsine eyvallah;kasayı ne yapacam yaw:kiskis
Philips de Ambilight varmış iyi de ben onu hiç açmıyorum ki! ne öyle Pavyon vari işler

85xx serisi için detaylı başlığı vardır orada genel olarak her bir şeyini verdik diye hatırlıyorum

++

Samurai Unforgotten
OLED de karma panel filan yoktur,tek bir üreticisi vardır o da LGD/Korea
ama paneli LGD den alıp da takan bir sürü TV üreticisi vardır(Çin liler de dahil)

Panasonic de aynı paneli alıp takıyor,TPV veya Sony de aynısını kullanıyor ama
işin asıl mahareti;daha sonra ki işlemler dir,çoğu benzer performansa gösterse bile
ileri aşamalar da pek öyle değil dir ve Pany açık ara lider dir her konuda:ok

Bana göre fiyat ve f/p olarak LGE ler daha iyi seviye de+Servis ve MH konusun da yine bayağı iyiler!
LGE belki LCD konusunda iyi değil ama OLED alanlara "özel muamele" çekiyor yaw,bunu hem TR hem de
her ülke de yapıyor ve zaten en çok da LGE OLED satılıyor!

Kısaca her haliyle OLED ler açık ara çok daha iyiler LCD gibi nesli gebermiş panellere göre
ancak riski de barındırıyor tabiki ve senin de belirttiğin gibi epeyi bir özenli kullanım istiyor!
örneğin evde 2/3 tane panel varsa dediğin gibi OLED i sadece belirli kullanımlar da izlemek
çok çok daha iyi hale gelir

OLED şöyle böyle oluyor v.s kısımlarının ben genel de hiç birisini kabul etmiyorum
bir de kabul edemediğim aşırı fiyatının yüksek olmasıdır,açıkçası beni riski değil de fiyatı
düşündürüyor yaw:hmm

Geri
Üst Alt