LG ler hiç aklımda yoktu ben kendim philips 7303 kullanıyorum. Arkadaşımda tv alıcam dediği için f/p olarak philips alalım ama önce gel gör diye mağazaya götürdüm ki fiyatlar uçmuş. Orada satıcı LG yi gazlayınca aklına girdiler. Ben gene de aldırmadım ''biz anlamayız bi anlayana soralım'' diyerek buraya yazdım. Ben aksine lg yi beğenmiyorum. Satıcı arkadaş lg nin üstünlüğünü ispat edeyim diye lg film açtı, sonra philips de aynı filmi açıp bak LG nin sesi çok çıkıyo diye gaz verirken philipsin görüntüsünün daha net olduğunu gösterdim. (söz konusu Lg 55un 8100 ) bu sefer de sözde düşük çözünürlüklü video da lg nin (gri bir alandaki karıncalanmayı göstererek) daha iyi olduğunu göstermeye çalıştı ki her ikisinde de karıncalanma vardı. uzun yazdım ama ben lg yi sevmiyorum ama arkadaşım beğenince kendi tv mi övmek gibi olmasın diye bilenden fikir alalım dedim. 6- 6500 civarına bunlarla eş değer ya da daha iyi bir sony varsa, sony sonydir tabi ki onu tercih ederiz.
zahmet veriyorum ama kusura bakmayın cevaplarınız önemli.
Bak kardeşim sana faydalı bir öğüt naçizane;
1-"Satıcılar" dan uzak durun! adeta kaçın yanlarından!
2-özellikle TR deki DH gibi sitelerden de uzak durun! zira burada her markanın "Gazcıları" vardır
bir de MARKA yalakaları vardır! bir de hiç bir moktan anlamayan ama gaza iştirak eden tipler vardır
kısaca alayından kaçın bunların
++
LG nin adam gibi tavsiye edilebilecek tek serisi vardır o da "NANOCELL" li panelleri dir normal
seri panelleri de kısmen iyi olsa bile,fiyatları hiç değmeyecek kadar bağlıdır! Nano lar ise güzel ama
bir yere kadar güzel dir,bence prof.değilsen kullanım da LG leri salla gitsin,Nano lar ise alınabilir
kalitede olsa bile fiyatları çok ciddi pahalıdır!
LGE den OLED diyorsan,bunlardan birisini parasına bakarak alabilirsin!
IPS olarak piyasa da bir tane bile üst seviye panel yoktur!(NANO lar hariç)
Örneğin ben 49 bakıyorum ve LGE nin Nano866 sı bana uyar! ama fiyatına bir zahmet sen bakıver kaç paraymış?
yaw adamlar sankim soyguna çıkmışlar
++
Ebat ne olur??
Sony olur ama fiyatı biraz tuzlu gibi oluyor o zaman,6/8 arasında geziyorsan bence bunları takip et
Samsung 2020 modelleri ben hiç beğenmedim,daha doğrusu fiyatlarını hiç beğenmedim!
sen bence biraz bütçeni yükselterek,2020 model olmasa bile 2018/19 lar da olabilir özellikle SONY ler de!
örneğin XF9005 gibi(2018 model)
Ve son olarak neyi alırsan al,sonuç da bunlar LCD TV dir ve fazla risk barındırırlar! yok ışık sızması yok
bulutlanma efektleri yok su çıktı bu yok v.s olaylarına ciddi gebedir! yarın gelip de buradan "başımı yaktınız"
demeyin sonra