Az önce LG satış yetkilisi birinin dh de yazdığı mesajda oled yanıklarının garantiye girdiğini, panel yoksa birebir değişim yapıldığını hatta premium shoplardan alındığı taktirde bir üst model ile değiştirildiğini okudum. Ben yanıkların garantiye girdiğini bilmiyordum açıkçası ve en korktuğum konu da buydu oled ile ilgili. Şimdi olede 1 adım daha yaklaşmış bulunuyorum.
Bu teknik olarak doğru değildir!
Ancak şöyle bir şey var ki benim aldırdığım bir çok insan var OLED olarak,şimdi LGE/TR özellikle
son iki sene dir "müşteri memnuniyeti" kapsamın da bazı yanık ekranları bir şekilde telafi ediyor!
Yutdışın da yine ülke bazlı olarak LGE yine bunu yapıyor,ancak bu durum sadece LGE ye özeldir dalgaya
düşmeyin bir başka MARKA Oled ile!
Not;bahsettiğim durum OLED ler içndir,yoksa LGE/TR nin ne derece "şahane" hizmet verdiğini sanırım herkes biliyordur!
Ancak yanıkları ikiye ayırmak gerekiyor,benim bahsettiğim veya bahse konu olan durum genel panel yanmasıdır!
örneğin LOGO yanıklarının durumu değişiyor! bu iş biraz sakat,tam bir güvence yok,ancak panel sorunları olan veya
bir şekilde ekran da yanık tipli renk solması v.s olursa bunları hemen değiştiriyor
LGE nin bu konuda ki panel içindeki white-wash tipi bir çalışması henüz çok iyi değildir! zaten bu sorunlar en çok
LGE de çıkıyor ama en az da Panasonic de çıkıyor;halbuki şu anda her ikisi de LGD den panel kullanıyorlar
ama yakında Panasonic TCL ye gidiyor Sony ile birlikte!