albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
İncelemede aynı donanım ve aynı yazılım olan Philips 58 PUS7505 38 saniyede açılıyormuş 70 inch i ise bir kaç saniyede açılmış.

43-70 arasında anladığım durum şudur,neredeyse her panele(ebat olarak)farklı panel üreticisi mal vermiş!
yazılımları haliyle VA/IPS arasında panel tipine göre farklılık arzediyor,yaw tam ortaya karışık iş yapmışlar:haha1

daha çok uzun süre bu 8505 Avrupada konuşulur durur

MM de gördüğüm 50 lik ise TR toplaması çıktı:hihi

O Çevrimdışı

oky13

Yeni Üye
2 Eki 2018
40
43
Bak kardeşim sana faydalı bir öğüt naçizane;

1-"Satıcılar" dan uzak durun! adeta kaçın yanlarından!
2-özellikle TR deki DH gibi sitelerden de uzak durun! zira burada her markanın "Gazcıları" vardır:hayir
bir de MARKA yalakaları vardır! bir de hiç bir moktan anlamayan ama gaza iştirak eden tipler vardır

kısaca alayından kaçın bunların

++

LG nin adam gibi tavsiye edilebilecek tek serisi vardır o da "NANOCELL" li panelleri dir normal
seri panelleri de kısmen iyi olsa bile,fiyatları hiç değmeyecek kadar bağlıdır! Nano lar ise güzel ama
bir yere kadar güzel dir,bence prof.değilsen kullanım da LG leri salla gitsin,Nano lar ise alınabilir
kalitede olsa bile fiyatları çok ciddi pahalıdır!

LGE den OLED diyorsan,bunlardan birisini parasına bakarak alabilirsin!

IPS olarak piyasa da bir tane bile üst seviye panel yoktur!(NANO lar hariç)

Örneğin ben 49 bakıyorum ve LGE nin Nano866 sı bana uyar! ama fiyatına bir zahmet sen bakıver kaç paraymış?
yaw adamlar sankim soyguna çıkmışlar:haha

++
Ebat ne olur??
Sony olur ama fiyatı biraz tuzlu gibi oluyor o zaman,6/8 arasında geziyorsan bence bunları takip et
Samsung 2020 modelleri ben hiç beğenmedim,daha doğrusu fiyatlarını hiç beğenmedim!

sen bence biraz bütçeni yükselterek,2020 model olmasa bile 2018/19 lar da olabilir özellikle SONY ler de!
örneğin XF9005 gibi(2018 model)

Ve son olarak neyi alırsan al,sonuç da bunlar LCD TV dir ve fazla risk barındırırlar! yok ışık sızması yok
bulutlanma efektleri yok su çıktı bu yok v.s olaylarına ciddi gebedir! yarın gelip de buradan "başımı yaktınız"
demeyin sonra:kiskis

Anladım üstadım. o zaman iyi bir tv için 8-8,5 bandına çıkacağız. 6 bin bandında bir şey önermiyorsunuz anladığım kadarıyla :) sizin kadar anlamadığım için model yazmadan anlamıyorum ben, şu alınabilir o paraya demeniz lazım :) philips 58pus8505 i alacaktık aslında. 6900 civarına.bir tane teşhir (3 aylıkmış) philips 55 inç 7304 bulduk 5600 dedi, lg 55un 8100 modeli 6200 tl diyince kafamız karıştı.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Kardeşim ben "fiyat" konusun da aslında her hangi bir şey de işaret etmiyorum ama malların fiyatları da ortada
yani gördüğünüz gibi,gerisi size kalıyor,kaç para basarsanız bu sizi ilgilendiriyor,ben bu konularda fazlasıyla
cimriyim,zira malların fiyatlarını gördükçe daha da cimri olmak geliyor içimden yaw:kiskis

Bildiğiniz gibi mallar Çin malı ve de Döviz le geliyor bunlar,KUR lar ise malumunuz,ortaya haliyle böyle absürt
rakamlar çıkacaktır,devamını bizler bilmeyiz reis beye soracaksınız yaw bu fiyatlar nerelere gidiyor diye:haha

Konuya dönersek sana bahsettiğim Sony/Samsung ikilisi iyi takip et,"MODEL" diye takıntı yapma,ARABA almıyorsun burada!
2018/19/20 Model farketmez zaten her sene biraz daha "geriliyor" bu işler!

8505 için;kafamda henüz net bir tablo yok zaten adam gibi incelemedim ki! karışık bir seri bu! fiyatı çok absürt değil
ama gidin direk bunu alın diyeceğim bir panel değildir!

7304/75 serisi v.s bunlar yaklaşık aynı paneller,ufak rötuşlar ile oynayıp yeni diye TPV tarafından pazarlanan
ve çoğu üreticinin yaptığı atraksiyonlar

TPV de bana göre bir tek OLED ler OK dir LCD leri elli kere düşünün!

Dolaysıyla şu model öne çıkar diyeceğim bir serisi de yoktur

LGE olmaz kardeşim,bütün serileri hiç değmeyecek kadar pahalı yaw! ucuz olursa o zaman bakarız kaldıki bende
49/NANO866 kovalıyorum yaw(Monitör+TV için)

Senin bütçen bana göre oldukça iyi ve Samy/Sony den bir şeyler kovala özellikle Sony den

Gamer isen=Samy
Film ci isen =Sony

U Çevrimdışı

underzero

Yeni Üye
12 Nis 2018
10
34
arkadaşlar merhaba, beko b55l 8850 5b 3900 tl fiyatı mevcut. ips panel aradığım için dikkatimi çekti. önerir misiniz? yoksa vestel,regal,hi-level gibi markalara mı yönelmeliyim ne önerirsiniz? 3500-4000 arasın ips panel aramaktayım. albanez hocam birkaç gün öncesinde bu fiyatlarda bulabileceğim pek çok model olduğunu illa ips panele odaklanmamam gerektiğini söylemişti ama ben ips panelde karar verdim odanın özellikleri sebebiyle.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Anladım üstadım. o zaman iyi bir tv için 8-8,5 bandına çıkacağız. 6 bin bandında bir şey önermiyorsunuz anladığım kadarıyla :) sizin kadar anlamadığım için model yazmadan anlamıyorum ben, şu alınabilir o paraya demeniz lazım :) philips 58pus8505 i alacaktık aslında. 6900 civarına.bir tane teşhir (3 aylıkmış) philips 55 inç 7304 bulduk 5600 dedi, lg 55un 8100 modeli 6200 tl diyince kafamız karıştı.
O fiyat çıkıyorsanız Sony 65XG8096 yı da göz önüne alın.

O Çevrimdışı

oky13

Yeni Üye
2 Eki 2018
40
43
Tamamdır üstadım tekrar teşekkür ederim. model söylemediğin için sony- samsung un o fiyat bandındaki (6-6.5) olan, tavsiye edeceğin modelini söylesen bende modele yoğunlaşsam hiç başını şişirmeyeceğim aslında :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O fiyat çıkıyorsanız Sony 65XG8096 yı da göz önüne alın.
Gönül 6-6,5 arasına alabilmek ama 65 inç olursa 8- 8,5 bandına çıkabiliriz. LG nin 65 inç olanı 8200 tl civarıydı zaten, Peki bu sony yazdığım modellerden iyi midir ? (bence iyidir)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
bu Sony olmaz,50Hz/ıps/bit FCR8+2 li dir ve fiyat hiç hak etmediği kadar da yüksek!
o zaman LGE den NANO alsın daha iyi ,hatta ciddi derece de iyidir:ok

65 de iyi paneller o rakamın epeyi üstünde dir,bence sen ebatı küçült 55 gibi yap!

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Kardeşim ben "fiyat" konusun da aslında her hangi bir şey de işaret etmiyorum ama malların fiyatları da ortada
yani gördüğünüz gibi,gerisi size kalıyor,kaç para basarsanız bu sizi ilgilendiriyor,ben bu konularda fazlasıyla
cimriyim,zira malların fiyatlarını gördükçe daha da cimri olmak geliyor içimden yaw:kiskis

Bildiğiniz gibi mallar Çin malı ve de Döviz le geliyor bunlar,KUR lar ise malumunuz,ortaya haliyle böyle absürt
rakamlar çıkacaktır,devamını bizler bilmeyiz reis beye soracaksınız yaw bu fiyatlar nerelere gidiyor diye:haha

Konuya dönersek sana bahsettiğim Sony/Samsung ikilisi iyi takip et,"MODEL" diye takıntı yapma,ARABA almıyorsun burada!
2018/19/20 Model farketmez zaten her sene biraz daha "geriliyor" bu işler!

8505 için;kafamda henüz net bir tablo yok zaten adam gibi incelemedim ki! karışık bir seri bu! fiyatı çok absürt değil
ama gidin direk bunu alın diyeceğim bir panel değildir!

7304/75 serisi v.s bunlar yaklaşık aynı paneller,ufak rötuşlar ile oynayıp yeni diye TPV tarafından pazarlanan
ve çoğu üreticinin yaptığı atraksiyonlar

TPV de bana göre bir tek OLED ler OK dir LCD leri elli kere düşünün!

Dolaysıyla şu model öne çıkar diyeceğim bir serisi de yoktur

LGE olmaz kardeşim,bütün serileri hiç değmeyecek kadar pahalı yaw! ucuz olursa o zaman bakarız kaldıki bende
49/NANO866 kovalıyorum yaw(Monitör+TV için)

Senin bütçen bana göre oldukça iyi ve Samy/Sony den bir şeyler kovala özellikle Sony den

Gamer isen=Samy
Film ci isen =Sony

866lar fald değil abibiliyorsun dimi. 916 ise fald.

Bu grundig napıyor acaba bu fiyata gider LG alırım...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yaw bunların hiç birisi gerçek FALD değil:hmm
ledleri panelin arkasına dizip de LD yi adam gibi yapamıyorlar ama FALD diyorlar
dolayısıyla benim açımdan o serinin FALD olup olması fazla önemli değil,zaten fiyatı
manyak yüksek bir de FALD derler tam üstüne koyarlar yaw:kas

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bugün BEKO ile de görüştüm 2018 modelleri olan 98x ler için bazı sorular sordum
iki güyya yetkili ile görüştüm hiç birisi istediğim cevapları bilmiyordu,yaw adamlar en basit
şeyleri bile bilmiyorlar,komik olan ise şu Marketler de ki en dandik TV lerde bile NetFlix var
heriflerin 8/10 kağıtlık en üst serisinde NF yok:haha1

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Tamamdır üstadım tekrar teşekkür ederim. model söylemediğin için sony- samsung un o fiyat bandındaki (6-6.5) olan, tavsiye edeceğin modelini söylesen bende modele yoğunlaşsam hiç başını şişirmeyeceğim aslında :)

Gönül 6-6,5 arasına alabilmek ama 65 inç olursa 8- 8,5 bandına çıkabiliriz. LG nin 65 inç olanı 8200 tl civarıydı zaten, Peki bu sony yazdığım modellerden iyi midir ? (bence iyidir)
Resim işleme bakımından daha iyidir.4K X Reality Pro özelliği var ve çok başarılı.Kendim gördüm ve çok beğendim.Detaylar Sony'de çok başarılıydı.Yanındaki tüm tv lerden daha iyi olduğu kanaatindeyim.Ya Oled ya da bu diye düşündüğüm bir tv.

B Çevrimdışı

Bitvbulamadim

Yeni Üye
21 Eyl 2020
2
40
Merhaba. Bana 55 inç tv tavsiyesi verebilirmisiniz? 6000 e kadar yolu var. Ama daha uygun varsa çok daha güzel olur. Sesle kontrol özellikle youtube ta çocukların sesli arama yapabilmesi iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

M Çevrimdışı

MeTaL

Yeni Üye
21 Eyl 2020
24
41
Merhaba, evde genel olarak uzun zamandır TV kullanmıyoruz fakat şu EBA uzaktan eğitim olayı başladığından beridir ara ara bir TV ihtiyacı doğuyor. Özellikle internet olmadığı zamanlarda TV' den kızımın bu yayınları kaçırmaması adına bir TV arayışına girdim. Gel gelelim normal zamanlarda kullanmayacağımız ve TV bağımlılığımız olmadığından çok da para vermek istemiyorum.

Son günlerde Regal' in 3 modeli dikkatimi çekti fakat bu konuda çok da tecrübe ve bilgi sahibi değilim. Beni bu konuda aydınlatabileceğinizi düşündüm. Almayı düşündüğüm modeller;

Regal 58RH0LU
Regal 55R7560UA
Regal 55R8560UA

olmakla beraber USB' den yayın kaydetme olanağı da olsa iyi olur diye düşünüyorum. Çeşitli sitelerdeki teknik detaylar arasında Regal 55R7560UA modelinde USB' ye kayıt olduğunu okudum. Regal 55R8560UA hakkında ve Regal 58RH0LU modelinde bu özelliğin olup olmadığı konusunda bir bilgiye erişemedim. Teknik detaylara hakim olan veya bu iki modelden birini kullanmış olan arkadaşlardan beni aydınlatmasını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler ...

Geri
Üst Alt