İ
İbrahim.Bodrum
Yeni Üye
- 15 Eyl 2020
- 7
- 32
Üstad Günaydınyaw varmı FHD panel gibisi!
bugün benim diğer odadaki Tosh FHD yi Monitör/TV gibi yapıp benim odaya transfer ettim şimdilik
zira diğer Grundig UHD paneli forum dan bir arkadaşa sattım,hayırlı olsun ona
Benim gibi resim kalitesi adamlar için FHD fazlasıyla yetiyormuş,alooo Pio cular sakın o PDP leri
satıp veya devre dışı bırakıp UHD panel filan almayın,gerçi çoğusu hatta tamamı da Pio larını
hala kullanıyor laf aramızda
Gözlerim banyo etti ve acaip düzeldi yaw
ilk etap da şunu yaptım YouTube dan "4K" videolara tıkladım,ülen ben bunu şimdi 1080p izliyorum ama
resim kaitesi/naturellik/renk doğruluğu olarak 4K dan daha iyi(aslında teknik olarak tabi ki böyle değil ama
işin bundan sonrası bizleri ilgilendirdiği için,o kısmı izleyiciye bırakıyorum!)
Gökyüzü daha doğru mavi tonların da(burası çok mühim!) yeşil tam harbi yeşil,kırmızı daha doğru v.s ki
bu dediğim renkler Pio da nasıl olur varın siz düşünün gari....
Şimdi panel adam gibi "FHD" ise sıkıntı yok,illa 4K panel gerekmez! ama artık FHD devri de bitti yolunuz
artık aynen UHD almaya gider!
Benim torun panelin ayarlarını kafasına göre değiştirmiş! ülen resim ler de bir tyhaflik var diyorum(1 senedir
bu panele bakmıyordum)sonra bir baktım ayarlar sapmış yeniden düzenledim olay budur yaw dedim
Zaten epeyi zamandır UHD panellerin o abuk renklerine alışamadım gitmişti,yapmadığım atraksiyon kalmıyor
kendiminkine ve de gittiğim evlerdeki UHD paneller de,ne yapsam hikaye! yaw doğada böyle bir resim yok!
Samsung/Sony de durum daha da vahim!
IPS ler bir yere kadar kurtarıyor ama bunlar prof.seviye de IPS ler değil,VA lar da Naturellik yine faul
ve ayar tutmuyor bunlar....
Şimdi gelelim işin pratiğine;UHD panel alıyoruz,başka seçenek yok,ancak şöyle resim böyle filan aramayın!
İzlediğiniz içerikler adma gibi bir FHD panel den izleniyorsa hiç bir kaybınız yok,bilakis KAR dasınız!
Ama kimisi ben paso 4K izlerim diyorsa;yaw nerede paso 4K beyler??? YT sağolsun ve DEMO lar v.s
diğer UHD denen içeriklerin çoğusu 4K filan değildir!
İçeriğin yayın bit-rate/bandwidht min 50Mb ve üstüyse ne ala! ama daha da doğrusu 80/120m-bit olmalıdır!
NetFlix demeyin veya Amazon/Hulu/ v.s 13/12/15Mb veriyorlar yaw bunlar "çakma UHD"
Not;Bluray-UHD ise>>>min.50/60Mbit dir! (UHD Bluray player dan bahsediyorum)
içeriğin çekimi 2160/24 ise iyi 60 ise süper gibi olur! yani harbi "çekim" UHD olmalıdır>>"Re-mastering"
metodlu BD ler tam çakmadır!
Gördüğünüz gibi 4K iyi güzel de;kaynak v.s olarak elde fazla malzeme yok!
daha 60fps filmler bile sayılı yaw
Hani yeni UHD panel alacaklar kişiler sakın havaya filan girmesinler! mecburen UHD alınıyor ama elde edilen
resim kalitesi maalesef ciddi sıkıntılı,anca bu canlı/sature/vivid v.s renkli resimleri sevenler de çok fazla vardır
onlar kafalarına göre takılabilirler tabiki
++
DEMO lara aldanmayın sakın,malum mağazalardaki manzara çok güzel ama eve gelince işler değişiyor yaw
Philips 49oled935 geliyormuş. Fiyat bilgisi belli değil. Televizyon ekimde çıkacak deniliyor. Oled olduğu için pahalı çıkacaktır ama 49 inç olması güzel. Umarım fiyat performans iyi olur