Arkadaşlar amazon.com.tr sitesinde iade süresi 31 Ocak 2021 e kadar uzatılmış. Sorduğum soru
'' İyi günler. Sitenizden satıcısı Amazon olan televizyon siparişi vermek istiyorum. Diyelim televizyonu yasal cayma süremi aşarak kullandım ve beğenmedim. İade etmek istedim. Web sitenizde belirttiginiz gibi 31 Ocak a kadar iade kampanyasına girer mi? Yoksa kutu açılıp kullanılmış diye kabul edilmez mi?''
Amazon'un cevabı
''Merhaba Ergün Bey,
Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim.
Satıcısı amazon olan ürünlerimizde cayma hakkı süreniz 30 gündür. 1 Ekimden sonraki verilen siparişler için pandemi sebebiyle
bu tarih 31 ocağa kadar ertelendi (Yalnızca amazon ürünleri için).
Bu tarihe kadar ürünü kullanmış ve paketi açmış olsanız dahi cayma hakkı süreniz içerisinde ürünü bize herhangi bir sebep belirtmeksizin
iade edebilirsiniz.
Ayrıca amazon ürünleri için 2 yıl amazon ve 2 yıl yetkili servis garantiniz bulunuyor.
2 yıl içerisinde bir arıza durumunda para iadesi almak isterseniz ürünü amazona iade edebilir, onarım isterseniz faturayla birlikte servise başvurabilirsiniz.
Amazondan aldığınız TV ler de kurulum için yetkili servisle sizin iletişime geçmeniz gerekiyor.
Servis geldiğinde sizden fatura talep edecektir. Faturanız ürün kargolandıktan 72 saat sonra oluşur. Yalnızca bilgisayardan görebilirsiniz.
Bilgisayardan
adresine girip, siparişlerimde ilgili siparişinizin sağ üst kısmında Fatura ibaresine tıklayıp, Fatura2 yi seçerek fatura yazdırabilirsiniz.
Satıcı ürünlerimizde ise cayma süreniz 14 gündür ve yalnızca servis garantiniz bulunuyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi ve sağlıklı günler dilerim.''