Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,764
- 40
Ben olayı baya anladım sayende, teşekkürler. Hareketli resim olduğu için her karedeki resmin işlenip karartılması gereken bölgelerin karartılması gerekiyor. Burada biraz yazılım ve yapay zeka da önemli galiba.mesele cluster/led sayısı değildir
örneğin teknik olarak 64 tane olursa 32 olandan daha iyi de denilemiyor! ama normal de öyle olması gerekiyor
baclit sisteminin resmin o andaki ve takip eden her resim karesinde bunu tam stabil bir şekilde yapmasına
Local-dimming diyoruz ama bunu tam yapamıyorlar!
sonuç da 60 tane daha iyidir 32 tane olursa zayıf kalır... gibi bir tanımlama da yerine oturmuyor
sen şimdiki panelleri salla geç bunların hiç birisi gerçek bir LD işlemi yapamıyorlar ve en azından
FALD denen bazı paneller adeta dökülüyor özellikle "blooming" de!! ulan bu panel de hani bilmem kaç tane
bölge vardı+bilmem kaç yüz/bin tane de led vardı o zaman bu nasıl iş yahu panel hala blooming den
dökülüyor diye soruyorlar veya "panel banding" de oluyor,bu nasıl FALD panel böyle deniliyor sonra
"mini-LED" de bana göre bir artı sağlıyamadı gibi görünüyor!
"Blooming" konusun da ben Sony leri Samsung dan biraz daha iyi biliyorum ama örneğin TCL bu konuda çok kötü
HiSense de bence kötü,Vizio da kötü....
IPS li HiEnd FALD paneller(LGE)bence en başarılısı olarak görüyorum!
bağlarsam olayı "FALD" diye yola çıkıp da,her şeyi 10 numara yapıyor/yapacak diye bir şey yok!
sadece çok fazla para bayılırsın ama biraz daha iyi performans alırsın buna karşın
++
Sony ye gelirsem,geçmişten beri bunlar hemen her yıl(2010 dan itibaren)FALD serilerini yaptılar
ve kötünün iyisi olarak yine de günümüz de bu konuda en iyisi Sony dir++
Sony için ehveni şer diyorsun. Samsung'ta blooming fazla olmasının sebebi parlaklık olarak daha yüksek olmaları sanırım.